"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
o zaman daha ne diyelım AŞK ve MANTIK olarak düşün hangisine daha önem veriyorsan .
Manavgat şimdilik . . .
oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)
Eşimde cbr125 var, ben de kullanıyorum. Kullanımı kolay ve keyifli bir makine. Performans olarak da 125cc. 4 zamanlı bir motordan beklenebilecekleri veriyor. Motor biraz ufak ama çok iri bir adam değilsen üzerinde sırıtmazsın. En büyük dezavantajı ise parça fiyatlarının uçuk olması. Artçıyla CBF150 ile daha rahat yolculuk edersin ve titreşimi daha az, daha konforlu bir makinadır. Çanta takabilirsin ve koruma demiriyle motorunu koruyabilirsin. Parçası daha ucuzdur ve az da olsa CBR'dan daha düşük yakıt tüketimi vardır. Boyut itibariyle de sana büyük motor kullanıyor hissi verir. Ama bence tipi CBR kadar çekici değil.
Ben kendime göre iki motoru da artı ve eksileriyle karşılaştırdım, sonuçta karar senin, hangisini alırsan hayırlı olsun.
abi bunun standart bir periyodik bakımı ne kadar? yeteneğim ve desteğim fazla - ben de yapablirim bakımını. babam oto teknisyeni. benzinli araçları nüfus kağıdından iyi bilir... fiyat ve parça listesini verirsen mutlu olurum... her 2 motosikleti de + ve - leriyle tartıya yerleştirmem gerekiyor
Benim şu anda boyum 1.85 filan kilom 65 yani ve 16 yaşındayım sizce daha kaç cm uzarım??
Arkadaşım zaten herkes anlatmış olayı bir tarafta tarz diğer tarafta mantık kararını sen ver artık
Aslında zayıf değilim yani tipim öyle değil ehliyet olmadığı için 517 ytl yi ödedim zaten bir kere, bir kez daha yakalanırsam artık direk cıbırı sana satarım
Zaten artık pek gezmiyorum anca hava çok güzel olduğu zaman ara sokaklarda
Bir örnek göstereyim temmuzun sonlarında yani motor 5 aylık 5500 km civarındayken trafiğe yakalandım aradan 5 ay daha geçti şimdi motor 6500 km de eskiden ayda 1000 km gezerken şimdi 5 ayda 1000 km gezmişim
demek çerkez'desin... ne işin var orada? benim kuzen orada kapaklı organizede... iyi bilirim oraları :D
ARKADAŞLAR, ABİLERİM... MOTORU CBR olarak belirledim fakat sakın oylamadan vazgeçmeyin. burda iki modelden bahsediyorum. YBR işin içinde YOK. bilgilerinize... saygılar...
güzel seçim.hayırlısı olsun
Benim tercihim CBF150 oldu. eğer imkanın varsa ikisini de kullan. ben cbr125 i 20-30km. kullanma fırsatım oldu hiç rahat edemedim. eğer artçı alacaksan, arkaya çanta takacaksan ( şimdi düşünmüyor olabilirsin ama ilerde illaki gerekecek) , oturuş pozisyonu rahat olsun, parçası ucuz olsun istiyorsan CBF150 derim.
CBR alırsan kendine değil ama varsa kız arkadaşına veya eşine çok yazık edeceksin.Ha bak bu arada 4-5 bin TL arasında çok temiz CBF 250'ler de var.Bakmanı tavsiye ederim.CBR'ın l30'la girip 80-90'a düştüğü rampada sen devam eder uzayıp gidersin.
Mevkiler insanlara değil, insanlar mevkilere şeref verirle[COLOR="Red"][/COLOR]r.Defterdar Sarı Mehmet Paşa.Ferhat DEMİR. 0 535 621 54 08- 0 505 691 71 86
artcının cbf deki kadar rahat edemediğini ima etmiş arkadaş ama sen arkana artcı atıp yüzlerce kilometre yol tepmeyeceksin her gün.arkadaşım kuşkun olmasın iki motorda iyi ikiside honda,sen önceki yorumlarında tarzına önem verdiğini söylemişsin biz o yüzden cbr dedik.cbf 150 ye de koruma demiri takmana gerek yok.125 lik bir motor koruyma demirine çokta ihtiyaç duymaz.komik durması bir yana sen o motoru stunt hareketler yapmak için yada dağıtmak için almıyorsun.efendi efendi süreceksin koruma demiri gereksiz cbf 150 için.sen ikisinede otur bir bak,yanında sana fikir verecek olan arkadaşlarında olsun,hangisinin sana yakıştığını söylesinler.sende tercihini yap.artık fazla yorum senin zihnini bulandırmaktan başka işe yaramayacak
Koruma demiri mi? Zırhlı araba kullanmaya benzer,fuzuli ağırlık
koruma demirinin motorun hacmiyle alakalı oldugunu ilk defa duydum. Cbr125 alıp devirince grenajları yenilemek zorunda kalırsan koruma demirinin önemini anlarsın sanırım. 50 liralık koruma demiri sizi yüzlerce liralık masraftan kurtarabilir.
Motoru sadece dış görünüşü için almanı tavsiye etmem. Zaten üstündeyken dışardan göremeyeceksin. Kuzenime de defalarca söylediğim halde sadece dış görünüşü için CBR125 aldı 500 km. binmeden sattı uzun süre de evde yattı motor. Motordan soğudu. Motoru millete sergilemek için değil binmek için almak lazım bence. Beraber gezilere gittiğimiz CBR125 i olan başka bir arkadaşta CBF150 almadığına pişmandı. Sürüş konforunu mutlaka düşünmelisin.
İkinci el motor almak da ayrıca bir sıkıntı. Bir de CBR125 kullanıcılarının motoru maksimum hız için ne kadar zorladıkları düşünülürse...
Bendede CBF150 var Honda bayisine gittiğim zaman CBR125'in üzerine oturdum birde CBF'ye. Bana CBR bisiklet gibi geldi. Belkide boyum biraz uzun olduğu için. (1,83 boy 90kg.)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)