mondial 151 rs ayakla çalıştırma sorunu
Reklamlar
-
arkadaşlar her keze merhaba mondial 151 rs motorum var gayet memnunum yanlız bir sorunum var.yardımcı olursanız sevinirim.bazen motorum marşla almıyor bende ayakla çalıştırayım diyorum ama ne mümkün o kadar sertki bir türlü çalıştıramıyorum.ama motor sıcak olduğu zaman ayakla 2 seferde hemen çalışıyor.motorcuya götürdüm bana evet bunlar böyle çok serttir bunun çaresi yok böyle kullanacaksın dedi.eeee ya ben uzun yola gitsem yada yolda kalsam ne yaparım acaba.arkadaşlar motor bilgisi kuvvetli olanlar gerçektende ustanın dediği gibimi yoksa çaresi varmı.
Reklamlar
-
baska bi servise gotur bence
-
kısmet olursa yarın sevpa,ya gidicem yanlız oranın servisi nasıl bilgin varmı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:57 PM ----------
kusura bakma senin izmirde oturduğunu yeni fark ettim.ben ist/beykozda oturuyorum sevpa,yı senin bilmen biraz zzor olsa gerek.
-
halit-1960 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar her keze merhaba mondial 151 rs motorum var gayet memnunum yanlız bir sorunum var.yardımcı olursanız sevinirim.bazen motorum marşla almıyor bende ayakla çalıştırayım diyorum ama ne mümkün o kadar sertki bir türlü çalıştıramıyorum.ama motor sıcak olduğu zaman ayakla 2 seferde hemen çalışıyor.motorcuya götürdüm bana evet bunlar böyle çok serttir bunun çaresi yok böyle kullanacaksın dedi.eeee ya ben uzun yola gitsem yada yolda kalsam ne yaparım acaba.arkadaşlar motor bilgisi kuvvetli olanlar gerçektende ustanın dediği gibimi yoksa çaresi varmı.
151 rs ile ilgili bölüme yazarsanız tecrübelere dayalı detaylı cevap alabilirsiniz. 151 rs lerin ayak marşı sert oluyor, benim motorda öyle.
Orhan KÖNİ
-
O ayak marşı olayı şöyle bildiğim kadarıyla yanlışsa düzeltirsiniz,haftada bir ayakla çalıştırmak o kısmın tembelleşmesini engelliyor benim kuzenin motorunda o sorun var mesela devamlı elle çalıştırdığı için şimdi ayak marşı çalışmıyor 150 TL civarıda bi masrafı var demişti.Buarada motor soğukken bende çalıştıramıyorum ayaktan sıcakken tek seferde çalışabiliyor.
-
sularseller adlı üyeden alıntı
O ayak marşı olayı şöyle bildiğim kadarıyla yanlışsa düzeltirsiniz,haftada bir ayakla çalıştırmak o kısmın tembelleşmesini engelliyor benim kuzenin motorunda o sorun var mesela devamlı elle çalıştırdığı için şimdi ayak marşı çalışmıyor 150 TL civarıda bi masrafı var demişti.Buarada motor soğukken bende çalıştıramıyorum ayaktan sıcakken tek seferde çalışabiliyor.
evet size katılıyorum malesef bende devamlı marştan çalıştırdığım için belkide bu sorunu yaşadım.ama bugün sevpa servise götürdüm küçükbakkalköyde sağolsunlar bayağı ilgilendiler ve sorunumu hallettiler.1)karbratör hortumu yırtılmıştı ve marşlan bile almıyordu değişti ve tek seferde şimdi çalışıyor.2)ayak sorunu ise bir güzel yağladılar ve şimdilik süper hem yumuşadı hemde tek seferde alıyor.3)kayışın eski ve kopmak üzere olduğunu değişelimmi diye telefonla bildirdiler sağolsunlar ve oda değişti.4)üstüne üstlük eski parçaları atmayıp bana gösterdiler yani aklıma başka bir şey gelmesin diye yaptılar bence.onlara çok teşekkür ederim ilgi ve alaka süper eğer yarın sabah ayakla deneyeceğim eger sorun devam ederse getir ve bize bırakın soğukken birde bizdeneyelim ve sorunun nereden kaynaklandığını bulalım dediler şimdi ben bu arkadaşlara motorumu gönül rahatlığı ile bırakabilirim.eğer anadoluyakasında oturupta mondial motor kullanan arkadaşlara işte size servis diye SEVPA,yı rahatlıkla tavsiye ediyorum.hepsine teşekkür ederim.ve sizlerede ayrıca ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:07 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:54 PM ----------
Ahmet Orhan adlı üyeden alıntı
151 rs ile ilgili bölüme yazarsanız tecrübelere dayalı detaylı cevap alabilirsiniz. 151 rs lerin ayak marşı sert oluyor, benim motorda öyle.
ilin için teşekkür ederim.ama ben o bölümü bulamadığım için buraya yazmıştım.sağol.
-
bende kırdım attım ayak marşını 5 para etmez
-
arkadaşlar benim de marş pedalı kırıldı. ama ben tornacıyım yerine daha sağlam bişey yaptım.. ve şuan çok iyi .. okadar pahalı bişey değil yaptırmak. sizde yaptırın inanın memnun kalırsınız...maliyeti 20 tl ama evladiyelik olur.... saygılar
-
bu ayak marsı diye baslar dahada büyür ondan sonra varyatör arızalanır falan ne yapıp et o ayak marsını sök marş almıyorsa motor akünü kuvvetlendir o ayak marsı yüzünden su anda 200 tl lik msraf var motorumda ....
-
arkadaşlar eğer mar pedalındaki yayı değiştirip yerine sarmal yay kullanırsanız süper yumşama oluyo....
-
İyi de arkadaşım o yay zaten sarmal.
Varyatör kapağını açıp dişli mil ve yatajları güzelce abartmadan yağlayın. İcabında kayış tozlarını da temizleyin ara sıra bakım ister oralar.
тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ...
www.facebook.com/ugurbas
-
Bence aküye baktır devamlı marş koluyla çalıştırırsan ilerde göreceğin gibi marş kolunun dişlilerinin sıyıracak.Bu yüzden Marş motoru bozuksa marş motorunu yaptır aküde bir problem varsa aküye baktır.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler