Ramzey 150cc Racing & Cbr 125cc
Reklamlar
-
Sevgili Akbulut..
Lütfen yanlış anlama söylediklerimi.Seninde içinde bulumduğun firmanın kötülüğü yada iyiliği değil bahsettiğimiz.Büyük bi pazarda 50milyarada motor satılacak,500milyonada. Ama hepsinden beklentilerimizin farkında olmalıyız diyorum.Honda'nın ve benzerlerinin sattığı ürünlerin kalitesi karşılaştırılmalı,cebindeki bedeli belirlemeli,kendi ihtiyaçlarına göre almalısın.Herhangi bir japon markasının kullandığı plastik kalitesi,mekanik parça kalitesi,müşteri hizmetleri,aynı benim ürünümde de var diyebiliyormusun?(Ramzey değil bahsettiğim,genel anlamda ucuz çin motorları)Cebimdeki para starbucks'a yetmiyorsa zaten konuşmaya gerek yok,şikayet etmeyecek,aldığın kahvenin dibine kadar tadını çıkaracaksın. Sattığın ürünü nekadar sevsende objektif gözle baktığında hakvereceksin!Motorlarınızı kullanan ve çok memnun arkadaşlar da var mutlaka.Yoksa tabiki keşke benim ülkem kazansa.Ama önce cebimi düşünmek zorundayım.2sene sonra satamayıp elimde kalınca bunun hesabını kim verecek?1000km dolmadan 5kere servise gittiğimde kime şikayet edeceğim?Daha önce de soylediğim gibi,ben de çin malı kullanıyorum.Keşke sabretseydim,daha kalitelisini alsaydım.
NEKADAR EKMEK,O KADAR KÖFTE... Senin markana,rakip aynı sınıftaki diğer markalara başarılar diliyorum.Umarım yerli malı ile birgün çok büyük başarılara imza atarlar,ve biz de elimizden geldiğince destek oluruz.Kendi adıma ucuz mal alacak kadar zengin değilim diyorum.
Reklamlar
-
BESTAPO adlı üyeden alıntı
Sevgili Akbulut..
Lütfen yanlış anlama söylediklerimi.Seninde içinde bulumduğun firmanın kötülüğü yada iyiliği değil bahsettiğimiz.Büyük bi pazarda 50milyarada motor satılacak,500milyonada. Ama hepsinden beklentilerimizin farkında olmalıyız diyorum.Honda'nın ve benzerlerinin sattığı ürünlerin kalitesi karşılaştırılmalı,cebindeki bedeli belirlemeli,kendi ihtiyaçlarına göre almalısın.Herhangi bir japon markasının kullandığı plastik kalitesi,mekanik parça kalitesi,müşteri hizmetleri,aynı benim ürünümde de var diyebiliyormusun?(Ramzey değil bahsettiğim,genel anlamda ucuz çin motorları)Cebimdeki para starbucks'a yetmiyorsa zaten konuşmaya gerek yok,şikayet etmeyecek,aldığın kahvenin dibine kadar tadını çıkaracaksın. Sattığın ürünü nekadar sevsende objektif gözle baktığında hakvereceksin!Motorlarınızı kullanan ve çok memnun arkadaşlar da var mutlaka.Yoksa tabiki keşke benim ülkem kazansa.Ama önce cebimi düşünmek zorundayım.2sene sonra satamayıp elimde kalınca bunun hesabını kim verecek?1000km dolmadan 5kere servise gittiğimde kime şikayet edeceğim?Daha önce de soylediğim gibi,ben de çin malı kullanıyorum.Keşke sabretseydim,daha kalitelisini alsaydım.NEKADAR EKMEK,O KADAR KÖFTE... Senin markana,rakip aynı sınıftaki diğer markalara başarılar diliyorum.Umarım yerli malı ile birgün çok büyük başarılara imza atarlar,ve biz de elimizden geldiğince destek oluruz.Kendi adıma ucuz mal alacak kadar zengin değilim diyorum.
Herkeze İbret olsun. Kalınlaştırılmış yerleri dikkatli okuyun.
-
arkadaşım şunu belirtmek isterim ramzey türkiyede fabrika açtı diye bunun tüm parasının türkiyeye yapılan bir yatırım olduğunu sanmıyorum bu seferde çine yatırım yapmış oluyorsun birde adamlar burada fabrika açmış die kötü malı almak ta mantıklı değil düzgün yapsınlar onlardan alalım o zaman bence ülkemize yatırım yapmış oluruz asıl bence ülkemizde yapılan kötü veya ayıplı sayılabilecek malı almak ülkene kazandırdığın para anlamına gelmez aslında fazla söze gerek yok Bestapo kardeşim tek bir cümle ile herşeyi açıklamış NEKADAR EKMEK,O KADAR KÖFTE... bu kadar herşey bu kadar basit olayları dallandırıp budaklandırmaya gerek yok herkese saygılar hı bide dediğim gibi önceki yazımdada kimseye almayın sakın demiyorum iyi okuyun araştırın sonuçlarına katlanacağınızı düşünüyorsanız ve bütceniz ona uygunsa tabi alacaksınız biz sadece istenilen kıyaslamayı yapıyoruz
-
Akbulut adlı üyeden alıntı
arkadaslar burda para meselesi önemli degil demek yanlış şundan 2 sene öncesine kadar motor satıcılarının dükkanına selavatla gırıyorduk motor istedigimizde 2ay sonra gel diyorlardı eee şimdi ne oldu tabii su an turkıyeye 180 ithalatcı mal getırmiş tabiiki büyük kısmı elenecek ben ramzeyden ekmek yıyorum dogru ramzey babalar gıbı tuzlaya fabrıkasını koymuş bu ülkeye yatırım yapmış helal olsun denecegine hala honda söyle teknolojı yapmış söyle sorunsuz mal üretmiş diyorsunuz tamam dogru honda dünya malı ben beklerımkı honda bu memlekete fabrıka acsın üretim yapsın dövizimiz dısarı gitmesi herkeste 5000 ytl honda alsın kımse 2000 ytl ramzey almasın oldumu şimdi herkesin standartı bahsettıgın kahvecıde kahve içmeye yetmez yetsede üstü bası yetmez napalım biz kahvemizi ev de içeriz sevgili motor tutkunları....
Honda nın gebze'deki üretim üssünü fabrikadan saymıyor musun? en önemli otomobil modellerinin bir kısmı bu fabrikada üretiliyor. ve emin ol ramzeyin montaj hattından çok daha fazla istihdam sağlıyor benim ülkeme. Ramzey yapabiliyorsa en azından, honda kalitesini honda fiyatı ile satsın. bak bakalım honda yı kim alır benim yurdumda? Sen kaliteli ürün yaptın da sana niye pahalı satıyorsun diyen oldu mu? ama siz(kanuni başta olmak üzere,ramzey,mondial, vs....) işin kolayına kaçıyorsunuz. getir çinden, sat millete ucuz motor diye... sonra utanmadan ne kadar ekmek o kadar köfte de. taşın altına koymazsan elini, elin japonu koyar elini kolunu, ve senin ülkende koşturur demir atını. sen de böyle baka kalırsın...
-
bence konuyu fazla uzatmaya geerek yok dediim gibi eger cbr 125 için paraya kıyamıosa bari ybr alsın en azından o motorlara taş cıkarır saçmalık yaa birisi bana sölesin yaa şu kanuni racer'a yakından bakan oldumu allahınız aşkına??
ben hayatımda bu kadar kestirmeden gidilipte yapılan bi motor daha rastlamadım düşünsenize arka freni disk yapmaktan aciz adamlar yaa bide racer yazmışlar yuh yani ben başka bişe demiorum malzemedki rezillik desen almış başını yürümüş bana hkaye okumayın yaa keşke ii olsada bizde onları alsak ama mumkunu yok bu şartlarda ...
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
-
İşletme eğitimi alanlar bilir. 1960'lı yıllarda "japon malı tapon malı" denirdi. Japonlar, gelişmiş ülke ürünlerini (başta ABD) birebir kopyalayıp taklit ederek, önce üretim teknolojisine sonra da kaliteye hakim oldular. Daha sonra da Japonlar 1980'li yıllarda dünyaya hakim oldular. ABD bile tırstı ve durdurmak için 1990'lı yıllarda önlem aldı.
1990'lı yıllarda çin malı kalitesiz dendi. Çinliler teknolojiye hakim olmaya çalışıyorlardı. Kurdukları irili ufaklı fabrikalarla üretim teknolojisine hakim olmaya başladılar. 2000'li yıllarda çin malları dünyayı sarmaya başladı. Bundan sonraki aşama çinlilerin artık "kalite" ye de hakim olması olacak. Muhtemelen 2010'lu yıllarda Çin dünya üretiminde "iyi" ve "kaliteli" ürünler üretecek ülkeler arasında olacak.
Biz 1960'larda üretim açısından kötü idik; 1970'lerde üretim açısından kötü idik; 1980'lerde üretim açısından kötü idik; 1990'larda üretim açısından kötü idik; 2000'li yıllarda üretim açısından hala kötüyüz ancak az sayıda da olsa yerli birtakım üreticilerimiz taklit/montaj yoluyla üretim yapmaya çalışıyorlar. Evet mallar taklit, kaliteleri çağdaşları kadar iyi değil. Ama yukarda bahsettiğim gibi süreç hep böyle işliyor. Ülkemizdeki üretim süreci muhtemelen 2010'lu yıllarda üretim teknolojisine hakim olmaya başlayacak (kalite iyi olmasa da). 2020'li yıllarda ise (belki daha da önce) hem teknoloji ve hem de kaliteyi yakalayacak. Ama bizim desteğimizle, köstek olursak Japon ve Çin halkının gösterdiği fedakarlığı yapmamış oluruz.
Ama maalesef biz hala Japon Çinden daha iyidir diye tartışıyoruz. Muhtemelen 2010'lu yıllarda Çin, Japon kalitesine ulaşacak (belki de geçecek) ve biz hala bu gidişle başkalarının "borozancılığını" yaptığımız için "kötü ve kalitesiz" ürünler üreten bir ülke olmaya devam edeceğiz.
Bugün "Çin" malının montajını yapan yerli fabrika ürünlerini alacağınıza "ikinci el bir Japon" alın arkadaşlar. Yerli malı, bugün taklit ya da montaj olduğu için boşverin almayın, desteklemeyin! Türk fabrikaları Japonların 1960'lı yıllarda; Çinlilerin ise 1990'lı yıllarda geçtiği süreçten geçemesin. Geçemesin ki üretim teknolojimizi yenileyemeyelim, geçemesin ki kaliteyi yakalayamayalım. Japonu destekleyelim. Yaşasın Japon ürünleri!!! Kahrolsun...!!!
-
naci kardeş söylenen ancak bu kadar acık söylenir yaşasın japon ,çin sömürgesinde kalan zavallı tüketicim .......
AKBULUT OTOMOTİV MONDİAL-RAMZEY-ZEALSUN [COLOR="Red"]VESPA ,GİLERA,APRİLİA,DERBY,PİAGGİO YETKİLİ BAYİİ[/COLOR]
nuhkuyusu cad. no:22/3 üsküdar / istanbul
tel:0216 474 89 89 fax:0216 474 72 85
-
tam bağımsız olmadan hiç bir üretim yada benzeri bir şey olmaz.
hazır yapılmışı var vidala sat üretim yaptım ile bu çark dönmez.
teknik üniversitelerde hala bir fikir üretilemediyse bu iş bu ülkede olmaz.
üretici firmalar tüketiciyi yolunması gereken kaz görürse bu iş olmaz.
bu kadar icat edilen vergiler ile toplanan paralar düzgün harcanmadan yatırım için sermaya olmaz.
hükümet ile üretici birbirine küs olursa üretim olmaz.
vs vs.
neresinden tutsak elimizde kalıyor. cumhuriyetin ilk 10 yılında yapılanlar sonraki yıllar ile kıyaslandığında malesef şu an imkansız görünüyor. herkes şu yada bu marka ülke ve benzeri olayın fanatiği şeklinde giderse hiç bir yere varamayız.
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı
tam bağımsız olmadan hiç bir üretim yada benzeri bir şey olmaz.
hazır yapılmışı var vidala sat üretim yaptım ile bu çark dönmez.
teknik üniversitelerde hala bir fikir üretilemediyse bu iş bu ülkede olmaz.
üretici firmalar tüketiciyi yolunması gereken kaz görürse bu iş olmaz.
bu kadar icat edilen vergiler ile toplanan paralar düzgün harcanmadan yatırım için sermaya olmaz.
hükümet ile üretici birbirine küs olursa üretim olmaz.
vs vs.
neresinden tutsak elimizde kalıyor. cumhuriyetin ilk 10 yılında yapılanlar sonraki yıllar ile kıyaslandığında malesef şu an imkansız görünüyor. herkes şu yada bu marka ülke ve benzeri olayın fanatiği şeklinde giderse hiç bir yere varamayız.
Olmazları üstüste sıralayalım ve olacakları da oldurtmayalım! Amaç bu ise sonuçta zarar gören yine biz olacağız. Herkez montaj ve taklitle başlıyor. Süreci yukarda kısaca anlattım. Yapılması gereken "olmazları" üstüste sıralayıp "olmamasına" katkıda bulunmak yerine; olmazların içinden önce kolay olabilenleri sonra da zorları seçip oldurmalıyız. Amaç da marka ve ülke fanatiği olmak değil, yerli malını (her ne oranda yerli ise) mümkün olduğunca destekleyip daha da gelişmelerini sağlamak olmalıdır. Selamlar.
-
olmazların olması için o kadar mesaj yazdık lakin sevgili yerli motor üreticisi olduğunu söyleyen firmaların kişileri forumda bunun hiç bir zaman olamayacağını olmasının da istenmediğini şu anki statüden memnun olduklarını açıkça beyan etmeselerde benim başlıklarıma yazdıkları yazılardan anlaşıldı.
eğer bu ülkede hala bir elcik ekonomik fiyatla üretilemiyorsa yazıklar olsun bu ülkenin teknik üniversitelerine de üretici geçinen tornavidacılarınada
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
Arkadaşım, üniversitelerle ilgili bir sorununuz mu var? Sürekli Teknik üniversite diyorsunuz. Eğer sorun buysa alın size bir teknik üniversite örneği: MT sitesinin ana sayfasında aşağıdaki haber var. Bence Türkiye şartlarında çok iyi bir çalışma.
Benim tartıştığım konu ise tüketicilerin kendi ürünlerimize burun kıvırmaları. Üretici ürününü satamaz ise nasıl üretim yapsın ve kendisini geliştirsin. Hani bizde bir atasözü var "asılacaksan da İngiliz ipi ile asıl" diye. Yabancı malı sevgisi/tüketimi alışkanlığı ve hevesi bu seviyede içimize işlemiş. Bu kadar kendimize kızgın ve köstek olmayalım. Selamlar.
MT'nin ana sayfasından alıntı:
Hidrojenli araba olarak da bilinen hidrojen motoru ile çalışan araçlar artık prototip bazında da olsa ülkemizde de üretiliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ tarafından tasarlanan ve HydroBee adı ile duyurulan araç da bunlardan birisi. Henüz prototip olsa da ilk yarışına giren araç 1litre benzin karşılığı enerji ile 550 km yol katetti.
Hidrojenli araba
Türkiyede artık otomobil araştırmaları konusunda ciddi gelişmeler...
-
araştırma var peki uygulama ne alemde.
laboratuarda yapılan testler ne kadar sahaya ürün olarak yansıyor.
üreticiler neden bunları üretme yoluna gitmiyor???
-
-
mithrelios adlı üyeden alıntı
butun motorları 1-2 sene arası kullanacagimizi düsünüp şöyle bir kıyaslama yapalım ve honda ile digerlerinin aslında aynı fiyat hatta daha ucuz oldugunu gorelim.
honda. sıfır'ı 5.000ytl diyelim alım satım dahil 2 sene kullanilmislari su anda 3.500ytl civarı. motorun maliyeti = 1.500ytl
digerleri yaklasik 3.600ytl civari 2 sene kullanilmislari tahminen ya hiç alıcı bulmayacak ya da komik paralara alinacaktir 2.000ytl ye satildigini dusunelim.
motorun maliyeti = 1.600ytl
tabi bu iyimser bir tahmin motorun kalitesini dusunursek bu surede elde patlama riski de var. ayrica honda yi satmak cok daha kolay digerini satmak ise cok daha zor olacaktir.
bu durumda şu anda verdigin 1.400 ytl fazlayı 2 yıl sonra 1.500 ytl seklinde almis oluyorsun cebine geri en kötü ihtimal ile bu da, en kötü ihtimal ile honda yine 3.500ytl ye gidicek ve sana gerçekte 1.500ytl ye mal olmus olacak ama çin malı ise elinde patlayacak ve sana 3.600 ytl ye mal olacaktir.
tabiki bir de kalite kriteri var ki hiç bahsetmeyelim yukaridaki gibi ikisinin diger ozelliklerinin eşit oldugunu kabul ediyoruz, honda nin bi de işin o boyutunda avantajı var.(sanayide ustalarla ugrasmaktansa sadece periyodik bakimlar için güzel bir yetkili servise arada bir ugramak da cabasi)
yani tutturmuşun gidiyosun elinde patlayacak diye belki patlamayacak kardeşim nereden biliyosun benim elimde niye patlamadı burada benimkisinin modeli farklı ama sen markayı kötülüyosun alan var alamayan war dağıtmak istedikten sonra ben o hondanında 2 günde anasını ağlatırım orası çok kolay...
-
2. el CBR 125 R al derim tek kelime ile.
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
25 Temmuz 2007, 14:16
ARKADAŞLAR RAMZY 150 RACİNG DÜZDE NEKADAR SÜRATLİ BİLENİNİZ VARMI VE İBRESİ KAÇ BU MOTORA TÜRK DİYORLAR NE KADAR DOĞRU:i)
-
25 Temmuz 2007, 14:26
romeo_84 adlı üyeden alıntı
ARKADAŞLAR RAMZY 150 RACİNG DÜZDE NEKADAR SÜRATLİ BİLENİNİZ VARMI VE İBRESİ KAÇ BU MOTORA TÜRK DİYORLAR NE KADAR DOĞRU:i)
ibresi 220 ama en son 130-135 kmh civarı hızı var
aşırı vibrasyonlu, halis muhlis çin malı. elinde 3500 lira gibi bir rakam varsa aynısının hondası var: honda cbr 125. 2.eli o fiyatlara satılıyor, tavsiye ederim.
-
25 Temmuz 2007, 14:32
arkadaşlar belki arkadaşımız çoktan almıştır motoru konu tahrine bakrsanız cvb yazmasınız
[COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]
-
25 Temmuz 2007, 14:40
black_dog_rr adlı üyeden alıntı
arkadaşlar belki arkadaşımız çoktan almıştır motoru konu tahrine bakrsanız cvb yazmasınız
ne kadar dikkatlisin öyle.
peki alıntı yapıp cevapladığım sorunun ne zaman yazıldığına da baktın mı?
romeo_84 yukarda tavsiye ederim dediğim 2. el cbr125, yanlış anlama olmasın.
-
15 Ağustos 2007, 00:22
yeter bence
ramzeyde mandial de kanunide bu cbr nin üstesinden gelemez honda ya varmı dahası eşleştirirken yamaha suziki kawazaki falan deseniz tamam da cinmallarını japonlarla karşılaştırıyorsunuz kaliteden ödün vermiyen marka buyular bir sinyali honda cbr nin 135 ytl ramzeyin ise sadece 35 ytl civarında yeterlimi alıcak san kaliteli alıcaksın ki sağlam olsun bu parayada değer bu motor ben 2 sene tamirciye gitmedim arıza sebebiyle sadece bakım yaptırdım oda mecburi bu motorla en fazla 145 km hız yaptım yokuştan saldığımda 160 km gördüm bunu cin malları biraz zor görür ve şimdiye kadarda çin mallarında beni gecen cıkmadı artık vaz geçin bu kıyaslamalardan marka işte honda yamaha kawazaki aprilla vs.... anlayın ama alın yine sonra motor bozulunca ve cbr yanından gecerse başını taşlara vurma honda yolda kalmaz haha
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler