XL 650 V TRANSALP mi yoksa F 650 GS Enduro mu ????
Reklamlar
-
Süper Moderatör (BBRR)
Reklamlar
-
ben f 650 gs yi seçerdim tipinden dolayı
bu arada f 650 gs nin birinci fotosunu o kadar araştırma yapmama rağmen ilk defa görüyorum o adventure mı yoksa standart a sadece çanta mı takılmış
eline sağlık bu başlık ve içeriği çok iyi olmuş
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
Malum bu motorlar enduro, ancak Transalp biraz daha asfalt kullanım ağırlıklı ve iki silindirli bu yüzden de çok daha konforlu, BMW F 650 GS ise arazi kullanımı için çok daha iyi, hele biraz da yükseklere çıkılacaksa. tek silindirli olması sebebi ile belirli bir süratten sonra çok vibrasyon yaptığı söyleniyor. Ben kullandım ama o kadar dikkat çekici değildi vibrasyon...
Hal böyle olunca da bence kullanıcı, kendi kullanım yüzdesine göre( asfalt / arazi ) seçimini yapmalı.
İkinci el konusuna gelince...
Bugüne kadar birçok sıfır araç aldım ( 14 otomobil, 2 motosiklet ) hiç ikinci eli nolur diye düşünmedim, çünkü ticari düşünmedim, amacım aradığım özellikleri bana sunan, keyif veren ve bütçeme uygun araçlar içinden en iyisini seçmekti. Yani seçimi kendim yaptım, kararı ikinci el talebini oluşturanlara bırakmadım.
Hele söz konusu araç motor olunca, olay tamamen zevk meselesi. Daha alırken bunu nasıl satarım diye düşünmek yerine, bununla nasıl keyif yaparım diye düşünmek lazım !
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Süper Moderatör (BBRR)
ledo abi seçimin hangisi olurdu sonuçta lastik deişirse yol ve araziye uyum sağlar her ikikside sen hangisini alırdın ve neden????
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Transalp i alırdım. Çünkü ben asfaltçıyım, üstelik bi de safa p.... yim, kullanım rahatlığına bakarım. Ama bu ikiside benim listemde yok, ben önümüzdeki dönemde kendimi hazır hissedince BMW R 1200 C almak istiyorum.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
honda transalp derim servis agı ve yedek parça bolluğu gerekse bir Hondacı olarak....
-
Honda V2 olması kusursuz ve titreşimsiz bir yolculuk vaad ediyor...ki HONDA
BMW ise deyim yerinde ise traktör ...eve yorgun dönmedeki tek sebeb...
-
-
19 Aralık 2005, 21:27
ben TRANSALP derim.zaten hayalimdeki motor illa alıcam bi tane, durumum müsait olunca (2.el malesef ) tercih sebebimi anlatayım:
'93 yılında Antalya da motosiklet kiralama firmasında çalışıyorum.Taurus rent a bike firması. 17 adet yamaha xt 600; 4 adet yamaha xj 650; 4 adet yamaha xj 550; 6 adet honda cmt 400 .ufak motor yoktu.Almanya bağlantılı ağırlıklı olarak rezervasyonla çalışan bir firma. her kış Almanya dan servis ustaları gelip bakımlarını yapıyorlardı. gelen ustaların Honda Transalp hakkında ki bir tecrübeleri benim o zamandan beri hastası olmama sebeptir.
birgün iyi bir kullanıcının Transalp i 100.000 km bakımına geliyor.motorda hiçbir sorun yok fakat km. den ötürü motor sahibinin rızası alınıp komple motoru söküyorlar.motorun içi tertemiz sekman bile değiştirmeden geri topluyorlar. motor sahibine eğer kabul ederse bu motoru referans amaçlı kullanmak istediklerini kendisinede sıfır bir tane vermeyi teklif ediyorlar. adam kabul etmiyor. böyle ilginç bir hikaye...
-
20 Aralık 2005, 01:30
F650 kullanımı çok kolay ve rahat bir motordur. Yeni modellerinde elcik ısıtma ve ABS gibi standartları vardır. Sele yüksekliğinin az olması dolayısıyla kısa boylu endurocular rahat etmektedir. Bu özelliklerinden ötürü Transalpe oranla daha hata kabul edebilen bir motordur. Oysa Transalp gerek ağırlığı gerek sele yüksekliği ile daha profesyonel kullanıcılara yöneliktir.
Ben sırf çift silindirli olduğu için Transalp alırdım
BMW gercekten çok titreşimli çalışıyor!
06 AB 3263
0 Rh+
Bugün kaç motorcuya selam verdin?
-
20 Aralık 2005, 09:36
Bendede 95 model transalp var 4 senedir cok memnunum faktat nedense bmw nin f650 tipindeki motorları aprilla ya fason yaptırdığını düz ve tek silindirli ayrıca zincirli veya kayışlı o yüzden orjinal olmayan modelleri pek benimsemiyorum .Satış ilanlarını sürekli takip ediyorum ve gördüğüm kadarıyla aynı ayardaki diğer motorlara nazaran f650 cok cabuk ikinci el oluyor her halde bir müddet kullanınca markanın beklentisini vermediği içindir ki satılıyor
-
20 Aralık 2005, 09:53
Servis+yedekparça+rahatlik=transalp
Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
-
20 Aralık 2005, 19:37
bmw derim çünki alman teknolojisi var o motorda 1946 bmw motor bile günümüzdee tıkır tıkır çalışmakda zevk işi ama ben bmw derim
-
20 Aralık 2005, 20:14
Her ikisinide kullanmadım. Ancak tabiki Transalpin 2 silindir olması kesinlikle titreşim konusunda avantajlı duruma geçmesini sağlıyor ayrıca v motorun uzun süreli kullanımlarda daha problemsiz ve uzun ömürlü olduğu gerçek. Gelgörki tipine göre alırım dersen yakışıklı olan bence BMW ve abs, elcik ısıtma gibi artıları var. Servis ağı ve parça konusunda her ikisininde problemi olacağını sanmıyorum. Bide ses konusu var transalpin sesi daha bi etkileyici çıkıyor bence. İkinci el dersen taransalp daha pirimli satılıyo. Umarım fikir verebilmişimdir kolay gelsin
GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ
-
21 Aralık 2005, 14:18
Süper Moderatör (BBRR)
diğer şıkları elemek o kadar kolayki ama bu ikisi adamı delirtiyo
evet 2 silindir olması transalp açısından bir avantaj ama öbürüde alaman malı be arkadaşlar taş gibi bii alet al tepe tepe kullan . Şahsen ben bu güne kadar sorun çıkaran bi transalp hiç görmedim offffffffff offfffffffffffff
piyasada bi sürü BMW varda Transalp bulmak çok zorrrrrrr çokkkkkk
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
21 Aralık 2005, 14:24
BBRR adlı üyeden alıntı
Transalp bulmak çok zorrrrrrr çokkkkkk
sen sabırlı adamsın.
burası istanbul. beraber bakar, buluruz insallah.
sen yeterki niyetini açık et.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
21 Aralık 2005, 14:35
Her zaman her yerde hep transalp.....
-
21 Aralık 2005, 14:37
bemve daha şık.alacam inşaallah.
-
21 Aralık 2005, 14:39
F 650 GS DERİM HEM ASFALT HEM ARAZİ POLİSLERİN TERCİHİDE F650GS
BEN AYNI ZAMANDA KULLANIYORUMDA TİTREŞİM FELAN ANLAMADIM2006 MODEL BEN BURDAYIM DİYOR
» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geldiği ve sayfa düzeninde kargaşa yarattığı için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. Kullanıcılar forum sayfalarına yazmış oldukları mesajlarını düzenleme yetkisine sahiptir. Lütfen yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesinde göreceğiniz değiştir butonuna tıklayarak mesajınızı düzenleyin...
» Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
» Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
» Şikâyetler için... info@motosiklet.net
************** Site Yöneticisi: BBRR **************
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler