Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

iri insanlar icin baslangic motoru!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Aprilia Pegaso Cube 650
    Herkese selamlar,

Degisik basliklarda baya bir aradim fakat bulamayinca yeni bir baslik aciyorum. Ben 1.90 metre boyunda yaklasik 100 kilo bir insanim ve baslangic icin motor ariyorum.

Baslangic duzeyinde oldugum icin fazla kriterim yok. Tek dusundugum, ileride enduro kullanmak istedigim icin ona gore dusuk hacimli bir motor almak, ve bu motorun altimda oyuncak gibi kalmamasi. Iste burada bir tezat olusuyor, yani dusuk hacim (mesela 125cc) motorlar sanirim benim icin kucuk. Galiba 250cc'ler uygun. Bu konuda onerileriniz nelerdir?

Internetten arama yaparken ozellikle oturagin yerden yuksekligine bakiyorum, yaklasik 1 metre olanlarin bana uygun olacagini dusunuyorum. Ornegin 93 model Yamaha YZ 250 guzel bir fiyata buldum. Onerirmisiniz?

Ayrica son soru, motoru sehir icinde kullanacagimdan yamaha YZ 250 gibi bir "dirt bike" uygun olurmu?

Yardimlar icin simdiden tesekkurler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    honda cbf 150 de kalıplı bir motosiklettir. 150 cc olduğuna bakma, ve seçeneklerin arasına kat. onun dışında honda xl200 belki senin için uygun olabilir. ama ikinci ellerinin piyasası yüksektir. buna ragmen xl200 ideal seçim gibi geliyor bana.

yz 250 dedigin motor gorundugu kadarıyla bir tam kross. ruhsat çıkarılamıyor olabilir. ayrıca boyle aletleri işletmesi masraflıdır. günlük hayatta da kullanılamazlar. o modeli unut diyorum.

xl200 kral.

Bende Xlr 125 diyecektim

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Daha cok cros tip motorları tavsiye ederim.

Hem yerden yüksek hemde daha dayanıklı olurlar. Düşük cc de olsa 100 km altı hızlarda seni tatmin edecektir.

Ayrıca kıvrak oluşları da sana sürüş kolaylığı sağlayacaktır.

Belki lastikler konusunda endişe duyabilirsin ama lastikleri değiştirip amortisörleri biraz sertleştirerek şehir içinde kullanabileceğin süper motolara dönüştürebilirsin.

93 model YZ 250 ye gelince yeni başlayan biri için fazla performanslı ve de sorunlu olacaktır. Sürekli parça sıkıntısı çekeceksin.

Onun yerine yeni bir 200 cc çinli alıp bozulduğunda hızlı bir şekilde yaptırabilirsin tahmin ediyorum daha ucuza gelecektir.2-3 bin tl rakamlara bulunabilecek güzel motorlar var sanırım.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    Aprilia Pegaso Cube 650
    cok tesekkurler,

Onemli bir bilgi yazmayi unutmusum. Ben Amerika'dayim ve haliyle ruhsatlama, parca bulma gibi durumlar cok farkli. Burada ikinci ellere baktigim zaman en cok karsima cikan motorlar chopper ve kros'lar oluyor..

Ve de fiyat konsunda fikir sahibi olunmasi adina, bahsettigim 93 model YZ 250 800$.

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hoşgeldin arkadaşım.YZ 250'nin sadece adı 250,geri kalan herşeyi profesyonel cross motorudur.47hp'lik güç öyle yabana atılır bir güç değildir.Birde 93 model bir makinanın temizliği bence şüphelidir.Yüksek ihtimal yarışlara girmiş bir alettir.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

Motosikleti
    TÉNÉRÉ
    Bence YZ 250 gibi 2 zamanlı bir kros motosiklet şehiriçinde çok kullanışlı olmaz. Ayrıca başlangıç motoru diye bir kavrama inanıyorsanız bu sadece motor hacmine bağlı olmamalı. Aynı hacimdeki 2 zamanlı ve 4 zamanlının performansını karşılaştırmak pek mantıklı olmaz.

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Amerika'daysan daha birçok alternatifin vardır sanırım.Mesela Honda Varadero 125 kesin bulunur.Sadece resimlerini gördüğüm bir makina fakat kalıplı görünen su soğutmalı çok şık bir başlangıç seviye enduro'su gibi duruyor.BU makinayla ilgili linkte şudur: http://www.motosiklet.net/forum/yeni...ero-125-a.html
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

O zaman Amerikalı kimliğine bürünürüz Rambo'nun Yamaha Xt 250'sini al

http://www.motosiklet.net/forum/moto...a-tuymesi.html

CBF_OKTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Bence Motoru Yükselteceksen Satarken Piyasası Olan Ve Kolay Satabilecegin Motorlar öneririm Cbf 150 Cbf 250 Gibi

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    A.B.D.'de başlangıç motoru kavramı biraz farklı Fiyatları çok uygun olduğu için SV 650 falan tavsiye ediyorlar genelde. Parça ihtiyacın da olsa ne zaman açısından ne de maddi açıdan sıkıntı çekeceğini sanmıyorum. Çünkü motorlar gibi parçaları da ucuz olsa gerek.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

rayjay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    nx4 falcon deneyebilirsin
    [COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı avare rulman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda cbf 150 de kalıplı bir motosiklettir. 150 cc olduğuna bakma, ve seçeneklerin arasına kat. .
    Katılıyorum. Belki inanmayacaksın ama CBF 150 den MT-03 'e geçince MT-03 sanki bana daha ufakmış gibi geldi. Biri 150 cc diğeri 660 cc. Boyum 180 kilo 87. Tabi senin altında motorun nasıl duracağını bilemeyiz, gidip tek tek denemen gerekecek. Ufak motorların üzerinde denizaltı periskopu gibi kalabilirsin

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    4000 5000 lira arası güzel bir naked öneririm hyosung 250 comet yada GS500 suzuki olabilir cbf250 de güzel motor bunlardan birini alabilirsiniz
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    CBF150 kalıplı bir motordur.Ben 1.80 boyumla 90 kilomla çok rahat gezdim bir sene.Seni de üzmez.Ancak mademki enduro istiyosun bence 150 , 250 cc ile oyalanma.Kawasaki KLE 500 al.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    GS500 DE güzel alet
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Motosikleti
    Mondial 110 ft
    ybr 250 veya honda twister öneririm tam sizle aynı kilo ve boya yakın bi abimiz var tanıdığım ve twister kullanıyor. Babadan motorcu ve motorun iyisini kötüsünü çok iyi biliyor. O yüzden twister veya ybr 250 sizin için en iyisi olur bence başlangıç olarak

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    finalde enduroya gecerim dıyorsan eger, commuter tarzina hic girme.. icindeki ses sana off-road diye fisildiyorsa o sese kulak ver, cunku zamanla o fisilti cigliga donusecek.. ybr-cbf kesmez seni..
    yamaha xt'ler (350 gayet iyi) yada honda xl200, nx4 arkadaslarinda soyledigi gibi ilk akla gelenler.. ama u.s.a da guzel makineler bulacagına eminim.. 350 lik yada 400 luk cross lar goruyorum e-bay de..
    Wildgoose Rider - Transalp 650

Motosikleti
    Aprilia Pegaso Cube 650
    Oneriler icin cok tesekkurler,

icimdeki ses ileride bir gun BMW GS1200 diye bagiriyor) yani tek olayim enduro, ben kros motorlari enduroya gecis icin guzel bir baslangic oldugunu dusundugumden soyluyorum. yoksa aslinda kros motorlara ilgim yok.

Butun yazilanlardan cikardigim sonuc sudur ki, enduro istiyosan yine en iyi baslangic enduro'dur. Ama iste onlarda pahali, ve Amerika'da ikinci elini bulmak zor. Dedigim gibi bunlar ya chopper ya kros kullaniyor.

Bu ise ayirmayi dusundugum para 1500$ (hani cok kelepir bisey olursa kasip 2000'e cikarim). Bu paraya sifir almam zor, bu yuzden ikinci el ilanlara bakiyorum, orada da ne bulursak o sonucta.

Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş ABD de ne cbf i ne ybr si yz 250 ye 800 $ diyor, o fiyatlar burada olsa ne ybr ye bakarsınız nede cbf'e
    O yüzden Türkiyem koşullarına uygun yönlendirme yapmayalım fiyatmış, ikinci elmiş, yedek parçaymış
    selamlar,

evet o motor icin 800$ dedim ama o en ucuzlarindan biriydi aslinda. Normalde motor fiyatlari cok ucuz degil burada. Yani arabalar ile kiyaslayinca hic degil. Ben burada 98 model Dodge Stratus tertemiz arabayi 1800$'a alinca motorlar heralde 300-500$'dir diyodum ama kazin ayagi oyle cikmadi. Turkiye piyasasini bilemedigim icin karsilastirma yapamiyorum ama burada motor piyasasi yuksek yine.

Bilgi sahibi olmak istersen su linke bakabilirsin mesela.

http://annarbor.craigslist.org/mcy/

Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'daysan daha birçok alternatifin vardır sanırım.Mesela Honda Varadero 125 kesin bulunur.Sadece resimlerini gördüğüm bir makina fakat kalıplı görünen su soğutmalı çok şık bir başlangıç seviye enduro'su gibi duruyor.BU makinayla ilgili linkte şudur: http://www.motosiklet.net/forum/yeni...ero-125-a.html
    bu muhtesem bisey yahu. hem 125cc, hem boyutlari uygun, hem enduro, hem guzel. daha ne istiyim. ama bulsamda param yetmez herhalde.

Motosikleti
    TÉNÉRÉ
    Krosa özellikle ilginiz yoksa küçük hacimli enduroları deneyebilirsiniz, hem de 4 zamanlı oldukları için hem kullanış hem de bakım açısından başlangıç için daha uygun olurlar. ABD'de olduğunuz için daha çok seçeneğiniz var, Varadero 125 beğendiyseniz, Yamaha XTZ125'i de inceleyebilirsiniz.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)