Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çin kıyaslaması..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2005-Cbr 125
    Dün bir arkadaşım bana motosiklet almak istediğini söyledi ve bütçesinin 600-1000lira olduğunu belirtti.. Scooter tipi alıcak olunca bende o fiyata uygun olarak çinleri anlatmaya başladım.. 900 1000lira gibi fiyatlara uygun çinler var ama benim size danışmak istediğim şey çinler arasında en iyisi hangisi? (benim aklımda kanuni asya ve mondial var) ve birde bu motorların çoğu(hepsi) fan soğutmalı 100km gibi yol gidildiğinde veya biraz zorlandığında hararet yaparmı??
    Tekbir R1 No1 Denizli. .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    kanuni seyhan 125t
    kanuni kullanıcısı olarak kanuni derim.

Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    Alıntı ekuzdere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün bir arkadaşım bana motosiklet almak istediğini söyledi ve bütçesinin 600-1000lira olduğunu belirtti.. Scooter tipi alıcak olunca bende o fiyata uygun olarak çinleri anlatmaya başladım.. 900 1000lira gibi fiyatlara uygun çinler var ama benim size danışmak istediğim şey çinler arasında en iyisi hangisi? (benim aklımda kanuni asya ve mondial var) ve birde bu motorların çoğu(hepsi) fan soğutmalı 100km gibi yol gidildiğinde veya biraz zorlandığında hararet yaparmı??
    o fiyata güzel mz bulursun alternatif olarak aklında olsun. kanuniden şaşma derim soylediklerinden servis kalitesi yeter servisleri kaliteli degil aslında ama en azından her istedigin parca elinin altında motor 5-6 yasında olsada

mz dedim ama scot yazmıssın dikkat etmedim
    Now the world is gone. Im just one.

Motosikleti
    2005-Cbr 125
    Kanuni fiyatlarına baktım biraz ama mondial ve asyadan daha pahalı tabiki..
    mesela şöyle bir mondial sorun cıkarırmı?
    http://www.sahibinden.com/batikent_1...XQQdisplayitem
    Tekbir R1 No1 Denizli. .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Leike gitti kaldık kawaya
    3 aşşa 5 yukarı hepsi aynı. bakımlarını zamanında yaptırırsan düzgün kullanıp motorunu ve mekanik aksamlarını zorlamazsan sorun çıkarmaz.

bende leike marka hakiki çin işi scooter var. kanuni popcorn ile aynı kasa motorda 125 cc 4 zamanlı bi motor. son hız 110-120 gösteriyor ibrede ama dogrumudur bilmem 1 bilemedin 2 kere görmüşümdür denemek için.
    80 in üstüne çıkmamaya çalışırım her zaman. o alet hız yapsın diye yapılmamış sonuçta.
    şimdiye kadar çıkardığı masraflar.
    benzin musluğu - 5 lira
    3000 km de 4 kere yağ değiştirdim. 15 x 4 = 60 lira
    bide bujisi değişti oda 10 lira.

bunun haricinde ayda bir müsait olursam bütün vidalarını kontrol ederim gevşeyenleri sıkarım. daha yolda bıraktığı olmadı.

uzun yolda en fazla 1 kerede 60 km yaptım. (aksaray - sahilden sariyer ordan kilyos)

TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı ekuzdere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuni fiyatlarına baktım biraz ama mondial ve asyadan daha pahalı tabiki..
    mesela şöyle bir mondial sorun cıkarırmı?
    http://www.sahibinden.com/batikent_1...XQQdisplayitem
    İlana baktım o fiyata fena scootere benzemiyor. Gerçeği fotoğraftan farklı olursa bilemem tabi. Bizim buralarda bu tip scooterler oldukça fazla ve yük için kullananları bile var. En önemli şey bakımdır birde malzemenin kalitesi.

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben mondial zat150 kullanıyorum... istersen bir araştır... biraz daha ekleme yaparsa arkadaşın zat alabilir... en azından daha konforlu... ama tabiki iyi bir araştırma yapsın,o paralar kolay kazanılmıyor...

Motosikleti
    KYmco
    Alıntı AYBERK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben mondial zat150 kullanıyorum... istersen bir araştır... biraz daha ekleme yaparsa arkadaşın zat alabilir... en azından daha konforlu... ama tabiki iyi bir araştırma yapsın,o paralar kolay kazanılmıyor...
    ayberk haklı mondıal çinlilierin içinde bence bir gömlek daha üstün
    ben kullandım hala da kullanıyorum bakım dısında sorunu yok.
    Herkez öLür lakİn herkez gerçekten yaşayamaz...

alperiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 zn, cbr 600f
    mondial öneririm.. yıllardır kullanırım tık demedi.. servis sıknıtısı parça sıkıntısı da çekmez... (maşallah)

yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 R
    100km bu motorlar için fazla yorucu oluyor. bir iki kereden sonra daha fazla sorun çıkarabilir. çok kısa mesafelerde daha iyi verim alırsınız. zat 150 ile 45.000 km yaptım ancak nasıl yaptığımı sorma, çok çilesini çektim ama o kadar km yi görmeyide başardı. yaklaşık 20.000de motor baştan yapıldı. hafif kasalı modeller seçmenizi öneririm. beygir gücü belli motorların, çok zorlanıyorlar.

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kanunide hussar ve bobcat çin malı değiller, ikiside taiwan malı. Hussar ın ikinci elini düşünebilirsiniz, fiyatları oldukça uygun ve sağlam motorlar

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Motorların hepsi aynı, aynı motor bir yerde başka marka başka bir yerde başka marka adı altında satılıyor.

Mesela, Mondial RS 151, Rially Fiery 150, Ramzey RM150, vb. bunlar hep aynı motorlar.Turgutlu'da bir arkadaşta aynı motor var markası OMİ

önemli olan servis.Servisler kaliteli olacak, parçası ucuz olacak, bir de mümkün olduğu kadar çok servisi olan bir motor seçin.

Bende Jingheng var, koca İzmir'de bir tane yetkili servisi var.

Mondial olursa bence 125zn al diğerlerine göre daha kaliteli kanunide ise popcorn olabilir ama biraz fazla yakar.

Arkadaşında dediği gibi önemli olan servis ve yedek parçası ve şu anda benim bildiğim en çok mondial de var bu tabi illere göre değişikli gösterir.

345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 600f,hyosung gt250r
    bu konunun açıldığı iyi olmuş aslında bi arkadaşın biride 1000-1500 liraya ne alayım diyodu o fiyata motor bulamazsın diyodum ben.arkadaş 1,5 km git 1,5km gel toplam yapıverdiği 3 km günde bilemedin 4 olsun ama çok zor yani 3 ü geçmez.bunun için fazlada bi bütçe ayırmak istemiyor.Yukinin 100 cc cup larını al dedim Cup binmem dedi.Ehliyeti o motorlarla aldı hiç hoşuna gitmemiş.scooter istiyor.yorumlarınız bana dolayısıyla benim arkadaşıma yol gösterici olacak...

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    istersen bu bnm motor bak inceleyin sorun soruşturun fiyatta güzellik yaparım

http://www.sahibinden.com/mondial_15...XQQdisplayitem
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)