Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: "0" cbf150 mi yoksa 2.el cbr 125'mi?

Katılımcı sayısı
79. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 2. el CBR125R

33 41.77%
  • "0" km CBF150

46 58.23%
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

"0" CBF150 mi yoksa 2. el CBR125 mi?

REKLAM ALANI
    oğuz-antalya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 satıldı & cbr 125
    Alıntı RedCarpet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf alırsın vi binek aracı olarak kullanırsın tarzını yansıtmaz.cunku bence pek tarzı olan bir motor degil.zaten bu yuzden aynı cc lerdeki iki motor için arada bu kadar fiyat farkı var. madem ilk motorun al acemliğini at sonra ss olarak 250 lik ile devam edersin.
    evet bu fikri tuttum
    Manavgat şimdilik . . .
    oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı RedCarpet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf alırsın vi binek aracı olarak kullanırsın tarzını yansıtmaz.cunku bence pek tarzı olan bir motor degil.zaten bu yuzden aynı cc lerdeki iki motor için arada bu kadar fiyat farkı var. madem ilk motorun al acemliğini at sonra ss olarak 250 lik ile devam edersin.
    yok öyle bir şey. hayatımda tek bir motosiklet olacak. ondan sonra hedef mini cooper S :D gençliğimi motoyla yaşayacağım....
    gönül cbr dan yana ama sizler sayesinde taraf olacağım. ya cbf ya cbr. hepinizin yorumları ve düşünceleri çok önemli...
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

oğuz-antalya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 satıldı & cbr 125
    o zaman daha ne diyelım AŞK ve MANTIK olarak düşün hangisine daha önem veriyorsan .
    Manavgat şimdilik . . .
    oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eşimde cbr125 var, ben de kullanıyorum. Kullanımı kolay ve keyifli bir makine. Performans olarak da 125cc. 4 zamanlı bir motordan beklenebilecekleri veriyor. Motor biraz ufak ama çok iri bir adam değilsen üzerinde sırıtmazsın. En büyük dezavantajı ise parça fiyatlarının uçuk olması. Artçıyla CBF150 ile daha rahat yolculuk edersin ve titreşimi daha az, daha konforlu bir makinadır. Çanta takabilirsin ve koruma demiriyle motorunu koruyabilirsin. Parçası daha ucuzdur ve az da olsa CBR'dan daha düşük yakıt tüketimi vardır. Boyut itibariyle de sana büyük motor kullanıyor hissi verir. Ama bence tipi CBR kadar çekici değil.

Ben kendime göre iki motoru da artı ve eksileriyle karşılaştırdım, sonuçta karar senin, hangisini alırsan hayırlı olsun.

Motosikleti
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eşimde cbr125 var, ben de kullanıyorum. Kullanımı kolay ve keyifli bir makine. Performans olarak da 125cc. 4 zamanlı bir motordan beklenebilecekleri veriyor. Motor biraz ufak ama çok iri bir adam değilsen üzerinde sırıtmazsın. En büyük dezavantajı ise parça fiyatlarının uçuk olması. Artçıyla CBF150 ile daha rahat yolculuk edersin ve titreşimi daha az, daha konforlu bir makinadır. Çanta takabilirsin ve koruma demiriyle motorunu koruyabilirsin. Parçası daha ucuzdur ve az da olsa CBR'dan daha düşük yakıt tüketimi vardır. Boyut itibariyle de sana büyük motor kullanıyor hissi verir. Ama bence tipi CBR kadar çekici değil.

Ben kendime göre iki motoru da artı ve eksileriyle karşılaştırdım, sonuçta karar senin, hangisini alırsan hayırlı olsun.
    abi bunun standart bir periyodik bakımı ne kadar? yeteneğim ve desteğim fazla - ben de yapablirim bakımını. babam oto teknisyeni. benzinli araçları nüfus kağıdından iyi bilir... fiyat ve parça listesini verirsen mutlu olurum... her 2 motosikleti de + ve - leriyle tartıya yerleştirmem gerekiyor

ahmet93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Benim şu anda boyum 1.85 filan kilom 65 yani ve 16 yaşındayım sizce daha kaç cm uzarım??
    Arkadaşım zaten herkes anlatmış olayı bir tarafta tarz diğer tarafta mantık kararını sen ver artık

Motosikleti
    Alıntı ahmet93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim şu anda boyum 1.85 filan kilom 65 yani ve 16 yaşındayım sizce daha kaç cm uzarım??
    Arkadaşım zaten herkes anlatmış olayı bir tarafta tarz diğer tarafta mantık kararını sen ver artık
    ehliyet diyorum arkadaşım... Allah korusun kaza yaparsan faturası büyük olur... aman diyeyim... 1,90 olursun ama boğazını kuveetlendir çok zayıfsın.

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Aslında zayıf değilim yani tipim öyle değil ehliyet olmadığı için 517 ytl yi ödedim zaten bir kere, bir kez daha yakalanırsam artık direk cıbırı sana satarım

Motosikleti
    Aslında zayıf değilim yani tipim öyle değil ehliyet olmadığı için 517 ytl yi ödedim zaten bir kere, bir kez daha yakalanırsam artık direk cıbırı sana satarım
    hatırlatırım ki 800+ tl oldu. zam geldi yani. ama can kayıplı bir kazaya karışırsan kendini satsan kan parasını ödeyemezsin. bilinçli ol 1 yıl sabret bence. ama paran çoksa gez gönlünce benim içim yana yana bekledim...

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Zaten artık pek gezmiyorum anca hava çok güzel olduğu zaman ara sokaklarda
    Bir örnek göstereyim temmuzun sonlarında yani motor 5 aylık 5500 km civarındayken trafiğe yakalandım aradan 5 ay daha geçti şimdi motor 6500 km de eskiden ayda 1000 km gezerken şimdi 5 ayda 1000 km gezmişim

Motosikleti
    Zaten artık pek gezmiyorum anca hava çok güzel olduğu zaman ara sokaklarda
    Bir örnek göstereyim temmuzun sonlarında yani motor 5 aylık 5500 km civarındayken trafiğe yakalandım aradan 5 ay daha geçti şimdi motor 6500 km de eskiden ayda 1000 km gezerken şimdi 5 ayda 1000 km gezmişim
    demek çerkez'desin... ne işin var orada? benim kuzen orada kapaklı organizede... iyi bilirim oraları :D

ARKADAŞLAR, ABİLERİM... MOTORU CBR olarak belirledim fakat sakın oylamadan vazgeçmeyin. burda iki modelden bahsediyorum. YBR işin içinde YOK. bilgilerinize... saygılar...

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    demek çerkez'desin... ne işin var orada? benim kuzen orada kapaklı organizede... iyi bilirim oraları :D

ARKADAŞLAR, ABİLERİM... MOTORU CBR olarak belirledim fakat sakın oylamadan vazgeçmeyin. burda iki modelden bahsediyorum. YBR işin içinde YOK. bilgilerinize... saygılar...
    Aslında ben de kapaklı organizedeyim ama ilçeyi yazıp bıraktım cbrı seçerek en iyisini yaptın

Motosikleti
    cbr_125
    güzel seçim.hayırlısı olsun

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    Benim tercihim CBF150 oldu. eğer imkanın varsa ikisini de kullan. ben cbr125 i 20-30km. kullanma fırsatım oldu hiç rahat edemedim. eğer artçı alacaksan, arkaya çanta takacaksan ( şimdi düşünmüyor olabilirsin ama ilerde illaki gerekecek) , oturuş pozisyonu rahat olsun, parçası ucuz olsun istiyorsan CBF150 derim.

Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    CBR alırsan kendine değil ama varsa kız arkadaşına veya eşine çok yazık edeceksin.Ha bak bu arada 4-5 bin TL arasında çok temiz CBF 250'ler de var.Bakmanı tavsiye ederim.CBR'ın l30'la girip 80-90'a düştüğü rampada sen devam eder uzayıp gidersin.
    Mevkiler insanlara değil, insanlar mevkilere şeref verirle[COLOR="Red"][/COLOR]r.Defterdar Sarı Mehmet Paşa.Ferhat DEMİR. 0 535 621 54 08- 0 505 691 71 86

Motosikleti
    Alıntı Yeniçeri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR alırsan kendine değil ama varsa kız arkadaşına veya eşine çok yazık edeceksin.Ha bak bu arada 4-5 bin TL arasında çok temiz CBF 250'ler de var.Bakmanı tavsiye ederim.CBR'ın l30'la girip 80-90'a düştüğü rampada sen devam eder uzayıp gidersin.
    anladığım kadarıyla, bir kaza olduğunda ilk zarar görecek kişinin artçı olduğunu söylüyorsun. koruma demiri bulunmadığı için mi? oturuş pozisyonundan mı? ss olduğu için mi?
    neden böyle dedin ya kafam gene karıştı...

Motosikleti
    cbr_125
    artcının cbf deki kadar rahat edemediğini ima etmiş arkadaş ama sen arkana artcı atıp yüzlerce kilometre yol tepmeyeceksin her gün.arkadaşım kuşkun olmasın iki motorda iyi ikiside honda,sen önceki yorumlarında tarzına önem verdiğini söylemişsin biz o yüzden cbr dedik.cbf 150 ye de koruma demiri takmana gerek yok.125 lik bir motor koruyma demirine çokta ihtiyaç duymaz.komik durması bir yana sen o motoru stunt hareketler yapmak için yada dağıtmak için almıyorsun.efendi efendi süreceksin koruma demiri gereksiz cbf 150 için.sen ikisinede otur bir bak,yanında sana fikir verecek olan arkadaşlarında olsun,hangisinin sana yakıştığını söylesinler.sende tercihini yap.artık fazla yorum senin zihnini bulandırmaktan başka işe yaramayacak

Koruma demiri mi? Zırhlı araba kullanmaya benzer,fuzuli ağırlık

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    koruma demirinin motorun hacmiyle alakalı oldugunu ilk defa duydum. Cbr125 alıp devirince grenajları yenilemek zorunda kalırsan koruma demirinin önemini anlarsın sanırım. 50 liralık koruma demiri sizi yüzlerce liralık masraftan kurtarabilir.
    Motoru sadece dış görünüşü için almanı tavsiye etmem. Zaten üstündeyken dışardan göremeyeceksin. Kuzenime de defalarca söylediğim halde sadece dış görünüşü için CBR125 aldı 500 km. binmeden sattı uzun süre de evde yattı motor. Motordan soğudu. Motoru millete sergilemek için değil binmek için almak lazım bence. Beraber gezilere gittiğimiz CBR125 i olan başka bir arkadaşta CBF150 almadığına pişmandı. Sürüş konforunu mutlaka düşünmelisin.
    İkinci el motor almak da ayrıca bir sıkıntı. Bir de CBR125 kullanıcılarının motoru maksimum hız için ne kadar zorladıkları düşünülürse...

Bendede CBF150 var Honda bayisine gittiğim zaman CBR125'in üzerine oturdum birde CBF'ye. Bana CBR bisiklet gibi geldi. Belkide boyum biraz uzun olduğu için. (1,83 boy 90kg.)

6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler