Yeni başlayan biri olarak
Reklamlar
-
bugün bi tanıdığım ustaya gittim oda benim düşündüğüm gibi düşünüyor 8 10 sene bineceksen ybr al yk 2 sene bineceksn gerek yk dedi. ve kararımı seger veya kanuni olarak değerlendireceğim. sizce hangisini almalıyım kanuni breton 125 mi seger'in 125lik modelimi?? her yönden..
Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim
Reklamlar
-
Arkadaşım niye CBF veya YBR'den vazgeçtinki? İlk kararın doğruymuş aslında.Performans olarak öbürlerinin sana katacağı daha başka ne olabilirki?
HA! hoşgeldin.(Unutmuşum)
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
h.b onlardan vazgeçtm çünkü ben onlara karar verirken baya bi kullanırım diye düşündüm ilk başta ama sonradan düşündümde taş çatlasa 2-3 sene kullanacağım için ve arkadaşlarmn yorum ve baskıları sonucunda vzgeçtm ama ybr 'de alabilirm :D
-
bende senle nerdeyse aynı durumdayım bende önceleri ybr veya cbf almayı düşünüyordum ama bana biraz tuzlu geliyordu örneğin bir ybr almaya kalktığımda vade farkı ile motora toplamda 4150 ytl para vermem gerekiyordu bende biraz araştırdım ve nerdesye yamaha honda kalitesinde olan KYMCO CK 125 almaya karar verdim en az 2 aydır sürekli araştırma yapıyorum bir kişi dışında hiç bir kymco sürücüsünden kötü lafı duymadım çin malı değil taiwan malı ve dünyada scooter modelleri ile ün yapmış bir firma avrupada satılan bir motor yazdığım motor ve 2486 ytl vade farksız 8 taksit hatta bazı yerler 12 taksit yapıyor cebine kalan para ile mont kask dizlikti güvenlik ekipmanı alırsın
DELİKANLI OLUNMAZ DOĞULUR .......KARADENİZ FIRTINASI OFLU ALİ
-
CBF 150 ve YBR 125 ömürlük motorlardır. Yani önce senin neden motor almak istediğini ve hangi amaçlarda kullanacağını anlaman lazım.
2-3 sene kullanacaksan seni hem parça hem sağlamlık hem güven sağlayacak başlangıç segmentinde ybr 125 cbf 150 apache var..
Eğer daha gösterişli olsun dersen cbr de bakabilirsin.
ama önce ne istediğine karar ver
1atasoy adlı üyeden alıntı
bende senle nerdeyse aynı durumdayım bende önceleri ybr veya cbf almayı düşünüyordum ama bana biraz tuzlu geliyordu örneğin bir ybr almaya kalktığımda vade farkı ile motora toplamda 4150 ytl para vermem gerekiyordu bende biraz araştırdım ve nerdesye yamaha honda kalitesinde olan KYMCO CK 125 almaya karar verdim en az 2 aydır sürekli araştırma yapıyorum bir kişi dışında hiç bir kymco sürücüsünden kötü lafı duymadım çin malı değil taiwan malı ve dünyada scooter modelleri ile ün yapmış bir firma avrupada satılan bir motor yazdığım motor ve 2486 ytl vade farksız 8 taksit hatta bazı yerler 12 taksit yapıyor cebine kalan para ile mont kask dizlikti güvenlik ekipmanı alırsın
Vibrasyon olduğunu duydum onun dışında ck'nin bir sorununu duymadım. Kmyco zaten kaliteli bir firma. Umarım bir an önce kavuşursun motosikletine
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
-
ben gezmek okula gitmek v.s bazen 40 - 50 km. yolu durmadan gitmek için istiyorum motoru ybr ömürlük olduğu için gerek olmadığını düşünüyorum 2000 ytl'ye normal ayarda ama sağlam bi motor alırım sonra cbf250 fln artık nasipse benim istediğim bana marka vermeniz KANUNİ BRETON 125 gibi ÇELİK SK125 gibi modeller'den önerilerinizi bekliyorum
1atasoy kardeşim dediğim gibi burası ufak bi şehir KYMCO'nun felan serviside yok satan yerde yok size şöyle diyim burda yamaha ybr satan tek bi yer var ve elinde sadece 2007 model gri bi ybr var
-
Kanuni çelik asya mondial zons... türevli motosikletler genelde 3 aşağı 5 yukarı aynı motorlar oluyor.
"YBR ömürlük olduğu için gerek olmadığını düşünüyorum" cümlesi ters geldi bana biraz. yarın öbürgün satınca rahat satarsın . seni üzmez her hafta servise gitmek oradaki ustalarla kanka olma durumlarında bulunmazsın.
Derdin fiyatsa kmcyo ck 125 derim . Kmcyo'nun servisi ne kadar uzaklıkta bu arada ?
-
derdim fiyat değil arkadaşım sadece 2-3 sene kullanacağım için 3500 ytl vermek istemiyorum yok 8- 10 sene kullanma niyetim olsa tabiki ya honda ya yamaha alırım kymco en yakın olsa oda en yakın yani 30 km.de motora bişey olduğunu düşün yani evden çarşıdaki servise götürmek nerde bide 30 km motoru götrmk nerde evet ybr ömürlük bi motor bana gerekmio ha bu alacağım motordan bıkınca daha büyk alcm o zaman seçeceğim motor ya YBR 250 olacak ya CBF250 olacak yada daha üst bi model
-
benim evimdende kymco servisi 25 km artık o kadar olacak
ben o dediğin dandik motorların servisi orda olsa ne olacak bak bakalım onların ve diğer çinlilerin parçasını istediğinde bulabiliyormusun.
ayrıca hergün arıza yapıcak bir çinli yerine sadece servise bakıma görütüceğin bir kymco daha iyi.
bu arada yolda bırakıcak bir arıza oldumu sen o çinlileri 1 ayda servisten zor alırsın bence kymco dan şaşma
mesafe sorun teşkil etmemeli
-
servisine götürmek mesele bakımı geldiği zman gidersn ama bi bozulsa motor o 30 km nasıl gidecek motor oda var bisiklet değilki arabann bağajına koy götür oda var
-
Düşündüğün çin malları zaten , yamaha honda ile başlangıçtaki fiyat farkını o 2-3 sene içinde bayağı bir kapatacaktır emin olabilirsin.
-
2000 ytl Svd nickli arkadasımızda Kanunı Caracal 200 cc cruıser var ıstersen kendısıne buradan veya ozelden ulaşabılırsın...
Kurtlar Sofrasında Çakallara Yer Yok!!!
C'est moi!!!Je suis seul loup!!!
www.salihkalic.spaces.live.com
-
1atasoy adlı üyeden alıntı
benim evimdende kymco servisi 25 km artık o kadar olacak
ben o dediğin dandik motorların servisi orda olsa ne olacak bak bakalım onların ve diğer çinlilerin parçasını istediğinde bulabiliyormusun.
ayrıca hergün arıza yapıcak bir çinli yerine sadece servise bakıma görütüceğin bir kymco daha iyi.
bu arada yolda bırakıcak bir arıza oldumu sen o çinlileri 1 ayda servisten zor alırsın bence kymco dan şaşma
mesafe sorun teşkil etmemeli
çinlilerin parça sıkıntısını bu kadar abartmayın hangi tamirciye gitsen
ateşlemesini,karbüratörünü,balatasını bulursun,çünki parçaların çoğu özdeş,,
onca çinli kullanan var,insan gibi kullananlar sarf malzemeri hariç
,kaza yapmadıkça aşırı masraf yapmıyo...tabi hoyrat kullanmadıgı muddetçe
ama alırken çok zahmet çekilmediğ için, üst limitler aşırı zorlanıp motorlar pert ediliyo.
geriye döndüğünüzde .miskmi mondialden iyi şanzıman dagıtan jawa mı?
parçaları aşırı pahalı olan mz mi?bi depo kapağını 1980lerden beri değiştirmeyen mobletmi?
-
yazdığın iki motorda aynı motor hatta bu motor tüm çin ithali satan markalarda var. sadece üstüne isim ekliyorlar aslında çin malı tüm motorlar aynı hepsi bir fabrikadan geliyor galiba.
ben tipini beğenmiyorum bu motorların motor dediğim baktım mı kendini belli eder bu motorumsu bir şey ner motor ne motosiklet bunu alıcağına CUP al daha iyi
-
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
seger almak doğru bi seçim olur mu ?
-
dostum ybr. başını agrıtmaz az daha para verirsin mondial alma derim ben
-
Arkadaşım gözardı ettiğin iki şey var :
1) Çin motorlarında titreşim vardır ve (kendi fikrim) titreşim çekilmez birşeydir. Sırf bu yüzden çok beğenmeme rağmen CK 125'ten vazgeçtim, yoksa çok iyi motor. Yalnız Kanuni Windy S'i (S olması önemli) kullanarak bir dene, onda titreşim olmayabilir.
2) Çin motoru almazsan eğer, o 30 km uzaktaki servise bakım dışında gitmene gerek kalmaz. Çünkü ne YBR ne CBF ne de herhangi bir Kymco modeli sen bozmadıkça %99 arıza yapmaz.
-
sen sen ol kendini riske atma.çin motor şans işi.kimine düzgün denk geliyor,kimine ise en başından sorunlu motor denk geliyor.o yüzden kendini sağlama al.ve satarken de kafanın ağrımamasını istiyorsan ybr,cbf gibi başlangıç motorlarındn şaşma.
-
teşekkürler arkdşlr hepinizin yorumlarınızı dikkate alacağım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)