Arkadaşlar, kısmetse yakın zamanda motoru büyüteceğim ve 400-500 cc civarında maxi scooter almayı düşünüyorum. Şuanki motorumu alırken de sitedeki yorumları tavsiyeleri dikkate aldım ve pişman olmadım
Yeni (sıfır) alacağım motorun fiyatı 12.000 ile 15.000 ytl arasında olacak ve uzun süre değiştirmeden kullanacağım.. Dolayısıyla yine yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok önemli. Elbetteki aranan tüm özellikleri tam anlamıyla taşıyan motor modeli yok. Sadece benim için önemli olan özellikleri dikkate alırken diğer özellikler de hangisinde en fazla varsa ona yöneleceğim..
Maxi scooterlar hakkında açılan topicleri okudum, kimi yarım kalmış kiminde konuların yönü değişmiş veya kıyaslamalarda netlik oluşmamış. Bunun dışında yeni modeller var veya olan modellerin yeni kasaları var. Ayrıca şimdiye kadar olan tecrübelerin de önemini ortaya koyarsak yeni bir topic açmam gereksiz değil diye düşünüyorum. Ama yine de karşı gelenler olabilir..
Maxi alırken aradığım bazı özellikleri önemlilik derecelerine göre sıralayacağım. Sıralama 10 üzerinden olacak.
yedek parça
10
Sağlamlık-işçilik
10
Varyatör - Aktarım mekanizması
10 (şehir içinde dur kalk)
Uzun yol ve 2 kişi ile tur
9
Serilik - güç - tork
9
Konfor
8
Periyodik bakım aralığı ve maliyeti
8
Elektronik donanım ve teknoloji
8
Yakıt
8
Bagaj hacmi
7 (küçük olanlar için top case eklenebilir)
Ağırlık
7
Fiyat
5
Enjeksiyon, el freni (motor hafifse çok da önemli değil), dörtlü flaşör ayrıntılarını da atlamıyorum..
Kriterler ve derecelendirmeler tutarsız veya saçma gelirse yönlendirmeleriniz de çok değerli olur.
Düşündüğüm modeller;
Burgman 400
Silverwing 400
Piaggio x9 500
Piaggio x8 400
Piaggio Nexus 500
Yamaha Majesty
Yamaha T max
Peugeot Satelis 500
Kymco Xciting 500iR
Aprilla Sprinter 500
Hepsi de çok iyi motor aslında ama hepsini test etmem mümkün değil. Kullanan bilen arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa çok mutlu olurum ve eminim araştırma yapan diğer arkadaşlara yararlı olur..
Teşekkürler....