Potenza adlı üyeden alıntı
Bütün yorumları okudum,
Arkadaşım amacım seni sorgulamak filan değil lütfen yazdıklarımı yanlış anlama.
SS motorların hepsi görüntü,ses,duruş açısından oldukça dikkat çekicidir.
2006 Gsx r600 de kullandım,600rr da.
Fakat mevcut tecrüben ile sen Yamaha R6,600RR,Zx6 yada Gsx R600 arasındaki tork,hp,viraj kabiliyeti yada frenlerini ayıracak kadar hisli olabileceğini düşünmüyorum,lütfen dediklerimi yanlış yorumlama.
Dış görüntü için motor tercihi yapmak bence çokta doğru değil.2.el deki değeri,servis yedek parça gibi hususları daha çok göz önünde bulundurmalısın ki,bu konuda da en iyisi Honda dır.Bu 1.
2.si,
kullandığın scooter la hükmettiğin güç 10-20hp (yaklaşık ağırlık:90-130kg) iken bu düşündüğün makinelerdeki güç:115-130hp (yaklaşık ağırlık:160-170kg) olacak.Tabi sadece iş güç/ağırlık dengesi değil,vites,frenleme,yol tutuş,viraj vs. lerde farkı ortaya çıkaracak.Ve bu sözünü ettiğimiz makineler vücudunun tüm hareketlerinden etkilenip anında tepkisini verecek ve hatayı da pek tölere etmeyecek makinelerdir.
3.sü:
Sırf ses için,görüntü için bu tarz bir makineye geçmen,yaşının da vermiş olduğu adrenalin ile sana kötü sonuçlar doğurabilir.Eğer kararını verdiysen zaten diyecek bişey yok,ama ben sana mümkün olduğu kadar herşeyi yazmak isterim.O yanından uzayarak ve viraja yatarak geçen arkadaşların büyük çoğunluğu mutlaka bazı aşamalardan geçerek o motorlara biniyorlardır emin ol(İstinalar hariç!)
4.sü,
kesin kararlıyım ben diyorsan,ve eğer imkanlarında müsaitse,ya özel ders ile yada honda nın yada diğer bazı kuruluşların eğitimine katıl,yaşayarak öğreneceğine bazı şeylerinde ne olduğunu yaşamadan öğren ve ileride iyi bir SS çi ol.
Bazı arkadaşların Bandit,Fazer, yada cbf600s gibi yorumlarına kesinlikle katılıyorum hem bu makinelerden senin istediğin tarzda ses çıkar,hem o sıcaklarda iki büklüm kalıpta kan ter içinde kalmaz hemde uzun km. leler boyunca rahat ve konforlu seyahat edersin ki Avrupa da en çok tercih edilen tarzlardan birisidir sport-touring.Artçında rahat eder,bagajını istediğin zaman takarsın,istediğin zamanda çıplak çıkarsın.Bu sınıftada Fazer 600 hem görüntüsü hemde performansı ile bir adım öne çıkar.
Tercih gene senindir,ama bu yazdığımı tekrar oku kararını da ona göre ver.