XL 650 V TRANSALP mi yoksa F 650 GS Enduro mu ????
Reklamlar
-
07 Mayıs 2006, 18:56
dostum inan içim elvermiyor ikisinide al diye ama benim teknik degerlendirmem hondadan yana bir kere tork mucadelesi diye bir sey yok bmw alaya alınmıycak motorlar icat ederken bu motorları sanırım mühendislik açısından değilde estetik açıdan dayanıklılık açısından yapıyor honda işin işine derinden bir sevdayla yaklaşıyor gerek mühendislik gerekse diğer iki etken bunları tamamlıyor simdi gelelim konumuza honda mineye çift pistonlu bir motor koymuş bu şu demek size gereken endro gücü gerek yol şartları gerekse güç açısında inişlerde ve çıkılmayacak yatay korumalı dengeli motor ivmesi sağlarken bmw de gözden kaçan güç sadece doğa sporlarını paraşütle yukarıdan süzülmek gibi göstermiş buda su oluyor senin hondayla bmw yi yan yana koymanda ediyle büdü farkını hemen yaratmış tabi bu dediklerim benim gözlemlerimden ibaret varsayımlar hangi motor firması kendi sağlığını ve devamlılığını istemez sana iyi tercihler honda tabikiii derim ben
Reklamlar
-
14 Mayıs 2006, 14:31
en iyi sürücü en dikkatli olandır...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmeği yediği yerden kurşunu yer....
kurt_kapani
-
16 Mayıs 2006, 15:05
Ben de ikisini de kullanmadim, ama enduro alacak olsaydim Suzuki DL650 V-Strom'u tercih ederdim. Onu da gozardi etme derim ben.
-
16 Mayıs 2006, 23:21
honda transalp sınıfında lider ve kalitesini kanıtlamıştır.. V2 '0' titresim makine, 10 numara aerodinamik ve uydun lastiklerle mükemmel arazi ve yol uyumu... karar senin..
-
16 Mayıs 2006, 23:28
Süper Moderatör (BBRR)
ben bu kıyaslamayı yaptığımda fiyatlar nerde ise aynıydı arada 1000 ytl fark vardı şimdi o fark 6000 ytl ye çıktı bu saatten sora hiç düşünmem transalp alırım ......
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
16 Mayıs 2006, 23:30
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eğer honda Ötv ve döviz kurundaki artışı yansıtısa, farkın tekrar 1000 YTL ye inmesi yakındır.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
-
16 Mayıs 2006, 23:34
Süper Moderatör (BBRR)
ötv yi yansıttı 14300 e çıkardı 12 218 den bmw 20 000 küsur...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
17 Mayıs 2006, 09:39
-
17 Mayıs 2006, 10:45
motosikletin ekonomikliği kalmadı yani yuh be bmw nin fiyatınabak
KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE
-
17 Mayıs 2006, 12:11
-
17 Mayıs 2006, 12:16
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
mkcelikkol adlı üyeden alıntı
transalp 14300
varadero 20800
f650gs 22800
Bu topic amacına ulaşmıştır herhalde. Transalp tartışılmaz durumda.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
-
17 Mayıs 2006, 16:20
Süper Moderatör (BBRR)
fark 8500 olmuş ben şöle yaparım alırım bi transalp kalan 8500 den en kaliteli kaskı montu pantalonu alırım kalan 5000 ytl yede bi yamaha xt 125 x alırım şehiriçi için
-
20 Mayıs 2006, 21:09
topiği baştan sona okudum. güzel yorumlar yapılmış. fiyat konusu bmw sahiplerinin bile honda demesine neden olmuş.
18 mayıs günü malatyaya gittim geldim otomobille tabi. yollar o kadar bozuk ki. racing motorla oralara gitseniz ya düşersiniz ya da çukurlardan kaçacam diye uçurumdan uçarsınız. bu yüzden enduro motorlar çok avantajlı.
2. el aynı paraya bulsam bile ben transalp derdim. ikisini de kullanmadım ama işin bi de şu yanı var. konyada bmw sadece polislerde var ama honda her yerde var. diğer doğu illerinde de honda daha çok var. hem motosiklet olarak hem de servis olarak honda daha çok burda.
malatya yolunda 100 km petrol bile olmayan yollar var ama her ilde bir honda servisi var.
yolda kalırsam en kötü ihtimal ararım konyayı honda servisinden getirirler parçayı. fakat bmw nin parçasını nerde bulacağım petrol bile olmayan yollarda. arasam konyadakileri onlar nerden bulacaklar.
ben sonuç olarak transalp derim fiyatları aynı bile olsa.
yıllarca herkes tofaş şahine bindi. nedeni köylerde bile yedek parçasının çok ucuza bulunması.
alfa romeoya bindim, sonra satıp honda civic aldım. araba kıyaslaması ama mantıklı.
alfa romeonun motor arızalandı izmirden parça geldi burda servisi yok usta bulamadık 2 ay araba serviste kaldı. sonra honda aldık her parçası vardı.
alfa romeo daha iyiydi hondadan ama bi daha Allah alfa romeoya bindirmesin. rezil etti bizi.
aynı şekilde f650gs de transalp de öyle. hangisinin servisi daha yaygınsa onu alırım. özellikle bulunduğum ile ve genele bakarak TRANSALP derim.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
22 Mayıs 2006, 00:30
BMW'nin uzman olduğu konu boxer motorlardır. Bu motorlar maalesef F650 de yok. 650 cc kategorisinde BMW sadece rekabete ayak uydurup ismiyle motor satmaya çalışıyor. Ancak bu topicte sanki BMW Honda kıyaslaması yapılıyormuş gibi bir durum oluştu. Varmı 1200 lüklere bir rakip.
-
01 Haziran 2006, 11:42
mkçelikkol arkadaşımızında dediği gibi bu fiatlara aklıselim kimse gidip sıfır bmw almaz.bu arada f 650 gs hevesimi kursağımda koyan milletvekillerini ve borusanı ayıplıyorum.adı üstünde (boru)san.
mehmet arıkök .r6 vale rossi.gaziantep
-
01 Haziran 2006, 11:54
Sürüş keyfi olarak: 2 silindir olması sebebiyle Honda çok daha dengeli çalışır. Her ne kadar araştırmasamda tork dağılımının çok daha düzenli olduğunu düşünüyorum.
Ekonomiklik olarak: Honda'nın dezavantaj olarak besleme sistemi enjeksiyon değil karbüratördür. Neticede BMW'ye göre daha çok tüketecektir. Özellikle uzun yolda daha sık benzinciye girmeniz gerekecek. Moral bozacaktır.
Güvenlik açısından: BMW tercih ederim. Çünkü istediğiniz zaman iptal edebileceğiniz ABS sistemini barındırmakta. Honda da bu opsiyon olarak dahi yok.
Servis ücreti ve hizmeti açısından: Honda tek geçerim. Borusan çok fahiş fiyata servis veriyor. 2 firmanında hizmet kalitesi nerdeyse eşdeğerde.
Son sözü bu motorları kullanan kişiler verebilir.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
01 Haziran 2006, 12:29
dostum ikinci elde çok az km yapmış bmw f650 gs ler var bence onlara yönel sıfırna gücün yetmiyorsa transalp de bmw de iki arkadaşımda var ikiside çok güzel motorlaar bir izleyici olarak diyebilirim ama alman almandır heryerde ve her koşulda alman yaprsa sağlamını güvenliklisini ve teknolojik açıdanda en iyisini yapar.
arabalarda da bu böyledir motorlarda da bence bu böyle.
-
01 Haziran 2006, 12:43
Süper Moderatör (BBRR)
petitfalcon 1200 e çıkmana gerek yok ...enduro konusunda rakibi olmayan tek motor var.. KTM 990 Adventure S bu motor kanıtlayacağı her şeyi kanıtladı ...dünya üzerinde malesef rakibi yok ...
-
01 Haziran 2006, 17:06
evet ktm bu sene dakar rallisine tekrar ingiliz ekibiyle giriyor
-
01 Haziran 2006, 17:11
transalp
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler