Anket: yeni ler için hangisi ?
- Katılımcı sayısı
- 243. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Honda cbr 125
-
Aprilia rs 125
-
başka motor
cbr 125 & aprilia rs 125 ???
Reklamlar
-
22 Aralık 2005, 23:26
trenox, niye kıyaslanmasın ki? yazan herkes biliyodur birinin iki zamanlı diğerinin 4 zamanlı olduğunu ama ikisinin de racing sınıfına giriş motosikleti olarak düşünülmesi, birinin fiyat diğerinin performans avantajı gibi iki motosikletin de daha bir çok avantaj ve dezavantaja sahip olmaları cbr 125 ve rs 125'in karşılaştırılmalarına neden oluyor. bence bu iki motosiklet karşılaştırılmalı. bu tartışmlar belki bir sonuca varmaz ama bu iki motosiklet her zaman karşılaştırılacak. biri enduro diğeri cruiser değilki insanlar karşılaştırmasın? sıvı soğutmalı ve hava soğutmalı motosikletler nasıl karşılaştırıyılorsa 2 zamanlı ve 4 zamanlı motosikletler de karşılaştırılır.. yeter ki aynı müşteri grubuna hitap etsin..
Reklamlar
-
22 Aralık 2005, 23:51
Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam hiç düşünmeden kapa gözlerini Aprilla Rs 125 i al gel Cbr yi düşünme bile Aprillayı hayal et
-
26 Aralık 2005, 19:17
trenox tamam haklısın makinalar birbirinden çok farklı olabilir ama sonuçta birisi sana hangisini alıyım diye sorarsa fikrini söylerken karşılaştırmış oluyorsun. yani yardımcı olmayalım mı arkadaşımıza
-
27 Aralık 2005, 11:24
arkadaşlar 2 zamanlı motor olan aprilia yı tercih etmemeniz için 3 neden
1-çok daha fazla benzin yakar
2-motor daha çabuk eskir ve yıpranır
3-cbr den daha pahalı
bu saptamam kesin dorudur ilginize...
motor-suzluk su-suzluktur. harley davidson..
-
27 Aralık 2005, 13:33
bir öğrenci olarak ben de şu sıralar bir motor alma hazırlığındayım. arastırıyorum uzun suredır. yakıt bırıncı derecede onemlı bır unsur ve parca-bakım olayı cok onemlı. eger motosıkletını yerı geldıınde parcasına gucun yetmıyor yada bulunamadıgı ıcın bır sure kullanamıyorsan tamamen yanlıs bır secım yapmıssın demektır. benım su anda bır asya 125t var daha once de kanunı hussar vardı. su anda bır ogrencının alacagı en mantıklı 125 cc ya CBR125 ya da XT125 olur. yane honda. bır ogrencı olarak yardımcı olabılecegımı dusundum. bazen oyle masraflar cıkabılıyorkı... ben saatte 30 km hızla gıderken bır araba arkadan carptı ve motorun sadece grenaj masrafı (kanunı) 440 YTL cıktı dıger mekanık aksamdan bahsetmıyorum. servıs ve yedek parca bol olduu halde 2 hafta da aldım motoru. rs125 olsaydı motoru 1 aydan once cıkması ımkansız olursdu ve malıyet haylı yuksek olurdu. sadece yakıtı dusunmek de yanlıs. hasar durumunda parca kolaylıgı servıs ve garantı de onemlı. motora bını hadı suraya gıdelım dendıgınde eger yakıtı dusunuyorsan o motor senın ıcın saglıklı bır secım deıldır her zaman gucunun yetecegı malıyrtler olmalı. SAYGILARIMLA recep setrek / adana
live to ride, ride to live
-
30 Aralık 2005, 17:49
nightwatcher herşeyi çok güzel yazmışsın ama birseyi gözardı etmişsin rs125 çok sağlam motor özellikle grenajı öyle esnek bir malzemeden yapmışlar ki kırılmıyor
-
31 Aralık 2005, 00:32
aprilla 125 rs diyorum başka bişey demiyorum
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
arkadaşlar RS125 iyi güzel motorda eğri oturup doğru konuşalım,bu motorun olayı farklı kesinlikle yeni başlayan birine tavsiye edilmeyecek bir motor bence,ha gitmiş 600cc ile başlamışsın ha bununla,2 zamanlı olduğu için farklı dizaynı var,beygir gücü iyi güzel normallerinin 2 katı belki ama bakım durumunu unutmamak gerekiyor,4 zamanlı motorların yanında problemleri çok fazla oluyor pistonlarda aşınma,yüksek derecede benzin sarfiyatı,yağ sarfiyatı,aslında bu motorlar genelde sokak için değil yarışlar için üretilmiştir,tip olarak çok hoş güzel motor herkes almak ister ama sonra satarken problem yaşarsınız fiyatı düşer çünkü 4 zamanlılar kadar uzun ömürlü değil motoru,bende CBR125 var yeni başlangıç için aldım istesem gidip CBR600de alabilirdim veya bunlardanda bulursam alabilirdim,bencede CBR125 bunun yanına bile yaklaşamaz ama motora yeni başlayan biri için olay yaklaşmak veya basmak olmamalı,herneyse bu RS125 gerçekten güzel bir makine fakat dediğim gibi hitap ettiği kesim yeni başlayanlar değil bence...
-
Bende Cbr 125 diyenlere katılıyorum.Mantıklı nedenlerden dolayı bizim gibi yeni sürücüler için daha uygun.Bende CBR 125 almayı dusunuyorum.Cbr 125 alanların görüşlerini de merak edıyorum açıkcası memnunlarmı ne gıbı sorunlarla karşılaştılar vs..
-
hocam benim aleti geçen ay aldım daha 90km'de,ilk izlenim olarak söyleyeceğim kesinlikle çok zevkli ve kolay bir sürüşü olduğu,vitesler çok rahat geçiyor ve motor çok dengeli çok hoşuma gitti,eğerki benim gibi motor olayına ilk defa gireceksen ve racing motorlardan başkasını haz etmiyorsan kesinlikle bununla başla derim herkes içinde aynı şey söylenebilir,daha motor rodaj devresinde ve ben gayet düzgün kitaptaki gibi uyuyorum kullanımına,rodajdan sonrada motorun performans kısmına özellikle bakacam ki şuan için sağlıklı bişey söyleyemiyorum bu konuda ne yazıkki,ama şunu söyleyebilirimki ben bu motoru hız için almadım,motor olayına girmek için aldım o yüzden performans 2.planda ama duyduğum ve gördüğüm kadarıyla yüksek devirli bir motor olduğu için performansınında iyi olduğu söyleniyor,maximum hız olarak 140km gösterilmişki bence bu çok iyi bir rakam 125cc'lik bir motor için,cbr125 için racing görünümlü bir scooter diyorlar ve ben buna kesinlikle katılmıyorum,çünkü hem kullanım hemde motor dizaynı olarak tamamen bir racing conceptinde hazırlanmış,başlayan herkese mutlaka tavsiye ediyorum hele hele bu fiyata alınabilecek en iyi motor herkesin en az benim kadar zevk alacağına eminim...
-
bencede cbr 125 yada yamaha ybr 125 olabilir ama rs 125 yeni başlayanlar için dogru bi tercih degil...motorun parçasını bulmak mesele birde sesi çok çok kötü...
-
Fiyat farkından dolayı ve aprilia rs 125 in iki zamanlı olmasından dolayı
bence CBR 125 i tercih etmelisiniz.
-
bu iki motor kıyaslanır mı hiç be bu topici açanda akıl yokmuş
-
niye kıyaslanmıyormuş bu iki motosiklet?
-
aprillanın kalitesini iyi göremedin galiba maksimum hızına ii bak 210 km/h
bi tek fiyatını kıyaslarsın
-
arkadaşlar lütfen hayatında rs 125 kullanmayan kişiler motor hakkında bilip bilmeden konuşmasınlar cbr 125 ile karşılaştırılmasına karşıyım çünkü apayrı kulvardalar kimi satarken zorlanıyorsun diyor aldığımdan beri motoru belki 10 kişi istedi satmıyorum motoru çabuk yıpranıyor diyenler var 2 zamanlı diye böyle düşünebilirsiniz ama kullanılan malzeme de ona göre 20000 km de motoru açtık piston sekman değiştirmek için makinanın dişlilerinde bir çizik dahi yok keske foto çekip te yayınlasaydım siteye 125lik makinayla 180 yapıyorsun motor sarsıntı bile yapmıyor. ben bile motorun bu kadar kalite olduğunu motor açılınca farkettim usta bile aşık oldu bu nasıl motor herşey mm.lik diyor onca yıllık ustayım hayatımda gördüğüm en ii dizayn diyor. bunları duyunca motoruma birkez daha aşık oldum kimse motor hakkında bilmeden yorum yapmasın ayıp oluyor
-
Arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım ehliyetimi alıyorum ve bununla beraber bir motosiklet almak istiyorum aprilla 125 rs yi gördüm ve çok beğendim race tipi bir motor istiyorum aynı zamanda öğrenciyim ve motoru kendi paramla alıcam teknik özelliklerini aradım ama bulamadım bir de bu motorların yakıt durumları nsl bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Redpepper
Arkadaşım rs 125'in yakıt sarfiyatını söylermisin ne kadar yakıyor bide cbr125'in ne kadar yaktığını öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim daha öncede söylemiştim malum öğrenciyiz..
-
-
arkadaşlar rs gerçekten mükemmel bu arada motomax a geçen gün arayıp sordum fuara kesin geliyomuş 2006 rs 125. ben cagiva mito almayı düşünüyorum bence rs le tek karşılaştırılabilecek makina budur.cbr 125 i konuşmaya bile gerek yok. rs in fiyatıda 7800 den fazla olabilir bence. çünkü tuano 125 şu an 7800 düşünün yani. neyse hepinize kazasız belasız günler iyi sürüşler arkadaşlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler