honda cbf 150 mi? küba kh150-12d mi?
Reklamlar
-
dediklerinize katılıyorum dogru soyluyorsunuz dedım ya japon bılmem ne cart curt dıe duydum oyuzden merak ettım netten de elle tutulur bır bılgıye ulasamadıgım ıcın bırde sızlere sorayım dedım ve ıyıkı sormusum belkıde cımrılık edıp kubayı alırdım ama sinop samsun cıvarında servısı yok nasıl bakım vs yaptırıcam yada ufak tefek sorunlarım yada sorularım oldugunda nasıl halledecegım bılmıyorum heralde bı honda servısını arayıp danısmakla kalıcagım bı durum soz konusu oldugunda ama honda bana sorun cıkartmaz gıbı gelıyor ya ben onu severım o benı gul gıbı anlasırız ıns yakıt konusunda da bılgısı olan arkadaslar varmı acaba cbf150 baslıgına baktım ama uzun uzun bırden fazla bılgı var kımı 50-60bın dıyor kımı 100den fazla kafam karısıyor acıkcası 1km de su kadar yakar tahmını yada bır depo dolusu ıle su kadar km yapıyor dıyebılırmısınız acaba?
Reklamlar
-
Yakıtı fazla düşünme, 125 150 cc makinaların hepsi üç aşağı beş yukarı aynı yakıyor. Honda yaksa yaksa 100 km'de 2.5 l falan yakar. Bilemedin en fazla 3 olsun.
-
Dostum japon olsun için rahat olsun
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
aradaki 1000tl fark hiç bişey değil 1000tl az ödeyip kuba alıpta motorcuyla akraba olacağıma değil 1000tl 2000tl fazla öderim motorumla akraba olurum
-
-
akıl var mantık var parada varsa cbf 150
-
merciless57 adlı üyeden alıntı
ılk fırsatımda ıkısınden bırını almayı dusunuyorum arkadaslar muhtemelen yaza mondıalı 100ukh'mden ayrılıp bu ıkısınden bırını alıcagım sızlerın yorumlarını beklıyorum benım kısısel oncelıgım honda cbf 150den yana marka görüntü ve saglamlık konusunda ama küba kh150-12d de onun ayarında ıse 1000lıradan fazla fark odememek gerek dıye dusunuyorum sızlerın goruslerını yorumlarını ve tecrubelerını ogrenerek bı karara varmak ıstıyorum cunku benı en ıyı sız anlar ve durust cevap verırsınız dıye dusunuyorum sımdıden ılgınıze tesekkurler
İlla 150 lik olsun dersen tabiki şartsız şurtsuz honda,ama servisi olmadığını söylüyor yeni kullanıcıysan ve 150 lik almayacaksan kuba,ama eğer 150 liklerden birisini seçeceksen teknik servise kolay kolay gitmezsin hondayla,ben senin yerinde olsam 100 lük bir kuba alırdım hem vitesli tecrübem olurdu,hem diğer çançinçonlardan çok daha sağlam ve çançinçonlar gibi boyası da bildiğim kadarıyla dökülmüyor,vergi de ödemezsin 100 lük olursa,
bende senin gibi aynı düşünüyorum yaza doğru ya kuba cg-100 sport,ya ikinci el bir ybr 125 esd veya honda cbf 150 düşünüyorum
bir arkadaş da tvs apache demiş tamam enjeksiyonlu güzel motor ama ne zaman geleceği hem belli değil hem bu arkadaşın istediği gibi teknik servis isterse honda veya kuba olmayan yerde tvs nin bayisinin olması çok zor,ayrıca cbf 150 forumundada yazdığım gibi tvs apache rtr 180 in bile taşıma kapasitesi 130 kg!!! yani artçıyı unut,bende 103 kg yum,bunu öğrenince artıları ne olursa olsu o motordan maalesef vazgeçtim
dediğim gibi ben yeniyim ve fazla tecrübem de yok,benimkiler sadece bir fikir,daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir,saygılar
'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::
-
bende zaten suanda mondıal var 4vıteslı 100luk ama 2yıldır kullanıyorum saglamda cıktı kerata sımdı bı gazete dagıtma ısıne baslayacagım hatta bugun bı alıstırma falan da yaptık neyse yaza motoru buyutmek ıstıyorum eger 4000 cıkartabılırsemde satmıcam zaten motorumu 100lugu ıs ıcın cbf150yide zevk ıcın kullanıcagım acıkcası ayrıca dogru dusunmussun arkadsım fakat ben yenı kullanıcı degılım 7-8senedır motor tepesındeyım daha yasım 21 ustelık ayaklarım yetısmezken 50cc lık ramzey vardı babam arkada otururdu onu surerdım dururkende ayaklar yetmıo peder koyuyodu ayakları yere ordan berıdır suruyorum 2sene oncede mondıal aldım 100luk artık debrıyaj ve 5vıtes olayını ıyıce kavramak onun zevkını tadını yasamak bırazda daha konforlu bısı almak ıstıyorum once kuba dusunmustum kh150-12d(fiyat uygun die) fakat arkadaslar hondanın yerını tutamaz dıolar e haklılarda ıns bızede bı cbf 150 yakısır
-
dostum gir Kuba'nın MT'deki sayfasına kullanıcıların yorumlarını oku. Millet markaya para vermekten bıkmadı. 1000 Tl'lik benzinle epey bi gezersin. Benden tavsiye Kuba.
Tok olan alemi tok sanır. Aç olan alemde ekmek yok sanır.
Lâ Edrî
-
tamam bakıcam
-
-
jack hammer adlı üyeden alıntı
honda alırken fazla ödersin ama satarken hem müşterisi çok olur hemde daha az zararla satarsın. 3000 e aldıgın kübayı 5000 km kullanıp 1500 tl ye satmaya kalksan kimse yüzüne bakmaz. ama 4500 e aldıgın hondayı 5000 km kullan 3500 e zibil gibi müşterisi olur.
işin başka bir boyutuda honda sıfır titreşimli bir makina. kullanılan parçalar çinlilerin kalite olarak bir gömlek üstünde. öyle sararma solma vs olmaz. bakımlarını aksatma yolda bırakacak alet degil.
son olarak olayın piskolojik yönü var honda dünya markası. bugün kutuplarada gitsen kutup ayıları bile tanır. kübayı bırak yurt dışını yurt içinde bile bilen az.
aklın yolu birdir honda al.
desenki cbf mi, tvs mi, ybr mi o zaman işler degişir.
cbf konforu ile öne çıkarken ybr şehir içi kıvraklıgı vardır. tvs ise içlerinde en güçlüsüdür. fakat vibrasyon tüm artıları yok eder.
.
-
ramcoo86 adlı üyeden alıntı
dostum gir Kuba'nın MT'deki sayfasına kullanıcıların yorumlarını oku. Millet markaya para vermekten bıkmadı. 1000 Tl'lik benzinle epey bi gezersin. Benden tavsiye Kuba.
Aynen
Kuba'yı at çöpe diyenler bahsi geçen kh 150-12d modelini internet harici gerçekte hiç gördüler mi acaba merak ediyorum?
-
merciless57 adlı üyeden alıntı
bende zaten suanda mondıal var 4vıteslı 100luk ama 2yıldır kullanıyorum saglamda cıktı kerata sımdı bı gazete dagıtma ısıne baslayacagım hatta bugun bı alıstırma falan da yaptık neyse yaza motoru buyutmek ıstıyorum eger 4000 cıkartabılırsemde satmıcam zaten motorumu 100lugu ıs ıcın cbf150yide zevk ıcın kullanıcagım acıkcası ayrıca dogru dusunmussun arkadsım fakat ben yenı kullanıcı degılım 7-8senedır motor tepesındeyım daha yasım 21 ustelık
ayaklarım yetısmezken 50cc lık ramzey vardı babam arkada otururdu onu surerdım dururkende ayaklar yetmıo peder koyuyodu ayakları yere ordan berıdır suruyorum 2sene oncede mondıal aldım 100luk artık debrıyaj ve 5vıtes olayını ıyıce kavramak onun zevkını tadını yasamak bırazda daha konforlu bısı almak ıstıyorum once kuba dusunmustum kh150-12d(fiyat uygun die) fakat arkadaslar hondanın yerını tutamaz dıolar e haklılarda ıns bızede bı cbf 150 yakısır
Valla kardeş tecrüben olmasına sevindim bulunduğun yerde servisi var mı yokmu diye sorunca yarın en ufak bir yeri arıza verince ortada kalma diye söylemiştim,fikrin olsun diye aşağıdaki yere bir bak istersen
http://www.motosiklet.net/forum/moto...50-2011-a.html
arkadaş 150 cc kuba marka motoru ki balanslı titreşim yok diyor 12 taksit olarak 1,750 ye aldığını söylemiş ne kadar doğrudur bilmiyorum ama senin paran da olsa beni param da olsa neticede milli sermaye ve en iyi şekilde değerlendirilmeli,birde gazete dağıtan bir arkadaşsın milyarlar dökecek bir paran olmadığını da düşünerek ben kuba al derim belki arkadaşın aldığı motoru peşin alsan 100-200 daha güzellik daha belki yapabilirler 1,500-1,600 e sıfır 2 yıl garantili bir motor alman senin menfaatine olur hem heveslenirsin,sevinirsin öbür taraftan tamam kaliteyse kalite benim de motor honda küçük de olsa ama honda 4,390 tl sitesinde yazan rakam eh ruhsat plaka masrafı da var, gönderdiğim sayfadaki eleman ruhsat plaka dahil 1,900 e bitirdiğini söylüyor ben onun yalancısıyım o yüzdeeeeeen kubaya bir şans vermek için ben KUBA diyorum, bence kuba al,saygılar
'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::
-
Çin işi japon işi bunu yapan iki kişi Tavsiye cbf,maddi durum,olanaklara göre değişebilir seçim.
-
dostum ben sordum bızım ordaki küba bayısıne orda kuba kh-150-12dye 3000tl dedi 0faız kredı kartına falan dedı ama 1750ye o arkadas ne almıs nerden almıs bı ogrenıver bakalım ya ayrıntılı bılgı verırsen sevınırım eger oyleyse fıat super yanı kesın onu alırım ozaman
-
yamaha ybr 125 i düşünmüyormusun belki onun sizin oralarda servisi vardır oda iyi ve en az honda kadar sağlam bi motordur
-
cbf 150 diyenlere gülüyorum
Evet cbf 150 diyenlere gülüyorum.Ben şimdi bu yazıyı yazdıktan sonra bir sürü marka fanatiği çıkıp ahkam kesecek biliyorum.Ama bu sınıftaki motorların çoğunu tam olarak test etmiş birisi olarak sana cbf den uzak dur derim ben.
sıralama yapacak olursak
1:apachi:güç,dayanıklılık,hız,kalite,sorunsuzluk
2:ybr 125:kesinlikle dayanıklılık,az yakıt,sorunsuzluk ve bu serinin amiral gemisi.Ama güç seviyesi artık yetmiyor
3:KUBA SL150-9:tamam titreşim var ama cbf ile beni yolda her halukarda ezdi,şu anda 30000km de olan bir tane var inanın hiç sorun çıkarmadı,karburatörü bile açılmadı
4:cbf ve diğerleri
Şimdi diyeceksiniz neden cbf ye bu kadar kızdın:söyleyeyim,ben japon bir honda alacağım hemde 150 lik beni kıytırık bir çinli geçecek üstelik bu motor benimkinden 1500 tl daha ucuz olacak!
Uzun yola çinlerle beraber çıkacağım benim motor hararetten çok daha fazla şakırtılı çalışacak!
Daha 2000km iken yağ değişimi için alt tıpayı açınca 150gr yağ dökülecek,çinlide ise koyduğunun aynını alacaksın(bu dediğim yağ yakma değil bitirme olayını 3 adet cbf dede yaşadık)
Ve bu motorları ben güya işten anlıyorum ya ben önereceğim
Kimse kusura bakmasın ama artık budala gibi marka fanatikliği yapamam her marka hakettiği yerde olmalı,bizi kimse enayi yerine koyamaz
-
bini69 adlı üyeden alıntı
Evet cbf 150 diyenlere gülüyorum.Ben şimdi bu yazıyı yazdıktan sonra bir sürü marka fanatiği çıkıp ahkam kesecek biliyorum.Ama bu sınıftaki motorların çoğunu tam olarak test etmiş birisi olarak sana cbf den uzak dur derim ben.
sıralama yapacak olursak
1:apachi:güç,dayanıklılık,hız,kalite,sorunsuzluk
2:ybr 125:kesinlikle dayanıklılık,az yakıt,sorunsuzluk ve bu serinin amiral gemisi.Ama güç seviyesi artık yetmiyor
3:KUBA SL150-9:tamam titreşim var ama cbf ile beni yolda her halukarda ezdi,şu anda 30000km de olan bir tane var inanın hiç sorun çıkarmadı,karburatörü bile açılmadı
4:cbf ve diğerleri
Şimdi diyeceksiniz neden cbf ye bu kadar kızdın:söyleyeyim,ben japon bir honda alacağım hemde 150 lik beni kıytırık bir çinli geçecek üstelik bu motor benimkinden 1500 tl daha ucuz olacak!
Uzun yola çinlerle beraber çıkacağım benim motor hararetten çok daha fazla şakırtılı çalışacak!
Daha 2000km iken yağ değişimi için alt tıpayı açınca 150gr yağ dökülecek,çinlide ise koyduğunun aynını alacaksın(bu dediğim yağ yakma değil bitirme olayını 3 adet cbf dede yaşadık)
Ve bu motorları ben güya işten anlıyorum ya ben önereceğim
Kimse kusura bakmasın ama artık budala gibi marka fanatikliği yapamam her marka hakettiği yerde olmalı,bizi kimse enayi yerine koyamaz
Merhaba
Arkadaş ne alacağını az çok karar vermiştir ama, insanlar burada cbf150 yada ybr125 diyorlarsa bir bildikleri vardır.
1- Apachi topici burada
Benim uzun süreli kullananlardan duyduğum(bir kez kullandım ) titreşim yüzünden uzun süre yüksek devirde kullanamıyorsunuz. O hızlara çıkıyor ama konforlu değil. Bir de far patlıyor derlerdi. Periyodik olarak değiştiriliyor sanırım.
2- Ybr 125 burada
cbf 150 ye göre daha dayanıklı belki yağ yakmıyor üstelik ama cbf 150nin hızlarında (ortalama 100km/s) daha fazla benzin yakıyor. Düşük hızlarda daha kıvrak ama daha az konforlu.
3- Kuba yı hiç bilmiyorum. kullananlardan bilgi alabilirsin.
Marka fanatiği falan değilim ama yukarıda karşılaştırdıkların adil değil bana göre.
Senin söylediğin yağ yakma sadece bir dönem oldu bende o da uzun yol yüksek devir 3-4 saat kullandım 100-120 arası hiç mola vermeden 150gr yağ eksildi.
Bence şöyle düşün motosikleti kuryecilere soracaksın, arabayı taksicilere.
Konfor ekonomi hepsini hesaplıyorlar bütün gün üstündeler.
Ve istanbulda yaşayan biri olarak istanbulda en çok gördüğüm kurye motoru cbf150 91000 de motoru değişmeyen cbf gördüm. Gayrettepe taraflarında denk gelmiştim. Bizimkisi naziktir belki çinli geçer seni ama kesinlikle aynı konfor aynı güven o seni geçen çinlilerde yok.
-
yahu bu honda motorlarda yada başka japon motorlararının hiçmi böyle masraf çıkarmıyor söylermisiniz?
ben bir çin çappırı kullanıyorum her hafta 0 alt takım yenilettirmiyorum..!!! 1500 kmde bir yağını değiş arada bir değişmesi gerekn km teli çürümüş ilk sahibi değiştirmemiş ben değiştim yağ ölçme çubuğu kırıldı bn değiştim zincir koptu değiştirdim
ya hondada bunların hiç biri OLMUYOR MU söylermisiniz???
olmuyorsa en kısa zamanda honda yada başka bir japon motosikleti almazsam şerefsizim....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)