Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBF150' den sonra GSR600 çok zorlar mı ?

REKLAM ALANI
    Canoncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba.
    Motosiklet aşkım yeniden depreşti ve araştırmalarım sonucunda gsr600' ün benim isteklerimi karşılayabileceğini düşünmeye başladım.

Abimin cbf150 motosikletini biraz kullanmıştım geçmişte ve ilk vitesli motosiklet deneyimim olmuştu.
    Daha öncesinde ilk defa mondial yarı otomatik motosikletini kullanmış ve hemen adapte olmuştum.

Bunda çocukluğumdan beri bisiklet üzerimde olmamın getirdiği denge, rahatlık ve önsezi yeteneği olduğunu düşünüyorum.

Kıssadan hisse, Suzuki gsr600' ün tam bana göre bir motosiklet olduğu izlenimi yerleşti.
    Motosikletin 98hp olması, deneyim ve hakimiyetin üst noktalarda olmasını gerektiriyordur mutlaka.Fakat sele yüksekliğinin alçak olması da, motosikletin durur vaziyette iken hakim olunmasının kolay göründüğünü düşündürüyor.
    29 sayfalık gsr600 forumunu okuduğumda da, bu motosikletin dengesinin, hatayı affetmesinin ve frenlerinin üst düzey olduğunu gördüm.

Ben şimdi değil de 6-7 ay kadar sonra bu motosiklete sahip olmayı istiyorum(malum eğitimimin tamamlanmasına bu kadar süre var).

Sormak istediğim ise şu.
    Hondanın seviye 1-2-3 ve 4 sürüş eğitimleri var.Sadece 4. seviye eğitimi, 3. seviye sürüş eğitiminin başarıyla bitirilmesi şartıyla başvuru kabul ediyor.

cbf 150 ile kısa ama güzel bir deneyim geçirmiş kullanıcı için, tek bir kurs seviyesi geçirmek isteyen birisi için hangisi daha uygundur ?

Seviye 2 mi seviye 3 mü, gsr600 ile başa çıkmak hatta rahat bir birliktelik geçirmek için yeterlidir ?

Ben işe başladığımda kredi çekip, 2. el gsr600 sahibi olmayı ümit etmekteyim.
    Konu hakkındaki fikirlerinizi öğrenmek isterim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha gri Fazer Gitti Siyah Fazer Geldi(06)
    ilk önce selamlar arkadaşım.zorlayacağını pek sanmıyoum

Galiba motosiklet danışıldığında, vücut ölçüleri de önemli bir yere sahip olmakta.Onları da hemen ekleyeyim

1.75 boy ve 68kg kilodayım.
    Yaşım 28.

Konu hakkında düşüncesi, görüşü, yorumu olan yokmudur ?

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    arkadaşım yazdıklarını okuduğum kadarıyla aklı başında araştıran ve özen gösteren bir arkadaşa benziyorsun. bu yüzden bence gsr600 sana çok sıkıntı yaratmaz. bu işte bilinçli olmak çok önemli çünkü. tabiki gazı çevirmenin verdiği tepki cbf150 gibi olmayacaktır. yada frenleme (ki özellikle motor freni yani kompresyon). hondanın kurslarında içerik nedir bilimiyorum. ama gidip görüşmen daha mantıklı. hatta mümkünse gsr ile eğitim alman belki daha iyi olabilir. yani seviyelerden birisini cbf ile tamamlayıp üst seviyelerde gsr ile devam etmen daha mantıklı gibi geliyor bana.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    eğitimlerin tüm seviyelerini tamamlamak şartıyla ve akıllı!!! bir adam olduğunu düşünüyorsan sorun olmayabilir.
    akıllı kelimesinden kasıt nedir? hakaretmi?? hayır.şöyleki; eğer çabuk gaza geliyorsan,sinirli ve agresif bir yapın varsa,hava atmayı seviyorsan(2 kız görünce gazlamak gibi filan)ve buna benzer durumlar bana uyuyor diyorsan olmaz deirm.
    ama can taşıdığını, hızının sonunda ani bir durumda nasıl duracağını düşünebiliyorsan,panik yapacak biri değilsen,bir musibet bin nasihate bedeldir sözüne istinaden musibetten önce nasihatlere değer verebiliyorsan,altındaki aracın tüm gücünün kullanılmasının ŞART OLMADIĞININ bilincindeysen yetenekliysen neden olmasın?? ama eğitim,tecrübe ve koruma üçgeni dışına çıkmadan......
    Rabbim gönlüne göre hakkında hayırlısı neyse onu versin kardeşim...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    http://www.motosiklet.net/forum/test...test%5D-4.html

burada da motorun incelemesi var, faydalı olabilir karar vermen için...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Teşekür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için.
    6 aylık bir eğitimin ardından memur olunca, motosikleti alma imkanım olacak kısmetse.

GSR 600 yorumlarının çoğunu okudum, alanlar gerçekten memnun.
    Zaten aklımı çelen 2 motosiklet var.
    Birisi bu diğeri de Honda CB 600F Hornet, hatta yukarıda onunla ilgili başlıkta açtım.

Hornet' ı kullanmak ve zapt etmek, gsr 600 kadar kolaymıdır(kolaydan kastım 600cc ler içinde/kendi sınıfında kolay ve dengeli bir kullanıma sahip olması) ?

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı Canoncu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için.
    6 aylık bir eğitimin ardından memur olunca, motosikleti alma imkanım olacak kısmetse.

GSR 600 yorumlarının çoğunu okudum, alanlar gerçekten memnun.
    Zaten aklımı çelen 2 motosiklet var.
    Birisi bu diğeri de Honda CB 600F Hornet, hatta yukarıda onunla ilgili başlıkta açtım.

Hornet' ı kullanmak ve zapt etmek, gsr 600 kadar kolaymıdır(kolaydan kastım 600cc ler içinde/kendi sınıfında kolay ve dengeli bir kullanıma sahip olması) ?
    Bu iki model için özellikle bir şey diyemem ama genel olarak Suzuki'nin motosikletleri daha kontrol edilebilir ve yumuşaktır diye biliyorum...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    daha rahat edersin
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Alıntı metci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/test...test%5D-4.html

burada da motorun incelemesi var, faydalı olabilir karar vermen için...
    Bu incelemeyi okumuştum, gsr 600 adına iyi bir test olmuş.

Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha rahat edersin
    Hangisinde ?

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Slm istersen bide fz6 bak derım ama secımınızı yapmıssınız, bende 7 senelık motosıklet kullanıcısıyım, buyuk bır level atlamıs olacan, sunu unutma ben yavas gıderım gaza gelmem dıyecen ılk baslarda, koltuga oturunca, ıgnelı fıcıya bınmıs gıbı yuklenecen gaz koluna naked tarzında guzel bır secım yapmıssın hedefın bellı sımdıden hayırlı olsun, tekerın duz bazsın, ızmıre gelırsem makınelerı bı degısır turlarız ne dersın_?

Motosikleti
    honda cbr125r
    s.a arkadaşım bence cbfle neler öğrendiğin çok önemli gsr çok hızlı makina cbfe kesinlikle benzemiceğini sende biliysn kullanamazsın demiyorum yanlış algılama demek isteiğim yaptığın çok ufak hata kötü şeylerle sonuçlanabilir cbf görmezden gelebilir bu hataları ama gsr gelemez bence

Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm istersen bide fz6 bak derım ama secımınızı yapmıssınız, bende 7 senelık motosıklet kullanıcısıyım, buyuk bır level atlamıs olacan, sunu unutma ben yavas gıderım gaza gelmem dıyecen ılk baslarda, koltuga oturunca, ıgnelı fıcıya bınmıs gıbı yuklenecen gaz koluna naked tarzında guzel bır secım yapmıssın hedefın bellı sımdıden hayırlı olsun, tekerın duz bazsın, ızmıre gelırsem makınelerı bı degısır turlarız ne dersın_?

Motosikleti almama daha var, kısmetse 7-8 ay sonra alacağım.Zaten eğitimini(eğitim derken 600cc' yi güvenli sürebilmek için gereken eğitimi) almadan koltuğuna oturmam

Zaten İzmirde olmayacağım bu süre zarfında, malum eğitime gidiyorum şehir dışına.

Alıntı Serkan7756 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a arkadaşım bence cbfle neler öğrendiğin çok önemli gsr çok hızlı makina cbfe kesinlikle benzemiceğini sende biliysn kullanamazsın demiyorum yanlış algılama demek isteiğim yaptığın çok ufak hata kötü şeylerle sonuçlanabilir cbf görmezden gelebilir bu hataları ama gsr gelemez bence

Biliyorum, 11hp ile 98hp arasında dağlar kadar fark var(dır).
    Hayatım, tehlikeye atılacak kadar değersiz değil aslında.
    150 veya 250cc motor ile uzun km' ler ve yıllar harcamak yerine çok daha kısa sürede güvenli sürüş eğitimi alıp, 600cc' ye geçmek gerek maddi gerekse ve daha önemlisi hayati ve zaman açısından faydalı olacaktır düşüncesindeyim.

Motosikletle yüksek km' ler yapmak mutlaka büyük deneyimdir ancak doğru sürüş tekniklerini öğrenmeden, yanlış öğrenilen veya alışılan bir teknik ile uzun km' ler sürüş yapmak da çok mantıklı olmasa gerek.

Değerli görüşlerini dikkate alacağım

viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    ilk 1 hafta biraz zorlanacagini söyleyebilirim, her insanda ayni olmaya bilir tabiiki, zira ben yaklasik 50 bin km honda titan kullandiktan sonra cbf 500'ün selesine oturdugumda viraj alirken cok tedirgin oluyordum 1-2 hafta zorlamisti. sonra cok degisik cc'lerde ve farkli siniflarda onlarca motosiklet sürdüm, güclü motorlari zaptettikten sonra farkli siniflarda ilk etapta zorlanma kacinilmaz oluyor. mesela ben hic enduro kullanmamistim, ama hayabusa bile sürmüstüm, ama 1 sene önce transalp'i alinca daha da zorlanmistim.

kisaca tek mesele beygir gücü degil.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

angorstatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 2006
    36 yaşına kadar motor kullanmadım.
    honda güvenlisürüş 1e gittim geçen sene mayısta. eğitim bittikten 1 gün sonra cbf150 aldım. 4500-5000km kullandım. ekim ayında sattım motoru. sadece 200.-TL bir zararım oldu, yani aldığım fiyata sattım bindiğim yanıma kar kaldı. aralık ayında fazer aldım. 3000kmdir de fazer kullanıyorum.
    her forumda tavsiye edecekleri gibi, küçük cc tecrübe bence de şart. kullanmışlığın ne kadardır, kabiliyetin nedir bilemem ama 600cc direk bastırırsın. en fazla 2 hafta adam akıllı gidersin sonra gazlarsın. ben en azından öyle yaptım. iyi mi ettim, hayır . kaza bela da atlatmadım, ama riskli hareketlerden kaçınıyorum sonuçta. gsr600 dediğin makinayı bilmem ama fazer boş ağırlık 197kg olduğuna göre 3aşağı 5 yukarı suzukide bu kadardır. benden daha genç olduğun için reflekslerin daha iyidir. tecrübeleri olan motorculardan fikir alıp, dinlersen, paşa paşa senelerce binersin.
    kazasız belasız yolculuklar dilerim.

PS(boy 183, kg 88, yaş 37)
    motorda motor, ille de motor

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Alıntı angorstatik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda güvenlisürüş 1e gittim geçen sene mayısta. eğitim bittikten 1 gün sonra cbf150 aldım. 4500-5000km kullandım. ekim ayında sattım motoru. sadece 200.-TL bir zararım oldu, yani aldığım fiyata sattım bindiğim yanıma kar kaldı. aralık ayında fazer aldım. 3000kmdir de fazer kullanıyorum.
    her forumda tavsiye edecekleri gibi, küçük cc tecrübe bence de şart. kullanmışlığın ne kadardır, kabiliyetin nedir bilemem ama 600cc direk bastırırsın. en fazla 2 hafta adam akıllı gidersin sonra gazlarsın. ben en azından öyle yaptım. iyi mi ettim, hayır . kaza bela da atlatmadım, ama riskli hareketlerden kaçınıyorum sonuçta. gsr600 dediğin makinayı bilmem ama fazer boş ağırlık 197kg olduğuna göre 3aşağı 5 yukarı suzukide bu kadardır. benden daha genç olduğun için reflekslerin daha iyidir. tecrübeleri olan motorculardan fikir alıp, dinlersen, paşa paşa senelerce binersin.

36 yaşına kadar kendini yaşamamış sayarmısın
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    FAZER 2006
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    36 yaşına kadar kendini yaşamamış sayarmısın
    motor kullanmadığım için sayabilirim .. ama araba konusunda şanslı bir adamdım
    nissan 200sx'im vardı. uzunca bir süre de rover turbo kullandım.. (1993-1998 arası )

Alıntı viyana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk 1 hafta biraz zorlanacagini söyleyebilirim, her insanda ayni olmaya bilir tabiiki, zira ben yaklasik 50 bin km honda titan kullandiktan sonra cbf 500'ün selesine oturdugumda viraj alirken cok tedirgin oluyordum 1-2 hafta zorlamisti. sonra cok degisik cc'lerde ve farkli siniflarda onlarca motosiklet sürdüm, güclü motorlari zaptettikten sonra farkli siniflarda ilk etapta zorlanma kacinilmaz oluyor. mesela ben hic enduro kullanmamistim, ama hayabusa bile sürmüstüm, ama 1 sene önce transalp'i alinca daha da zorlanmistim.

kisaca tek mesele beygir gücü degil.
    CBF 150' yi çok kullanmadım esasen.Toplasam 10km kullanmışımdır .
    50.000km' nin yanında denizde kum tanesi benim yaptığım
    Ama dediğin gibi iyi bir fiyata satılıyor cbf150 ve az zararla satılabiliyor.

Abim cbf' i biraz tehlikeli buluyordu, şu açıdan.
    Motosikleti kullandığı dönemde çalıştığı yer, evine 1.5-2 saat uzaklıkta idi ve motosiklet ile gidiyordu arasıra.
    Motor 100km' den sonra pek hızlanmadığı için ve ara hızlanması çok iyi olmadığı için yolda sollamalarda tehlike yaratıyormuş.

Mesela önünde 60-70km hızla giden bir kamyon varken hemen arkasında yol almamak için sollama ihtiyacı hissettiğinde, motorun düşük gücünden dolayı sollama uzun sürüyor ve karşıdan gelebilecek olası araçlar tehlike oluşturabiliyordu diyor.

Bazen serilik çok önemli bir faktör olabiliyor diyordu.

Maalesef ülkemizde 250cc naked pek yok, olanlarda(cbf 250 ve ybr 250) gereksiz derecede pahalı motorlar.
    Eğer 4000 liralık 150cc motosikletlerin yanında, 5000-5500 liraya 250cc lik motorlar satılsaydı, belki insanlar 500-600cc' ye geçmek için bu kadar aceleci olmayacaklardı

Alıntı angorstatik adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Evet cbf gerçekten değerini yitirmeyen bir motosiklet.Tam başlangıç motosikleti.
    Sizin bu dönemi kazasız atlatmış olmanızda takdire değer

Ben eğitim ile destekleyerek 600cc kullanabilirmiyimi düşünüyorum esasen.
    150cc ve uzun km' ler yerine, ileride geçilecek motora şimdiden motosiklet tekniklerini eğitim esnasında bilen bir hocadan öğrenerek başlamak, zaman kaybı ve alınacak keyfin dozajını arttıracaktır gibi bir düşünce bende hasıl olan.

Motosikleti
    FAZER 2006
    Alıntı Canoncu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF 150' yi çok kullanmadım esasen.Toplasam 10km kullanmışımdır .
    50.000km' nin yanında denizde kum tanesi benim yaptığım
    Ama dediğin gibi iyi bir fiyata satılıyor cbf150 ve az zararla satılabiliyor.

Abim cbf' i biraz tehlikeli buluyordu, şu açıdan.
    Motosikleti kullandığı dönemde çalıştığı yer, evine 1.5-2 saat uzaklıkta idi ve motosiklet ile gidiyordu arasıra.
    Motor 100km' den sonra pek hızlanmadığı için ve ara hızlanması çok iyi olmadığı için yolda sollamalarda tehlike yaratıyormuş.

Mesela önünde 60-70km hızla giden bir kamyon varken hemen arkasında yol almamak için sollama ihtiyacı hissettiğinde, motorun düşük gücünden dolayı sollama uzun sürüyor ve karşıdan gelebilecek olası araçlar tehlike oluşturabiliyordu diyor.

Bazen serilik çok önemli bir faktör olabiliyor diyordu.

Maalesef ülkemizde 250cc naked pek yok, olanlarda(cbf 250 ve ybr 250) gereksiz derecede pahalı motorlar.
    Eğer 4000 liralık 150cc motosikletlerin yanında, 5000-5500 liraya 250cc lik motorlar satılsaydı, belki insanlar 500-600cc' ye geçmek için bu kadar aceleci olmayacaklardı

Evet cbf gerçekten değerini yitirmeyen bir motosiklet.Tam başlangıç motosikleti.
    Sizin bu dönemi kazasız atlatmış olmanızda takdire değer

Ben eğitim ile destekleyerek 600cc kullanabilirmiyimi düşünüyorum esasen.
    150cc ve uzun km' ler yerine, ileride geçilecek motora şimdiden motosiklet tekniklerini eğitim esnasında bilen bir hocadan öğrenerek başlamak, zaman kaybı ve alınacak keyfin dozajını arttıracaktır gibi bir düşünce bende hasıl olan.
    ben ilk motor olarak fazer almayı düşünüyordum. hondadaki eğitmenler tavsiye etmedi diye bilen sözü dinleyip cbf 150 ile başladım. kullanabilirmisin? kullanırsın da nasıl kullanabildiğin önemli. gaz tepkimeleri 98 beygirlik bir makinadan bahsediyoruz. birden altından fırlayıp gidebilirde. cbf 600 desen daha rahat edersin ama fazer biraz farklı bir makinadır.
    bazı kimseler sana şunu da diyebilirler. spor araba kullanmak için küçük cc bir arabaylamı başlıyorsun kardeşim, direk 600 cc al devam et.. motor ve araba birbirinden farklı, motorda ağırlığa sen hükmetmeye çalışıyorsun.. yokuşta vs. dengeni az da olsa yitirirsen 210 kg'luk bir kütleyi tek bacağınla taşıyabilmen gerek. bunları düşünmeni, acele etmemeni tavsiye ederim. hayatının sonuna kadar sevdiğin birşeyi yapma şansın artar..
    hondadan ayrılmış olan Murat hoca vardır. foruma yazarsan eğer sana muhakkak telefonunu temin edebilecek birisi çıkar. 1e 1 eğitim veriyor. sen yine de kendisi ile bir konuş derim..
    umarım dilediğin motora uzun yıllar sağlıkla binersin..
    sağlıcakla...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)