Rakip bile değiller ama insan karşılaştırıyor işte...
Reklamlar
-
@ilnapoli
satış rakamları her zaman iyiyi ve kötüyü göstermez boy
Yok Honda teknolojiyi yakalamıyormuş, yok Slipper Clutch kullanmıyormuş, yok satışı çokmuş ama bu iyi olduğunu göstermezmiş... Bence tartışma anlamsız boyutlara geliyor. Bazılarının Honda'yı tercih etmemesi Honda'nın kötü motor ürettiğinin göstergesi midir? Esas olan tek gerçek var, bu da Honda'nın en eski ve en güvenilir motosiklet üreticisi olduğudur! Yamaha müzik enstrumanları üretirken Honda motor üretiyordu. Honda'nın motosikletleri yaramaz demekten vazgeçin artık yaa. Adamlar dünya çapında kendilerini kanıtlamış. Ben Honda tercih etmiyorum deyin.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Reklamlar
-
-
sanırım bende Honda'yı tercih ederdim...
ama benim gibi estetik kaygıları ön planda olan arkadaşlarda bu resimlere baktıklarında birkaç saniyeliğinede olsa düşünmüş olmalılar
-
ben güzele güzel demem güzel benim olmayıncaaaaaaa ama honda aşkı var tutuldum onaaaa hondaaaaaaaa
bence hyosung a da bi bak derim zira bu aralar çok moda
motor-suzluk su-suzluktur. harley davidson..
-
Cbr1000rr 1000lik motor 172bg
R6 600lük motor 133 bg
aralarındaki fark sadece bu fiyatları ise:
cbr1000rr : 19.575ytl : http://www.honda.com.tr/motosiklet/pages/?page=fiyat
r6 : 19.700ytl : http://www.beldeyama.com.tr/www/fiya...to.php?k_id=13
şimdi madem racing alacağız veriler ve fiyatlar ortada birbirinden kalite bakımından hiçbir fark olmayan iki motor honda ve yamaha 172 bg lik bi motor dururken ondan daha pahalı olan r6 mı? bence hayır CBR1000RR
-
Bir tasarımcı olarak baktığımda Honda'nın genel görünümü daha bitmiş kendini bulmuş bir tasarım gibi geliyor..... perforrmans açısından zaten kıyaslanamaz zaten sadece fiyatları aynı diye 2 farklı katagorideki motorları karşılaştırmak anlamsız
O KASKI Hemen Kafana Geçir.......
-
@CaBRioLeT
perforrmans açısından zaten kıyaslanamaz zaten sadece fiyatları aynı diye 2 farklı katagorideki motorları karşılaştırmak anlamsız
Defalarca kez anlatmaya çalıştım ama bazı arkadaşlar anlamak istemiyor
-
ALLAH ın bana vermiş olduğu aklı kullanarak tabiki R6 alırdım haniben zengin olsamda şöyle 20000 ytl yi motora verecek olsam yani...
-
çin_efsanesi_kt125 adlı üyeden alıntı
ALLAH ın bana vermiş olduğu aklı kullanarak tabiki R6 alırdım haniben zengin olsamda şöyle 20000 ytl yi motora verecek olsam yani...
Demek ki aklını iyi kullanamayacaksın...
-
Bence güç, performans, ve kalite olarak baktığımız zaman
HONDA CBR 1000RR derim arkadaşlar.
ayrıca görünüş olarakta (siyah bir CBR 1000rr) resimdeki bu yamahaya 10 basar arkadaşlar.
eğer sizde gördüyseniz eminim benim gibi hayran kalmışsınızdır...
-
-
bende honda diyorum bir kere 1000 cc onunla neler yapacağını düşünsene keşke bütçem 3000 ytl ile sınırlı olmasaydıda bende alsaydım ahhhhhhh keşke
-
yamahaya dikkat ettimde max. bygir ve tork ürettiği devirler çok yüksek.R6 14,500dd de cbr 11,200 dd beygir gücünü üretiyor.tork ise R6 12,000 cbr 10000dd de üretiyor buda çok önemli..o kadar yüksek devirlerde 2,000 3,000 devir farkının ne kadar yakıtta fark ettirdiğini bilen varmı?? tamam aralarında cc farkı var ama...
-
Bu arada bütün yazılarda okudum şu tarz bi laf durmadan geçiyor : " kullanmayacağım gücü ne yapayım"
Arkadaşlar motorun gücü sadece 300km hız yapmak için kullanılmaz, ara hızlanmalarda da çok önemlidir. örneğin 6. viteste 80 km hızdan 280 km hıza 10 dakikada çıkıyorsanız, 1000RR la 1 dakikada çıkarsınız. Bu tarz ara hızlanmalarda tork ve güç çok büyük avantaj ve kullanım keyfi sağlar.
Aynı şekilde 1000cc bir motorun 600cc den daha çok yakacağını düşünmekte bir başka yanlış. yine örnekle açıklayım.
R6 200 km hızı 12000 devirde yapıyosa , 1000RR bu hızı 8000 devirde yapacaktır. Yani, aradaki devir farkından dolayı 1000RR ın daha az benzin yakması bile mümkündür.
Yanlız Boy "yamaha müzik enstrumanı üretirken honda motor yapıyodu" sözü de bence çok yanlış. Yamahanın kalitesini heryerde görüyoruz. R6 ile 600RR karşılaştırmasında da, 1000RR ile R1 karşılaştırmasında da, Yamahanın üstün çıktığını düşünüyorum. Bence yamaha honda dan daha iyi bir marka. Fiyat olarak pahalı o da türkiyede böyle yurt dışında değil.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
@danger0
Yanlız Boy "yamaha müzik enstrumanı üretirken honda motor yapıyodu" sözü de bence çok yanlış.
Mert, işin doğrusu bu ama. Honda en eski motosiklet üreticilerinden. BMW de motosiklet konusunda bayağı eski bir firma. Ama o yıllarda Yamaha daha sektöre bile girmiş değil, müzik enstrumanları ile sektöre giren, daha sonra kıçtan takma su motorları üreten, son olarak da motosiklet sektörüne giren bir firma. Yamaha marka araba var mı? Yani diyeceğim şudur ki, Honda'nın teknolojik motor üretmediğini söyleyen arkadaşlar bu konuda yanılıyorlar. Honda'nın gerek araba gerekse motosiklet motoru konusundaki deneyimi diğer markalara göre çok daha fazla. Yamaha kötü veya kalitesiz motor yapıyor da demedim hiçbir zaman.
Bak Yamaha kendi sitesinde bile motosiklete ne kadar bölüm ayırmış... Motor hakkında birşey demiyorlar ama şirketin genel profilini gösteren bir söz : THE FUTURE OF MUSIC AND SOUND !!!
-
bu motor daha güçlü bu motor alınır mantığı tamamen yalıştır. Danger0'ın dediğine katılıyorum kullanmayacağın gücü ne yapacaksın düşüncesi de tamamen yanlıştır. Ama insanın bir motosikletten beklentilerini 600 cc'lik bir makine karşılayabiliyorsa, işin içine artık başka kriterler giriyor demektir. örneğin fiyat gibi. benim bir motosikletten beklediğim tüm performans değerlerini R6 fazlasıyla karşılıyor, maksimum hız, güç, ara hızlanma vs. o yüzden 1000rr daha güçlü onu alırım diyenlerle bu motorların sadece fiyatları aynı bunlar karşılaştırılmaz diyenler aynı yanılgı içerisine düşüyorlar.
ben genel olarak Yamaha'nın, Honda'dan daha iyi motosikletler ürettiğini düşünüyorum ayrıca motosiklet pazarına yenilikler getirmeye çalışan da bir firma olarak görüyorum özellikle MT-01 ve MT-03 modelleri tam anlamıyla tyeni bir sınıf yaratan motosikletler. Bu son yazdığımdan da sakın Honda kötü motosiklet yapıyor anlamı çıkmasın lütfen, bu benim şahsi fikrimdir. tersini düşüneneler tabi ki olacaktır. ama Honda'yla Yamaha'nın iki modelini yan yana koyduğumda Yamaha genelikle daha kaliteli ve daha üst düzey bir işçiliğe sahipmiş gibi geliyor. tabi bu hisler de görecelidir size öyle gelmeyebilir.
-
Valla marka ve model seçimi herkesin zevkine göre değişir, bu konuda kimse kimseyi eleştiremez. Bazıları marka tutkunudur, bazıları motorun tarzını sever, bazıları daha ucuz olduğu için tercih eder, v.s... Zaten bu kadar çok marka ve model olmasının nedeni de bu. 600cc ile 1000cc motorun verdiği zevk tamamen çok farklı. Kullanmayan bilemez, o yüzden "benim bir motosikletten beklediğim tüm performans değerlerini R6 fazlasıyla karşılıyor, maksimum hız, güç, ara hızlanma vs." gibi yorumlar bana mantıklı gelmiyor. Henüz R6 bile kullanmamış birinin (bunu yazdıklarından anlıyorum, yanlışım varsa şimdiden özür dilerim) bu iki motorun performansı hakkında yorum yapması bana garip geliyor. Yamaha'nın Honda'dan iyi motor yaptığı yorumuna kesinlikle katılmıyorum. Honda motosiklet konusunda her zaman insanların hayallerini gerçekleştiren bir marka olmuştur... The Power of Dreams... Biraz tarihçesini araştırırsan ne demek istediğimi anlarsınız.
-
haklısın, R6 veya 1000rr kullanmadım kullandığım en güçlü ve performanslı motosiklet Honda cbf 900 Hornet'ti, açıkçası kullanması çokta hoşuma gitmişti çok zevk almıştım. 1000'likle 600'lük arasında nasıl farklar olduğunu tabi ki sen daha iyi biliyorsun ikisini de kullanıyırsun çünkü.. bildiğim kadarıyla r6 250 km/s hıza ulaşabiliyor 0-100 km/s hızlanması da 3,5 sn civarında.. muhtemelen 1000rr'ın performans değerleri yazdıklarımdan daha iyidir hatta kesinlikle öyledir.. ama r6 nın performansı bile benim beklentilerimin üzerinde değerler o yüzden bu iki motosikleti karşılaştırırken güçlerinden ve silindir hacimlerinden daha çok, boyutlarına, tasarımlarına ve bana hissettirdiklerine göre karşılaştırıyorum...
-
Uzun süre 600cc motora bindikten ve bu motorun performansına alıştıktan sonra eğer bir kere bile 1000cc bir motora binersen tekrar 600cc kullandığında çok farklı hissediyorsun. Haftasonu 600cc motorumu satmak için mağazaya götürürken tekrar hissettim bunu. Herkesin motordan beklediği güç farklı ama alıştıktan sonra bu beklentiler de zamanla değişiyor. Sana belki şu an için R6'nın gücü yeterli olacaktır ama sürat tutkunuysan bir süre sonra kesmeyecektir. Bunu 1000cc'nin maksimum sürati daha fazla olduğu için değil, süratler arasındaki hızlanma farkından söylüyorum. Ama tabi herkesin kendi tercihi, herkes kendi zevkine ve beğenisine göre motor seçer. R6 da kötü bir motor değil, bunu hiçbir zaman söylemedim.
-
R6 125 ytl daha pahalı ,ben ucuzu seçiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler