Alıntı akinosan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
tarz olarak birbirlerine yakın endurolar. xt600, çok bilinen ve tutulan bir motor. bildiğim kadarıyla kronik arızası fazla yok. kiralama şirketleri tarafından en fazla tutulan alettir. bunu göz ardı etmemek gerek.

klr650 de iyi makinedir. 1999 ve öncesi, yani şu fıstık yeşili olanlar orijinal japon üretimidir. genellikle problemsiz aletlerdir. sonrasında ise sanıyorum taiwan'da üretilmeye başlandı. o yüzden pek tutulmadılar. kronik olarak yağ eksiltme problemleri olduğunu biliyorum. bu motorun sağlamlığının bir kanıtı da, amerikan deniz piyadeleri tarafından kullanılmış olmasıdır. ülkemize de gelen 1997 model klr650a serisi, bu tip, yani amerikan versiyonudur. temizini bulan kaçırmasın derim. ülkemizde satılanlar genellikle "c" yani, avrupa için üretilen versiyonudur.

şunu da eklemek gerek, kawasaki hakkında "en iyi motor, en berbat şase" gibi bir rivayet de mevcuttur. ben fazla kullanmadım, bilemem

klr600 hakkında hiçbir bilgim yok. ama model ve teknoloji olarak epey eski bunlar.

dr650 ise benim gerçekten beğendiğim ve ileride düşündüğüm bir alet. ne hikmetse ülkemizde fazla satılmamış. suzuki'nin bu motoru zamanında dakar yarışlarında kullanmış olması yeterli bir referans olur sanırım.

son olarak xt660, tasarımı, teknolojisi, enjeksiyonlu motoruyla yakıt konusundaki tutumluluğu ve kendini ispatlamış motoruyla tercih edilecek bir motor. uzun yolda da diğerlerinden daha konforludur. yalnız, 660'lık motoru, bir üst vergi dilimine girdiğinden iki kat fazla vergi ödüyorsunuz. bu da sinir bozucu bir ayrıntı. ne vardı 10 cc düşük yapsanız klasik yamaha yedek parça problemleri ve xt125'le aynı kalitedeki renk atan grenajları ise diğer handikapları.

bana kalsa, bu sayılanlardan xt660'ı, hatta xtz660 süper tenere'yi tercih ederdim. .

burada bahsedilmediği halde benim çok beğendiğim ve aklıma yatan iki motor var. birisi honda xr650, diğeri de suzuki drz400. biraz daha hard kaçıyor tabi bunlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:29 ----------

unutmadan,

ktm 640 lc4 ve 640 adv'yi de eklemek gerek. arazide lc4, asfalt + arazide adv.

dilinden anlayana, "ustasını bulurum, parçasını beklerim" diyene süper makineler.

anketi epey genişletmek gerekecek galiba
kesinlikle gerekecek ama nasıl yapıcaz modatördenmi rica edecez tt xr ktm vb