Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda CBF250cc VS Yamaha YBR250cc

REKLAM ALANI
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Arkadaşlar, burada bu konuyu açma sebebim öncelikle anlamsız atışmalara sebeb olmak değil. Tamamen samimi ve doğal düşüncelerinizi bekliyorum. En azından motosiklet.net'e üye olan insanların daha medeni çizgiler içinde tartışabileceklerini söylüyor ve düşünüyorum. Unutmayalım ki; hiçbir kimse Türkiye'den ne Hondaya nede Yamahaya ortak..

Hal böyle iken; Türkiye şartları için ( dar yokuş, dar iniş, şehirler arası yollarımız, otobanlarımız, şehir içi yollarımız, kasaba ve ilçe yollarımızı düşününce 50cc nin, 110cc nin, 150cc nin, 200 cc nin çok ufak 400cc, 500cc,650cc,750cc ve 1000cc ile 1100 cc ninde çok büyük olduğunu düşündüm.
    Bence Türkiye ideal yol ortalaması için kısa dar yollarda ısınıp şişmeyecek, şehir içi trafikte yormayacak ama belli bir gücüde sunacak şehirler arası yollarda da 110-130 km lik bir hıza çıkarabilecek ve ekonomik benzin tüketecek, tek cc nin 250 olduğunu keşfettim.
    Hal böyle iken 250cc lik Cruıser, cross ve enduro modellerininde çok özel belli amaca hizmet ettikleri düşünülür ise

Geriye "Naked" denen; (herşeyden biraz katılmış -Az cruiser-az cross-az enduro gibi) bir model çıkıyor. Birleştirince 250cc "NAKED" modeller bence Türkiye için en ideal motosikleti çıkyor...

Elbette bunun üzerinede birden "Honda CBF250cc VS Yamaha YBR250cc" oluveriyor....

Sizlerden ricam bu konuyu sulandırmadan, RESİMLER EKLEYEREK, teknik tablolar ile

yakıtı, sürüşü, eğlencesi, tamir masrafları, yedek parça fiyatları, aksesuar fiyatları, arızaları, tamirleri, yapılan km leri gibi konular ile bilgi sayfasına dönüştürmemiz..

Bu sağduyu göstereceğinize yürekten inanarak bu kıyaslamayı açıyorum..

TEŞEKKÜRLER...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Hocam Böyle bir topic vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Allah allah aradım taradım bulamadım.. O halde moderatörden ricam var ise kilitlesin... Ama sanırım tek tek başlık altında vardı.. Yoksa birdaha bakayım.. Teşekkürler..
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Çinli scooterden vitesliye geçiş yaptım cbf 250 düşündüm ama, yedek parça fiyatlarını duysanız heryeriniz uçuklar. Şimdi şu parçası bu kadar şu parçası bu kadar tl demenin bir anlamı yok ama. parça fiyatları yüksek cc racinglerle veya bmw lerle falan rahat kapışır. Gerçekten bende 250 cc den yukarısını ülkemiz şartlarında gerekli görmüyorum, geçenlerde bi arkdaş başlık açmıştı, radara girip ödediği cezaların devamında ehliyetine, bu şekilde bi kaç kez daha yakalanırsa el konulmasına az lakdığından bahsediyordu. Kendimden örnek veriyorum. 8 aydır cbf 150 kullanıyorum, 8 ay boyunca otobana 3 kere girdim. Genelde sağ şerit ama beden yavaş giden kamyonları sollayarak 90-110 km/h aralığında sıkıştırılmadan rahat bi yolculuk yaptım, ve gerçekten sadece ortalama hızım 15-20 km/h daha yüksek olabilseydi bu benim için otoban için de gayet yeterli bir sürat olabilirdi. Gelecekte 250 cc den yukarı cc hacmi sınıfına terfi etmeyi düşünmüyorum. Lakin yakıt ta, yedek parça ve servis hizmetleri de 250 cc üzerinde birden azıtıyor. Ybr alırdım, hem enj..lu, hem halen üretimde ve piyasada var. Araştırmadım ama yedek parça ve bakım maliyetlerininde cbf ten daha yüksek olduğuna ihtimal vermiyorum. Şu anda 250 cc ye terfi etsem ybr alırdım. Ama en az 2-3 sene cbf 150 ye binmek istiyorum. Lakin hayatım boyunca motor taksidi ödeyecek durumum yok İlk motorumun taksiti bittikten 1 ay sonra almıştım cbf i. Onuda yarısı peşin kalanı 6 ay taksitle. 2 ay öncede cbf in taksitleri bitti. Şöyle rahat bi kullanayım bi kaç sene. Zati şimdi tekrar motor için ayırabileceğim bi bütçe yok. Sırada başka şeyler var. Ben ybr 250 diyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Öncelikle CBF150 , CBF250 kullandıktan sonra şimdi GT250r almak üzere olanbiri olarak ben bildiğimi ve gördüğümü yazayım.

Öncelikle cbf150 , ybr 125 gibi tek silindirli 150'likler 10 beygirdir ve max süratleri 105 gibidir.Bunu üstüne çıkınca CBF250,YBR250 gibi tek silindirli 250'likler 20 beygirdir ve son süratleri 125 gibidir.Bir üst sınıfta ise Kawasai ninja 250 , Hyosung gt250r gibi çift silindirli 250'likler 30 beygirdir ve max süratleri 150 gibidir.

Ben sadece cbf150 ile başlamak isteyenlere cbf250 ile başlamalarını öneririm.Ancak kronik problemleri masraf çıkarmasına katlanılabilirse.Çünkü cbf150 hiç masraf çıkarmaz.Ancak cbf150'nin sıfır fiyatına biraz daha ekleyerek cbf250 alınabilir.YBR 250 ise cbf250'ye göre iki kat pahalı fiyatıyla ninja250 ve gt250r'den daha pahalıdır.Tabiki ninja 250 ve gt250r de çok iyi başlangıç motorlarıdır.Hem 30 beygirlik motorlarıyla uzun yolda bayıltmaz.Görüldüğü gibi YBR250 20 beygirlik motoruyla kendinden 10 beygir daha güçlü motorlardan daha pahalı.Saçma fiyatıyla kendine bir yer edinememiş bir motor.

Benim herkese tavsiyem YBR250 alacağınıza gidin 2 yaşında 600 cc'lik ikinci el motor alın.Ancak maddi durumunuz uygun değil ve başlangıç yapmak istiyorsanız cbf250 alın.Sorun çıkarır masraf çıkarır diye güvenemiyosanız da cbf150 alın.

shadow_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600RR
    yorumsuzzzzzzzzz
    Rüzğarı_hissSet

Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle CBF150 , CBF250 kullandıktan sonra şimdi GT250r almak üzere olanbiri olarak ben bildiğimi ve gördüğümü yazayım.

Öncelikle cbf150 , ybr 125 gibi tek silindirli 150'likler 10 beygirdir ve max süratleri 105 gibidir.Bunu üstüne çıkınca CBF250,YBR250 gibi tek silindirli 250'likler 20 beygirdir ve son süratleri 125 gibidir.Bir üst sınıfta ise Kawasai ninja 250 , Hyosung gt250r gibi çift silindirli 250'likler 30 beygirdir ve max süratleri 150 gibidir.

Ben sadece cbf150 ile başlamak isteyenlere cbf250 ile başlamalarını öneririm.Ancak kronik problemleri masraf çıkarmasına katlanılabilirse.Çünkü cbf150 hiç masraf çıkarmaz.Ancak cbf150'nin sıfır fiyatına biraz daha ekleyerek cbf250 alınabilir.YBR 250 ise cbf250'ye göre iki kat pahalı fiyatıyla ninja250 ve gt250r'den daha pahalıdır.Tabiki ninja 250 ve gt250r de çok iyi başlangıç motorlarıdır.Hem 30 beygirlik motorlarıyla uzun yolda bayıltmaz.Görüldüğü gibi YBR250 20 beygirlik motoruyla kendinden 10 beygir daha güçlü motorlardan daha pahalı.Saçma fiyatıyla kendine bir yer edinememiş bir motor.

Benim herkese tavsiyem YBR250 alacağınıza gidin 2 yaşında 600 cc'lik ikinci el motor alın.Ancak maddi durumunuz uygun değil ve başlangıç yapmak istiyorsanız cbf250 alın.Sorun çıkarır masraf çıkarır diye güvenemiyosanız da cbf150 alın.
    Bana kalırsa yine aynı yere gelicez abicim. Sana katılarak bu klasmanda fiyatı daha düşük olup daha üst teknolojiyi kullanan Hyosung gt250 comet tavsiye ederim hem 30beygir hem arka disk fren hem v -twin motor var e daha ne olsun.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Senelerce motor yenilemeden kullanmak istiyorsanız ybr veya cbf olmalı bence. Çünki, cc hacmi aynı olduğu halde daha fazla güç üreten motor, çalışma hayatı boyunca diğer motorlardan daha yüksek sıkıştırma oranları ile ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışacaktır, dolayısıyla motor ömrü aynı cc hacmini kullanan ama hp gücü olarak daha düşük olan emsallerinden daha kısa olacaktır. Bu tezin devamında mesela 600-1000 cc race motorlarının kullanım ömrünün oldukça kısa aynı cc hacminde olduğu halde daha düşük beygir gücü değerlerini üreten motorlara sahip olan chopper tarzı motorların ömürlerininde oldukça uzun olduğu bilinir. Aynı tezin devamında da modifiye ile cc hacmi değiştirilmeden hp gücünü artıracak değişikliklere gidilirse motor ömrü kısalacaktır. bu çıkarım gt 250 comet ile ybr/cbf in karşılaştırılmasında ne denli uygun olur bilmem ama, böyle bi genel ve gerçek bilgi var.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    ne diyelim valla yorum yok
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    en uygunu 250 cc ama en zayıf piyasada 250 cc piyasası cbf 250 artık gelmiyor ybr 250 çok pahalı hyo-kanuni marka olarak bir türlü güven vermiyor ki zaten bu motorların sıfırı yerine az yakan bir 600 bulabilyorsunuz bu yüzden hiç bir zman uygun bir seçeneğemiz olacakmış gibime gelmiyor.
    İki kişinin bindiği motor değildir.

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    fiyat faktörü olmadan düşünelim:

ybr gerek enjeksiyonuyla gerek ise daha genç bir motosiklet olmasıyla ve subjektif olarak daha cekici tasarımıyla hemen her disiplinde cbf den bir adım önde.

cbf ise yaygınlığından dolayı bilinen bir makina oluşuyla belki avantaj sahibi olabilir. ama bu bilinirlik aynı zamanda cbf in başını da yiyor. zira çokça dile getirilen kronik sorunları var.

bu durumda şüphesiz ybr 250 tercihtir.

şimdi fiyat faktörünü de hesaba katalım:

malumunuz iki motosikletin arasında büyük bir fiyat farkı var. öte yandan ybr ler henuz ikinci elde çok fazla bulunur bir model degil ama cbf in sıfırı olmadıgından ikini el ile sıfır makinayı karşılaştırıyoruz genellikle (hoş bu fiyatlarla ybr' nin yaygınlaşacağını da sanmam)

aradaki büyük fiyat farkına değer mi? işte bu kişiden kişiye değişir. fakat genel kanı değmeyecegi yönünde. ben de bu fikri paylaşıyorum. ybr, cbf' den daha etkileyici bir motosiklet, fakat o fiyat farkı kadar fazla degil.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Evet gerçekten seçenek yok, cbf artık getirilmiyor. Getirilsede yedek parça fiyatlarından ve bazı kronik problemlerinden dolayı kesinlikle alınmaz. O zaman bir tek ybr kalıyor kalitesiyle markasıyla. Oda oldukça pahalı. Honda umarım fazla arayı açmadan şöyle 250 lik güzel ve şık bi naket getirir.

genelde şöyle bir kanı var, ben ybr 250 le bu kadar para vereceğime, şu modellerin 500-600 cc likeri var ikinci el falan, ama şu da var. ben 250 cc den yukarı bi terfi düşünmüyosam 250 cc naket düşünüyosam aslında fazla seçenek yok. ybr alınır. Çünki ben kullanım tarzım itibariyle 250 liğin beni tam anlamıyla doyuracağını, daha yüksek cc sınıfının, sadece boş yere fazladan verilen yakıt ücreti, yedek parça ve teknik servis maliyetlerinden ibaret olacağını düşünüyorum. Ayrıca altımda o 600 cc vs. güç olduğu müddetçe ben o gücü zaman zaman elbette kullanmak istiyicem ve bu gereksiz fazla güç, benim başıma belada açabilir. Ülkemiz deki hız limitleri, trafik kuralları, yollarımızın genel yapısı, trafik yoğunluğu, genel ekonomik durumumuz düşünüldüğünde 250 cc sınıfından yüksek cc sınıfını ihtiyaç değil, bütçesi uygun olanlar için hobi olarak nitelendiriyorum. 250 cc maksimum 130 km/h hıza çıkabilen bi naket sizi şehir içindede uzun yolda otobanda, her yol ve trafik yoğunluğunda tatmin edecektir. Ben bindiğim motorla 2-3 km, trafikte çarşıyada gidebilmeliyim, yeri geldiği zaman 300-500 km lik yolada. Dolayısıyla bunun için 600 cc race sizce olurmu ? Veya herhangi bi 600 lük chopper, enduro. Ama 250 cc ybr-cbf, her ortamda her işi görür, her yolada gelir. Ybr nin piyasası şöyle 2-3 sene sonra düşerse, o ana kadarda Honda veya suzuki vs kalite bi naket getirmezse 250 cc sınıfı, ybr ye terfi olabilir Ama şu anda BENCE tek seçenek ybr 250, gt 250 comette, ybr ve cbf ten farklı olarak biraz fazla race havası var. ama cbf+ybr de her telden var

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Alıntı Selka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hal böyle iken; Türkiye şartları için ( dar yokuş, dar iniş, şehirler arası yollarımız, otobanlarımız, şehir içi yollarımız, kasaba ve ilçe yollarımızı düşününce 50cc nin, 110cc nin, 150cc nin, 200 cc nin çok ufak 400cc, 500cc,650cc,750cc ve 1000cc ile 1100 cc ninde çok büyük olduğunu düşündüm.
    Bence Türkiye ideal yol ortalaması için kısa dar yollarda ısınıp şişmeyecek, şehir içi trafikte yormayacak ama belli bir gücüde sunacak şehirler arası yollarda da 110-130 km lik bir hıza çıkarabilecek ve ekonomik benzin tüketecek, tek cc nin 250 olduğunu keşfettim.
    Birleştirince 250cc "NAKED" modeller bence Türkiye için en ideal motosikleti çıkyor...
    bence motosiklet işi bu kadar formülize edilebilecek bi tutku değil. matematiği ve mantığı bu kadar yok olmamalı da. bu tür veriler motosikletini ticari amaçla kullanan kişişler için bu denli önem taşır. öyle bir tablo çizmişsiniz ki bizim ülkede 250cc üstü abesle iştigal sanki.
    bugün sırf içindeki çocuğu tatmin edebilmek için 10 küsür yaşında hayabusa kullanıp 5 Tl lik benzin koyup giden tanıdıklarım var. mantıklı mı değil ? keyifli mi ? evet.
    demek istediğim kriterlerimiz bu kadar teknik değil çünkü biz android değiliz
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Hocam yeteri kadar paran varsa Ybr 250 al yoksa Cbf 250 al derim.Bunun sebebide Ybr 250 daha iyi olduğundan değil cbf 250 mnin üretimini durdurdukları için
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Alıntı kingman30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

tavsiyeye bak ibret al................

bu iki kılasmandaki motorlar kesinlikle tavsiye etmiyorum daha önce cbf 250 kullanan biri olarak parasına göre çok az yapan modeller. parçası pahalı ve kronik sorunları olan bir motor alan pişman 250 lik 29 hp den küçük olmaması gerek. cbf 250 20 hp olmasına ragmen sym hd 200 ile aynı hızlanmayı veaynı son sürate ulaşıyor. bu da honda için çok acınacak bir durumdur.

uzun yolda şişmesin ve çok dayanıklı olsun diyorsan tavsiyem şu linkteki motordan al http://www.motosiklet.net/forum/moto...nikliligi.html

Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence motosiklet işi bu kadar formülize edilebilecek bi tutku değil. matematiği ve mantığı bu kadar yok olmamalı da. bu tür veriler motosikletini ticari amaçla kullanan kişişler için bu denli önem taşır. öyle bir tablo çizmişsiniz ki bizim ülkede 250cc üstü abesle iştigal sanki.
    bugün sırf içindeki çocuğu tatmin edebilmek için 10 küsür yaşında hayabusa kullanıp 5 Tl lik benzin koyup giden tanıdıklarım var. mantıklı mı değil ? keyifli mi ? evet.
    demek istediğim kriterlerimiz bu kadar teknik değil çünkü biz android değiliz
    duygusal bir yorum olmuş........

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Selka,

Çıkış noktanız çok doğru ve mantıklı, o yüzden sınıf değişikliğine gitmeyin derim. Almayı düşündüğünüz iki motor içerisinde YBR250'yi almak bence daha mantıklı çünkü CBF250 artık üretilmiyor. 7500 TL civarına temiz ikinci el bulabilirsiniz. Eğer tek kişi kullanacaksınız S&T Kanuni 250GT de alabilirsiniz. İstediğiniz süratlere rahatça ulaşacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senelerce motor yenilemeden kullanmak istiyorsanız ybr veya cbf olmalı bence. Çünki, cc hacmi aynı olduğu halde daha fazla güç üreten motor, çalışma hayatı boyunca diğer motorlardan daha yüksek sıkıştırma oranları ile ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışacaktır, dolayısıyla motor ömrü aynı cc hacmini kullanan ama hp gücü olarak daha düşük olan emsallerinden daha kısa olacaktır. Bu tezin devamında mesela 600-1000 cc race motorlarının kullanım ömrünün oldukça kısa aynı cc hacminde olduğu halde daha düşük beygir gücü değerlerini üreten motorlara sahip olan chopper tarzı motorların ömürlerininde oldukça uzun olduğu bilinir. Aynı tezin devamında da modifiye ile cc hacmi değiştirilmeden hp gücünü artıracak değişikliklere gidilirse motor ömrü kısalacaktır. bu çıkarım gt 250 comet ile ybr/cbf in karşılaştırılmasında ne denli uygun olur bilmem ama, böyle bi genel ve gerçek bilgi var.
    Arkadaşım yanlış bilgi vermeyelim.Şimdi race tarzı motorların ömürlerinin daha kısa olduğu doğrudur.Aynı cc'ye sahip motorlardan daha fazla beygir gücüne sahip olan daha kısa ömürlüdür.Bu da doğrudur.Ancak 250 cc'ler arasında cbf250 gibi tek silindirlilerin gt250r gibi çift silindir vtwin motordan daha uzun ömürlü olduğu yanlıştır.Aksine vtwin motorlar daha dayanıklıdır.Vstrom gibi vtwin motora sahip olanlar 600 cc'ler arasında en uzun ömre sahip olanlardır.Senin dediğin ömrü kısa olması durumu sadece race tarzı motorlarda mevcut.Diğerleriyle karıştırmayalım lütfen.

Atti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR-125 R
    ybr 250cc.fiyat konusun da kelımenin tam anlamıyla çuvallamıştır !

o motora o fiyat pehh ..
    Tanrı İradesini Hakim Kılmak İçin Yeryüzündeki İyi İnsanları Kullanır.Yeryüzündeki Kötü İnsanlar ise Kendi İradelerini Hakim kılmak İçin Tanrıyı Kullanırlar..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)