A rkadaşlar herkes birsey söylüyo sizce hangisi daha hızlı; gerçek olarak max. hızını yazarsanız sevinirim
A rkadaşlar herkes birsey söylüyo sizce hangisi daha hızlı; gerçek olarak max. hızını yazarsanız sevinirim
CBR 125 : 13,2 hp 125 cc
CBF 250 : 20,4 hp 250 cc
Sence hangisi hızlı???
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
250 cc daima 125cc den büyükse mantık neder?
125cc kalkışta belki cbf den hızlı olabilir ama hızının
sabit nekadar tutacağını söylemek mümkün değil yani tork kuvveti olarak ben cbf 250 derim.
\'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'
İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL
arkadaşlar bizim gurupta iki motordanda var. Cbr 125 Cbf'yi geçiyor. Ama Cbr 125 kullanan arkadaş 60 kilo
(Yarış amaçlı yapılmamış trafiğe açık şehirler arası düz bir yolda yapılan denemedir)
motorize07 [MT Antalya Burada]
Her Tip Yol ve Hava Şartlarının Motorcusu
Gittiğin Yol, Yol Değil. YAMAHA XT600 E
CBR çolgınlığı devam ediyor anlaşılan......
Bi kere teknik olarak standart bir CBR ın standart bir sürücüyle yine standart olan bir twister i geçmesi eşyanın tabiatına aykırı bi şeydir.
Diyebilirsiniz ki Aprilla da 125 cc.... ancak o çılgın makinayı ayrı tutun, bu italyanların ne yaptıkları belli değil.. Gileranın Sp 180 scoteri var çoğu 250 lik vitesli motoru peşine bağlayıp götürecek cinsten ...
13,5 HP lik bi motoru neredeyse 21 HP gelen 250 cc lik bi motor ile kıyaslamak anlamsızdır.
Ancak başka topiclerde 125 lik CBR ile 160-170 yaptığını söyleyen arkadaşları gördükten sonra artık ne yazılsa şaşırmam diyebilirim.
Hyosung topicinde bir arkadaş yabancı bir yazıdan çevirme yapmış. son hız olarak GTR 250 150-160 max speed 10500 devir çevirebiliyormuş....
yani bizim meşhur CBR bu hyosung ile bile kapışacak neredeyse yazılanlara göre.....
Bir çok avrupa ülkesinde satılan CBR 125 bizim buradaki kadar yukarlara çıkarılamamıştır....... kim ne ister bu 13 bg lik yavrucaktan anlamak mümkün değil.. yahu bu meret bu kadar hızlıysa yakında şu mesajları duyarız..
benim CBR ile R1 i kalkışta yedim,ancak ben 60 kg. ,R1 i kullanan 100 kg....
13.5 Bg lik motora başlayan bilinçli motorcunun emekleme aracı olan bu aleti göklere çıkarmak ,kendinden büyük abilerine kafa tutturmak komik şeyler..
Alırısn CBR ı bir iki sene emeklemeyi öğrenirsin sonra yüksek race lere geçiş yaparsın olay bundan ibaret....
cbf250 kaç kg?
motorların çevirebildikleri devirde önemli hocalar bence.. cbr 125 11000 d/d de redline bölgesine giriyo.. 12500-13000 de son buluyo.. cbf 250 kaç bn dvr yapıyo?
CBR 600F Honda,
Yapma hocam 13 bG motor ne kadar çevirirse çevirsin alacağı güç 13 bg in karşılığıdır.
Senin tezin aynı güçteki iki motor için geçerli olabilir ancak 7-8 bg fark olan iki motor için geçerli olmaz bence....
Kaç devir yaptığının ve kaç cc olduğunun hiçbir önemi yoktur. Önemli olan motorun gücü ve bu gücün nereye harcandığıdır. Her iki motorun da maksimum gücünü harcadığında en yüksek hızda gitmelerini sağlayacak vites kutusuna sahip olduklarını düşünürsek %50 daha düşük güçteki CBR'nin geçmesi imkansızdır. Yolda gücü rüzgar direnci ve tekerlek sürtünmesine harcarsınız (hızlanma durumları hariç). Burada her iki motorun rüzgar direnç katsayısının yakın olduğunu söyleyebiliriz. Ağırlık olarak da 20 kg'lık bir fark var. Bu da CBF'ten fazladan 7 BG yemeyecektir. Hızlanmada hangisinin iyi olduğunu ağırlık, tork ve vites dişli oranları belirler.
dün kawasaki vn 800 kullandım 800cc lik motora ve 60 bg lik güce göre tatminsizdi evet motor önemli ama en az motor kadar şanzımanda önemli mobiletleri 160-170 yaptığını unutmayın iki motorunda 1000 dev/dak da son viteste kaç km sürate çıktığını ve kaç bin devir çevirebileceğini bilirsek yol durumuna( rüzgar asvalt eğim vs) ve sürücü ağırlığına bağlı olarak karşılaştırma yapabiliriz forumlardan ve testlerden takip ettiğim kadarıyla son süratte cbr ın twister karşısında azda olsa şansı olabilir
Aslında "daha hızlı" sorusunu hızlanma deil de max. hız alırsan cbr125 daha hızlı olabilir. Soru eksik
sohbeti kim daha hızlı diye okurken,hyosung150 adlı üyeden alıntı
dikkatimi 160-170 yapan mobilet çekti.
bu duyduğunuz bir şey mi, gördüğünüz bir şey mi?
veya şöyle sorayım;
video görüntüleri var mıdır?
bende de cbr repsol 125 cc var 2.5 senedir kullanıyorum maximum 145 km hız civarına cıka bildin 7 saniyede 100 km görüyorum ama motor daha sonrasında yol istiyor kolay cıkamıyor bu bahsettiğiniz motordan kalkışı muhakkak iyidir ama bir süre sonra arkasından bakarız
Benim cıbırımla yaptığım max sürat 155km/h ispatım yok şahidim var ertech ve görkem...Ama hiç bir zaman cbf250'y geçebileceğimi düşünmedim öle bir hedefimde olmadı şahsen ama geçtiğini söleyenler var...Ayrıca cbf250 çok torklu bir alet...Zannetmiyorm ama hiç denemedim denemek de fayda var...
AKIN FİDAN
cbf250 isterse 250 kilo olsun sizce 250 cc motor 125cc motora geçilirmi
geçilirse yuhhhhhhh derim ama aprillanın 125 liği 250cc geçer.
Mustafa Kemal Atatürk
Şu 160-170 yapan mobiletlerin videosunu hangi arkadaş koyacaktı
Born To Be wild,Live to Ride...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)