600rr son karar görüntüsü adı yeter
600rr son karar görüntüsü adı yeter
at avrat silah
motor sefgili telefon :bounce:
SS makine kullanabilir misin, almalı mısın mevzuuna hiç girmeyeceğim, keza bana düşmez. Yorum istemişsin bildiğim kadarını yazayım;
İkisi de son derece şık, güçlü, karizmatik makineler. Bu anlamda hangisi hoşuna gidiyorsa onu al derim.
2004-2005 model bakacaksan 600RR derim çünkü Honda motorları her zaman daha sağlamdır, yaşı ve km'si artsa bile masraf çıkartma ihtimali daha düşüktür.
Yok 2007 ve sonrasına bakacaksan R6 derim çünkü yeni kasası çoook güzel ve çoook güçlü
Diğer yandan yedek parçada Yamaha Honda'ya göre ciddi ucuz, Honda'nın bir granajı milyar cinsinden para tutuyor.
Üstadım benim her iki makineye de sahip olma şansım oldu hamd olsun. Öncelikle 2006 600 rr ve 2007 r6 arasında rahatlık açısından 600rr derim.Performans üst devirde R6 alt devirlerde 600rr derim. Yakış açısından hemen hemen aynı. Görünüm açısından r6 derim. Kıvraklık bence senin vücuduna ve becerine kalan birşey. Frenajda honda bir tık önde ama r6da en az onun kadar iyi. Yani anlayacağın sadece üstüne otur her iki motorunda ve hangisinde işte bu dersen onu al ayırt etmek çok zor çünkü.Kolay gelsin.
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
kardesim aslında şu an içimden deli gibi 600 rr demek geliyor ama yukarıda yazdığım gibi baba faktörüde eklendi bende kullancam demeye basladı ve motor üstünde rahat durmayacagına adım gibi eminim gençken javasıyla yaptığı hareketler haala köyde konusulur ..birde motor kazasında hayatını kaybeden arkadasların forumlarını okudum babamın ve benim iyiliğim için xt660 r ile baslamanın en doğrusu olduguna karar verdim ..sanırım en doğrusu o olacak benim için 10 bg den 120 bg geçiş baya kasar... xt 660 r hakkında ne düşünüyosunuz?_? (bu arada bizimle dalga geçiyor bu cocuk demeyin ) he
Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...
hahaha dedim sana supermoto al diye dimi :D
aramiza hosgeldin kardesim! diyebilirim umarim gerci bu hizla iki gun sonra sen, chopper alacammm! diye bi karar degisimi yasamassan :D
dostum xt 660 motor olarak kendini kanitlamis bir makinedir. kullanim rahatligi segmentinin icinde ust basamaklarda olmasini saglar. inanilmaz kivrak, engel tanimaz, yol, asfalt, koy yolu, arazi, merdiven, cukur, kaldirim, refuj falan dinlemezsin.. oyle ki ben birgun istanbul besiktasta abbasaga parkinin yaninda trafik sikisikligi yuzunden parkin merdivenlerine dalip yaklasik 45 mt yukari dogru merdivenlerden cikmistim, motor bunu o kadar rahat yapti ki artik oradan gecerken hususi olarak merdivenlere daliyorum.. eger bir sm kullanici olursan ve eger xt660 sahibi olursan inan bana sehirde kendine ait parkurlar yaratmaya baslayacaksin.. bir kedi rahatliginda olmak gercekten seni memnun edecektir..
hem sm ler asiri oranda denge kabiliyeti istediklerinden bir sm in ardindan bir ss e gecmek sana gozle gorulur artilar saglayacaktir..
ha motor sesi bir ss e yaklasamaz tabi, ivmelenme tabii ki cok zevkli ama bir ss'le kiyaslanamaz tabi..
topspeed? 160?
ama uzuuuuuuun omurlu, dayaniklilik abidelerinden, isci grubu, drift manyagi, engelleri eglence yapan, ekonomik yagmur camur binilen bir makina.. hem baska hangi tur motor temiz de olsa kirli de goze guzel gozukebilir ki? ;)
Wildgoose Rider - Transalp 650
valla sonunda senin dediğine geldim..birde boluda heryer yeşillik dag bayır orman...bende senin gibi düşündüm bu endurolarla dagda bayırda iyi denge sağlamayı öğrenirsem motor hakimiyetim baya yükselir...bu arada son hız 160 dimi? yukarıda 160 yazmısın ama ben bş 180 bekliyordum...aslında bu tür motorlarda son hızın bir önemi yok güç önemli..evet kesin kararımı verdim xt 660 alıcam bu yazın ortalarında elimde olur sanırım ..bu arada kullanım rahatlıyı yazmıssın uzun yolda çok yoruyormu bu makina_?
160'i gor, sonra gel beni gor :D
sm ler standart donanimlarinda 45 derecelik rampayi iki kisi 2. viteste hic zorlanmadan hatta durumu iyi ise 3. viteste bile tasiyacak bir torka sahiptirler.
tek basina surersen iyi bir dengeleme ile ayni rampada tek teker yapabilirsin..
amaaaa son hizda sorun yasarsin soyle ki motor bagirir, titrer, huzursuz olur, keyifli olmaz.. hem aerodinamik olarak da musait degildir yuksek hiza..
uzun yol.... soyle diyeyim, en iyi oturus pozisyonuna sahip oldugun icin hiiiiic yorulmazsin, ama yuksek hizli gideceksen dedigim gibi rahatsiz edecektir.. haa iyi bir sm ci olursun, duz yolu 14o la gidersin ama gelen viraji da en kotu 125 le alirsin... bir ara bir video eklenmisti, supermoto diye arat cikar mutlaka, 3 sm ci aaayni bolu yollarinda geziyolar bulursam link atarim.. hayran olursun!
buyur http://www.evisor.tv/tv/supermoto/supermoto-2928.htm buldum..
r600 un calisma ve guc prensibi xt660 dan cok farkli, seninde videoda gordugun gibi sm ler hacmi ne olursa olsun rampada ve virajda ss'i tokatlarlar.. (videoda dikkat et goreceksin) ama duzlukte; gecmis olsun
he senin sordugun xt660 ile bunlari yapabilir miyim ise; cevap kocaman bir EVET
evet xt660 r yazıcaktım ya karışmış..benim denge olayım baya iyidir bnm 125 lik 4 zamanlı yarı otomotik vitesli motorla bi 10 mt gidiodum ...ama gerçekten ss fln hikaye ...ama o adamlar artık bu işin p.. olmuslar... dönerken nasıl kaydırıolar öle ya ... o hareketleri yapmak güven özveri tecrübe ister
rica ederim, bekleriz efenim
Sevgili fullthrottle iki sorum olacak sana.
1) Bu motorlar hakkında bilgi edinebileceğim bir yer var mı?
2) Her enduro motor'u sm yapabilir miyiz örneğin TransAlp???
dostum bu konuda da soyle soyleyeyim, arka frene basmak o hareketi yapman icin yeterli, ilk baslarda trafige kapali bir alanda dene, dusmedigini goreceksin, cunku o kalin lastikler ve dizlerinin arasinda sikismis, senin dediklerini harfiyen dinleyen bir motorla calismanin kolayligini anlayacaksin.. sm ler isci grubudur, sen ne dersen yapar, korkma.. hem grenajlarida plastik oldugu icin pisene kadar kirmaktan korkma!
1- yabanci dilin var mi?
2-hayir. sm ler cross motorlardan olur. cunku sm yapmak icin hafif bir saseye ve dizlerinin arasinda incelen bir govdeye ihityac vardir. Transalp, Bmw GS serisi, tenere, varadero, v-strom ve diger buyuk irklara cadde lastigi takilirsa bu onlari arazi motorundan alir ve onlari enduro yapar o kadar.. ama bir cross ise supermoto olur.. supermoto yapmak icin bir cross'a ihtiyacin var yani..
sana son bi sorum var :D:D bu arada seni sevdim arkadasım... motoru alınca yanına mutlaka gelcem ...bu xt 660 r ile xt 660 x in arasında ne tür farklar var hangisini önerirsin_??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)