Şimdi motorla ilgili birşeyler geveleyecektim gene, ama
movibiker arkadaşımızın kaskıyla ilgili birşeyler yazmak isiyorum.
Aldığın kaskın 700 modelini -ki iç astarı dış kabuğu vizörü vs. aynıdır- 1 seneye yakın kullandım. Benim de senin gibi kafa ölçüm 58 cm ve o zaman tecrübesizlikten dolayı 60cm'lik Large bedenini seçmiştim. Ancak 6 ay kadar sonra kask kafama bol gelmeye başladı
Bunun sebebi kaskın süngerlerinin diğer markalara göre daha fazla açılma yapması.
Burada sana tavsiyem eğer kafa ölçün 58'se zaman kaybetmeden elindeki kaskı geri götür ve Medium beden al. Beğendiğin renk yoksa da fazla umursama, beden çok daha önemli.
Kulaklardan muzdarip olmuşsun
Seni çok iyi anlıyorum. Bunun tek çözümü balaklava takmak. Bir balaklava al kendine. Kulak katlanması olayını %100 çözüyor.
Medium kaskı bayiye gittiğinde kafana tak ve 10 dakika kadar bir köşeye geç otur, dergi falan oku. Kaskı bu süre geçtikten sonra çıkar ve özellikle de alın bölgende aşırı kızarıklık ve acı (acı derken ACI) olmadığına bak. Eğer varsa, Medium beden sana küçük demektir. Ancak kafa ölçün 58 ise böyle birşey büyük ihtimalle olmayacak.
Beden seçimini doğru yap, benim gibi yeni kask almak zorunda kalma daha sonra (gerçi yolcuya kask lazımdı bahane olmuş oldu).
Motora dönersek
Herkes önceki mesajlarda (ben dahil) performansa odaklanmış, 0-100, 0-160 soran çok ama 100-0 soran yok
CBR 250 daha hafif bir motor ve fotoğraflardan yanlış görmediysem fren kaliperleri nissin (brembo kadar üst seviye olmasa da kaliteli bir marka). Gerisi yemekten sonra, siz tartışa durun