Arkadaşlar yeni başlıyorum motor sevdasına ve 250 cc düşünüyorum. Biraz araştırdım ve sanki en ideali Regal Raptor gibi geldi. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Benim aradığım sorun çıkarmıyacak , vibrasyonu olmayan ve rahat bir makine.
Regal Raptor mu?
Keeway Land Cruiser mı?
Kymco Venox 250 mi?
Dorado Poseidon mu?
Arkadaşlar yeni başlıyorum motor sevdasına ve 250 cc düşünüyorum. Biraz araştırdım ve sanki en ideali Regal Raptor gibi geldi. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Benim aradığım sorun çıkarmıyacak , vibrasyonu olmayan ve rahat bir makine.
Kimse yokmu?
kardeş kullanmadım ama su soğutmalı olduğu için regal iyidr diye düşünüyorum ama tabii regal kullananlara sormak gerek saygılar
Regal Raptor Class kullanıyorum memnunum, tavsiye edebilirim...
Listedeki diğer motorlara gelince Venox ve land cruiser güzel motorlar ama sanırım fiyat olarak biraz yukarıdalar... Ama Poseidon hakkında bi yorumum yok çünkü hiç bi bilgim yok... Ama en azından görsellik olarak değerlendirsem diğer üçünün yanında Dorado'ya şans vermezdim...
Sıralama yap desen, Regal'i biliyorum diğer ikisini de anlatanı çok dinledim ve sana şöyle sıralayım :
1. Venox
2. Land Cruiser
3. Regal Raptor
4. Poseidon
Benim şahsi fikrim böyle olurdu, zaten ilk ikisini de fiyattan dolayı elerdim yine kendi kullandığım makineye gelirdim... Ama mutlaka hepsinin iyi tanıyan arkadaşlar yorum yazacaktır... Tabii her zaman ki klasik bi laf olarak hiçbirini alma git japon al deyip kestirip atanlarda olacaktır... Sana tavsiyem herkese danış, bilgi al, kafanda değerlendir ama bildiğinden şaşma, içine hangisi sinerse onu al, sonra, iyi diye hoşlanmadığın bi motora binme... Son kararı cebindeki paraya ve de motorden beklentilerine göre sen belirleyeceksin... Şimdiden keyifli sürüşler dilerim...
tşk NEO . Su soğutmalı hava soğutmalıya göre daha mantıklı gibi. Ama su soğutmalının sadece şehir içindeki kullanımda işe yaradığını söyleyenler var. Birde uzun yolda hava soğutmalının şişebildiğini söyleyenler var.Bu konuda sanırım tam net bir bilgi verebilen yok. Siz ne dersiniz
kardeş benim bildiğim su soğutmalı her zaman iyidir ancak bir tehlikesi conta yaktırmayacan su soğutmalıda conta yaktırırsan motorun işi bitmiş demektir zaten contayı anca düzensiz kullanırsan yaktırısın başka zaman dikkat ettikten sonra problem olmaz
Valla sevgili arkadaşım, ben henüz uzun bi yol yapmadım ama Ankara trafiğinde sorunsuz kullandım maaşallah hemen fanı açıyor... Bı sıkıntısı yok çok şükür...
Ama sana şöyle anlatayım, motoru aldığım arkadaş bana satmadan 2 hafta önce Malatya-Ankara gitgel yapmış 4 motor ile Bi honda varmış, bendeki Regal raptor ve iki tane de Mondial 250 MCT varmış... 4'ü de aynı tarz motorlar, Honda hariç CC'lerde eşit.... Honda ile ben hiç sorunsuz yol aldık ama 1,5 - 2 saatte bir mondialler için durmak zorunda kaldık dedi...Ben onun yalancısıyım tabi ama sonuçta onun da mondiale bi gıcığı olduğunu, yalan söyleceğini de sanmıyorum...
Özetle eğer Honda v.b. bi motor almayacaksan su soğutmalı motor benim içinde ağır basıyor ki zaten söylediğim gibi Regal'i tercih etme sebeplerimin başında da bu geliyor... Tabii ki hava soğutmalı motor kötüdür demiyorum bunu da tekrar belirteyim hemen alınan arkadaşlar olabilir diye...
Honda almaya gücüm yok değerli dostum. Regal yada keeway aklımdan geçiyor
Bak sana bi fikir daha vereyim, senin listenden de yok ama keeway SuperShadow var V motor olduğuğundan titreşimi çok azmış...Bana da çok tavsiye etmişlerdi ama kafayı Regal'e taktığım için bakmadım pek fazla...Fena gözükmüyor, ne dersin ?
venox sınıf olarak üstün diğerlerine göre sonra regal geliyor , hava su soğutma olayına gelince 600cc 800cc bi sürü japon cruiser var hava soğutmalı sorun olacağını sanmam?
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
Senin Regalin titreşimi varmı? Birde uzun yolda şişme yapıyormu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:36 ----------
Dostum Kymco venox çok pahalı regal ve keeway daha mantıklı geliyor. Kymconun fiyatı nerdeyse Japonları aratmıyor. Ben daha çok yeniyim bu işte.Yaşım kemale erdi ama bu makinaların yabancısıyım. Biraz düşük kapasite ile başlamak mantıklı geliyor. Sence de öyle değilmi?
Dorado derim...
Otomatik şanzumanıyla, ve oturuş pozisyonuyla oldukça rahat...
Ses sistemi ve görünüşüyle ilerde chopere geçeçek olursam ilk tercihim..
Arkadaşım, Venox o motorlardan kalite olarak iki gömlek yukarıdadır. Hyosung GV250 ayarında yani. Fiyatı da yüksektir tabi. Diğerleri içinde de ben olsam Land Cuiser veya Regal alırdım.
Kesinlikle Dorado Poseidonu Tavsiye ederim.3-5 kullanmışlığım var gerçekten mükkemmel makine.Ama senin bütcenide bilmiyoruz.
2500 cc bu yazdığın modelleri yok 250 cc içinse regal laptor diyorum
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)