Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Husaberg Fe450/Crf 450X&R

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda Varadero xl1000VA / Yamaha ybr 125 ESD
    Bu 3 model hakkında motor ömrü ,parça fiyatları ve gücü hakkında bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
    Not:Almak için değil bilgi edinmek amaçlı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Açıkçası bu 3 modeli uzunsüredir takip ediyorum ve ciddi alıcıyım. Lakin tam anlamıyla bilgi sahibi olduğumu söyleyemem. Konu benide ilgilendirdiği için güncel tutayım dedim...

Husaberg'in, bu 3 model arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim..Neden derseniz, KTM gibi dev bir firma Husaberg'i bünyesine kattı. Tabi ki Husaberg'in motor kısmından bilgi almak için... Ktm bu motoru bünyesine kattıysa,ve KtM de bu dalda (cross/off-road) liderse...Eee anlatçak bişi kalmadı diyebiliriz...Yedek parça olarak şunu söyleyebilirim,Ktm servisleri getiriyor diye biliyorum...

Motosikleti
    evet okuduğum bir formda ktm 2003 yılında husaberg i alarak, husaberg in teknolojisini kendi motorlarında uyguladıgını ve çıkarttıgı ilk sistemi husabergde uygulayıp verim alırsa ktm de kullanıldığınıda okumuştum ayrıca.fakat bu motorlar gücünden dolayı kendini çabuk bitirdiğini duyduğumdan parça fiyatlarıda önemli ve honda husabergden daha az yıpratır gibime geliyor . sahibinden.com da okudugum bir husaberg ilanında motor komple yenilenmiştir alınan parçalar 4 mılyar tutmustur dıyınce sok oldum en ıyı ıhtımalle 2 sene sonra o motor tükenecektır(çok sık kullanıcagımdan) bence cok yuksek bir tutar bilmiyorum siz ney düşünüyorsunuz

Al bi Yamaha YZ 125...42 beygir... Parçasıda var..Senin işini de çok rahat görür...

Motosikleti
    wooow 2 zamanlıyla asla uğraşılmaz bu devirde hem motor ömrü cok daha kısa ve türkiyede yaşıyoruz benzin oluk oluk çekiyor ^^

erodesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 250 EXC 2T
    herkese merhaba,

Husaberg yedek parca konusunda oldukça sıkıntılıydı. gectigimiz aylarda yeni distributoru devraldı. ilerleyen gunlerde ne olur bekleyip gormek lazım. Denge olarak hondalardan daha iyidir. Güç olarak net degeri bilmiyorum ama 450x ile 450 R arasındadır. Elden marşlıdır. Enduro olarak geçer. 450 R motocross tur. vites oranları kısadır, eletrik tertibatı yoktur dolayısı ile kick-startlıdır.

Honda lar da yedek parca olarak sıkıntılıdır. isminin honda olduguna bakmayın çoğu Honda servisi hiç bu makinaları görmemiştir bile. Hangi parçaya ihtiyacınız var ise yurtdışından siz getirtmek durumundasınız.

Enduro yapacaksanız 4 zamanlı makineler herzaman masraflıdır. 100-150 saatte piston değiştirmek durumundasınız, yağ yakmaya başlarlar. hondaların şim ayarı derdi vardır. Husaberglerde subab ayarı şimler ile değil eski sistem ayar yapılır. Şim ayarınız bozulmuşise mümkün değil çalıştıramazsınız.

o yüzden enduro için 2 zamanlı makineler daha mantıklıdır. 2 zamanlı motorlar 4 zamanlılara göre daha basittirler. Sübap, egzantrik, egzantrik zinciri,gergisi, yağ pompası vs. gibi parçaları olmadığı için uzun vadede masrafsızdırlar. Bu sınıfta yakıt tüketimleri hemen hemen aynıdır. Arazideki en önemli avantajları hafif olmalarıdır. titreşim zaten bu klasmanda dikkat edeceginiz en son seydir. hepsinde vardır. Motor ömürleri 4 zamanlılardan daha kısa kesinlikle degildir. tek yapmanız gereken kaliteli yağ kullanmaktır.
    Kullanım maliyetleri kesinlikle 4 zamanlılardan daha ucuzdur.
    Haklı olmaktansa mutlu olmayı tercih ederim...

Motosikleti
    Alıntı erodesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba,

Husaberg yedek parca konusunda oldukça sıkıntılıydı. gectigimiz aylarda yeni distributoru devraldı. ilerleyen gunlerde ne olur bekleyip gormek lazım. Denge olarak hondalardan daha iyidir. Güç olarak net degeri bilmiyorum ama 450x ile 450 R arasındadır. Elden marşlıdır. Enduro olarak geçer. 450 R motocross tur. vites oranları kısadır, eletrik tertibatı yoktur dolayısı ile kick-startlıdır.

Honda lar da yedek parca olarak sıkıntılıdır. isminin honda olduguna bakmayın çoğu Honda servisi hiç bu makinaları görmemiştir bile. Hangi parçaya ihtiyacınız var ise yurtdışından siz getirtmek durumundasınız.

Enduro yapacaksanız 4 zamanlı makineler herzaman masraflıdır. 100-150 saatte piston değiştirmek durumundasınız, yağ yakmaya başlarlar. hondaların şim ayarı derdi vardır. Husaberglerde subab ayarı şimler ile değil eski sistem ayar yapılır. Şim ayarınız bozulmuşise mümkün değil çalıştıramazsınız.

o yüzden enduro için 2 zamanlı makineler daha mantıklıdır. 2 zamanlı motorlar 4 zamanlılara göre daha basittirler. Sübap, egzantrik, egzantrik zinciri,gergisi, yağ pompası vs. gibi parçaları olmadığı için uzun vadede masrafsızdırlar. Bu sınıfta yakıt tüketimleri hemen hemen aynıdır. Arazideki en önemli avantajları hafif olmalarıdır. titreşim zaten bu klasmanda dikkat edeceginiz en son seydir. hepsinde vardır. Motor ömürleri 4 zamanlılardan daha kısa kesinlikle degildir. tek yapmanız gereken kaliteli yağ kullanmaktır.
    Kullanım maliyetleri kesinlikle 4 zamanlılardan daha ucuzdur.
    Tecrübeli birinden birşeyler duymak böyle aydınlatıyor insanı ilginize teşekkürler fe450 ile crf450 x e plaka çıkarılabiliyor ve yarışa katılmıcagımız için bu bir avantajdır kendi fikrim. 2 t de ise exc var tam special değil sanırsam o motorla ilgili tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim yani tam special motocross lar ile farkı.(Biryerlerden duyduguma göre 2t profes. anlamda 70 saat ömrü varmış doğrumu bunuda merak ediyorum)evet 4t nin bakımı çokçok daha ağır 2t cok basıt en azından 4t yi kendim yenileyemem ama 2t yi çok rahat üstesinden geleceğimi düşünüyorum.

@ero verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.

İstanbul trafiğinde sürekli supermoto kullanmış biri olarak, safkan supermoto arayışım devam ediyor. Eskisi kadar aktif kullanmaktan öte sadece pazar günleri kullanabileceğim. Belkide haftanın belli günleri sadece birkaç saat içerisinde motorun üzerinde olacağım. Bu bağlamda @erodesing; benim 4 zamanlı seçimim ne kadar sağlıklı olacaktır? Bahsettiğin gibi piston olayından yırtmak mümkün değilmidir? Tabi bu listeye Husquvarnayıda eklemek istiyorum. Ama oda ayrı muamma sanırım...

Motosikleti
    Ahh Ahh şeytan diyor Husaberg 650 SM ama 2t nin sesi icimi titretiyor.Fakat arkadaşımda kdx 200 vardı oda special bir motor değil 2 ay boyunca hafta sonları 60-70 km arası yol yapılıyordu ve 2.ci ayın sonunda debriyaj ile 3. viteste zor tekere geliyordu ilk dönemlerinde gazı hafif kısıp yüklenince anında şahlanıyordu.bunun 2 nedeni olabilir 1. iyi bakmıyordu 2. 2T nin dezavantajı(kendi fikrim)Bana Biri Husaberg 650 nin bakımlarını iyi yap sana 2 sene problem çıkarmaz dese yapacağım masraf koymaz fakat günlük kullanım için alıcağımdan problem olur sanırsam.(Aslında z750 düşünüyorum fakat ilk Crosstourer ı bekliyoruz.Resimlerde görüldüğü gibi şıksa Varaderoyu o model ile değiştirip yanına birde SM hiç fena olmaz Yemişim naked ını )hep kalbimin derinliklerinde yatıyorr...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:16 ----------

Alıntı clemenze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ero verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.

İstanbul trafiğinde sürekli supermoto kullanmış biri olarak, safkan supermoto arayışım devam ediyor. Eskisi kadar aktif kullanmaktan öte sadece pazar günleri kullanabileceğim. Belkide haftanın belli günleri sadece birkaç saat içerisinde motorun üzerinde olacağım. Bu bağlamda @erodesing; benim 4 zamanlı seçimim ne kadar sağlıklı olacaktır? Bahsettiğin gibi piston olayından yırtmak mümkün değilmidir? Tabi bu listeye Husquvarnayıda eklemek istiyorum. Ama oda ayrı muamma sanırım...
    Kullandığınız SM modeli neydi birde yaşadığınız sorunları merak ediyorum.

650 SM...

Derbi Senda 125 SM (4T), Suzuki DRZ 400 SM ve birkaç marka daha kullanmışlığım var. Lakin DRZ ile muhabbetim zoraki sebepten dolayı kısa sürdü ve yakın zamandada Derbiye de veda ettik. Açıkçası kullandığım motorlardan hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. ero'nun dediğine göre 4T'ler masraflı ve bu masrafı sınırlı zamanda kullanarak sıyrılmamız mümkün müdür diye sormuştum. İşin kötü tarafı teknik anlamda teorik bilglere kısmen sahibim ama pratik anlamda bu tip kompetisyon makineler beni korkutuyor!!!

Motosikleti
    Alıntı clemenze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    650 SM...

Derbi Senda 125 SM (4T), Suzuki DRZ 400 SM ve birkaç marka daha kullanmışlığım var. Lakin DRZ ile muhabbetim zoraki sebepten dolayı kısa sürdü ve yakın zamandada Derbiye de veda ettik. Açıkçası kullandığım motorlardan hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. ero'nun dediğine göre 4T'ler masraflı ve bu masrafı sınırlı zamanda kullanarak sıyrılmamız mümkün müdür diye sormuştum. İşin kötü tarafı teknik anlamda teorik bilglere kısmen sahibim ama pratik anlamda bu tip kompetisyon makineler beni korkutuyor!!!
    4T benide korkutuyor daha önce hiç görmediğim ve püfnoktalarını bilmediğim bir makina +Parçaları cok pahalı 1000-2000 eurolardan bahsediyorlar bakımın ağarlığına göre ve bence çok korkutucu bir durum ^^ AHH şöle %100 konuya hakim bir arkadaşımız denk gelmediki......... Aydınlanalım

naturalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLR 650, Husaberg 650 fs ,CBR 600 F
    enduro yapacaksanız. 4 zamanlı makineler masraflıdır diyen erodesing arkadaşımıza hitaben..
    eski model 4 zamanlı husabergler ile yağ yakmadan 8000 km yol yapma garantisi veriyoruz. yeni modellerde 15.000 km garantisi var.
    100-150 saatte piston değişimi 2 zamanlı motorlar için gecerlidir.
    ben husaberg ler adına konuşuyorum.. başka markaları bilemem
    saygılar.
    husaberg yetkili servisi Murat ARSLAN
    Hız virüsü bulaştırdı bu motorsiklet denilen meret..
    ama doğayla teknolojiyi aynı anda yaşamayı da ondan öğrendim..

gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    Tt 600,xr 600, xr 650r, drz 400 gibi motorların kullanım ömrü ktm giller ve crf den uzundur diye biliyorum. Ne kadar performans o kadar sık bakım. Ben drz alma arifesindeyim 50 binde bir motor yaparım en azından. Pro değilim şehir içi ve haftasonu turlamak için alma niyetindeyim.
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Blacklove16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Husaberg'in, bu 3 model arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim..Neden derseniz, KTM gibi dev bir firma Husaberg'i bünyesine kattı. Tabi ki Husaberg'in motor kısmından bilgi almak için... Ktm bu motoru bünyesine kattıysa,ve KtM de bu dalda (cross/off-road) liderse...Eee anlatçak bişi kalmadı diyebiliriz...Yedek parça olarak şunu söyleyebilirim,Ktm servisleri getiriyor diye biliyorum...
    KTM yi epey aşağılamış bulunduk sanırım bu yorum ile. Ben satın aldığı dönemde Husaberg'in teknolojisine okadar da muhtaç olduğunu düşünmüyorum. Zaten bir husaberg satın alıp, adamlar ne yapmış ne yapmamış görebilirsiniz. Hatta ben KTM nin yeni projelerini Husaberg üzerinde denemek için satın aldığını bile düşünüyorum.

Al bi Yamaha YZ 125...42 beygir... Parçasıda var..Senin işini de çok rahat görür...
    Hohhh... 33 hp olmasın kendileri??
    #sürenadam

Motosikleti
    Model yılına göre 42 hp de olabilme ihtimalini düşünüyorum ben aslında. Binmedim ama ilanlarını sürekli tgakip ediyorum 30 hp ila 42 hp arası değişiyor belirtilen güçler.
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    125 cc bir motor 42 beygir ! kaç bin devirde yakalıyor bu gücü 40000-50000 arasındamı yakalamakta böyle bi şey yapan mühendis varsa varımı yoğumu satıp onu türkiyeye getirttireceğim
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

Motosikleti
    Büyük konuşmaya gerek yok 250 liklerin 55 hp civarı olduğunu biliyorum. aprilla rs 125 in yarış versiyonları 44 hp civarında imiş

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    fe 450 ile bende ilgileniyorum ama net cevaplar olmadigi icin birsey diyemiyorum.

delicoban08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250
    Arkadaşlar son mesaj 2011 de yazılmış bu süre zarfında Husaberg FE serisinden kullanan var mı? 2003 2004 model bu makinelerden alınır mı? Makine elimizde yıkılır mı? yorum yapabilecek arkadaş varsa bizi bilgilendirirse iyi olur.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)