Ben aranıza yeni katıldım, öncelikle herkese merhaba.
Ben ilk defa bir scooter almak istiyorum, motorsiklet tecrübem 0.
- Tecrübem olmadığı için 2.nci elde kazıklanma riskine girmeden 0.km bi scooter almak istiyorum.
- Çin malı olmamalı, sürekli tamir vs. ile uğraşmak istemiyorum.
- Bu iş için ayırdığım bütçe 3000TL civarı. (Max. 4000TL'ye çıkabilirim, taş çatlasa!...)
- Çoğunlukla şehir içinde kullanıcam, nadiren istanbul-tekirdağ yolu gideceğim.
- Yine çoğunlukla tek başıma kullanıcam, belki bazen arkamda artçım olacak. (toplam kilo 150 civarı olur.)
- Boyum 1.80 - kilo 80 (ortalama )
- Hız meraklısı değilim ama yokuş çıkmam gerekeceği için motor hemen bayılmamalı.
- Öneride bulunacak arkadaşların da sadece KENDİ TECRÜBELERİ'ni yazmaları daha sağlıklı sonuçlar verir diye düşünüyorum...
- Yakıt tasarrufu kesinlikle bir + 'dır. Hele bu dönemde!!
- Tip/Görünüş 2.nci planda...
Bana bu durumda önerebileceğiniz Scooter Marka/Model'leri nelerdir?? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Ben kendi araştırmalarım sonucu kriterlerime uygun 3 Marka/Model bulabildim. Bunlar;
1. KYMCO Agility 125 - 3.150 TL
EKSİLERİ: 1.) Sert Süspansiyon 2.) Rahatsız Oturma Pozisyonu (Genel olarak bel ve eklem ağrıları)
2. SYM Fiddle II 125 S - 3.850 TL
EKSİLERİ: 1.) Kalkışlarda Titreme 2.) Arka Lastiğin İnmesi (haftada bir) 3.) Metal aksamlarda paslanma
3. HONDA Spacy 110 - 3.880 TL
ARTILARI: 1.) Enjeksiyon (=Yakıt Tasarrufu)
4. KYMCO Agility City 125 - 4.080 TL
ARTILARI: 1.) Düz Agility'e göre Büyük Jantlar (16") EKSİLERİ: 1.) Çok Rahatsız Oturma Pozisyonu 2.) Yokuşta Fazla Güç Kaybı
Şu anda bana en mantıklı gelen KYMCO Agility 125 (3.150 TL olan). Ucuz, Nispeten Sağlam ve Seri.
Çünkü Fiddle 2 125 S 'in tipi için ekstra bir 700 TL benim için lüks şu anda. Ama Agility 125 ile konfor farkı çoksa düşünülebilir.
Spacy 110 yakıt tasarrufu ile acaba değer mi? dedirtiyor ama onun hakkında çok az yorum var, nerdeyse kullanan kimse yok.
Agility City 125'i ise öylesine yazdım. 1000 TL 'lik bi farkı hakettiğini hiç zannetmiyorum.
Bu fiyat aralığında, bahsettiğim kriterlerde FİYAT/PERFORMANS 'da en mantıklı scooter hangisidir??
Sizin, bu bahsettiklerim dışında kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz Marka/Model var mıdır??
Tecrübe ve Yorumları ile Yardımcı olan herkse şimdiden teşekkürler...