Evet 50 nin üzerinde motor kullandım..Motor benim yaşam biçimimdir....En uzun süre elimde kalan motorda Suzuki GS 500 dür..Hornette 2 yıldır bende ve çok Harika..Her zaman 3--ila 5 motorum garajımda olur..Ufak ve büyük motorlar...
biz bi tanesine verecegimiz parayı düşünüyoruz valla. Allahın sevdiği kulusunuz herlade ))))
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:33 ----------
o zaman tecrübe sizde. er 6 n hakkında yukarıda yazdım şüphelerimi. siz ne d ersiniz?
Tekrar tekrar söylüyorum, CB900 size gelmez. Bi kere hadi benzini falan geçelim -geçilicek bişey de değil ama- ikinci eli ölü bir motosiklet.Onun yerine bir arkadaşın dediği gibi CB 600 bakın, en azından daha taze.
Halen Horneti elemeniz kanısındayım. Hatta bana kalırsa gidin MT 03 alın Şakası bir yana iyi araştırın, deneyin ve içinize sineni alın derim ben.
evet horneti eledim. Mt =3 uygun ama sıkılır mıyım kısa zamanda diye korkuyorum. 5 vites zaten. bi de tek silindir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:53 ----------
bi de ben cbf 600 severim ama grenajlı motora da alerjim var ondan kaybediyor. sırf o yuzden 600 değil 500 tercihim olur.
tüm yorumları okudum..bence motor alırken ikinci eli düşünmek filan saçma..insan aşık olduğu motoru almalı..ben aylarca araştırdım düşündüm baktım denedim er 6 n alayım dedim..ama parayı denkleştirince kıyamadım gittim ilk aşkım olan monster aldım..naçizane tavsiyem en çok hoşunuza gideni almanız..her motor arıza yapar hepsinin parçası pahalıdır...
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
hocam sana er6 başlığındada söylediğim gibi parça sıkıntısı diye bir şey yok, sana söylediğim siteden veya e-bay den rahatlıkla her türlü parçayı getirtebilirsin.
Bozulursa diye bir şeyde yok zira ER6 saydığın motorlar arasında en sağlam olanıdır. Bir kere Kawasaki gibi sert ve hızlı motosiklet üreten bir firma kalktı 2006 da başka hiç bir makineden almadan, değiştirmeden sıfırdan bir motor koydu ortaya. Ben 2 sene kullandım alet bir kere bile beni yolda bırakmadı mağdur etmedi bu açıdan kafan rahat olsun. Tabii garantisi yok dijital kadran bozulabilir (her motorda olabileceği gibi) ama ER6N veya ER6F in bilinen hiç bir sorunu yoktur. Bozulursada ustana götüreceksin yapacak, Türkiye de servis denen kavrama çok inanmıyorum, bindiğimiz motorlar yağını, hidroliğini, gereken kilometrede gereken parçalarını değiştirirsen çok uzun km ler gider. Sıfır alacaksan servis kavramını kesinlikle göz önünde bulundur ama benim söylediklerim garantisini doldurmuş ikinci el motosikletler için. Umarım gönlüne göre bi motor alırsın...
yaklaşık 4 sene en500 sürdüm ve motorumu arkadaşıma sattım oda 2 sene sürdü motor ondaykende motor elimin altında olduğu için ara ara sürdüm yani toplamda 6 sene motor bende kaldı gibi bir şey..
6 yılda ufak tefek sorunlar olmadımı oldu olurda ama beni ağır sıkıntıya sokucak sorunları olmadı.. en büyük sıkıntım marş motoru ve zincir kesdi gittim sıfır zincir taktırdım ve marş motorunu servisden sıfır aldım tamir ettirmeye gerek bile duymadım gayette keyif aldığım bir motordu her kezede tavsiye ederim kawasaki eğer böyle bozuluyorsa elde kalıyorsa böyle bozulmaya elde kalmaya can kurban..
bende en500 ü almadan önce bana kawa alınırmı elinde kalır ustasını bulamassın parçasını bulamassın demişlerdi gayete güzel ustasıda var parçasıda var.. ve keyiflede sürdüm..
MT-03'den sıkılmaktan korktuğunuzdan bahsetmişsiniz. Sanırım tek silindirli olması sizi endişelendiriyor. Bakın onun altındaki motor Yamaha XT 660 R ve X modellerinde kullanılan motordur. Bol torklu, acayip keyiflidirler bunlar. Yani tam keyif alınacak motorlardır MT serisi.Tek silindir her zaman farklıdır
ER6-N'e gelirsek, hiç de korkulacak bir motor olduğunu düşünmüyorum.Sorunsuz kullanan bir çok tanıdığım vardı ve abartıldığı gibi büyük bir sorun olmadı hiç. Tamam hani nadir bir Kawasaki modeli olsa neyse fakat ER serisi sorunsuz, bol kullanıcılı motosikletlerdir...
genelde şehir içi kullanacaksan üçünüde alma kardeşim senin cbf 250 şehir içi kullanımda bunların hepsinden üstün makinedir
yok kardeş ben yukarıda yazdıklarımı aslında işin kendimi kandırma boyutudur uzun yol yapacam belki aradada şehir içi kullanacam diyorsan
yinede üçünüde tavsiye etmem
benim naçizane tavsiyemi dinlersen kardeşim sana (tabi verdiğin tiplerden anladığım kadarıyla naked istiyosun)
1 gsr 600 (suzuki)
2 fz6 (yamaha)
3 f800 gs (bmw)
(ha bu arada er 6n çok güzel makinedir sadece servisinden dolayı tavsiye etmiyorum)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 ----------
hayır kardeşim yanlış biliyosun bende 650 var hataya gidip geldim 2042 km 84 litre benzin almışım toplamda ki kontağı kapadığımda daha depomda en az 8 litre benzin vardı
(ortalama 120 km j-hız)
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Bende yamaha fz6 yı bir düşün derim sana alırkende satarkende sorun yaşacağınıda sanmıyorum eğer onlarıda düşünüyorsan.
Müsait bir yerde öleceğim.
arkadaşım benim gsr 600 ile normal kullanımda şehir içi 6,5 lt benzin yakıyo , ben satıyorum motora , sende benim gibisin ekmek almaya bile motorla giderim diyosun. bence ekonomik ve rahat olan bir motor bak şiddetle tavsiye ederim. Bu benzin fiyatlarıyla 4 silindir bi makinaya binip dilediğimiz gibi gezmek çok zor. bende sattıktan sonra araba almayı düşünüyorum olmazsa ER 6 N yada F alacağım , 3 . olarak ta mt3 olabilir. Şimdiden hayırlısı olsun.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Şehiriçi gsr 600 6,5 Litre he vay be İstanbul'da ben şehiriçi 660X'ile 6 Litre yakıyorum.
Ama herkesde değişiklik gösterir sakın bir kullanıcıya verin 660 250cc motor kadar yakar tabi biz rahat durmuyoruz yakıo ciğerimin köşesi.
bu arada benim motor a da bir göz at, ama yinede söylüyorum kardeşim bu benzin fiyatlarıyla 4 silindir cebini sömürür insan aşık olduğu motora dilediğince sürememesi çok kötü bir duygu . sende benim gibisin bakkala bile motorla
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0146033/detay/
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:30 ----------
doğru söylüyosun , gsr den önce max. scooter kullanıyordum . her gün min. 60 km gidiyorum işe gidip dönüş. bu 60 km nin 20 km sinde hızım 120 -200 arası bu şekilde 6,5 lt. 4lt yaktığını söyleyende oldu ben hiç beceremedim
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
anladım kardeşim bende 3 krediyle aldım yoksa satmam zaten kullanamayıp evin önünde duracağına araba alırım en azından ailecek iş görür.
motoru en son 14 e bırakıcam . Nasip artık bekliyoruz bakalım. sende inş gönlünce içine sinecek istediğin gibi kullanabileceğin bi motor almak nasip olur.
nacishane fikrim fazla borca girme sıkıntı yaşarsın benden tecrübe gerçekten zor oluyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)