İkisi de fiyatı aynı , Sen olsan Hangisini Alırdın?
Reklamlar
-
Öncelikle 600F ve Fazercılara hemen ardından tüm MT ailesine merhabalar;
Bu hafta içinde artık dayanılmaz seviyeye ulaşan motorsuzluğumu taze bir kanla dindirmek istiyorum.
Şu anda baktığım iki motor var ve çok kararsızım. Aslında benim tarzım daha cross - süpermoto lakin şartlar asfalt motoru almamı gerektiriyor. Bu kriterler içinde iki motor arasında gerçekten çok kararsız kaldım. İki motor da aynı derecede güvendiğim tanıdıklarımdan. Kilometreleri aşağı yukarı aynı. Aynı temizlikteler. İkisi de 2006 model ve pırıl pırıl.
FİYAT
MODEL
TEMİZLİK
GÜVEN (Ki bence en önemlisi bu)
Modelleri dışında hemen hemen tüm parametreler eşit.
Şimdi bu şartlar altında
CBR 600F mi alırsınız yoksa FZ6 Fazer mı?
600F bayandan, Fazer ise bir kurye arkadaşın ikinci motoru...
Yani ikisi de temiz motor kullanmayı bilen insanlar...
Bu modelleri kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim...
Lütfen yardımcı olun Fazer ve 600F çiler...
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Reklamlar
-
600f in üretiminin durdurulmasını göz önünde bulundurarak fz6 fazer diyorum
-
öncelikle biraz daha bilgi versen iyi olur. mesela motorlar hangi şehirden, kmleri, güven demişsin motorları plakalarını kontrol ettirdin mi? sıkıntısı olan var mı? bana kalsa fazer derim en azından cbr dan az yakar
Rüzgarın yüzünü okşamasına izin ver ama şeytanın kulağına fısıldamasına asla!
-
fazer
-oturuş pozisyonu daha rahat
-istediğin performansı alabileceğin yeterli bir motoru var
-motor 10.000 devir sonrası canlanıyor yani ş.içi düşük devirler için daha ideal ( bu yakıtada yansır )
-görecelidir ama bence fazer daha yakışıklı
-yamaha yedek parça ve aksesuar fiyatları hondaya göre daha ucuz
-600f tam grenajlı , fazerde sadece kafa grenajı var .. olası küçük kazalarda daha az masraf çıkarır
şimdilik bunları söyleyeyim ... tercihim fazerdan yana olurdu
-
Motorların kilometreleri yaklaşık 20 000.
İkisi de 2006 model.
600F bayandan, Fazer Kurye bir arkadaştan.
Plakalar veya herhangi başka bir dertleri yok.
Kilometreleri dışında sıfır gibi düşünebilirsiniz.
Tek fark,
Fazer'ın lastikleri sıfır ve 1 km bile kullanılmamış, 600F in lastikleri de yeni ancak birkaç bin km yapmış.
Ben zaten maksimum 200 -220 yaparım en aşka geldiğim zaman. Yani ikisinin sürati de gücü de bana yeter de artar. Ama hangisi beni daha tatmin eder bilemiyorum. Açıkcası (ablam, babam ve kız arkadaşım ) kapalı kasa motorları seviyor ama kişisel görüşüm makinayı görmekten yana. Egzoz borularını görmek beni rahatsız etmez aksine hoşuma gider örneğin.
İkilemde kalmamın tek sebebi bu aslında, çünkü bu motorlarıuzun yolda kullanacağım ve tek başıma yol yapacak kadar sıyırabilmiş değilim henüz. Yazları 3 motor 6 kişi kamplar daha zevkli oluyor. Ama hangisi diye düşünmekten sıkıldım yardımcı olsun birileri,
HİÇ Mİ 600F - FZ6 FAZER KULLANICISI YOK BU FORUMDA?
Bir el atın be hacı...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:58 ----------
ufuktan adlı üyeden alıntı
fazer
-oturuş pozisyonu daha rahat
-istediğin performansı alabileceğin yeterli bir motoru var
-motor 10.000 devir sonrası canlanıyor yani ş.içi düşük devirler için daha ideal ( bu yakıtada yansır )
-görecelidir ama bence fazer daha yakışıklı
-yamaha yedek parça ve aksesuar fiyatları hondaya göre daha ucuz
-600f tam grenajlı , fazerde sadece kafa grenajı var .. olası küçük kazalarda daha az masraf çıkarır
şimdilik bunları söyleyeyim ... tercihim fazerdan yana olurdu
Öncelikle çok teşekkürler yorumun için, benim için çok değerli.
Yamaha'nın parça fiyatleri daha uygun demişsin. Bu konuda bir bilgim yok gerçekten bu kadar fark var mı? Ve parça temini konusunda Honda daha hızlı değil midir?
Neyse Sonuç olarak teşekkürler ve;
FAZER : 1 600F : 0
Her şeyin Aslı Güzeldir!
-
şimdilik yedek parça konusunda honda daha hızlı çünkü beldeyama - yamaha ile yollarını ayırdı biliyorsun ... hatta şu zamanlar devir teslim işlerini yürütüyorlar ... yamaha türkiye pazarında YAMAHA TÜRKİYE olarak işleri kendisi üstlendiğinde ( honda gibi ) hız anlamında sıkıntı kalmayacağını biliyorum ... bu olay mart ayı başını bulacaktır !!!
-
öncelikle katagoride karar vermen lazım...birisi naked öteki ss turing karışımı...
ben f kullanıcısıyım ve sanada bunu tavsiye ederim..ama kıvraklık ve oturuş bakımından fz6
tip olarak 600f parça fiyat ları ve getirişleri hemen hemen aynıdır..
sadece sen katagoride karar ver ...
bana sorar san seçimin belli zaten ondan 600 f aldım kararımı verdim yani..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
AsLında; Fazer her açıdan tatminar bir motor...Gercekten alınabilir.
Yalnız;
SS ci olmam nedeniyle "6oo F" diyeceğm
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Madem motoru görmek istiyorsun, o zaman Suzuki GSR600 diyorum. ^^ İkisinden de daha güzel bence...
-
27 Aralık 2009, 16:53
Yorumlar için çok teşekkürler. Kategori konusunda da bir cevap vereyim;
Benim için dağa bayıra çıkmadıktan, beni istediğim HER yere götüremedikten sonra sadece asfaltta gidecekse çok büyük bir fark yok aralarında.
Piyasa fiyatlarına göre hangisi daha uygundur?
Sanki 600F'in fiyatı piyasa ortalamasının biraz daha altında gibi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------
Şimdilik durum ;
FAZER : 2 600F : 2
Her şeyin Aslı Güzeldir!
-
27 Aralık 2009, 17:16
mogli adlı üyeden alıntı
Yorumlar için çok teşekkürler. Kategori konusunda da bir cevap vereyim;
Benim için dağa bayıra çıkmadıktan, beni istediğim HER yere götüremedikten sonra sadece asfaltta gidecekse çok büyük bir fark yok aralarında.
Piyasa fiyatlarına göre hangisi daha uygundur?
Sanki 600F'in fiyatı piyasa ortalamasının biraz daha altında gibi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------
Şimdilik durum ;
FAZER : 2 600F : 2
tarzın sebebiyle aradığını bulabilmen için fazer ancak bana sorarsan yine fazer hem ara makina hemde injeksiyon sistemi açısından daha tasarruflu bir 600f alıp karbrotörlü oluşu sebebiyle benzincilere kazandırmaktan iyidir. tabi karar senin
İYİ GELİŞMİŞ REFLEKSLER ŞANSTAN DAHA HIZLIDIR ;)
-
27 Aralık 2009, 17:23
fazer diyorum fazla söze gerek yok.....
hayat okumasını bilene başlı başına bir kitaptır....
-
27 Aralık 2009, 17:51
-
27 Aralık 2009, 18:43
Tenebrosus adlı üyeden alıntı
Madem motoru görmek istiyorsun, o zaman Suzuki GSR600 diyorum. ^^ İkisinden de daha güzel bence...
angorstatik adlı üyeden alıntı
arkadaslardan birisi de suzuki gsxr 600 demiş galiba. aynı soba borusu onda da var..
gsxr 600 degil gsr 600 demiş.Onda da soba borusu yok
-
27 Aralık 2009, 18:46
teskocu adlı üyeden alıntı
tarzın sebebiyle aradığını bulabilmen için fazer ancak bana sorarsan yine fazer hem ara makina hemde injeksiyon sistemi açısından daha tasarruflu bir 600f alıp karbrotörlü oluşu sebebiyle benzincilere kazandırmaktan iyidir. tabi karar senin
600 f ler karbüratörlü mü?????????
yanlış bilgilendirme yapmaktansa hiç bilgilendirmemek daha iyidir...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
27 Aralık 2009, 18:53
Fazer a 1 puanda benden 600f karbüratör, üretim bitmiş,tam grenajlı. Fazer enjeksiyonlu, yarım grenaj(ama birde alt sakal takıldımı tadından yenmiyor ) ben bu şartlar altında fazer diyorum.
-
27 Aralık 2009, 19:01
uzun yolda fazer her açıdan iyi olacaktır. örneğin konfor ve yakıt. hızı da bahsettiğin hıza rahatlıkla çıkabiliyor (fazer hayranıyım, bir çok gezi, tanıtım ve tur videosu izledim) 600F ise daha doyurucu bir görünüşe, hıza ve yol tutuşuna sahip olsa da (ne de olsa bir SS) üretimden kalkmış olması ilerde satacağın zaman değerinin iyice azalması demek.
dip not: egsoz borularını görmek seni rahatsız etmiyorsa, ve motor da senin olacaksa çevrenin tepkilerine kulak asma
FAZER diyorum.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
27 Aralık 2009, 19:34
fazer zaten sende fazer a meğilli gibisin
-
27 Aralık 2009, 19:47
Benim durumuma göre, bir motoru alıp en 3-4 sene kulanman gerekir mantığı olan ailem yüzümden fazeri tercih ederdim.Böyle bir durum olmasa sanırım yine fazer olurdu.Aslında ikiside çok çok iyi, kendini kanıtlamış motorlar.
-
27 Aralık 2009, 19:52
Fazer tek geçerim cbr 125 r dan sonra alacağım tek makina tip olarak ne blim kullanışlılığı olarak fazer daha baba ama hondadan parçaları pahalıdır onu diyim yani hondadan ucuz olması mucize yani ben öyle bilirim suzuki kawasaki yamaha... hondadan her zaman daha pahalıdır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler