Anket: yeni ler için hangisi ?
- Katılımcı sayısı
- 243. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Honda cbr 125
-
Aprilia rs 125
-
başka motor
cbr 125 & aprilia rs 125 ???
Reklamlar
-
CsaRvoX adlı üyeden alıntı
arkadaşlar RS125 iyi güzel motorda eğri oturup doğru konuşalım,bu motorun olayı farklı kesinlikle yeni başlayan birine tavsiye edilmeyecek bir motor bence,ha gitmiş 600cc ile başlamışsın ha bununla,2 zamanlı olduğu için farklı dizaynı var,beygir gücü iyi güzel normallerinin 2 katı belki ama bakım durumunu unutmamak gerekiyor,4 zamanlı motorların yanında problemleri çok fazla oluyor pistonlarda aşınma,yüksek derecede benzin sarfiyatı,yağ sarfiyatı,aslında bu motorlar genelde sokak için değil yarışlar için üretilmiştir,tip olarak çok hoş güzel motor herkes almak ister ama sonra satarken problem yaşarsınız fiyatı düşer çünkü 4 zamanlılar kadar uzun ömürlü değil motoru,bende CBR125 var yeni başlangıç için aldım istesem gidip CBR600de alabilirdim veya bunlardanda bulursam alabilirdim,bencede CBR125 bunun yanına bile yaklaşamaz ama motora yeni başlayan biri için olay yaklaşmak veya basmak olmamalı,herneyse bu RS125 gerçekten güzel bir makine fakat dediğim gibi hitap ettiği kesim yeni başlayanlar değil bence...
Hiç 1993 model RS'e bindin mi?Motor ömrü kısa olur tabi ama öyle lanse ediyorsunuz ki sanki 1 yıl sonra motoru iflas edecekmiş gibi ben ne RS ler gördüm 93-95-2000 model ama hepsi anasını aglatır CBR ın...Bu CBR fanatizmini bir kenara bırakın,yeni başlayacak adamlarda çok yeteneksizse CBR alsın ama birazcık yetenek kırıntısı varsa RS alsın ve gerçek motora binsin.
Reklamlar
-
Bu CBR cıları yadırgamamak lazım diye düşünüyorum aslında.....
Şimdi bu CBR cıların çoğunun ilk motoru bu motorlar...yani ilk göz ağrıları.....
Onlara göre tekerleğin icadından beri yapılmış en iyi makıne CBR 125 R, gerisi hikaye.....
Ancak bu CBR 125 türkiyeden başka satıldığı hiçbir ülkede bu kadar çok göklere çıkarılmamıştır. Bakın honda nın ingilteredeki sitesinde, motora yeni başlayanlar için uygun olduğunu belirtiyor.
Ancak bizim burada CBR 125 sahipleri motorlarını Aprilla RS gibi bütün dünyada kariyer yapmış bir motor ile karşılaştırmak gibi bir hataya düşmekteler......
eğer ki honda mühendisleri gerçek bir 125cc racing yapmak isteseler RS ile başedebilecek bir motoru yapabilecek teknolojiye sahipler. Ancak yapılacak o tarz bir motor 4500 ytl ye satılamaz......
Bi kere segmentleri farklı bu aletlerin ;
CBR 125 replica adı üzerinde bir replca, yani büyük abilerinin ucuz olanı....
tabi bu ucuzluğun bedeli var tabi.. bedel güç olarak karşımıza çıkıyor.
Görüntüsü abileri ile bire bir aynı ,sanki bir küçültme makinasına konup ufaltılmış bit 900rr gibi bi şey bu.
Motora yeni başlayanların veya scooter den vitesli motora geçmek isteyenlerin alabileceği uygun fiyatlara ve iyi bir görünüşe sahip bir makine.....
Aprilla RS 125 , bu sınıftaki tüm motorların hem 2 zamanlı hen 4 zamanlı 125 liklerin belkide en iyisi en hızlısı, en güzeli.....
Motor hacmine bakıp aaaaaa buda başlangıç olabilir diyenler , biraz gaz açıp 1 den 2 ye attıklarında vücutlarının nasıl geriye doğru kasıldığını gördüklerinde amaaaannn diyip frene asılabilme ihtimalini göz önünde bulundursunlar....
Aprilla tamamen profesyonel bir 125 liktir,tıpkı cagiva lar gibi , hiçbir zaman ve hiçbir kulvarda CBR gibi başlangıç motoru ile karşılaştırılamaz......
Bir kere Aprilla kullandım, bindiğimde düşüncem ne de olsa 125 lik motor vıızz vızz sesi ile ne ola ki benim R6 nın yanında diye düşündüm , ancak o işin öyle olmadığını ilk üç viteste anladım. motor süper ivmeleniyor O vızz vızz ses 6000 devirden sonra bir çığlığa dönüşüyor. gerçekten çok memnun kaldım RS ten..
Sadece şekli birbirine bnziyor diye CBR ile RS i karşılaştırıyorsak,asya ,mondilal ile Burgman 150 ,Piaggio 150 gibi maxi Scooter leri karşılaştıralım bu mantığa göre.... Ne de olsa şekilleri birbirine benziyor....
-
CBR bisiklet gibi RS 125 600cc lik gibi dolgun büyük gözüküyor. Görünütü
ve performans olarak RS daha ii ama CBR fiyat açısından ii ama performans beklemek yanlış olur . Yeni başlayacaklar için ise CBR daha iidir (fiyat olarak).
-
ikisini yanyana koyarsan anlarsın hangisi olduğunu anlarsın...
-
cbr125r yada nsr125r derim
-
ben otomobilde ve motosiklette italyan dizaynı ve stiline hasta olan biriyim ve bütçe ona müsait olduğu için devamlı fiat marka araba kullanırım. şimdide punto grande düşünüyorum. aprilia rs 125 (motoru dışında) çok iyi dizayna sahip kaliteli bir motor. fakat niye türkiyeye gelmediğini hiç düşündünüz mü. çünkü satılmıyor yani türk tüketicisine hitap etmiyor. tamamen fantazi motor. bu motor 250 cc ve 4 zamanlı olsa en başta ben aprilia bayisi önünde yatarım almak için. derbi 125 ide övüp durdunuz ama oda satılmadı. çünkü iki zamanlı bir motor türkiyede satmaz.sadede gelirsek sizden iyi niyetle yardım isteyen birine daha objektif görüş belirtebilirsiniz. cbr 125r al rahat et kardeşim, süper problemsiz bir alet, km de 70 kuruş yakar, titreşim yoktur, 140 km hıza rahatlıkla çıkar ( gerek yok tabiki) , parça kalitesi abilerininkiyle aynıdır, kullanımı keyif verir, servisin nerde olduğunu unutursun daha sayayım mı?...
-
Türkiye şartlarında bir de üstüne öğrenciysen CBR 125 al derim ben.Rs 125'le CBR 125 arasında bence hedef kitle açısından fark var.CBR 125 racing hevesi olan ve yeni başlayanlara hitap eden bi motor ve fiyatı
rs'e göre çok daha uygun.Ayrıca aprilia rs 125'in kesinlikle daha iyi göründüğünü düşünmüyorum.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı
Ancak bu CBR 125 türkiyeden başka satıldığı hiçbir ülkede bu kadar çok göklere çıkarılmamıştır.
Arkadaşım google'da 5 dakikalık bir araştırma yapsaydın 2005 yılında İngiltere'de en fazla satılan motorun CBR 125 olduğunu öğrenebilirdin.
-
Peril adlı üyeden alıntı
her zaman HONDA cbr125 derim..ne demişler,
HONDA ,HAYAT ONDA
+1
Bıde uzerıne bı Prenses bınınce.....
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Arkadaşım google'da 5 dakikalık bir araştırma yapsaydın 2005 yılında İngiltere'de en fazla satılan motorun CBR 125 olduğunu öğrenebilirdin.
Peki neden satıldığı hakkıında bir bilgi edindin mi google dan....
İngilterede ki motor ehliyet sistemi bizim gibi değil arkadaşım ,öyle hönk diye hayabusayı alamıyorsun altına.....
Başlangıç motoru bu ,tıpkı varadeo 125 gibi....
Aprilla ile Cbr ı sadece ikiside 125 cc diye karşılaştırmak çok mantıksız bir olaydır.. Biri başlangıç motoru diğeri ise tamamen profesyonellik isteyen bir alet...
FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......
-
Tabii ki fiyatı cazip kılıyor CBR 125'i özellikle de yeni başlayanlar için.Bir marka için daha çok motor satmaktan daha iyi ne olabilir?Hem Honda senelerdir farklı kategorilerde başarılı olmuş bir marka, yani yarış açısından da bir endişesi yok.Aprilia'nın performansı 2 zamanlı olduğundan daha iyi de.. bir işe yaramıyor sonuçta rs 125'in yarısından daha az güce sahip bir motor iş satışlara gelince rahatça tepeleyebiliyor rs 125'i.Tabii ki burada Honda kalitesi ve güvencesinin de büyük payı var.
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Tabii ki fiyatı cazip kılıyor CBR 125'i özellikle de yeni başlayanlar için.Bir marka için daha çok motor satmaktan daha iyi ne olabilir?Hem Honda senelerdir farklı kategorilerde başarılı olmuş bir marka, yani yarış açısından da bir endişesi yok.Aprilia'nın performansı 2 zamanlı olduğundan daha iyi de.. bir işe yaramıyor sonuçta rs 125'in yarısından daha az güce sahip bir motor iş satışlara gelince rahatça tepeleyebiliyor rs 125'i.Tabii ki burada Honda kalitesi ve güvencesinin de büyük payı var.
Walla honda kalitesinden öte , aprillanın pahalı olması etkiliyor satışlarını....
Düşünün şimdi aprilla 4.500 ytl ye satılsa, durum sizce ne olur....
Aprillayı zat zut çinlilerle karıştırmayın, kendisi de en az honda kadar kaliteli motorlar üretir.
4500 e aprilla rs 125 satılsa, bu forumda cbr 125 alanların kaç tanesi cbr almaya devam ederdi acaba...
-
HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı
4500 e aprilla rs 125 satılsa, bu forumda cbr 125 alanların kaç tanesi cbr almaya devam ederdi acaba...
benim 4500 liram olsa ve aprilia da 5500 olsa hondaya dönüp bakmam bile. hiç kıyaslanacak aletler mi bunlar.
-
Elma ile armutları karıştırdıkları için , Rs125 ile Cbr ı karşılaştırıyorlar malesef...
-
RS125 le Cbr 125 birbiriyle alakasiz 2 motor.. biri race adi altinda satilan moped tarzi bi'sey.. Oteki bindigin zaman (tecrubesiz , yeni kullanici icin) "Vay be" dedirticek baslangic ss tarzi motosiklet.
Eger 2 model arasinda kalicaksan Cagiva Mito'yla Aprilia RS125 arasinda secim yapmaya calis.. (Benim gibi)
-
Bence de durum tam tersi..Honda rs 125 performansında bi makina yapmak isteseydi yakın bir fiyata, o zaman da kimse dönüp rs 125 e bakmazdı ve Honda'nın satışı şimdiki cbr 125 e göre düşük olur , şirket hem yeteri kar sağlayamaz , hem de racing heveslilerine ideal bir başlangıç motoru sunamamış olurdu .. tıpkı rs 125 gibi.
Bu arada bu tartışma uzar gider.Ben yeni başlayacağım motora , bu durumda CBR 125 bana herşeyiyle daha uygun.Başkasına göre performans önemlidir , para derdi de yoktur paşa paşa gider alır rs 125'i basar gönlünce.
-
slm arkadaslar ben henuz yeni üyeyim...benimde 125 lik rs im var,yaklasik 6 aydir kullaniyorum 98 model ama hic sorun yasamadim.su yipranma lafini kim cikardi bilmiyorum ama cok sacma geliyor.kac arkadas motor üretipte piyasaya surdiki atip duruyor?italyanlar hic dusunmediler herhalde?...ben motordan ve veriminden memnunum,sadece sesi tiz hepsi o.satan bayanda zaten bunu söylemisti.performas olarak harika almanizi tavsiye ederim...
-
zaten bir konuda hem fikiriz ;
"CBR 125 İYİ BİR BAŞLANGIÇ MOTORUDUR "
Aprilla ile karşılaştırmak kıyas kabul etmez, çünkü aprilla 125cc olmasına rağmen üstün performansa sahip bir alettir.Ayrıca bazı arkadaşların salladıkları gibi öyle 10.000 de motor bitmesi , yatak sarması gibi arızaları yoktur.
Bu motorun markası aprilla , aprilojing felan değil......
-
beyler derby den bahseden yok hiç..
-
motorları görünüş büyüklüklerine göre kıyaslamak çok saçma olur ki, 1000rr kasasında 125lik bi makine nasıl olurdı sizce? saçma.. bunların aerodinamik, güç, hız, fren, süspansiyon sistemleri bir orantı içinde olmak zorundadır, bunu sadece kullanınca anlıyabilirsin.. pirelli'nin sloganı gibi, 'kontrolsüz güç, güç değildir' bunları en iti harmanlayan honda'dır kesinlikle!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler