Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

cbf ile ybr arasında kaldım!!

Motovento
    REKLAM ALANI
    newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    İkiside güzel motor bende senin gibi iki motor arasında kalmıştım. İkisinide denedim Ybr aldım 90+ kg isen cbf -90 kg isen ybr almanı tavsiye ederim. tek kişi bineceksen Kesinlikle ybr yi tavsiye ederim. Cbf den daha az yakar (usturuplu kullanırsan)
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    her zaman sorulan sorular genelde.birisi 125 birisi 150.aradan birde tvs çıkıveriyor oda 150 teraziye koysak rahatlıkta cbf.güçte tvs.yakıt olaya bence hepsi hemen hemen aynı.üzerine otur hangisi hoşuna giderse onu al bence.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kafam halen daha ikisinde cbf diyenler çoğunlukta :D ama önce bi sürüp sonra hangisinin bana göre olduğunu anlamam lazım ilk motorum ilk göz ağrım olucak

viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    dostum istanbul'da çalışırken 300 000 km motosiklet sürüş tecrübeme dayanarak ybr almanı tavsiye ederim. ancak o ilandaki motoru alma. yaşına ve durumuna göre pahalı eğer gerçekten temizse 1500 e verirse al. ancak çok daha uygun fiyata temiz cbf bulursan o da olur. kilona ve boyuna göre de değerlendir. eğer uzun boylu ve kiloluysan cbf daha uygun.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    bende eski bir cbf kullanıcısı olarak cbf tavsiye ederim...ama 2 motorda 3 aşağı 5 yukarı benzerdir o yüzden içine sineni tipi hoşuna gideni al
    Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    ben ybr aldım.cbf alacaktım ama.yağ eksiltmesi ve çok uzak olan servis yüzünden almadım.

ilk başta aklımda soru işaretleri vardı , acaba mı diye.

ama ybr aşırı kıvrak , devir saati var , akün bitince ayaktan marşın var.daha hafif ve zarif.(cbf'ye göre + özellikleri)

cbf kalıplı , 150 cc , uzun gezilerde muhtemelen daha rahat.

bir kız arkadaşımın babasında cbf150 var.biraz şöyle baktımda , kalıplı ama hantal gibi (üzerine oturup direksiyonu sağ , sol yapın)

ne alacaksın bilmiyorum ama ybr 7-8 senedir bu piyasada ve bilinen o ki servis ve parça bolluğunda da üstün.
    Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    ben olsam ybr tercih ederdim ama belli bi sebebi yok sadece ybr daha hoşuma gidiyor
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı CengizhanD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ybr aldım.cbf alacaktım ama.yağ eksiltmesi ve çok uzak olan servis yüzünden almadım.

ilk başta aklımda soru işaretleri vardı , acaba mı diye.

ama ybr aşırı kıvrak , devir saati var , akün bitince ayaktan marşın var.daha hafif ve zarif.(cbf'ye göre + özellikleri)

cbf kalıplı , 150 cc , uzun gezilerde muhtemelen daha rahat.

bir kız arkadaşımın babasında cbf150 var.biraz şöyle baktımda , kalıplı ama hantal gibi (üzerine oturup direksiyonu sağ , sol yapın)

ne alacaksın bilmiyorum ama ybr 7-8 senedir bu piyasada ve bilinen o ki servis ve parça bolluğunda da üstün.

bende cbf in artılarını yazayımda arkadaş tek taraflı etkilenmesin

cbfin koltuk altı bölmesi var, ybr nin koltuğu çıkmıyo...
    cbf te start/stop düğmesi var anahtardan kapatmana gerek kalmaz motoru (tüm büyük motorlarda olur bu)
    cbf in jiklesi gidonda, ybrnin motor bloğunun oralarda bi yerde
    cbf in orjinal ve şık bir kafa grenajı var...
    cbfin lastikler tube type, ybrnin şamrelli (2009 ybrler haric)

bide ayak marjı yok cbfte zaten bütün büyük motorlarda yok, cbf in aküsü bitmez biterse ittirip vurdurarak çalıştırırsın
    Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KARDEŞ, HİÇ DÜŞÜNMİCEN VE GİDİP 2500-3000TL ARASINDA BİR TVS APACHE ALICAN( GENELDE TOPCASE TAKILI OLUR) ama dikkat et kurye motoru olmasın... bilindik al. paran varsa da sıfır al... bana güven

tasarım ödüllüdür ayrıca güç ve ekonomi olarak da iyidir...

gerek burada olsun gerek etrafımda olsun apache hakkında az ama olumlu bilgiler aldım ama tanıdık çevremde apache kullan yok ybr yada cbf sen hangisini dersin

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:05 AM ----------

Alıntı Recaİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr ..Cbf 30 + yaş işi..
    daha 17 yaşındayım acemiyim cbf ve ybr ikiside gayet güzel motor bende isterim tabiki suzuki b-king,buell,harley,drag star vb gibi motorlara ama öğrenci adamım sonuçta

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:33 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:24 AM ----------

Alıntı viyana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum istanbul'da çalışırken 300 000 km motosiklet sürüş tecrübeme dayanarak ybr almanı tavsiye ederim. ancak o ilandaki motoru alma. yaşına ve durumuna göre pahalı eğer gerçekten temizse 1500 e verirse al. ancak çok daha uygun fiyata temiz cbf bulursan o da olur. kilona ve boyuna göre de değerlendir. eğer uzun boylu ve kiloluysan cbf daha uygun.
    ybr nin üstüne oturm şansını yakaladım tam boyuma göre ama cbf ye henüz oturmuş değilim birde cbf hakkında yağ eksilme sorunu diyorlar bu konu hakkında bilgi verebilirmisin malum acemiyiz

Motosikleti
    2002 Aprilia Atlantic 500
    merhaba arkadaşım ben kurye olarak çalıştığım dönemde birçok motor kullandım.birkaç gün önce kendime sym xs 125k aldım.kararını vermeden önce bakmanı tavsiye ederim.şu an tanıtım fiyatıyla vade farksız 12 taksit satılıyor.fiyatı 3000 tl inan bana kalite olarak ne cbf nede ybr den eksiği yok.illa ikisi arasında seçim yapıcaksan hondanın yedek parçasının çok pahalı olduğunu unutma bu önemli.

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende cbf in artılarını yazayımda arkadaş tek taraflı etkilenmesin

cbfin koltuk altı bölmesi var, ybr nin koltuğu çıkmıyo...
    cbf te start/stop düğmesi var anahtardan kapatmana gerek kalmaz motoru (tüm büyük motorlarda olur bu)
    cbf in jiklesi gidonda, ybrnin motor bloğunun oralarda bi yerde
    cbf in orjinal ve şık bir kafa grenajı var...
    cbfin lastikler tube type, ybrnin şamrelli (2009 ybrler haric)

bide ayak marjı yok cbfte zaten bütün büyük motorlarda yok, cbf in aküsü bitmez biterse ittirip vurdurarak çalıştırırsın
    evet bunlar kağıt üstünde benimde gözümü bayağı korkutmuştu

ama jikle hiç sorun yaratmıyor.herşey alışmakla alakalı

eşya taşıma bölmesi olmaması eksi özellik ancak 2009 kafa grenajı hem hoş , hemde göstergenin önündeki boşluğa cüzdan , telefon gibi şeyler koyulabiliyor.

bu arada arkadaşımız acemi.acaba o stop düğmesi panik anında nelere yol açabilir.yanlışlıkla basma ihtimali yüksek.

tabi karar arkadaşımıza kalmış.cbf150'im olsaydı artılarını elbette yazardım.ancak uzun süreli kullanmadım.ama ben ybr'den mutluyum ,asla pişman olmadım
    Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)

bkatlav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr
    her iki motoru da kullandım ama ybr yi tercih ettim. tek kullanacaksan ybr derim, artçın varsa cbf daha güçlüdür.rampalarda ybr biraz zorlanıyor. ama kıvrak ve atik motordur

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf nin gidonu yüksektr eğilmek zorunda kalmazsn seni yormaz sen yorulsan motorsklet yorulmaz Honda
    sanki ybr'de racing direksiyon var ya
    arkadaşım benim içim hala cbf'ye gidiyor (görüntü olarak) ama ybr ile 1günde yaklaşık 9 saat yol gittikten sonra gayet konforlu ve performanslı olduğunu bizzat test etmiş oldum ayrıca 2. el olarak daha iyi ve yedek parça nispeten daha ucuz. işçilik hondadaki gibi saat başına alınmıyor yani işçilikte de indirim var ayrıca kendi markasında yağ satıyor adamlar (Yamalube). son karar senin, cbf ile ybr'nin son hızları aynı fakat cbf yokuşlarda çok az daha iyi (ybr 80 ile çıkıyor tek kişide, cbf de heralde 85'tir ) kısacası, sabit far, biraz daha büyük bir sele ve tek amortisör için onca parayı vereceksen ve fazla vergi ödeyeceksen al. ama bence deymez.

incelemende fayda var:http://www.motosiklet.net/forum/etki...de-600-km.html
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    YBR istiyor..
    YBR al derim, cbf kullanımda bazen çok rahatsız olabiliyor, yani eğilmekle eğilmemek arasında bırakıyor insanı bazen, yanlız rüzgarı daha iyi kesiyor, bu konuda iyi, eğer yağmur yağar rüzgar yerim diyorsan cbf bir adım öne çıkar, iyi korunurum ekonomik olanı seçerim, atletiktir ybr ybr alırsın ;)

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı Spist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YBR al derim, cbf kullanımda bazen çok rahatsız olabiliyor, yani eğilmekle eğilmemek arasında bırakıyor insanı bazen, yanlız rüzgarı daha iyi kesiyor, bu konuda iyi, eğer yağmur yağar rüzgar yerim diyorsan cbf bir adım öne çıkar, iyi korunurum ekonomik olanı seçerim, atletiktir ybr ybr alırsın ;)
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    yok
    cbf 150 diye düşünüyorum ben görüntü olarak

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Cbf ile aynı gün içinde 10,5 saat sürüş yaptım, Muğla-Kocaeli arası, 12 saat sürdü, ortalama toplam verdiğimiz molalar 1,5 saat olarak hesapladık, bu 12 saat içinde 10,5 saat sürüş yaptık. Eve ulaştığımda halen yorgun değildim. Seneye yine düşünüyorum. İki motorda gider elbette, ama ben estimi uzun yola giderim kardeşim dersen bu konuda cbf 1 adım öndedir.

71Hakan71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    yeni başlıyorsun.ybr 125 i tavsıye ederlerım gerek parca fıyatı gerek yakıtı acısından senı üzmez.

yamahanın hondaya göre yedek parçası daha ucuz sanırm

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    senede 20 bin km ve en az 2 sene kullanirim diyorsan eger ybr almani öneriirim... ama yok ben mahalleden dışarı çıkmam kızlara hava atıcam dersen cbf 150 alcaksın o daha seksi
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler