Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda ps 150 i kaç yakar?

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaslar,

ilk defa bir scooter alacagım.ıkı secenek arasında kaldım.honda activa veya honda ps 150 i.bu ıkı motor arasında yaklasık 3 mılkyar fıyat farkı var.
    benım ıstedıgım az yakan ve ıkı kısı bınıldıgınde sorun cıkarmayan bır motor.actıvanın cok az yaktıgı soylenıyor.pekı actıva ıle 150 ps arasında yakıt acısından ne kadar fark olur acaba?bana deger olarak verebılırmısınız.actıva su kadar yakar ps 150 su kadar yakar diye.sanırım ps 150 de dylan ıle aynı motor kullanılmıs.para acısından sıkıntım yok .eger yakıt acısından cok onemlı bır fark yok ıse ps 150 almayı dusunuyorum.sız ne dersınız acaba.netıcede 2 kat daha guclu bır motor.ama yakıtını arastırmama ragmen bır turlu bulamadım.cok mu yakar azmı yakar.fıkırlerınızı beklıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    100 kmde 4 litre yakar dylan yani ps 150activada en son 2.5 litre yakar diye biliyorum
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Vaav 4 lıtre bayagı fazlaymıs yaw.Aktıva su anda cok avantajlı duruyor.

Motosikleti
    2000 ford
    hacı activa sadece ekonomik ve saglam hız yok hız basiyon basiyon oldugun yerdesin dylan öylemi F16 tokatliyor mübarek

ozeronder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 BEYAZ+ Kymco Super 8
    ben activa değil ama beat kullandım şimdi de dylan sahibiyim beatte 2.5-3 lt yakarken dylanda 3-3.5 lt yakıyorum birde ps nin ejeksiyonlu olduğunu düşünürsen arada pek önemsenmiyecek bi fark kalır. Bence imkanın varsa ve kendin kullanacağın bir motosiklet alıyorsan dylan yada ps 150 al ama başkalarına da kullandıracaksan (iş gereği falan) activa daha mantıklı olur.

tabı orası kesınlıkle oyle.ama ben ek hız duskunu degılım.yanı sakın yavas kullanırım motoru ama elımın altındada gucun olmasını ısterım.gerekırse basmak ıcın.ama sakın bır kullanımda dylan acaba kac yakar sehır ıcı.

motosıkletı kendım kullanacagım.pekı dylan dan farklı olarak ps 150 de enjeksıyon var demıssın.bu enjeksıyon ıle kac yakar acaba.dylan 3- 3.5 yaktıgına gore ps 150 kac yakar sence?

Motosikleti
    Şöyle bi karşılaştırma yapabilirim beatın son hızı 80km\h ortalama diyelim:
    (şimdi itiraz edecek arkadaşlar çıkabilir ama benim motorum 80km\h in üstüne çıkmıyordu) dylan ile 80km\h hızla ve sakin bir kullanım tarzıyla yakıtlarının eşit olacağını söyleyebilirim, çünkü küçük motorla tam gaz gittiğinizde mantıksız yakıtlar ortaya çıkabiliyor. bu durumda dylan daha karlı bile oluyor.

evt demek istedigini anladım.tesekkur ederım.bende zaten 80 km hıza ya cıkarım ya cıkmam .yanı cok sakin kullanırım.bu durumda ps 150 yakıt acısından problem cıkarmazsa tercıhım ondan yana olacak gıbı.

Motosikleti
    bu durumda tam değerlendirme için ps150i kullanan bir arkadaşın ve tabi rodaj süresini geçti ise bize yardımcı olmasını istemek gerekiyor.

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hem güçlü, hem ucuz, hemde az yakan bir scooter düşünürsen şiddetli tavsiyem Kymco Agility 125'tir..

Fakat illa Honda alacağım dersen PS150i'nin ortalama 3,5-4 litre yakacağını düşünebilirsin.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

eyw saol tesekkurler

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Benim arkadaşım da var Ps150..

Rodaj döneminde yakıt 4 litrelerde dolaşıyordu..çok şaşırdık tabi..

Şuan 1800 km'de 100 km'de harcadığı yakıt tam 3 litre..

Yani abartılacak kadar fazla yakmaz , abartılacak kadar az yakmaz..

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    150cc motor ne kadar yakabilirki zaten.3lt civarı yakacaktır.Fakat fiyatı yüksek bu ps 150nin onun yerine 2.el dylan alabilirsiniz yada bir arkadaşda önermiş Kymco Agility 125 alabilirsiniz ki daha 3gün öncesine kadar yakın arkadaşıma aldık çok güzel bir motor.Kendi motorum cbf 150 ve agility ye binince agilitynin daha rahat oldugunu gördüm.Tekerleri ufak fakat kullanımı olun şehiriçindeki ataklığı olsun agility önde.Bence okadar para vermenize gerek yok Kymco Agility 125 yeterli olacaktır.Tabi bütçede sorun yoksa ps 150.Beat veya activa almayın.Bir zaman sonra hızı ve gücü yetersiz gelcektir.Özellikle 2 kişi binmek istediğinizde.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Para sorun değil ise ve iki sene binerim en aşşağı hevesim geçici değil diyorsan Soruyu sorman bile hata.

Tabiki PS150i

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı mondializzet100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim arkadaşım da var Ps150..

Rodaj döneminde yakıt 4 litrelerde dolaşıyordu..çok şaşırdık tabi..

Şuan 1800 km'de 100 km'de harcadığı yakıt tam 3 litre..

Yani abartılacak kadar fazla yakmaz , abartılacak kadar az yakmaz..
    600RR kaç yakar peki 100 kmde agresif kullanimda

saolun arkadaslar.uzun donem bınmeyı dusunuyorum.fıyatı yuksek ama uzun donemde amortı ederım dıye dusunuyorum.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    psi gereksiz pahalı bi makina ama agility bence seni memnun eder
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bulabilirsen 2. el temiz dylan öneririm
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    sedat_57 ;

6 litre canım..

Gerçekten de Ps150 gereksiz bir makine Dylan ile arasında yakıt olarak çok az bir fark var..

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı mondializzet100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sedat_57 ;

6 litre canım..

Gerçekten de Ps150 gereksiz bir makine Dylan ile arasında yakıt olarak çok az bir fark var..
    fazla degilmiş ya benim ybr nin iki kati yakiyor valla bedava ben bi 10 litre bekliyodum

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)