yeni üye üni.öğrenci 1000 lira civarı
Reklamlar
-
08 Ağustos 2010, 23:23
öncelikle merhabalar arkadaslar yaklasık 3-4 aydır forumu takip etmekteyim aklıma motor sevdası gerçek anlamda düştüğünden beri..
yaklasık 40-45 gündür çalışıyorum daha bi 30 gün kadar daha çalışacağım biriktirdiğim para ile ehliyet artı motor alacağım...
Fakat 1000 lira civarı ikinci el bir motor ancak alabiliyorum
sormak istediğim danışmak istediğim konu ise şu...
hangi motoru almalıyım
cg125 honda,
kanuni windy,racer
keeway superlight150,speed150,veya
crosslar 200lük çin malları...
mondial kt125,uag125
amacımı belirtiyim evden okula okuldan eve fakat yokuslarda performans almam lazım çünkü kocaelide okuyorum ve bilen bilir cok cok dik yokuşlar var...
bana masraf çıkarmıcak yakıttada aşırı bi harcama yapmıcak bir motor istiyorum...
bir diğer amacımda kocaeli çevresinde sehirlerarası 200-250 km lik yolculuklara çıkmak yolda kalmadan gidebilmek...
yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim saydığım seçenekler dışındada model marka söylüyebilirsiniz ufkumu açmış olursunuz inşallah 30 gün içinde motorumu almış olucağım ve yeni döneme okula motorla gitmek istiyorum))
Reklamlar
-
08 Ağustos 2010, 23:26
1000 TL civarı masraf çıkarmıcak yakıttada aşırı bi harcama yapmıcak kocaeli çevresinde sehirlerarası 200-250 km lik yolculuklara çıkmak yolda kalmadan gidebilecek motor???
Pek seçenek olduğunu sanmıyorum...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
08 Ağustos 2010, 23:31
dostum yanlis anlama ama 1000 liraya ancak koruma ekipmanlarini alabilirsin. belki burada alacagin tavsiyeler de bu yönde olacak ama inan senin sagligin icin. sakin gücenme ama dost aci söyler. bence biraz daha biriktir hem seni hem de bizi üzmeyecek durumda olunca cek motorunu.
motorsiklet değil MOTOSİKLET.
-
08 Ağustos 2010, 23:33
500 lira daha ekle sıfır mondial uag al,yeni serisi çıktığı için fiyatı 1500 tl gibi rakamlara inmiş,ikinci el çin malı saçma olur...kendi görüşüm
Göze Giren Şemsiye Açılmaz:cat:
-
08 Ağustos 2010, 23:37
adidas adlı üyeden alıntı
500 lira daha ekle sıfır mondial uag al,yeni serisi çıktığı için fiyatı 1500 tl gibi rakamlara inmiş,ikinci el çin malı saçma olur...kendi görüşüm
İyi de koruma nasıl alacak o zaman?
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
08 Ağustos 2010, 23:41
en mantıklısı crosslar veya kanuni windy ben hussar aldım şimdide cross alacağım çin işi. yaz sonuda chopper düşünüyorum toplasak hepsini bir motor etmez ama 3 bine 3 tane farklı taz motorum olacak
-
08 Ağustos 2010, 23:42
metci adlı üyeden alıntı
İyi de koruma nasıl alacak o zaman?
arkadaş koruma alcam dememiş hangi motoru tavsiye edersiniz demiş ve her şeyin bir vakti var hepsini sıra sıra alabilir(bütçenin el verdiği kadarıyla)...Babamız sakıp sabancı değilki hepsini saniyede alalım....
-
08 Ağustos 2010, 23:52
arkadaslar 110 tl cıvarı montlardan ve 50-80 lıra cıvarı kasklardan almayı dusunuyorum ılgınıze ve dusuncenıze tesekkur ederım.buna ayrı butce ayırdım fakat sormak ıstedıgım 1000 lıra cıvarı sahıbınden.comda bu saydıgım modellerden mevcut
acaba hangısını alsam ???1000 lıra sadece motora ayırdıgım butce tekrarlamak ıstedım
ıkıncı el motorda biçok faktör gozonune alınması lazım sanırım o yuzden soyledim hangi modeli alırsam karlı cıkarım...
-
08 Ağustos 2010, 23:55
adidas adlı üyeden alıntı
arkadaş koruma alcam dememiş hangi motoru tavsiye edersiniz demiş ve her şeyin bir vakti var hepsini sıra sıra alabilir(bütçenin el verdiği kadarıyla)...Babamız sakıp sabancı değilki hepsini saniyede alalım....
evet her sey sira ile alinir. öncelik sirasi söyledir;
1- ehliyet
2- tam koruma olmasa da en kötü kask, kiyafet,( minimum 700 tl)
3- motosiklet isterse 500 lira olsun. son önceliktir.
-
08 Ağustos 2010, 23:59
viyana adlı üyeden alıntı
1- ehliyet
700 tl mi,bu çılgınlık motor yarışlarına mı girecek bu arkadaş..lütfen çarşıya çıkın bir dakika bakın hangi motorcuda bu kadar tam koruma var
-
09 Ağustos 2010, 00:01
1- ehliyet
700 liralık korumayı sanırım 600 lük bir motor alınca alsın arkadaş
-
09 Ağustos 2010, 00:04
tabi tecrübelerinize ve görüşlerinize saygım var elbette fakat bu saydığım veya sayamadığım motorlar içerisinden hangisini tavsiye edersiniz
cg 125 (eski olduğu için sorun yaratır korkusu ve parcası pahalı korkusu var içimde fakat hondanın ölüsü bile hepsine yeter diyenler var)
kanuni(parçası ucuz ve heryerde rahatlıkla bulunabılır ve diğer çinlilerle uyum sağlıyan ucuz parça bulunabilir?)
mondial(ucuz olması nedeniyle listemde bulunmakta fakat kt 125 çok titreşim var deniliyo öte yandan uag modeli ise cılız durması korkutuyo her nekadar üstüne bindiğimde sandığım kadar cılız olmasada)
arkadaşlar inanın bu yola baş koydum gece gündüz demeden araştırıyorum ve çok zor şartlar altında çalışıp bu motoru almak için sıcağın altında çile çekiyorum
yardımlarınıza cok tesekkurler....
-
09 Ağustos 2010, 00:05
1000 tl ye honda cgl 125 alabiliyorsan hiç kaçırma(sanmıyorum ama neyse ) diğer saydığın çin mallarından daha iyidir.Yeni başlayacak biri için süper bir motor.
-
09 Ağustos 2010, 00:07
furksaracc adlı üyeden alıntı
tabi tecrübelerinize ve görüşlerinize saygım var elbette fakat bu saydığım veya sayamadığım motorlar içerisinden hangisini tavsiye edersiniz
cg 125 (eski olduğu için sorun yaratır korkusu ve parcası pahalı korkusu var içimde fakat hondanın ölüsü bile hepsine yeter diyenler var)
kanuni(parçası ucuz ve heryerde rahatlıkla bulunabılır ve diğer çinlilerle uyum sağlıyan ucuz parça bulunabilir?)
mondial(ucuz olması nedeniyle listemde bulunmakta fakat kt 125 çok titreşim var deniliyo öte yandan uag modeli ise cılız durması korkutuyo her nekadar üstüne bindiğimde sandığım kadar cılız olmasada)
arkadaşlar inanın bu yola baş koydum gece gündüz demeden araştırıyorum ve çok zor şartlar altında çalışıp bu motoru almak için sıcağın altında çile çekiyorum
yardımlarınıza cok tesekkurler....
uagye bindim titreşim çok ama alışırsın,atak motordur kalkışlarda şahlancak gibi oluyor parçası ucuz doğrudur,her yer de bayisi vardır...ama 2.el bir çin motor insanı düşündürüyor açıkçası...yediemin depolarına gir ucuza bu dediğin motorlardan birini alırsın az da masraf edersin işe son noktayı koyarsın....
-
09 Ağustos 2010, 00:08
yahu suraya neden korumanin önemini bilenler bir sey yazmiyor !!! bakin bisiklete bile kask, dizlik vs olmadan binmek yanlistir. bunun kriteri carsi pazar degildir.
isterseniz 500 liralik ya da 100 liralik motosiklete binin, ama korumaniz saglam olmak zorunda. ben buradan su motoru al diye tavsiyede bulunmam kimseye, eger korumasi yoksa.
-
09 Ağustos 2010, 00:08
cgl bulamam ama sanırım cg bulurum gibime geliyo
fakat eski olur diğerlerine nazaran beni korkutan her önüne gelenin 125likle 600luk performansıyla yapılabılcek hareketlerı yapması bunuda youtube koyması beni korkutuyo ölü bı motorada 1000 lıra vermek ıstemez kımse sanırım...ah keşke temiz bulsam cg125
-
09 Ağustos 2010, 00:10
yahu suraya neden korumanin önemini bilenler bir sey yazmiyor !!! bakin bisiklete bile kask, dizlik vs olmadan binmek yanlistir. bunun kriteri carsi pazar degildir.
isterseniz 500 liralik ya da 100 liralik motosiklete binin, ama korumaniz saglam olmak zorunda. ben buradan su motoru al diye tavsiyede bulunmam kimseye, eger korumasi yoksa.
abi haklısın dediklerine sonuna kadar katılıyorum ama arkadaş 1000 tl lik bütçe ayırmış 700 tlye korumaları alsa arkadaşın okulu bir kaç ay asıp çalışması lazım, o giden parayı tamamlaması için...
-
09 Ağustos 2010, 00:14
iki tane motorun var ikiside bırbırınden güzel biz napalım peki??? 1000 lıra motor kendı capında bı kask ve montla beraber kullanmayı düşünüyorum ayrıca birde motor koruması demir...
daha da elimden bişey gelmiyo....
lütfen bir model tercihi ve artısıyla eksisiyle değerlendirme yapalım arkadaslar rica ediyorum...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:11 ----------
lütfen konu dağılmadan tavsiyede bulunalım bu mevzu benim için çok çok çok önemli...
-
09 Ağustos 2010, 00:16
iki tane motorun var ikiside bırbırınden güzel biz napalım peki??? 1000 lıra motor kendı capında bı kask ve montla beraber kullanmayı düşünüyorum ayrıca birde motor koruması demir...
lütfen bir model tercihi ve artısıyla eksisiyle değerlendirme yapalım arkadaslar rica ediyorum...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:11 ----------
lütfen konu dağılmadan tavsiyede bulunalım bu mevzu benim için çok çok çok önemli...
uag ve breton arasından bir seçim yap derim,ama uag en iyisi 5 tlye bir hafta okula gidip geliyorduk 2 kişi.
-
09 Ağustos 2010, 00:22
Bence dişini biraz daha sık bütçeni biraz daha arttır al bi honda cgl 125 ama yok ben yapamam diyosan honda cgl tarzı bi çin malı al.İnşallah memnun olursun.İnşallah tamirci tamirci gezmezsin.İnşallah aldığına pişman olmaazsın.Ayrıca 1000 tl ye windy nin ölüsünü alırsın ancak.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)