Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: yeni ler için hangisi ?

Katılımcı sayısı
243. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Honda cbr 125

98 40.33%
  • Aprilia rs 125

126 51.85%
  • başka motor

19 7.82%
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

cbr 125 & aprilia rs 125 ???

REKLAM ALANI
    bayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aprilla derim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZZR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZR1400 KawaSaKi Rengi:KapKara
    Aprila derim ötesi var mı ..cbr nin iki katı aprial cbr onun yanında biseklet kadar kalmış
    [B] KapTaN 44[/B]

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı aprillia adlı üyeden alıntı
    slm arkadaslar ben henuz yeni üyeyim...benimde 125 lik rs im var,yaklasik 6 aydir kullaniyorum 98 model ama hic sorun yasamadim.su yipranma lafini kim cikardi bilmiyorum ama cok sacma geliyor.kac arkadas motor üretipte piyasaya surdiki atip duruyor?italyanlar hic dusunmediler herhalde?...ben motordan ve veriminden memnunum,sadece sesi tiz hepsi o.satan bayanda zaten bunu söylemisti.performas olarak harika almanizi tavsiye ederim...
    merak ediyorum, ne kadar benzin yaktığını da söyle de hondaya oranla ekonomikliğini de tartışalım burda.
    honda cbr 125 zaten sadece ekonomikliği açısından tercih edilebilir.

İyi geceler herkese bişey sorucam ben ankarada oturuyorum ve malum ankaranın soğunu biliyorsunuz şu an 2007 bi cbr 125 için beklemekteyim honda efe bana cvp vericek inşallah gelicekmi gelmicekmi die onlarda bilmomuş çünkü bilsek bile fiyat vermezler daha diolar.nese malum ankara soğuk bunun için bildiğiniz ve önerebileceğiniz çok fazla abartı olmayan bi kask ve mont önerebilirseniz çok sevinirim

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bikez.com sitesinin;

HONDA CBR 125R - APRILIA RS 125

karşılaştırması

Ortalama Sonuç:

73.5 - 73.3

Motor Performansı:

77.4 - 84.6

Güvenlik ve Problemler - genel sürüş

86.3 - 76.2

Eğlence Faktörü

81.2 - 83.1

Fiyata göre Değer

79.1 - 77.7

Bakım ve Onarım Masrafları

72.7 - 66.8

Dizayn ve Görünüş

85.7 - 90.2

Arazi (offroad) Kapasitesi

41.7 - 36.1

Yarış Pisti Kapasitesi

61.3 - 87.6

Uzun Yol Kapasitesi

69.6 - 64.1

Kaza Yapma Riski (çok iyi=az risk)

79.7 - 66.9

%0 - Çok Kötü
    %50 - Orta
    %100 - Çok Iyi

oldu mu?....................................
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    honda cbr 125
    Alıntı ciblll adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi geceler herkese bişey sorucam ben ankarada oturuyorum ve malum ankaranın soğunu biliyorsunuz şu an 2007 bi cbr 125 için beklemekteyim honda efe bana cvp vericek inşallah gelicekmi gelmicekmi die onlarda bilmomuş çünkü bilsek bile fiyat vermezler daha diolar.nese malum ankara soğuk bunun için bildiğiniz ve önerebileceğiniz çok fazla abartı olmayan bi kask ve mont önerebilirseniz çok sevinirim
    kuresel sekilde isindik, soguk moguk kalmadi ankarada..
    nerde o eski soguklar.. ahh ahh

@ GorkeM --> olmus ;)

Shakulin

lodos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattım...
    rs ciler akıl verceğinize para verin... adam makineye binsin bizim gibi bisiklete binmesin...millet bu bisiklet ile çanakkale-van yapıyor...ben 636ninjaya da bindim ,mz de bindim ,karajavaya da bindim çift silindir mobilete de bindim,kross ta kullandım iki sene ve şimdi cbr125r ve suzuki v-strom kl 1000 var.

yazan çizenleri görüyoruz kişisel bilgilerinde yazıyor ne motor sahibi oldukları,9500 km de, lastik basınçları kaç onu dahi bilmiyorum cbr da...
    bayisinde dahi rs yok getirmiyorlar,fantazi motoru ...avrupa yılın moto tasarım ödülünü almış bi makine rs hepsi o kadar ,icraat yok yapsınlar kardeşim 4 zamanlı 125 i versinler 5500-6000 ytl ye o zaman böyle bi topik açalım tartışalım...

birde satış sonrası hizmet var , servisler biliyor mu? yeterli uzmanlaşmış ( rs )

üzerine teknik eleman varmı ? bakın keyfinize ...honda yapmış bizde biniyoruz işte...
    Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
    Bu memleket tarihte [B]Türk[/B]'tü, bugün de [B]Türk[/B]'tür ve ebediyen [B]Türk [/B]olarak yaşayacaktır.[B]M.K.ATATÜRK[/B]

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Bikez in sonuçlarına göre fikir vermek kesinlikle yanlış.

Bi kere iki motor birbiri ile karşılaştırılamaz bile. Sadece şekil itibari ile birbirine benzeyen, daha doğrusu israrlarla race motor a benzetilmek için uğraşılan bir honda 125 cc modei ile tamamen safkan bir 2 zamanlı 125 cc racing motorunu birbirleri ile kapıştırmak abestir.

Cbr 125 i türk insanı çok sevdi. Uysal olmasının yanında görüntü olarak tatmin edici bir resmi var. Lastiklerine bakmazsanız. Motoru az yakıyor , yeni başlayanlar için uyduruk çin mallarına veya kurye motoru tipli motorlara binmektense iyi bir tercih oldu cbr.

Ancak her şeyin bir sınırı var. Bazı bizim cbr ı , Rs ile Derby ile mito ile karşılaştırmaya kalktı. Alınan sonuçlara göre fikir beyan edenler oldu.

Şimdi düşünün lada samara nın da iki kapılısı var coupe diyorlar , M3 ün de iki kapılıs var onada coupe diyorlar. Ancak iki aracı birbirleri ile kimse kıyas etmiyor değil mi.

Rs olayına gelirsek ;

Ülkemizdeki benzin fiyatları nedeniyle 2 zamanlı bir motoru kullanacak olan insanın ilk önce cebinin biraz şişkin olması gerekiyor. Bu iki zamanlı motor MZ gibi garacava gibi motorlarsa yüksek yakıt giderinin yanında cüzzi bir bakım ve yedek parça maliyeti ile karşı karşıyasınız demektir.

Ancaaaakkk ;

Alacağınız 2 zamanlı motor yeni teknoloji olan , derby , gilera , cagiva gibi firmaların ürünleriyse yüksek yakıt sarfiyatının yanında , bu motorların ileri teknoloji olması ve parçaları için distirbütör firmaya bağlı kalacağınızdan cüzdanınızın daha bir şişkin olması gereklidir.

Bu motorları kendi servislerine götürdüğünüz sürece bir probleminiz olmaz, sadece parça ve işçilik fiyatlarında biraz öperler o kadar. Bu da hamama giren terler psikolojisidir.

Ülkemize derby nin servis ve yedek parça sıkıntısı büyük illerde olmaz. Çünkü arkasında ferco motor var. Ferco piaggio , vespa gibi modelleri ülkemize getiren ve kaliteli bir firma bunun için sıkıntı olmaz. Aprilla için kesin bir bilgim yok. Ancak çok absürt parçaların dışında belli bir bekleme süresi ile istenilen parça getirtilebilir. ( Stokta kalmamışsa)

Satış ortalaması aprillanın çoook üzerinde olan kawasaki de bile insanı çıldırtan bekleme süreleri varken , aprillaya pek kabahat bulmamak lazım.

Talep üzerine getirilmesi çok doğal. Senelik satış rakamları onlu rakamlarda olan bir motor için depoları doldurup beklemek anlamsızdır. Honda ya gidip ver bana oradan bi goldwing dediğinizde her zaman al sana demezler. Çünkü o model de tıpkı Rs gibi senelik bazda az satılan bir modeldir.Stokta olmaması normaldir.

Aprilla yetkili servisleri yeterli bilgi ve tecrübeye sahiptir. o konuda sıkıntı olmaz.

Derby ise servis konusunda en rahat olanı.

Kısacası ;

2 zamanlı motor keyif işidir. cüzdanı kalabalık binici ister. 3 liralık benzinle ne kadar giderim ? , bu bakımı 50 ytl ye kurtarırmıyım düşüncelerine sahip insanlar için uzak bir ütopyadır 2 zamanlı motorlar.

Binene kullanana zevk verir ,karşılığını Ytl olarak alır götürür.

Yakın hayalim de ikinci motor olarak bir 2 zamanlı var. R6 ile şehir içi trafiği ölüm gibi geliyor. Scooter e baktım bi ara. Beverly 200 gözüme iyi geldi , tam düşünüyordum ki istanbul polisi yunuslarına beverly 200 aldı.Şimdi beverly alıp mahallede makara olmak var diye düşünüp erteledim bu fikri
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

aprilia 125 ler arasında kral motordur kıyaslanamaz bile

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TT ;]
    aprilia 125 rs bnm cok hosuma gıdıo yaa...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    SUZUKİ GSR 600
    gereksiz bir tartışma yamha r125 le felan karşılaştırın daha mantıklı olur,şuan tr de ss 125 sınıfında bir cbr125r var birde yamaha yzf-r125 var 4 zamanlı olarak, ikisini karşılaştırmak daha mantıklı olur.
    derbi,aprilla,felan var fakat 2 zamanlı olduğu için karşılaştırmak son derece saçma.

ama aprilla rs125 görüntüsüne diyecek söz yok süper derbi ile karşılaştırırsanız aprilla derim.

hayalbuysa; sen yinede vazgeçme derim beverly'den,. polis motoru kullanıyorum dersin
    ve yeni gördüm caddede yamaha ybr250 kullanıyorlar biraz küçük olmuş polis için biraz komik duruyor .
    KaLbİnDe ŞeYtAnLaRıN mElEkLeRdEn FaZlA oLmAsInA iZiN vErMe!!!

by tpr.

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Kac Senelik Nou ya hevesle bakıoz sonra
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

beyler tamamda adam 1 sene önce almış motoru hala neyin kavgası

Alıntı fanat1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler tamamda adam 1 sene önce almış motoru hala neyin kavgası
    kavga biteli de 10 ay olmuş

CBR-125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 F4i
    Benim yazmama gerek yok heralde
    Bak kardeşim ucuz ve başlangıç geçiş motoru diyorsan tabiki CBR-125 ama yok evlatlık alıcam uzuuuun süre binicem diyorsan yada çok param var heybetli bişeyle başlamak istiyorum diyorsan da RS125.....
    Saygılar....
    CBR-125 CBR-250-R CBR-600-F

karayılan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aprilla ocağına incir ağacı dikebilirziraa 2 zamanlı olduğu için 250 cc 4 zamanlı motordan daha fazla yakıt yakar ama performans dersen aprilla 2 zamanlı olduğu için yaklaşık 30 hp'ye yakın bir güç üretiyor yani 4 zamanlı
    250 cc'lik motorlar bile onu yakalayamıyor ama pahalı bir motor yani o paraya bence değmez 0 bir aprilla almaktansa gidersin paşalar gibi kawasaki ninja 250 alırsın yani honda cbr 125 daha mantıklı az yakar fena kaçmaz 3.000 lirayada temiz 2.el bulursun
    gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY

bende bu işe başlamak istiyorum hayatımda motorsiklete hiç binmedim ama benden küçükler bile sürüyo ve kendiminde süreceğine inanıyorum bana ne tavsiye edersiniz
    beğendiğim 2010 model cbr 125 paramda onun sıfırına yetiyo 2. el düşünmüyorum
    bu motorla iyi bi başlangıç olurmu hızı severim ama 140 km hızıda geçmeyi düşünmüyorum ben bu motoru şehir içinde düşünüyorum örneğin ev demette toptancılar ulusta tandoğanda arabayla gittiğimde park sorunları yaşadığım için motosiklet düşünüyorum bana yardımcı olursanız sevinirim ---

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler