Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Hangisi?

Katılımcı sayısı
334. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Hyosung GT650R

136 40.72%
  • Kawasaki ER6F

193 57.78%
  • Diğer (mesajınızda belirtiniz)

5 1.50%
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Kawasaki ER6F - Hyosung GT650R

Motovento
    REKLAM ALANI
    mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı
    ben aldım, hatta gelen partinin hepsi satıldı bu arada doğru oranı yakalamak açısından kaç ünite gelmiş bunların kaç ünitesi satılmış olarak araştırma yapmanız daha sağlıklı olur kanaatindeyim.

biraz bilgi vereyim bu arada, hyosung almadan evvel çok araştırdım ettim diye konuşuyorum, artık kendimi firmanın avukatı gibi hissetmeye başlayacam

hyosung motor & makine 78 de kurulmuş, 79 da suzuki ile teknolojik işbirliği yapmış ve asya pazarında satılan suzukileri üretmiş, 1986 'da kendi ar-ge departmanını kurmuş, 87 de kendi üretimlerini yapmaya başlamış, 88 olimpiyatlarının resmi motosiklet sağlayıcısı olmuş aynı yıl japonya 'ya ihraca başlamış, aynı yıl 500.000 ünite motor üretmiş, 91 de ikinci fabrikasını kurmuş, 94 de avrupa pazarına italya 'dan girmiş, 96 'da üretimi yıllık 1 milyona çıkmış, 97 'de iso9001 belgesi almış, 2001 de üretim yıllık 2 milyon ünite olmuş 2011 'e kadar hedef yıllık 300 milyon ünite, geçen sene avrupa ve asya ülkelerinde distribütör ağını kurmaya başlamış, yine geçen sene ülkenin ilk 650 lik motorunu üreten ar-ge departmanı mühendisleri şu anda 1000 cc lik bir motor üzerinde çalışıyor, bu motora sahip modellerini seri üretime geçirdikten sonra dünyada ilk 5 üretici arasına girmek firmanın geçen sene göreve gelen CEO 'su Wan Ki-Hong 'un ve dolayısıyla hyosung 'ın en öncelikli hedefi.
    Yanlış anlamayın, Hyosung'un kaliteli bir motor olduğunu biliyorum. Eminim memnunsundur motorundan. Hatta ben geçen sezon başında alsammı diye düşünmüştüm bir ara, kalitesini biliyorum çünkü (sonuçta almadım, ikini el Japon'a devam ettim). Ama Kawasaki ile karşılaştırdığında arada biraz daha fiyat avantajı olmalı gibi geliyor bana.
    Gelenlerin hepsi satılmış diyorsun ama, ben geçen yaz Hyosung bayilerinin, liste fiyatının %25 altına 0 motor sattıklarını biliyorum. Hatta yaz sonuna doğru 0km Hyosunglar ikinci el Hyosung'lardan (ilan fiyatlarından bahsediyorum, pazarlık başka) daha ucuzdu!!! Tamam bu durumda distribütör değişikliğininde etkisi vardı, ama rahat satsalar herhalde bu durma düşmezlerdi.
    Hyosung ne kadar kaliteli bir motor olsada, pazarda bir reputasyon edinmek kolay değil. Zaman alıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BoneXXX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Gun Bende Esecegim...
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı
    Abi bi saçmalamayın yaaaaaaa. Farklı tarz diyorsunuz sonra gidip 2 silindir motoru 4 silindirle karşılaştırıyorsunuz.

Sadece oturuş pozisyonu daha yatık başka da bir fark yok, kafayı yedirtmeyin adama yaaaaaa

Motor özelliklerine iyi bakın!!!
    Hocam sen silindir sayisina gore karsilastiriyorsun ben sana diyorumki elma seven, armut seven. Racing isteyen kisiye Er6F tavsiye edermisin. Gt250 evet 2-6 yazim hatasi ama 6 olacagini anlamissin okadar problem etmemelisin :D racing sevenlerden performansi daha iyi olan ER6F mi GT650 mi sorusuna ben sahsen kendim olarak GT650'yi tercih ederim, ne kadar er6f in performansi iyi olsada gt650'nin racing havasi yok. 600F alacak durumum varsada onu secerim. Ama yoksa er6f sizin olsun Gt650'yi benim...
    [b]***BIR GUN BENDE ESECEGIM...[/b]

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Ha şöyle

Bu arada super sport seven birisini GT650R'ın tatmin edeceği tek nokta üzerindeki oturuş pozisyonu. Ama eğer şasi 250cc ile aynıysa o bile tam super sport oturuşu değil
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    yine er6f'den iyi degilmi racing seven icin Ha ? hehehe

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bir motorun racing olduğu oturma pozisyonuna göre belirlenmez. Performans, motor özellikleri ve benzeri diğer markalarla kıyaslarsanız GT650R'in racing olmadığını, racing kasasına konmuş güçsüz bir motora sahip (70hp) bir motor olduğunu anlarsınız. Bir kere 650cc diye bir racing kategorisi yok. 600RR, R6, ZX-6R ile karşılaştırdığınızda GT650R'in racing kategorisine girmeyeceğini görürsünüz.

Bu yorum sadece GT650R'in gerçekten bir racing olup olmadığını belirtmek içindi. Onun dışında GT650R'i gördüm, inceledim. Çok hoş bir motor gerçekten. Belki 600cc racingler kadar tatminkar değil ancak kullanımda güzel bir zevk vereceği de görüntüsünden anlaşılıyor. Fiyatına bakıldığında bence bu parayı hak etmiyor diye düşünüyorum. Bence bu motora en fazla 10 milyar verilebilir. 12 gibi bir fiyat verecek durumda olsam üzerine 2 milyar daha koyup 600F alırdım. Pro şimdi 4 silindire takacak ama işin doğrusu bu!
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800S
    İşin doğrusunu boy söyledi arkadaşlar Tamam dağılın artık
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı
    Pro şimdi 4 silindire takacak ama işin doğrusu bu!
    Yok hayır benim bahsettiğim de buydu. Yani iki motorun motor özellikleri çok benzer ve buna rağmen kalkıp GT650R için SuperSport diyorlar. SAdece oturuş pozisyonu var banzeyen, başka da bir şeyi yok. Ama anlatamadım bazılarına gel gör ki
    Onur Yollarda

Motosikleti
    Performans, motor özellikleri ve benzeri diğer markalarla kıyaslarsanız GT650R'in racing olmadığını, racing kasasına konmuş güçsüz bir motora sahip (70hp) bir motor olduğunu anlarsınız.

Belki 600cc racingler kadar tatminkar değil ancak kullanımda güzel bir zevk vereceği de görüntüsünden anlaşılıyor.
    Sana Gt650R hangi sinif motora giriyor diye sorsam racing kasasına konmuş güçsüz bir motora sahip racing mi diyeceksin :D Benim dedigim supersport bike isteyen falat alamayan birisi er6f'i goz onunde bulundurmaz(alirken listesine koymaz) daha iyi bir 600 veya daha ustu bir motora gecene kadar gt650r'da tercihini yapar. Ankette oyle gosteriyor sanirim ;)benimde kisisel gorusum boyle.

Sanirim bu karsilastirmada tamamen kisisel gorus meselesi racing bike almak istesem verecegim fiyat 7.500 - 15.000 arasi diyelimki yani 7-10 da olabilir 13-15 arasida, ornek olsun diye genis tuttum arayi

GT250R(7-10)
    GT650R(10-13)
    Honda 600F(13-15)

Artik demek istedigimi daha fazla anlatmama gerek yok sanirim.

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    GT650R ne kadar SS ise ER6F de o kadar SS Azcık öne yatmayla statü değişmez

CBR 600F'e bile tam SS değil diyoruz ki o değilse bu hiç değil
    Onur Yollarda

Motosikleti
    Azcik yatmayla statu degisir hocam Motorun statusunu belirleyen performansi degil dizaynidir. Herhangi bir SS'den daha performansli choper yapsalar statusu hala choper kalir. Er6F kendi sitesinde bile sport touring sinifinda. ER6F ile Hyosung'un karsilastiracagin modelini buldum bu model sanirim Turkiye'de yok : Hyosung GT650S Yaklasik fiyati 9000 YtL Turk parasinda

Ozellileri:
    Dimension and Overall Length(mm) 2,080
    Dry Mass Overall Width(mm) 760
    Overall Height(mm) 1,120
    Ground Clearance(mm) 150
    Dry Mass(kg) 180
    Wheel Base(mm) 1,435
    Seat Height(mm) 780
    Frame Type Double Cradle
    Engine Type 4-stroke, water cooled DOHC 8-valve,
    V-twin (90 degrees)
    Piston Displacement(cc) 647
    Number Of Cylinder 2
    Maximum Power 24.6 kW (34 HP)
    Carburetor 2
    Start System Electric
    Capacity Fuel Tank (l)/ Reserve 17.0/2.5
    Transmission Clutch Wet Multi-Plate Type
    Gear Shift Pattern 1-down 5-up
    Chassis Front Tire 120/60-17 55W
    Rear Tire 160/60-17 69W
    Front Suspension Telescopic, Oil Dampened
    Rear Suspension Swing Arm
    Caster(degrees) 25.5
    Front Brake Double Disc (ABS Type)
    Rear Brake Disc
    Electric Ignition Type Igniter
    Generator(W) 350
    Battery Capacity (V/ah) 12V/12A

Motosikleti
    Artik sadece pro ile ben kaldim herkes bu konuyu kapatti motor sahibi oldu walla

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Prometheus
    CBR 600F'e bile tam SS değil diyoruz ki o değilse bu hiç değil
    Aynen dediğin gibi. 3 sene 600F Sport kullandım, ki oturuşu 600F ten birazcık daha farklı ama 1000RR dan sonra 600F Sport bile touring kalıyor. 600F 110hp motor bile racing sayılmıyorken oturuşu ve dizaynı racinge benziyor diye 70hp Hyosung'a racing demek bence tamamen saçmalık.

@BoneXXX
    Motorun statusunu belirleyen performansi degil dizaynidir.
    Senelerdir bu motorları kullanıyorum, artık ne olur motor sahibi bile olmayan, racingin ancak resmini görmüş arkadaşlar kafalarına göre yorum yapmasınlar. Dizayn tabi ki önemli ancak hiçbir performanssız motor yarışa girmez. Adı üstünde racing = yarış demek oluyor.

Motosikleti
    Hocam yarisa motor bakmiyoruz. Genel olarak motor sinifinin nasil belirlendigini konusuyoruz.racing sinifina girdikten sonra motorun performansi tartisilir!

Ferrari spor araba degilmi? Hyundai Coupe'da spor araba. Performanslari aynimi, degil!

Hey boy yarismak icin motor alirken sana sorarim ama genel olarak motor hakkinda soyledigine guvenmem ;)

ben hyosung aldım gt250r 500 kmdeyim şuanda hiçbir sorunum olmadı en ufak ileride olurmu bilmem ama malzeme kalitesi japonla aynı hiçbir farkı yok diyebilirim , bence hyosung , suandada isteyen bakabilir gelen hyosung motorların hemen hmene hgepsi tükendi piyasada bulabileceğiniz çok nadir var , buda satıldığı anlamına gelir , ama kawasaki de büyük bir dew ama biz sadece 2 motoru karşılaştırıyoruz ve bence hyosung

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @BoneXXX
    Ferrari spor araba degilmi? Hyundai Coupe'da spor araba. Performanslari aynimi, degil!
    İşte yine abuk subuk bir karşılaştırma... Evet her ikisi de spor araba ama Hyundai o arabayla hiçbir yarışa katılmıyor. Ferrari birçok yarışa katılıyor. Bu durumda her ikisi de spor araba oluyor ama Ferrari yarış arabası oluyor, Hyundai değil.
    Hey boy yarismak icin motor alirken sana sorarim ama genel olarak motor hakkinda soyledigine guvenmem ;)
    15 senedir motor kullanan adama bunu söylüyorsan ben de sana bir gün esersin inşallah derim...

Motosikleti
    Hocam sen soyledigim sozun mantigini anlamiyorsun, yarisa motorsiklet bakmiyoruz, motorun hangi klasmana girdigini konusuyoruz!Hyosung'u yarismalara sokmiyacagiz hangi sinif motor oldugunu tartisiyoruz. Artik daha fazla tartisacagim lafim yok. 15 yildir suruyorsun, guzelde suruyorsundur eminim, motorun performansinida anlarsin ama olayin perde arkasinda kusura bakma soyledigine inanamiyorum.Benden bu kadar, bu konuda daha fazla mesaj yok benden, iyi dilegin icinde tesekkur ederim.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @BoneXXX
    Peki arkadaşım Honda CBR 600F bile supersport sınıfına girmiyorken, Hyosung o kadar beygirle sadece oturuş tarzı ve grenajı benziyor diye nasıl racing oluyor ben bunu anlamadım? Neyse yaa, bu konu çok uzadı. İsteyen arkadaşlar racing diye alsın bu motoru, güle güle kullansın.

Motosikleti
    Suzuki GSR 600

Kızıştıralım

Olay bayaha kızışmışa benziyor, bizde biraz üzerinde benzin dökelim bari.
    Bu sene yeni çıkan Kawa ER-6N'e (F in cıplağı yani aynı motor)esasen rakip göstermek istiyorsanız pek adil ve aynı kategoride olmasada(motor açısından) esas rakibi Suzuki GSR 600 şimdi aşağıdaki iki resme bakın ikiside aynı motor ama birisi race modifiyeli.... Nasıl? İkinci resim ER6-N

3. Resim Racing GSR 600

Motosikleti
    @BoneXXX
    Peki arkadaşım Honda CBR 600F bile supersport sınıfına girmiyorken, Hyosung o kadar beygirle sadece oturuş tarzı ve grenajı benziyor diye nasıl racing oluyor ben bunu anlamadım? Neyse yaa, bu konu çok uzadı. İsteyen arkadaşlar racing diye alsın bu motoru, güle güle kullansın.
    Yazmicam dedim niye yazacagim. cbr600F de, cbr125 supertsport kategorisinde satiliyor, kawasaki ER6F sport touring kategorisi altinda. Cbr125 gercekten supersport performansi varmi yok cbr600F'i bilmiyorum ama sonucta SS kategorisinde neden dizaynlarindan dolayi. Hyosung'ta dizaynindan dolayi sport sinifinda, kawasaki dizaynindan dolayi sport touring kategorisinde. Simdi SS isteyen biri ustundeki oturus seklinden, dizaynindan verdigi histen dolayi performansi dusuk olsada parasina gore cbr600f veya gt650r veya cbr125 secmezmi? Ama tamamen performans dusunuyorsan is farkli, ben bu kawa - hyo karsilastirmasinin dogru olmadigini kategori ve dizayn farkliligindan dolayi soyledim oyuzdende GT650s'i karsilastirmanin daha uygun oldugunu belirttim. Kesinlikle bu son mesajim daha yok bende BITTI :D

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @BoneXXX
    Kesinlikle bu son mesajim daha yok bende BITTI
    Yaw neden öyle diyorsun ki? Alınganlık yapmayalım. Ben son olarak ne demiştim. Hyosung GT650R racing olarak kabul edip almak isteyen alsın, güle güle kullansın. Yanıldığını ancak gerçek bir R motora bindiğinde anlar. CBR125R racing mi, değil mi konusuna gelince... 125cc yarış kategorisi mevcut ancak bence CBR125R tam olarak bir racing makina değil. Senin dediğine de ayrıca katılıyorum ER6F ile GT650S kıyaslanması daha doğru olur.

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler