Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Mondial mi , Hiç mi ???

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    gt250RR Araba:Alfa Romeo 156 Luce Di Amalfi Grisi
    Alıntı modial110FT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş mondial çok iyi bi marka. bende 110 FT war yarı otomatik debriyajı yok ama vitesli cihaz. hiç yolda bırakmadı ( lastik patlaması dışnda ) şuana kadar. Kaçarıda çok iyi ne hızlı ne yawaş. 2 kişi dimdik bayır cıkıyoz 40 km/h ile falan. Düz yolda 2 kişi 100 vurdğumuzu biliyorm. Neyse benim sana tavsiye edebileceğm motor :

Mondial 100 UKH. Yarı otomatik buda kullanımı çok basit vitesli diye zor olduğunu düşünme. Ayrıca vergisi yok. Scooter alcağn zaman ( yani vitessiz olanlar ) 125 cc'den az alırsan bayır cıkmaz 2 kişi. yolda kalırsın rezil olursun . 125 Scooter aldğn zamanda vergisi var. Oysa bu hem 100lük hem vergisi yok hem bayır yağmur çamur kış kıyamet düz yol rampa tanımaz . 2 kişi 100-120 vurursun. Üstelik scooterler çok yakar vitesli motor ise devirli kullandğn takdirde çok tasarruflu olacaktır. Benim 100FT ile full depo benzin ile ( yani 12 TL) 250 KM yaptğımı biliyorm. Yani gerçekten çok tasarruflu. Scooter'i boşver yarı otomatik 100lük al derim. Mondial'ide kötü bi marka sanma şuan 20.000 km'deyim motor banamısın demedi şuana kadar hiç

Uzun oldu biraz ama herşey yardım için. Umarım güzel bi motorsiklet edinebilirsin yardımcı olabildysem ne mutlu
    Saol kardeş açıklaman için, cub alırsam aklımda olacak tavsiyelerin vergi demişsin birde ney olursa olsun (cub-scooter vs.) yılda fazla değil gibi

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:10 ----------

Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooterlar düm düz ovada kullanılacak bir motor rampaya gelmiyor. Eğer kullanılacak yer çoğunlukla rampa ise kesinlikle vitesli motor şart çinli yada japon olması fark etmez. Her ikisini de kullanıyorum örneğin Honda Beat rampada yardım çığlıkları atıyor..
    bilgi için saolun nerdeyse (dediğime bakmayın hiçç ) yokuş yok hani derseniz hiç bir yokuşa çııkmıyacakmısın orası ayrı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------

Alıntı pasa216 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cup motor alacaksan mondial değil de kanuni elite 100,tigrina s veya motosan (Türk Malı Ünlü İngiliz MODENAS ın bayisi) Tr-100 al derim..eğer vergi den bişey olmaz dersen Motosan TR-125 R al keyfine bak.ama TR 125 R nin her iki frenide disk.

Elite 100: http://kanuni.com.tr/Pages/Urunler/D...+100&Id=12&k=1

Tigrina S: http://kanuni.com.tr/Pages/Urunler/D...na+S&Id=13&k=1

TR-100 A : http://motosanmodenas.com/Markalar/M...1/Default.aspx

TR-125 R: http://motosanmodenas.com/Markalar/M...2/Default.aspx

Scooter alacağına vitesli al.ha debriyajla uğraşmak istemem diyorsan bu verdiğim Cub tarzı motosikletlere bak.
    saolasın kardeş tüm tavsiyelerin için işte cub alırsam aklımda hepsi bende anlamadım ne yapıcağımı birkaç sene daha para biriktirip çinsiz olanından bakcam gibi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:22 ----------

Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bak bu motor benim tam alalı 1 yıl oldu bugunku hali ile 6083 km de 1 kere yolda kaldım benzinim bitti. mondialin en sorunsuz modeli. 125 zn işin en başında bakarsan bağ bakmassan dağ olur, çinde olsa honda da olsa servis bakımlarını eksik etme, motorumdaki özellikler.
    HONDA GOLDWİNGDEN TEK FARKI KLİMA VE TEYP OLMAMASIDIR. ( AYIP OLMASIN DİYE TAKTIRMADIM)
    * Bütün bakımları 500km ve 2000 , 3000 ve 4000, 5000 ve 6000 km servis bakımlıdır.İçindeki yağ castrol scooteer yağıdır
    .*Uzaktan kumandalı özel alarm taktırdım, motoru uzakdan ta çalıştırabilirsiniz.HONDA GOLDWİNGDE BİLE YOK
    -*Resimlerde görüldüğü üzere arkaya çanta taktırdım. güzel bir çantadır. Motorla uyumludur.
    *Kornası FERRARİ (SEGER) kornasıdır. kesinlikle farkedilirsin.
    * Ön sperlik takdırdım ,.
    *Bu modellerde olmayan 4lü flaşör yani 4lü taktırdım
    * Lastikler 3.5 10 dunlop lastik
    * Arka kısımda BEYAZ LED IŞIKLAR vardır, geceleri arkadan gelen araçlar tarafıdan farkedilirsin.
    2 kişi ile saatte 110 km hıza kadar ulaşıyor.

yanlış anlaşılmasın GOLDWİNG İLE bir kıyasmam şaka tabiiki...hangi motoru alırsan al bunları yaptır.İşine çok yarar.bunlarda resimlerim

abi sen ne yapmışsın on numara motor olmuş kırmızıda yanıyor kazasız belasız sürmenin devamıyla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ybf55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 honda 251 mz. MOTORAN MT 150.CURİSSER

100 ukh çok memnunum

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş

Süpper bir soru sormuşsun ve cevabım Hiçbiri

Mondialinden Xcinggo, lifan vs. aklına ne gelirse bunlar Marka falan değil

Motordan soğumak istemiyorsan acele etme, ya da al bir mobylette, bak keyfine

Yolda kalmış Çin motorlarına yardım etmekten gerçekten sıkıldım, bıktım.

Yazmaktan da bıktım aslında Almayın arkadaşlar bu motorları, Çin e her sene 2-3 defa giden adamım ve orada bile bu motorlardan bir tanesine bile rastlamadım
    Poturdak

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş

Süpper bir soru sormuşsun ve cevabım Hiçbiri

Mondialinden Xcinggo, lifan vs. aklına ne gelirse bunlar Marka falan değil

Motordan soğumak istemiyorsan acele etme, ya da al bir mobylette, bak keyfine

Yolda kalmış Çin motorlarına yardım etmekten gerçekten sıkıldım, bıktım.

Yazmaktan da bıktım aslında Almayın arkadaşlar bu motorları, Çin e her sene 2-3 defa giden adamım ve orada bile bu motorlardan bir tanesine bile rastlamadım
    kymco nasıldır duruma göre agility yada agility city bakcam galba ama gidonun altında Made İn China filan yazıyormuş doğrumudur (iyi çin filan diyen var ama verdiler 3500 tl yi kandırıp duruyorlar kendilerini) iyi çin , kötü çin yoktur çin , ÇİNDİR !!!

Motosikleti
    Yakında olacak
    kardeş halen karar veremediysen pejo topla....
    Göze Giren Şemsiye Açılmaz:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı adidas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş halen karar veremediysen pejo topla....
    O en süperi , düşünüyordum zaten bugün yarın toplıcam gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    O çinlidir , o pahalıdır , o parayı haketmez derken motorsuz kaldık emi neyse biraz daha para biriktiriyim tekrar forumu kirletcem

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    MekRog kardeşim, neden mondial?
    Yamaha neden olmasın. 1.500 -2.000 tl ye çok güzel bws ler var. Mondial gibi 2 yerden indirdiğinde grenaji da dökülmez. O da olmadı Yamaha aerox var. 2 si de her yere istediğin gibi girer, 3 gün sonra grenajın kenarından sağından solun şangur şungur ses gelmez, kasise girerken çinle girdiğin gibi girmene gerek kalmaz. 2o fiyata çinli sıfır alabilirsin. ama satarken ne yapcaksın, ddepoya indir çıkart indir çıkart yapa yapa elinde her yeri oynayan bi motor olacak. Ha yamaha oynamaz mı ? o da oynar ama onun kadar değil.
    Git bi maxi scooter Deer 152 gibi taiwan malı, tr de kanuni satıyor. ( parça için paran çoksa tabi ki al, arıza vermez kolay kolay. su soğutmalı. yağını koy suyunu koy, istediğin yere git. hiç olmazsa daha güzel bi scooter'a binmiş olursun. )

Benim şahsi görüşüm : Çinliye bineceğime bisiklete binerim. Ben memnun kalmadım çinliden, Kalmış arkadaşlar olabilir. bişey diyemem.
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

Motosikleti
    Mondial 150 RF
    MeKRoG üşenmeden 4 sayfa yazını okudum Bende aynı durumdaydım bütçem 1.600 e kadar felan hatta benimde parama en uygun olarak Mondial 150RF oluyordu ve ben haftaya salı motorumu alıcam.. Piyasada gezmediğim payi ve kullanıcı kalmamıştı... Neden karar verdim dersen serviste konuştuğum insanlar kullanım koşulları üzerinde çok durdular ayrıca motorun bakımıyla ilgili beni bilgilendirdiler. Param olsaydı şüphesiz Honda alırdım fakat alışma süreci ve hayatımı kolaylaştırması açısından böyle bir tercihte bulundum. Önemli olan hangi motor olursa olsun " yazılardan da okuduğum kadarıyla " biraz kollıycaksın elbette kalite farkını hissediceğim. Ama böyle bir karardan dolayı pişman değilim

sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Konu baya uzamış ama bende fikrimi söyleyeyim.. RF tavsiye etmiyorum 2 kişi için mantıklı değil.Zc güzel alet tercihlerin adına konuşuyorum 2.el alacağına tabiki 0 al yani bu bence tartışılmamalı bile neden dersen istediğin kadar kaliteli olsun 2.el o nasıl kullanıldığını görmedin etmedin..

Al bir zc alırken iyi toplat bakımlarını KMsinden önce yaptırt herzman iyi yağ koydur har gür kullanma temiz tut onun dışında hiçbir şey yaşamazsın..
    25bin kmdeyim uzun yolda yaptım hiç yolda kalmadım..

Çünkü motoruma kibar davrandım ve baktım!

Motosikleti
    Mondial 150 rf
    mrb arkadaslar , tüm yazılanlara bir göz gezdirdim rf hakkında baya şey sölenmiş , bende bir rf kullanıcısı olarak şunu söleyebilirim , öncelikle bu motoru alıyorsanız tek kişi kullanmak şart çünkü özellikle uzun boylu kullanıcılar için bir hayli rahatsız oluyor 2 kişi binince dizler gidona iyice yaklaşıyor ayrıca tek amörtisör olmasıda cabası , fakat hızlı kalkışları çabuk hızlanması ve gücü tartışılmaz çok seri bir motor , plastik aksamları biraz çürük , kuyruk kısmı çok hassas çabuk kırılabilir, yakıtı ise 100 kmde 10 lira ve bana fazla geldi, şuan tekrar bi çinli alıcak olsam mondial 100 lük cup alırdım, hem performas olarak rf ye yakın icabında ikside hafif motor hemde rf den çok çok daha az yakıyor ve kullanıcısı çok , satarken daha kolay elden çıkarılır , kısacası rf yi meraklıları tercih ediyor sadece , zaten bende alırken güzel görüntüsünü sportif durusunu beğenip aldım bi süredir merak ediyordum birde , ben henüz 3.850 kmdeyim fakat kanuni racer yada 15 bin km civarında bir honda cg 125 le takas düşünüyorum, tüm nedenler bi yana en çok fazla yakması sebebiyle vitesliye geçmek istiyorum

GÖЯKEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R bekliyoRR..
    Hey gidi günler mondial mi o mu bu mu derken Gt250R alıyorum vayy be
    BYZ ARABALI ÇOCUK...

atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    ikinci el bi Mondial MH drift modelinden bulmaya calis. Yeni seriler cok iyi.

GÖЯKEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R bekliyoRR..
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikinci el bi Mondial MH drift modelinden bulmaya calis. Yeni seriler cok iyi.
    MeKRoG benim eski kullanıcı adım hocam kararımı verdim gtr yalnız konu çok sağlam oldu emeği geçen herkeze teşekkürler , çok yararlı bilgiler var
    BYZ ARABALI ÇOCUK...

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)