Çok doğru...
Öncelikle boy ve kilo olaylarını geçelim bi zahmet. Zaten çok fazla seçeneğimiz yok. bikere siz race de karar kılmışsınız. Karar vermiş olmanız çok güzel. Yani şu boydasınız/kilodasınız ozman naked yada cruiser öneririm diyerek muhabbeti dallandırmayalım. İkincizi bahsi geçen motorlar birbirlerine epey yakın özellikte. Ozaman sizden değil, motorlardan bahsedelim artık.
Öncelikle gerçekten SS/race merakınız olduğuna göre Yamaha ve hondanın SADECE görüntü dışında hiçbirşey vaat ve temin etmiyen modellerini hemen geçiyorum. Paranızı boşa harcamayın, hele de yamaha gibi aşırı kazık fiyattan satılan motora...
Gelelim Aprilia RS125 e....Evet bu konuda haklısınız bu 125 lik ile diğer 250liklerin aynı kategoride olduğunu düşünebilirsiniz. Ama şuanda kendime ihanet ederek söylüyorum ki; RS125 ten uzak durun. Neden?...; Yedek parça, yaygın servis, ve 2.el demişsiniz... Bunların hepsine köküne kadar terstir bu alet.Ha arıza çıkartır anlamında mı? Kesinlikle hayır. Bu motor avrupada çok tutuyor çünkü aprilia avrupada yaygın, yedek parçası sıkıntılı değil en azından. Performans olarak bakarsak "en iyisi" bence. Hatta Hyo ya nal toplatıyor, çok net... Ama 2 zamanlıdan bi haberseniz, ben motoruma gözüm gibi bakcam demezseniz, en kaliteli full sentetik yağı arayıp bulcam, bıkmadan usanmadan bakımını düzenli yapacam, olurda gerekirse rektefiyesiyle de uğraşacam, vakit ayıracam demezseniz 2nizinde selameti için uzak durun Apriliadan. Ha buarada benim önüme 10 kere yarı fiyatına kawasaki koysalar ben 10unda da RS 125 alırım çünkü ben manyağım orası ayrı.
Gelelim şimdi 250 liklere. Şimdi 4 japon arasında 600 lük karşılaştırması yapan insanlara uyuz olurum ve de konulara cevap yazmam. Neden? Çünkü 4 firma da gerek 600lük gerek 1000lik modellerinde birbirinden iyidir. Ha birisi biraz daha iyidir ama o da sürcüye kalmıştır. Gider gönlünün istediğini alırsın. Ama gel gelelim burada durum aynı değil. Kawasaki dururken Hyosung a dönüp bakmak olmaz(bence). Ha nezaman ben beklentilerimi düşürdüm mümkün olduğunca ucuza bişey alıyım derseniz tamm derim Hyosunga bakabilirsiniz. Kalite farkı var çünkü. Hyosung ucuzmuş 2. elde...İyi de neden? Hyosung aynı motoru, 250li lik naked ve CRUISERinde de kullnaıyo...İşte bu yüzden uzun bi süre KRANK problemi yaşadılar bence. Kawasaki ise aynı Aprilia gibi bu işi ciddiye alıyo ve yamaha ve honda gibi sadece görüntüden ibaret bi motor üretmiyor(bu sınıf için). Özen ve kalite önemlidir benim için. 2.ellerinde çok bi fiyat farkı olduğuna da inanmıyorum. En azından sağlamlığı tescil edilmiş bi motor alıyosunuz... Ama ben parasal konuda sıkıntılıyım, dişimi sıkıp Kawa alcağma Hyosung alırım derseniz sizin kararınızdır saygı duyarım. Zaten Hyo almayın demiyorum, benim dediğim; At ile Eşşeği karıştırmayalım...