Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

?? Lütfen Bakarmısınız ?

REKLAM ALANI

Merhaba... Bu Forumda En Kucuk Benımdır Heralde..

Bn Motor Almayı Dusunuorm...

Depriyajlı... Öyle Büyük Bir Motor Soylemeyin Bana Cunku Yasım 14 ..

Benim Aklmda ;

YBR 125
    KANUNİ 115RX
    KANUNİ BRETOn...
    Arora 125...

Şimdi... Ybr Desek... Cok Buyuk Motor ( Bana Gore
    Kanuni 115 Desek... Eski Motor...
    Kanuni Breton desek İğrenç bir goruntusu var ama 2-3 ayarla kendıne gelir...
    Ama Vitesle Benzin ibresi yok ?
    Arora 125ler nası ??

Bana Hangi Motoru Onerırsınız ?? Bunlardan Baska Onereceginiz Motor Varmı.. Para Soz Konusu olmaz.. Yeterki Bana Fikirde bulunun...

Saygılarımla , Doruk.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yalowa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Abim bir kere ehliyet almaya yaşın yetmediğinden, gidip elektrik bisikletlerden alman en mantıklısı. Onun dışındaki diğer motorlu taşıtların hiçbirine binmeni tavsiye etmeyiz. Haliyle içlerinden birini de tavsiye etmeyiz. Diğer arkadaşların söz hakkına ipotek koymak gibi oldu biraz ama yaş 14 olunca yapacak bir şey yok.

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    hmm para söz konusu olmazmış.
    125 cc de git o zaman derbi gpr 125 al
    Ama 17 yaşına gelince.....
    Şimdilik sadece forumdaki abilerinden bişeyler kağmaya çalış
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

Abicim Benim Zaten Motorum Var.. Sadece Seçim İstiyorm.. Şakam Yok Ben Çok Ciddiym.

Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    17 yasındayım 14 yasında motosiklet binmeye başladım bir scooterla , kücük bi yerde yaşıyorsan sadece şehiriçinde dolasman pek sakıncalı olmayabilir , benim gibi trafikçi abilerle tanışıksan tabi..
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

Bnm Babam Trafik PoLisi (Burda) + bn 10 yasından beri kullanıorm burdakı cocuklar 7 yasında basLıo
    YaLowa abicim , Arora Onlar Biliorm Bi Hasarı Cıktıqında Gidior onlar Onerin İçin Tşk

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:45 ----------

Arkadasım Yardım Eden Yokmu Yahu ? Bana Yasın Kucukten baska bişey deyin

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı qimLiqsz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bnm Babam Trafik PoLisi (Burda) + bn 10 yasından beri kullanıorm burdakı cocuklar 7 yasında basLıo
    YaLowa abicim , Arora Onlar Biliorm Bi Hasarı Cıktıqında Gidior onlar Onerin İçin Tşk

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:45 ----------

yazdığın marka ve modelleri kendin zaten bir bahaneyle elemişsin
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

İşte Benim Sorunum Bu , SizCe hangisi Veya Bir Baskası ( Agır olmasın )

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)

Nacizane güzel babanın trafik polisi olduğu gerçeği senin belirli neden ve kriterlere göre hazırlanmış olan kuralları çiğneyebileceğin anlamına gelmez. Trafikte araç kullanabilmek için ehliyet sınırının verilmesinin bir çok nedeni bulunmakta. Bunun en iyi açıklanabilecek olan kısmı daha çocuk sıfatında sayılmanız nedeni ile sağlıklı düşünemiyor olmanız ve dolayısı ile size ehliyet verilmemesidir.

Aynı zamanda böyle bir paylaşım portalında paylaşacağınız bu gibi bilgiler babanın şu an yapıyor olduğu görevi ve senin hakkında yasal olarak işlem yapılabileceğini hatırlatmak isterim...

Bence sen 17 yaşına gelipte ehliyetini alana kadar motosiklete şimdilik artçı olarak binmeye devam etmen çok daha iyi olacaktır.... Maalesef avrupada değiliz sana moped bike alıpta kullandırabileceğimiz özel alanlarımız yok, özel ayrılmış yollarımız yok...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    İşte Benim Sorunum Bu , SizCe hangisi Veya Bir Baskası ( Agır olmasın )
    hemen hemen hepsinin 100-150kg olduğunu düşünürsen herbiri sana ağır gelir.

bmw 1200 gs:240 kg'lık bir motor vitesli tecrübemin 10.günüde kullandım ybr'den daha dengeli geldi bana

ağırlığa takılıp kalma,düşürdüğün zaman 100 kg motor bile sıkıntı yaratır merak etme
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    baban trafik polisiyse sanırım türkiye cumhuriyetinde polis demek ki görevini yapmıyor. sanan 10 yaşından beri motor kullandırması sanırım görevini 4 yıldır ihmal ettiğine işaretediyor.
    bizde çok erken yaşlarda motosiklet kullandık ama tarla yollarında. sen bize sorma babana sor o motor konusunda daha bilgilidir.!!

anlamadınız galiba.. babamın bnm motorumdan haberi yok ?
    olsa zaten almazda demk istedigim suki , ben yaylada fln surcm herkes yanlıs anlamıs

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    olsa zaten almazda demk istedigim suki , ben yaylada fln surcm herkes yanlıs anlamıs
    "Bnm Babam Trafik PoLisi (Burda)"
    sözünü yazarken bence yaylada süreceksin gibi bir izlenim vermiyorsun
    polisler yaylada tarlada araç sürenleri dururup ehliyet ruhsat kontrolümü yapmaya başlamışlar hay allah biz bilmiyoruz...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Abi Tamam Almıyorum Ozur Dilerm 17 yasımı beklıycem

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı yalowa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abim bir kere ehliyet almaya yaşın yetmediğinden, gidip elektrik bisikletlerden alman en mantıklısı. Onun dışındaki diğer motorlu taşıtların hiçbirine binmeni tavsiye etmeyiz. Haliyle içlerinden birini de tavsiye etmeyiz. Diğer arkadaşların söz hakkına ipotek koymak gibi oldu biraz ama yaş 14 olunca yapacak bir şey yok.
    kesinlikle haklı.... sen bu tavsiyeye uy derim ben de...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Tamam Abicim Ya Benim Butun Yorumlarımı Sılermısınız

Motosikleti
    biz yanlış anlamadık abicim sen yanlış anlattın sanırım. yaylada falan süreceksen alçak bir kros motor al. kroslar yapıları icabı hafifte oluyor.
    bizde motora çok erken sevdalandık ama bizim zamanımızda iki tip güzel vardı biri mobilet öbürü pejo. senin çektiyin sıkıntıları çekmedik.
    115rx kanuni demişsin onu hiç görmedim, sana fikir veremem.
    ama yamaha 115rx demek istediysen aman uzak dur. bünyeye göre motor kullanmak lazım buradaki bünye vücutla ilgili değil düşünce olgunluğu ile ilgili.
    kanuni beretton ve arora 125 ikisi de fotokopi al birini vur öbürüne sonra bak hangisi hangisi fark edemezsin .
    hangisi daha ucuz ve servisi varsa onu al illa alacaksan.

Teşekkür Ederim Ya ilkay Abi Beni BiraZ Korktuttu 17 Yaşımı beklemeye Karar verdim..

Motosikleti
    Teşekkür Ederim Ya ilkay Abi Beni BiraZ Korktuttu 17 Yaşımı beklemeye Karar verdim..
    ilkay sana iyilik etmiş korku olmasa motorcular hayatta kalamaz.
    virajda motoru yatırırsam korkusu virajdan önce gaz kesmemize sebep oluyor.
    ışıklarda duramazsam korkusu gaz kesmemize sebep oluyor. gibi korkular bizi hayatta tutuyor.

yalowa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bak abim, benim babam da emekli polis. Ama ne bana ayrıcalık tanıdı, ne de gidip 14-15 yaşındayken trafikte arabayı altıma verdi. Giderdik dağ bayır bir yere. Kimsenin canına kast edemeyeceğim, sağa sola çarpma riskimin az olduğu açık bir araziye, orada her türlü kullanır hevesimi alırdım. Hem ben sana kullanma demiyorum. Varsa tanıdığın eşin, dostun al git trafiğe kapalı bir yer bulabilirsen kullan, hevesini al. Ama sen bu motoru alırsan ben senin trafiğe çıkmadan duracağına inanmıyorum. Hatta ben, ilkay'ın yazısından etkilenip motor almaktan vazgeçtiğine de inanmıyorum ya, neyse (:

Ben de çok isterdim senin yaşındayken araba kullanayım, motor kullanayım. O zamanlar büyükler ne kadar söylerse söylesin insan idrak edemiyor "cana kast etmek nedir ?" diye. Ama yaş belli bir noktayı geçince oturup düşünüyorsun; "Ya karşıdan gelen adama çarpıp da adamı sakat bırakırsam ? Ya adam ölürse ? Ya ben ölürsem ?" İşte o zaman aklın kemale ermiş oluyor.

Sen, sen ol; sakın bizim bu uyarılarımıza rağmen gidip motor alma abim. Ne kendi canına, ne milletin canına kast etme. Mükemmel kullanıyor olabilirsin. Belki bizlerden bile iyi yönetiyorsundur koca koca motosikletleri. Ama senin "arkadaşların gazına gelme", "karıya kıza hava atma", "tek teker denemeleri" vs. potansiyelini (böyle birisindir demiyorum, ama yaşın gereği böyle bir şey yapmaya çok müsaitsin) göz önüne alınca, küçük ya da büyük, bir kaza yapma olasılığın bizlerden çok çok daha fazla.

Bu sözlerimiz bir kulağından girip, diğer kulağından çıkacak muhtemelen. Ama biz, sen bizi ve sevdiklerini duymaya devam edebilesin diye konuşuyoruz. Yoksa git al CBR125, 250 600 1000. Bizim için problem değil.

Sevgilerle.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)