ben aslında çok titiz ve seçici birisyim, 2008 de kendim 3 adet kymco. ayrıca doktor bir arkadaşıma da yine 6 ay önce kymco agilty city aldım ve ara sıra canım sıkıldımı ona da binerim. yani belli beklentileri olan ve azla yetinmeyen bir kişiliğim var. beklentilerimi karşılayamadığım an gözünün yaşına bakmam satar geçerim. aynı zamanda çok aşırı titiz bir kullanıcıyımdır.
bunları şunun için yazdım. fidlle II yi almadan önce çok araştırdım, avrupada fidlle II kullanmış olan kişilerle yüz yüze görüştüm, internette uzunca bir araştırma yaptım, yamaha servisi olan samimi iki arkadaşımın da onayını aldıktan sonra fidlleyi almıştım.
markalı bütün 100-125 cc. scoteerleri kullandım. (honda, yamaha, suzuki, vespa, kymco, piaggio)
bu benim fikrim ve beni bağlar; bu işin mucidi ve ustası italyanlar ama 100cc. piaggionu bir ön grenajı 650 lira olduğu için( yanılmıyorsam vespa , glario daha pahalı) bu motorlara binmek her babayiğidin harcı değil.
piyasadaki 100-125 cc. scotoeerler konusunda italyanlardan sonra taiwanlılar geliyor ve fiat/performans+kalite+servis masrafları açısından bence tartışmasız liderler.
honda: knetic activa, beat hindistan kökenli; kötü motorlar değil ama taiwanlar kadar sarlam ve atak değil.
yamaha: cynus sağlam motor ama hem nerede ise üretimi bitmek üzere veya bitti hem çok pahalı ve çok yakıyor; cynus rs çin montajı, altı çok alçak ve nerede ise araba kadar yakıyor.
suzuki an 125 çin montajı tekerleri, selesi küçük motor.
japon markaları büyük cc.li motorlarda dünya lideri ama artık genelde 250 cc. den aşağısını kendileri yapmıyorlar. ve çok önemde vermiyorlar. nerde o eski honda ve yamaha cup ve scoteerler.?
kymco: sağlamlığına, süratlerine ve servis masraflarına hiç bir lafım yok ama seledeki oturma pozisyonu çok rahatsız edici. ayrıca bazı arkadaşlar büyük jantlı motorların daha güvenli olduğunu söylerler hep ama bu her motor için geçerli değil.
agility 12", süper 8 14", agility city 16" ve fidlle II 12" janta sahip bu motorlar içerisinde manevra kabiliyeti, motor hakimiyeti ve yatmalarda en iyi performansı 12" jantlı olan agility ve fidle II de alırsın. çünkü ikiside pire gibi motor.
sonuç olarak ben verdiğim paranın karşılığında aldıklarıma baktığım zaman en mantıklısının fidle II olduğuna karar verdiğim için onu almıştım ve ayrıca o zaman satış fiatından yaklaşık 1.000 liraya yakın bir miktar ucuz alma şansım olmuştu.