Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

cbf500 vs er5

REKLAM ALANI
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Asfalt meleği karar verdiğinde bana da haber ver lütfen sanki sen de kendi mi gördüm eger ailenden de o kadar para motora verilir mi diye tepkiler geliyorsa kardeşiz
    Bu arada Alper abi er5ini bana satmaya çalışıyor(kakalamaya)
    Şaka bi yana o kadar para biriktirebilirseydim alper abinin er5i ...

almazdım yahuu Bu krizde bu tokluk nedir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Lam benim makinam satılık falan değil... Ben satıcam demedim...

Ulem gencay ben sana 7 bine veririm dedimmi.. Alla allaaa... Benimki hint kumaşı.... 7.5 tan aşa olmaaaasss

Şaka bir tarafa ben olsam cbf ten vazgeçerdim.... (Git metine bir sor) Sana neler anlatıcak....

Alabiliyosan cbf lern 600 ve üstlerinden alıcan..Bunu blir bunu söylerim.... Eğer biraz güvenin varsa bu dediğimi düşün...

Şunu kesinlikle garanti ederim.... Er5 daha az yakar.... Güç olarak cbf fazla ama uzamada er5 in elne su dökemez....

Er6 lara falan hiç niyetlenme...O fiyata fazer alırsın.....

Bak sana tüyolar yazdım... Daha fazla tüylendirmesinler seni diye....

Alıntı PIERzig adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asfalt meleği karar verdiğinde bana da haber ver lütfen sanki sen de kendi mi gördüm eger ailenden de o kadar para motora verilir mi diye tepkiler geliyorsa kardeşiz
    Bu arada Alper abi er5ini bana satmaya çalışıyor(kakalamaya)
    Şaka bi yana o kadar para biriktirebilirseydim alper abinin er5i ...

almazdım yahuu Bu krizde bu tokluk nedir
    Kusura bakma....

Eeee bizimki en temiz er5 değil... Ayrıcana sen daha zaten alamassın..Hele bi evlen....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    CBF 500 SA (kırmızı şeytan)
    öncelıkle merhabalar...Bir CBf 500 kullanıcısı olarak sunu soylemelıyımkı aldıgım gunden bu vakte kadar hıc bır eksıgını yada benı uzen bı kısmını gormedım ve gecen sene mayıs ayından berı kullanıyorum.er5 kullanmadım ve makıneyı de tanımıyorum ama eger bana honda dersenız ozellıklede cbf 500 dersenız orda bı durup dusunmenızı onerırım.Gerek saglamlık gerek gorunum gerekse performans acısından olsun honda dıyorum.Aslında burda karsılastırma konusuna yorum yapabılmek ıcın uzun bır motosıklet gecmısı ve farklı modellerı kullanmıs olmak lasım.Benım sadece solemek ıstedıgım gucunden saglamlıgından yakıtından memnunmuyum evet.Bikere 500 dıger klasmanlarındakı makınelere gore daha torklu ve alt devırler de dahi serı oldugunu.denge acısından sınıfındakı makınelere gore artıda oldugunu sadece ben dııl bu sektordekı bır cok tester yazılarında belırtmıstır,bastanda soledıgım gıbı bunlar sadce benım sahsı fıkırlerım .Umarım en kısa zamnda ıstedıgınız gonlunuzde yatan makıneye sahıp olursunuz saygılarımla......

blackberry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı Şeytan...
    iki silindirli ekonomik bişi arıyorsan.er6n veya er6f lerede bir bak derim. ama illaki ikisi arasında tercih yapıcaksan kesinlikle cbf 500 ü öneririm.
    Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    konu hoş güncellemek lazım.
    geçen hafta sonu ulusanda cbf 500 inceledim (ikinci el) inanır mısınaz kafa grenajı sökülmüş cbf600 zannettim önce, ne er-5 ne gs500 ne de er-6 ile ebat olarak mukayese edilmeyecek kadar iri ve heybetli bi alet.
    ancak ikinci el fiyatlarına bakınca da maşallah sahiplerinin çok memnun olup satmak istemediklerini görüyoruz
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Kusura bakmayın ama er5 ile cbf500 ü kıyaslayabilen bir zihniyete şu an yaptığımndan daha iyi bir yorum yapamazdm ;)

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Alıntı blackberry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki silindirli ekonomik bişi arıyorsan.er6n veya er6f lerede bir bak derim. ama illaki ikisi arasında tercih yapıcaksan kesinlikle cbf 500 ü öneririm.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    asfalt meleği eger bulabilirsen temiz bir suzuki gs500 bakmanı tavsiye ederim.bu klasmandaki en saglam aletlerden sanırım..ama 2.el motor almak gercekten cok zor iş allah sabır versin sana :D
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    Honda CBF1000
    Ben 3 gün evel cbf500 aldım arkadaşlar. çift silindir bir naked istiyordum. Karşımda gs500, er6n, er5 ve cbf500 vardı.
    GS500, temizini bulmanın çok zor olduğu bir model.
    ER5, düşünmedim bile.. :D
    er6n, süper bir makine. görüntüsü olsun, gücü olsun tarzı olsun. Ayrıca enjeksiyonlu. ama kawasaki yedek parça sıkıntısı ve pahalılığı beni ne yazıkki bu motoru almaktan son anda vaz geçirdi. (kawasaki kullanan arkadaşlarım bile biz yandık bari sen yanma dediler ;) )
    CBF500, tam bir naked. görüntüsü bir boğayı andırıyor. gayet sağlam, sorunsuz bir makine. yedek parça sıkıntısı yok. Honda her zaman her parçasını bulunduruyor elinde. servis sıkıntısı yine yok bir çok iyi Honda servisi var. Motorun gücü oldukça iyi.

Bu yüzden seçimim CBF500 oldu. Daha 400 km yol yapabildim 3 günde

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    cbf 500 derim...uzama olayınıda çözemedim...asfalt meleği uzamak için motor aramıyor alp_tunga...bu sefer yanlış ata oynadın...

her mesajına imza atarım burda fikir ayrılığı oldu kanka...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    bende 4 gün önce er-5 aldım. henüz motora tam adapte olamadım fakat şunları söyleyebilirim. amortisörler çok sert. önceki motorum cbf 150 er-5 ten daha konforluydu. benim er-5 te amortisör problemi yoksa (yani standartı buysa ) er-5 sert motor. yakıt tüketimi denememde 4,000 devir civarı ve üst viteslerde motoru zorlamadan kullandım ama malesef 10 tl 97 oktan benzinle 56 km yol yaptı sanıyorum motor ayarlarımı elden geçirmek gerekicek. hız olarak fazla zorlamadım, limitlerini bilmiyorum ama 6 vites 4,000 devirde 80 km/h ile gidiyo. daha basarsam gider ama benzin ibresinide izlerim sanırım. debriyaj durumum nedir tam anlamadım, yolda bikaç hızlanma denemesinde devir bi yükseldi ufak bir süre geçtikten sonra motor hızlandı. debriyajmı kaçırdı yoksa motorun genel özelliğimi bu bilmiyorum. er-5 kullanıcılarının yakındığı bi konuda rüzgardan etkilenme, ön siperlik alırsam sanıyorum bu sorunu halletmniş olurum. motorum 30,000 km de diye aldım ama büyük ihtimalle km düşürülmüş. sağını solunu incelediğimde motorunda açılmış olduğunu anladım. tüm civatalar ellenmişti. eğer km düşürülmediyse motor neden açıldı bilmiyorum. ilerki günlerde patlamazsa elimde iyidir. motoru aldığım arkadaş kawasaki elemanı ve kawasaki yedek parça sıkıntısı durumunu sorduğumda parça sıkıntısı olmadığını söyledi. ücreti ödendiğinde bir gün içerisinde parça temin edildiğini, bunun dışındanormal siparişte bir ayı bulduğunu söyledi. kısaca para olunca açılmayacak kapı yok. yedek parça stoğu yapmadıklarını, çünki bir motorun bir iki sene sonra kendilerine gelmediğini ve stok yapmanın gereksiz olduğunu söyledi. kendisininde şu an honda için parça beklediğini, hondanında parça temin edemediğini, ufak motorlar için parça sıkıntısı olmadığı ama büyük motorlar için hondanında stok bulundurmadığını belirtti.

cbf 500 ün teknoloji olarak er-5 ten daha üstün olduğu ortada, enjeksiyonlu motoru 58 hp üreterek zaten önde. amortisörüde önceki yorumlarda yazdığına göre daha konforlu. model yılı olarakta en genç er-5 2005 model. cbf 500 ise 2008 model sanırım. fiyat aralığı er-5 5,000 tl den 7-8000 tl ye arası oynuyo. cbf 500 ise tam bilmiyorum ama 8,000 den 10,000 tl arası olsa gerek. ben maksimum 6,500 tl gibi bi para verebileceğimden er-5 i seçtim. tip olarakta er-5 bana daha cazip geliyodu ve sonuçta 2005 model 5,500 tl ye şaibelide olsa 30,000 km er-5 aldım. iki motoru kullanıp görüş bildirecek arkadaşlar varsa daha aydınlatıcı bilgi verebilirler sanırım.

Motosikleti
    vlad hayırlısı olsun...ben er5 ve gs 500 lerin temizinin bulunacağına asla inanmıyorum...ha vardır parlatılır yontulur traşlanır temiz ellere geçer o satten sonra motor kendini bulur...ama zihniyetimiz piyasa malumunuz...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    var bişeyler
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vlad hayırlısı olsun...ben er5 ve gs 500 lerin temizinin bulunacağına asla inanmıyorum...ha vardır parlatılır yontulur traşlanır temiz ellere geçer o satten sonra motor kendini bulur...ama zihniyetimiz piyasa malumunuz...
    abi bikaç motora baktım, haşattı. benim aldığım hiç değilse kasa olarak pek hırpalanamamış ve aldığım kişi kawasaki çalışanı. toplandıysada bilen kişilerce toplanmış durumda. aldık bikere motoru ve yavaş yavaş adam edecez artık. şu an için motorun sertliğinden ve yakıtından ötürü canım sıkılıyo olsada er-5 makul bi motor bence. büyük hacimli motorların arasında değerlendirince bu fiyata daha ne olsundiyorum.

Motosikleti
    kankacım hayırlı uğurlu olsun yanlış anlama motoruna .ok atma niyetimiz yok ama bizim gibi cüzi bütçesi olanlara göre ideal değil bence...

peki aynı parayı şu motora verirmiydin...

http://www.sahibinden.com/masrafsiz!...XQQdisplayitem

Motosikleti
    var bişeyler
    vermezdim abi. er-5 i seçme nedenim zaten 2005 model olması. daha yaşlı motor istemiyodum. 2005 li model yıllarına bakınca bu hacimde bu ayarda motor yok. diğer seçeneklerde zaten pahalı. gs 500 ünde en yenisi 2004 model ve onada 6,000 tl falan istiyolar.o fiyata hiç değilse er-5 te su soğutma var.
    motora laf ediyosun demedim. istediğin kadarda .ok atabilirsin zaten bütçe olayına gelince haklısın. motoru gene iyi bi fiyata alabiliyoruz ama asıl masraf şimdi başlıycak. mesala şu an ilk hedef ön disk ve balata. fiyat sormaya korkuyorum valla ama yavaş yavaş hallolacak.

Motosikleti
    o kadar masraf yapıcan sonra sanada yar olmaz gibime geliyor...aman düşme kanka...aman yatırma... hem makinaya hem sana acırım...

ben o cbfci vladı geri istiyorum...ama arkadaşında onu pert etmiş...

çok erken be kanka...biraz daha sabretseydin...veya daha temiz bir şeyler bakardık vs...

Motosikleti
    Yamah YBR125
    Şahsen er-5 i kesinlikle seçmezdim. Arka fren disk değil. Ama disk olmayan motor dandiktir anlamında değil de, 500cc üstünde oturup disk frensiz güvensiz hissederim. Bu benim fikrim.
    Er-5 sahibi bir arkadaşım var. Kendisinin de tek şikayeti o idi motordan.

Motosikleti
    var bişeyler
    er-5 in arka fren kampana olması gerçekten bir eksiği, 180kg kendi ağırlığı ve yüküyle birlikte 250 km üzeri ağırlıkla yüksek süratlerde fren mesafesi uzun olacaktır ama şu varki kompresyon yaparak frenlemek işe yarıyo ve kampana olması çokta problem olmuyo. disk olması tabiki iyi olurdu ama malesef konulmamış.

metehan abi motor pert olacaktı (cbf 150 )ama sağolsun bizim arkadaş çarptığı aracı gönderdiğinden ve tutanak falan tutulmadığından yaptırmak zorunda kaldık. iki amortisör-alt mesnet-çamurluk ve braketi-göbek mili-ön far 450 tl ye hallettik. grenajdada kırıklar vardı ama onlara girmedik. onlarada girsek bir milyarı geçerdi ve motor pert olabilirdi ama şu an toplanmış vaziyette. o kazayı er-5 te yaparsam garanti pert olur. zira amortisörlerin ikisi 500 tl. Allah kaza bela vermesin kimseye ve özellikle kawasaki sahiplerine

Motosikleti
    vladcım duydun 370 euronun sesini... şimdi gel huzurla bin makinaya...tamam kıyaslanmaz ama ne bilim ya moralim bozuldu senin adına...bizim ön disk 25 euro 50 gaymeydi...öylesine değiştirdim inan...

Motosikleti
    Honda CBF1000
    Alıntı vlad1462 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    limitlerini bilmiyorum ama 6 vites 4,000 devirde 80 km/h ile gidiyo.
    cbf500 5 vites. ancak 4bin devirde yine 80km/h hızla gidiyor. tercih yapacak arkadaşlar için faydalı olur diye yazıyorum

Birde arkadaşlar, kawasaki de çalışan arkadaş tabii ki Honda da yedek parça problemi var diyecek. Sonuçta rakibi. Ama Honda'da yedek parça problemi yok. (bir çok Honda kullanan arkadaşımdan bildiğim kadarıyla.) NX4 gibi modellerinde belki olabilir ama cbf, cbr gibi serilerinde ya da transalp gibi bir çok modelinde ben yedek parça bulamama problemi duymadım hiç bir arkadaşımdan. Zaten ben er6n istiyordum. Ama sırf yedek parça problemi yaşamamak için cbf500 aldım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler