CBF 150' yi çok kullanmadım esasen.Toplasam 10km kullanmışımdır .
50.000km' nin yanında denizde kum tanesi benim yaptığım
Ama dediğin gibi iyi bir fiyata satılıyor cbf150 ve az zararla satılabiliyor.
Abim cbf' i biraz tehlikeli buluyordu, şu açıdan.
Motosikleti kullandığı dönemde çalıştığı yer, evine 1.5-2 saat uzaklıkta idi ve motosiklet ile gidiyordu arasıra.
Motor 100km' den sonra pek hızlanmadığı için ve ara hızlanması çok iyi olmadığı için yolda sollamalarda tehlike yaratıyormuş.
Mesela önünde 60-70km hızla giden bir kamyon varken hemen arkasında yol almamak için sollama ihtiyacı hissettiğinde, motorun düşük gücünden dolayı sollama uzun sürüyor ve karşıdan gelebilecek olası araçlar tehlike oluşturabiliyordu diyor.
Bazen serilik çok önemli bir faktör olabiliyor diyordu.
Maalesef ülkemizde 250cc naked pek yok, olanlarda(cbf 250 ve ybr 250) gereksiz derecede pahalı motorlar.
Eğer 4000 liralık 150cc motosikletlerin yanında, 5000-5500 liraya 250cc lik motorlar satılsaydı, belki insanlar 500-600cc' ye geçmek için bu kadar aceleci olmayacaklardı
Evet cbf gerçekten değerini yitirmeyen bir motosiklet.Tam başlangıç motosikleti.
Sizin bu dönemi kazasız atlatmış olmanızda takdire değer
Ben eğitim ile destekleyerek 600cc kullanabilirmiyimi düşünüyorum esasen.
150cc ve uzun km' ler yerine, ileride geçilecek motora şimdiden motosiklet tekniklerini eğitim esnasında bilen bir hocadan öğrenerek başlamak, zaman kaybı ve alınacak keyfin dozajını arttıracaktır gibi bir düşünce bende hasıl olan.