ya burdaki teknik bilgiler harbiden karmançorman etti .
yok vites geçişi, yok pilotaj, grenaj.
allahda seni güldürsün abi ne diyim.
ya burdaki teknik bilgiler harbiden karmançorman etti .
yok vites geçişi, yok pilotaj, grenaj.
allahda seni güldürsün abi ne diyim.
abi kokoreç ne olacak....
karnım acıktı ya gülmekten...
0 dan-3,5 porsiyon kokoreci kaç saniyde yerim abi ben....
As The Years Go Passing By...
Tuncer yok nasılsa... Atış serbest....
Kokoreci 3.5 metreden bırakınca serbest düşüşle ne kadar zaman da mideme gider?.....
Kokorecin hızlanması ile ivme kaybını azaltmak için zeytinyağı içmek faydalı olur mu sizce.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Uff anam amma geyik yapmışsınız yahu. Tamam anladık soru saçma verilen cevaplarda pek açıklayıcı değil ama bu beli kırılan geyiğin hesabını kim verecek.
O ordan demiş Görkem'e gel seni geçeyim sanki adam cbr füze demiş. Her yolda dumanımı yutarsın demiş. Anladığım kadarıyla bu cbr125 denen veleti seven olduğu kadar bir o kadar da uyuz olan var. Hayır motorun nesine uyuz olunuyor onu bir türlü çözemedim. Ne kadar sidik yarışına meraklı bir toplumuz. Benim babam senin babanı döverden başlıyor bu merak, anladığım kadarıyla bu noktalara kadar geliyor. 125'lik motor işte eti ne budu ne kimse füze roket demiyor ki buna zaten. Allah'tan hızlı bir makina değil yoksa ben bu motor olayına nasıl girecektim o olmasa.
Son lafımda soruyu soran arkadaşa; yok kardeşim geçemez öyle birşey eşyanın tabiyatına aykırı, laf olsun diye mi açıyorsunuz bu topikleri. Sormadan teknik verilerine bir bak her iki motorun zaten sorunun cevabı orada. Milleti de böyle birbirine düşürme yahu... (zaten adam 2006'da ortaya bombayı bırakmış gitmiş)
benim zeytinyağları daha iyi..asiti düşük..duman yapmaz en azından...
doğru diyosun dgrmr, ortası yok galiba, ya seviliyo yada antipatik görülüyo, walla ben o motora binen ortalamanın azıcık üstünde kalıpta birini görünce tavuğun sırtına binen horoza benzetiyorum sürücünün duruşunu,
bi de ben dağ bisikletinde manyak hızlı vites atarım, acemi bi cıbırcı varmı kapışalım, asfalta yapışalım..
sabah 06:30 muş o sırada, ben ne dediğimi biliyommu, ben kaç defa bisikletten düşmüşlüğüm var bişi olmuyo ,
Gazla çalışan arkadaslara saygılar sunuyorum...
AKIN FİDAN
bende 2005 cbr 125 vardı. bana satan arkadaş iyi açtım motoru diyordu. sizin yazıları okuyunca anladımki haklıymış. ben bu motorla yani cbr'la 1.70 gördüm düz yolda..... hafif rampada ibreyi geçer herhalde? ama kafamda güzeldi üstüne para verseniz denemem şimdi .. siz düşünün artık? BENİM AKLIMA NORMALDE BÖYLE BİR KIYASLAMA GELMEDİ SADECE YAZAYIM DEDİM BU BİR GERÇEK.. SAYGILAR...
senin 170 e varma süresiyle benim varma süresi aynı mı sence bir düşün..??
herhangi bir yolun uzunluğuna bölersek eğer,sen o yolun yarısına yada %60 ına vardığında ben o yolu bitirmiş oluyorum..
birde başka bir deyişle denemeye alırsak,bir modenas yolda 100 km/h la giderken benim göstergemde ise 80-85 km/h'ı gösteriyor..bu da gerçek..
Aha bir bomba daha. Arkadaşlar allah aşkına prim vermeyin böyle yazılara adam alkollüydüm diyor... Baştan offside zaten yazı. Cbr125 170km/h YA PA MAZ. Motordan biraz anlayan biri bunu bilir ne gerek var tartışmaya... Cbr125 başlangıç için gayet ideal 125cc.'lik 4 zamanlı bir makinaya göre "yeterli" kelimesini sonuna kadar hakeden bir makinadır. 125cc. olduğu içinde küçüktür şirindir, üstüne oturan benim gibi iri yarı biriyse motoru beden ölçüsü olan pantolon gibi giyim kuşam materyalleriyle karıştıran kimi arkadaşlara göre komiktir hatta. Ama o modadan başka amaçlara hizmet eder zaten arif tarifte gerekmez...
Kabul ediyorum Ama yeri ben seçerim
dgrmr
Ne yazıkki milletin aklına "geçer" ifadesi olarak son hız geliyor... Cbr son 140 yapıyor cbf 160 yapıyor cbf geçer... Böyle bir mantık yoktur. Motor "hız" değildir bana göre , motor "viraj"dır... Benim o yazıda açıklama istediğim şudur ki -ve sonuna dek savunurum- tecrübeli insan drag yarışı olmadıkça diğerini geçebilir... Düz yolda herkes gaz açabilir.
Ben size hangisi geçer anlatmak istemiyorum... Cbf tabiki cbrdan daha güçlü bir motordur... Ben size pilotajın önemini anlatmak istiyorum.
Körfez pistinde gördük...
Cbf 250'nin 2 veya 3. yarışçı zamanlamaları neredeyse cbr125'ın 1.si fatih ile aynıydı... Bu ne demektir? Pilotaj...
Veya Cbf250'de en iyi tur zamanı yapan Gökhan Konşuk 60.00 dönmüştür. Buna karşılık supersport c 600cc kategorisinde 1.04.00 dönen yarışçı vardır... Peki bu nedir? Pilotaj...
Pilotajı önemsiz görüyorsunuz. Önemli olanın motor olduğunu sanıyorsunuz ama ne yazıkki bu böyle değil... Çünkü hiçbir yol sonsuza kadar düz gitmez!
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)