Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Suomy, Nolan,Schubert,NZI vb..

REKLAM ALANI
    slamdunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial X-Treme Supermoto 250
    Arkadaşlar yeni kask almayı düşünüyorum. Şu an motoron dergisinin verdiği LS2 kaskı kullanıyorum. Kask 80 km/s hızdan sonra hem çok uğultu yapıyor hem de hava geçiriyor.Bunun yanında sanırım kaskın aerodinamiğinden dolayı kafam sallanmaya başlıyor yüksek hızda. Bu hava ve uğultu sebebiyle yarım saatlik yolculuk sonunda sersemlemiş hissediyorum ve baş ağrısı oluyor.
    Çok yüksek süratler yapmıyorum. Maximum 140 km/s.

300 TL civarında bir kask almayı düşünüyorum. Sessiz ve kesinlikle havalandırması kapalıyken hava geçirmeyen kapalı kask arıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Marka, model ve satış linkini gönderebilirseniz karar vermeme çok yardımcı olursunuz.
    Şimdiden çok teşekkürler.

Bu arada diğer markalar da olabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    kaskın kafanda sallamasının tek nedeni beden olarak kafana göre büyük kask olmasından kaynaklanır aslen
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Motosikleti
    "kafam sallanmaya başlıyor yüksek hızda"
    Yukarıda da yazdığım gibi kask kafamda sallanmıyor,kafam kask ile birlikte sağa sola sallanıyor rüzgardan. :-)

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    300 tl civarlarında sıfır suomy ve schubert bulamazsın. o fiyata AGV , NOLAN ya da LAZER alabilirsin.
    buradakiler AGV'ler
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/category.php?cID=406

buradakiler de LAZER
    http://www.motoliz.com/index.php?p=l...52&bas=0&kgos=

Motosikleti
    05 ' CbR 6oo RR
    nolan n62 replicalara bak derim..orta sınıf kaskta gayet kullanışlıdır pek fazla ses almaz,buğu camıda taktırırsan kafan rahat.. tabi 200+ sıkıntı yaratabiliyor zaten o kadar hız düşünüyorsan mecbur minimum 600tl gözden çıkarman gerek..
    '
    [COLOR="Blue"]
    JustBe..[/COLOR]

melcor09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha Tenere 660
    lazer alma bence bir arkadasım normalde suomy kullanıyor gecenlerde esine kendi kaskını verip baska bir arkadastan lazer odunc aldı ve cok kotu oldugunu soyledi fuarda 350 tl ye cok guzel suomy modelleri vardı

birde nitrolar var 200 tl civarında

online alısveris linki bilmniyorum ama korlas ta bu bahsettigim fiyatlar onlara bak istersen.
    hayalbuysa HAYABUSA derlerdi inanmazdımmmmm!!!

Motosikleti
    Motomax NZI satıyor ve satan eleman iyi olduğunu söyledi. Aranızda kullanan oldu mu acaba?

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Bende X-lite x-601 var biraz fiyatı yüksek ama 130 la giderken rüzgar sesi çok azAma aldığımada biraz pişmanım 200-300 tl ye çok güzel kasklar var ben gittim 525tl verdim.Alirsan agv gp1 al güzel seri
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fuarı takip edemiyorum ama son gün ve son saatlerde dehşet indirimler oluyo.. 680€ lük shoei yi gözümü önünd 540 tl ye almışlardı

bende 200€ luk kaskı 140 tl ye almıştım ....

oluyomu oluyo 300 tl fuarın son gününde 300€ olur ..benim dediklerim karttan tek çekimle yapılmış alışverişler nakitte daha güzel şeyler olur...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

zaf-zaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mtb+joymax250
    imkanın varsa schubert c2, tavsiye ederim...ayrıca kask alırken özellikle küçük beden almamaya dikkat etmelisin oda başağrısı yapabilir...
    2005 - 2013 çinli emektar zat 150
    2014 - ........ symjoymax250

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı zaf-zaf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    imkanın varsa schubert c2, tavsiye ederim...ayrıca kask alırken özellikle küçük beden almamaya dikkat etmelisin oda başağrısı yapabilir...
    benimde tuttuğum kasklardandır.. ama bi iki yerde kronik buhu camı sorunu olduğunu okudum .. sadece 1 kişide değil kullanan bir çok kişide olmuş .. buhu camı açılıp görüntüde kırılganlık oluşturuyomuş.. özellikle gece sürüşünde çok kötü oluyo diyolar .. schubert yaz google da arat göreceksin
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

zaf-zaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mtb+joymax250
    BRRR haklısın, o preblemi bende yaşadım... buhu için camdaki filmin zamanla yıpranmasından oluyo sanırım özelliğini kaybediyoo, şuan vizörünü değiştirmeyi düşünüyorum ama bu dahi o konforunun yanında canımı sıkmadıı. (aslında severek aldığım ilk kaskım caberg justissimo ydu küçük geldiği için pek kullanamadım)
    2005 - 2013 çinli emektar zat 150
    2014 - ........ symjoymax250

Motosikleti
    '06 Aprilia Scarabeo 500; '09 SYM Wolf Classic 125
    merhaba size şunu söyleyebilirim ki 0-300 tl aralığında ki hiçbir kask çok tatmin edici değil.
    Aşağıdaki kaskları inceledim,
    1. GDR full face 100 tl
    2. ls2 cartoon 100 tl
    3. lazer lz6 135 tl
    4. lazer vertigo 285 tl
    5. agv gp1 160 tl
    6. nolan n61 225 tl
    7. nzi 1200 tl
    8. nzi helix 50-85 tl
    9. marushin 777 300 tl
    10. zeus 169 tl

valla eğer birşey biliyorsam birbirlerinden %5 farkları yoktur. sadece nzi helix serisi çok kaliteli durmuyordu.
    kask alırken önce güvenlik önemli, güvenlik iki şekilde ölçülmeli,
    1. kaskın yapısından kaynaklı güvenliği ki ece standartını almış her avrupalı üreticinin min kriterleri yerine getirdiğine inanmak istiyorum
    2. kaskın konforundan kaynaklı güvenliği ki bu levelda konfordan bahsetmek çokda mümkün değil yine de en rahat kafama olan kask ls2 ve marushin oldu.

peki ne aldım, henüz elimde dergiden çıkan ls2 var ama kullanmadım. Zannedersem biraz daha bütceyi açıp schubert s1, shoei xr1000 ya da arai rx7 seviyesinde bir kask almanın daha mantıklı olacağı yönündeyim.
    bütceyi zorlamak mümkün değilse alt segmentte en sağlam lazer lz6 (sharp'a göre) ya da en konforlu ls2 (motorrad dergisine göre)

Motosikleti
    Kawasaki Z750 ABS 2007
    ben ebay üzerinden shoe rf 1000 getirtmiştim o zaman bana 330 dolara mal olmuştu.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Lazer Vertigo kullanıyorum, 120km/sa üstünde pek fazla kullanmadım ama 120'ye kadar gayet konforlu. 240+30=270'e siyah camla beraber almıştım, eğer daha üst düzey modellere bütçe ayırmayacaksan deneyebilirsin. Mükemmel br kask değil ama fiyatını hakediyor bence.

Motosikleti
    Yamaha RX 115
    kask konusunda 400-500 lira altında konfor we ses yalıtımı arama :( ben 2 sene önce airoh s4 kask almıştım.aldıktan 6-7 ay sonra kaskın vizörü kenarlardan açılmaya başladı we çok ses almaya başladı.dedim acaba kaskta sorun mu war die..internette araştırdım kronik sorunlarından biriymiş..yani ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı
    Yamaha RX 115

[ ...::: OrGiNaL FoMoCo :::... ]

Motosikleti
    Arkadaşlar Suomy'i uygun fiyatlı alma olasılığım var. Motosikleti aldığım galeri uygun fiyata verebileceğini söyledi. Gördüğüm kadarıyla fiyatları çok yüksek ama 300 liraya sana bişeyler ayarlarız dedi.
    Acaba Suomy nasıl bir marka. Daha önce duymamıştım ama fiyatların uçukluğunu görünce iyi bişey olsa gerek diye düşündüm.

Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    suomy'nin imal tarihine bak. rafta beklemiş kask olmasın.

bu da siteden bir ilan http://www.motosiklet.net/forum/satm...-x-801-rr.html

Motosikleti
    DUCATI 1198
    cok asiri pahali kask almaya gerek yok ben HJC kullaniyorum vizor buhar yapmiyor ses icin de tikac kullaniyorum malum 80km uzeri surat kulakta kalici tahribat yapiyor bunun icin hicbir kask uygun degil zaten.Onemli olan kaskin ventilasyonu ve basa cukkk diye oturmasi.

Motosikleti
    Arkadaşlar bugün tüm verdiğiniz tavsiyeler aklımda kask almak için galeriye gittim.
    Motosikletimi de aynı galeriden aldığım için sahibini tanıyordum ve fiyatlarda biraz indirim yaptılar.
    Öncelikle Suomyi denedim. Kask görünüş ve kalite olarak iyi görünüyor fakat kafama bir türlü oturmadı. L çok sıkı XL ise çok geniş geldi.
    Üstüne bir de indirimli olan fiyatı bile 600 TL olunca doğrudan vazgeçtim.
    Daha sonra IXS'in ellerindeki en iyi kaskını denedim. Kask güzel duruyordu fakat kafama taktığımda yanaklarımı rahatsız ediyordu. Bu rahatsızlık dar olmasından dolayı da değildi. Bu rahatsızlığın üzerine bir de fiyatının 550 TL olduğunu öğrendiğimde doğrudan vazgeçtim.
    Son olarak satıcının başından beri gerek kalite gerekse fiyatından dolayı tavsiye ettiği model olan Shark S800'ü denedim. Kask kafama cuk diye tam olarak oturdu.
    Bunun yanında antifog özelliği de vardı. Fiyatının da 230 TL olması beni cezbetti.
    Sonuç olarak Shark S800 aldım. Eve dönüşte sağanak yağış altında yol almam dolayısıyla 100km/s hızını geçemedim. Ama bu hıza kadar eski kaskım LS2 den sonra gerek rüzgar geçirmeme gerekse sessizlik konusunda daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    Eve geldiğimde google da biraz bakayı dedim ve şu linki buldum :

http://www.turkbikers.com/forum3/showthread.php?tid=948

Bu linke göre gayet başarılı bir kaskmış hatta Suomyden çok daha iyi puan almış.

Şimdilik daha tam olarak deneyemedim. Deneyimlerimi de yazacağım. Aranızda bu kaskı kullanan var mı? Ayrıca fiyat olarak nasıl sizce?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)