Herkese selamlar yazılan her görüşünüze de şimdiden teşekkürler..
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar,
aranıza yeni katılan bir motosiklet sempatizanı olarak herkese saygılar ve sevgiler..Yaklaşık bir senedir birçok motorsiklet forum sitesini takip etmekteyim, kanımca en yararlı bilgiler içeren bu siteye üye olarak bende sizlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istedim tekrar herkese merhaba..
Malum yazın da gelmesiyle her iki teker aşığı gibi artık kendimin de bir motor alması gerektiğine karar verdim.. Aylar süren araştırmalardan sonra yine heryeni başlayan gibi kapının yamaha ybr 125'e çıktığını gördüm(hem fiyatı hem de tecrübesizlik unsurları etkin tabi) fakat son günlerde kullandığım ve kendimi daha güvende hissettiğim scooterın benim gibi bir acemi için daha uygun olduğuna karar verdim(nedeni vitesli motor tecrübesinin olmayışı ve istanbul trafiğinde kullanacak olmam) sonuç itibariyle ybr'yide yine yedeğimde tutarak aslında 3 tane scooter üzerinde yoğunlaştım.
1-yamaha aerox 100cc 2-pejo speedfight 2 100cc. 3-piaggio skipper 125-150
bu motorlar üzerinde durmamın sebebi başta tasarımları(genel olarak diğer türlerin tipi hoşuma gitmiyor) ve bunlara cok yakın pejo vivacity 100ü kullanmış olmam, sonu itibariyle bu yaz için dusundugum ve satıstada bana en az problemi cıkartabılecek benı cok uzmeyecek( yaz sonu satarak ılerdeki hedefim enduroya gecmek istiyorum) fiyatları 1500-2500 arasında geçen 2000-2003 arası modelli bu motorlar arasında değerli yorumlarınızı bekliyorum her görüşe şiddetle ihtiyacım var 2 hafta içinde görüşleriniz ışığında 3ünden birini almayı düşünüyorum... Şimdiden çok teşekkürler, saygılar..
Reklamlar
-
hoşgeldin kardeşim aramıza
bu sitenin faydasını kesin görceksin....
-
hoşbulduk faydasını göreciğime gerçekten eminim motor sevdalılarına selam olsun
-
Hoş geldin. Enduroyla devam edeceksen vitesliyle başla derim ben. İleride yeni baştan adaptasyon sıkıntısı çekmezsin. Scooter'da rahat olduğunu söylüyorsun ama YBR, Apache falan gibi vitesliler de kesinlikle göz korkutacak motorlar değil. Kısa sürede alışırsın, bir müddet sonra da kendini motorunla yekvücut görmeye başlarsın.
Gerçi scooter kullanmışlığım yok, scooter'dan vitesliye geçmiş arkadaşların görüşlerini de bir okuyalım. Onların tecrübeyle destekli fikirleri mutlaka daha değerli olacaktır. Kayda değer bir adaptasyon sıkıntısı yaşanmıyordur belki.
-
şimdiden hayırlı olsun.
scooterlar hakkında hiç bilgim olmadığı için yardımcı olamıyorum ama bu siteyi takip etmenizi naçizane tavsiye ederim. ben gerek sürüş teknikleri gerekse korumalar hakkında bildiğim çoğu bilgiyi buradan aldım, yine burası vasıtasıyla tanıştığım arkadaşlar da cabası...
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
çok uzun zamandır sitenin takipçisiyim üye olmadan da bir çok topicden faydalanmıştım, artık karar aşamasında olduğumdan her görüş şu an benim için önemli, evet ilerde enduro istiyorum boy 1.82 kilo 80 ama bu 2 zamanlı canavarlarda kullanımlarının çok pratik ivmelenmelerinin çok seri olduğunu bizzat test ettikten sonra ilgimi çekti skipper de onlara alternatif düşünüyorum sanıyorum o 4 zamanlıydı ybr'ye söylenecek söz yok kendini ispatlamış bi motor ama istanbul trafiği ve tecrübesizlik yazın keyfini çıkarmak için sanki bunlar daha ideal gibi..
-
Moderatör
Vitesli motor kullanmak sandığın kadar zor değil, bence ileride maxiscooter sahibi olmayı planlamıyorsan dediğin gibi YBR iyi bir seçenek.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
1) MAdem yaz sonu değiştrcksn git bi cup al hem vitese hafiften alış hemde elinden cıkartırken sorun olmaz +++ enduroyla dewam ediceksen vitesede hafiften alışmış olursun en azından nasıl olduğunu öğrenrsn hemde o kadar para dökmessn
-
evet ilerde enduro istediğimden işe scooterla başlamak aslında biraz enterasan hatta komikte gelebilir, ama ben ybr'ye de oturdum şöyle bi bi 100mt gittim ama sanki bu küçük çevik bıcırlar daha bir hoşuma gitmeye başladı ybr hakkında çok sey okudum bilgili sayılırım elbetteki aklın yolu vitesli istiyosan vitesiliyle başla ama sımdılık değil gibi arkadasların vitesli motorları var onlardan birer turla takılma yapmaya basladım bile, fakat bu yazdıklarım hakkında özellikle aerox ve speedfight hakkında karsılastırmalı bir bilgi alabileceğim arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:42 PM ----------
aslında biraz daha param olsa bi de motorda hız tecrübem olsa direk düşünmeden gilera runner alacam ama motor işinin şakası olmadığını bildiğimden daha hazır olmadığımı düşünüyorum..
-
ilerdeki hedefin enduro motorlar olacaksa şimdiden vitesli motorla başlaman daha doğru olacaktır. henüz motosiklet kullanım alışkanlığın oluşmadığından direk vitesliyle başlaman ilerisi için temel atmış olman demektir. şimdi scooter ile başlayıp kullanım alışkanlıklarını bu tarz üzerine geliştirisen ilerde vitesli motora daha zor şekilde adapte olacağını düşünüyorum. aramıza hoşgeldin
-
Hoşgeldin dostum. Ben hayatımda vitesliyi bırak, motosiklet kullanmamışıtım. 15 gün önce YBR aldım, yavaş yavaş otoyola bile çıkmaya başladım, kesinlikle tavsiye ederim.
-
tekrar hoşbulduk arkadaşlar, istanbulu bilenler için söyliyeyim hergün merter e-5 üzerinden sultanahmete gideceğim, ordanda akşamları taksim sahil şeridi fln sanki vitessiz motor daha pratik gibi çün kullandım gördüm ama yanılıyo da olabilirim bu bir önyargıdan ibarette olabilir, bu şehirde aylarca vitesli arabada kullandım ama canımdan bezdim vites olayına zaten ordan gıcık kaptım hatta nefret ettim istanbul trafiğini bilen arkadaşlar halimden anlar motor vitesi çok ayrı bi mantık kıyaslanamaz belki ama ne bileyim bi kere soğumuşluk var yoksa o ybr'nin herseyden biraz olan o mütavazi havası beni de cezbediyo inanın..
-
Lucastorn adlı üyeden alıntı
Hoşgeldin dostum. Ben hayatımda vitesliyi bırak, motosiklet kullanmamışıtım. 15 gün önce YBR aldım, yavaş yavaş otoyola bile çıkmaya başladım, kesinlikle tavsiye ederim.
bak arkadaş ne güzel yazmış.. katılıyorum.. ilerde enduro istiyorsan ybr al
-
ybr'ciler yine baskın çıkmış e hakları da var tabi güzel motor fakat söylediğim bu 3 motor hakkında fikirleriniz varsa bunları da söyleyinde bilgilenelim arkadaşlar..
-
tyrannical adlı üyeden alıntı
tekrar hoşbulduk arkadaşlar, istanbulu bilenler için söyliyeyim hergün merter e-5 üzerinden sultanahmete gideceğim, ordanda akşamları taksim sahil şeridi fln sanki vitessiz motor daha pratik gibi çün kullandım gördüm ama yanılıyo da olabilirim bu bir önyargıdan ibarette olabilir, bu şehirde aylarca vitesli arabada kullandım ama canımdan bezdim vites olayına zaten ordan gıcık kaptım hatta nefret ettim istanbul trafiğini bilen arkadaşlar halimden anlar motor vitesi çok ayrı bi mantık kıyaslanamaz belki ama ne bileyim bi kere soğumuşluk var yoksa o ybr'nin herseyden biraz olan o mütavazi havası beni de cezbediyo inanın..
Dostum benimde motosiklette en çekindiğim nokta vitesti. Yıllardır araba kullandığım için, motosiklet vitesine de kolay alışılabiliyor. HEnüz bende çok yeni bir motosikletçiyim fakat vites konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum, boş bir yolda bir haftasonu çalışırsın olur biter.
-
hoş geldin
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
-
hoş geldin
-
-
-
merhaba deli mavili hoşbulduk.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)