xt zaten gtr kadar yakıyor sakin kullanımda,çok dip gazda benimki biraz içiyor ama fazer uzun vadeli bir motor,alırken satarken kullanırken en fazla mutlu edecek fazerdır.Gtr bana göre st kanuni olduktan sonra artık belirsizleşti...
Tequ haklı, Fazer ile 1 depo benzin ile 150 km gittiğimde oldu 350 km gittiğimde oldu Fazer bu açıdan oldukça güzel bir tercih..
GT250R ile 100 km / 4 L, Fazer ile 100 km / 4.3 L gibi oranlar tutturdum biliyorsun
Basmazsan bu şekilde ancak basmadığın hali ile Fazerda 120-140 km/s arası gidebiliyorsun, 250R da 90 km/s hız ile.
Fazer Gtr'den tabii ki fazla yakacak..fazer 250 yapıyor..gtr 170..
akıllı ol hata edipte gt 250 alma,ben sattığım halde tavsiye etmem,parçası çooooooooooooook pahalı bir egsozu 1150 lira yanlış duymadın,bi plastik parçası 700 800 lira, git 2. el başka motor al herşeyi yakıt olarak değerlendirme,yakıttan artırdığın başka yerden kat kat çıkar geri zarar görürsün pişman olursun,fazerin 2. eli okadar değil 8000 9000 e bulursun çok hemde.
100 km / 4.3 lt oranını hangi şartlarda tutturduğunu biliyorum
Basmadan 120-140 arası hesabına katılmıyorum..
600RR da bile optimum yakıt tüketimi 6.vites 100 km/s hızında oluyor.. Daha fazlası herzaman yakıtı normalden fazla yakmasına yol açıyor..
Fazer ın 120-140 arası ideal tüketimde oacağını sanmıyorum..
120-140 arası gidip 4.3 lt yak benim motoruda hediye edeyim sana
Ayrıca Fazer gibi insanı tahrik eden bir makinanın üzerinde 120 ile gezmek insanı epey zorluyor Onun stresi de ömürden götürüyor
Dip not: Ben 100 km / 3.5 - 3.7 lt oranlarında geziniyorum.. Çok sakin kullandığımda söylenez..
[B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]
ümitçim namı deger tencere bak adını tekrar geri vercekler haberin olsun ben datcadan donerken ortalama 110 120 km suratle 340 km yol yaptım ve ist 2 depo benzinle geldim yan 18+18=36 litre benzinle geldim hadi yanıldıgımı farzet 40 litre olsun olmaz molmaz dersen sana ispatlarım ama f800gs karşılık senin 250 kanunin alırım
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
gt250R kullanıcısıyım. Benzin ekonomisi,mekaniği,torku oldukça tatminkar.Bilmeyenler ve topiklerde şikayetçi olanlar farklı fikir beyan edebilirler.S T kanunileri test etmedim,bilemem. Hyo ile 8 saat yola gidip dönen arkadaşlar var. Ben İzmir den Bursa ya gidip geldim hem de tapa gaz. Her gün binici olmanız sebebi ile şehir içi kullanımı ve ekonomisi ile çok iyidir. Japon kullanan ve bilen arkadaşlar kanıtlanmış kalitesine bağlı olarak kıyas kabul etmeyebilir. Hyo da kendi segmentinde en çok satan makinedir.
4 silindir 4 masraf-4 benzin,2 silindir 2 masraf-2 benzin.
Burası Türkiye..
Kurtköy Mehmetçi Opet (Fullendi) Bolu Gerede Shell (Fullendi) fişlerde alınan litre ve saat yazıyor, km olarak aradaki mesafeyi google earthden çıkarırım gelir anahtarını alırım, binmediğin bilmediğin bir motor konusunda düşünmeden yorum yapıyorsun bak?
Ki 4.3 L tüketimini Marmaris dönüşü yaptım, o mesafede 4.4 L gibi bir oran yapmıştım, hatta ilgili mesajımda şuydu:
Diğer son mesajına gelince:
18 litre depodun hacmidir, hiç uzun yol yapmadığın için bilmemen normal, bir motosiklet deposunda ki bütün benzini bitirene kadar gitmez, gidemez..Matemağin berbat senin
340 km de 18 litre yakıyorsan , 100 km de yakıt tüketimin 5,2 lt demektir..
Benzin bitmesine yakın ilk benzinlikten depoyu doldurursun, şehirlerarası yolda pek alternatifin yoktur, Halis abinin o gün aldığı benzin taş çatlasın 15-16 litredir ki matematik bilmek işlem yapmaya yeterli olmuyor maalesef, beraberinde zekayıda kullanmak gerekiyor
Zaten daha 30 km giderdim diyor, 370 km ye göre hesaplarsan 4.8L gibi bir oran çıkar ki 800 cclik bir motosiklet için oldukça iyi bir orandır bence hala..
ümit bak bu aşagıdaki benim yaktıgım benzin dökümü
28.06.2008 07:45 15,98 3,56 56,89 0MARMARİS 2
29.06.2008 13:26 12,08 3,56 43 0MARMARİS 2
29.06.2008 18:09 13,29 3,52 46,78 0 ERZENE
29.06.2008 22:43 15,97 3,53 56,37 0UMURBEY
dogru söylüyorsun ben ilk okul megzunuyum cahilim gel sen bu cahil salak adamla idaya gir al altındaki f800gs yi hata istersen noterden sözleşmede yaparım senle 15 agustosgibi bir ank yapalım bakalım ne olcak birde bukadar net nasıl hatırlıyorsun benzin rakamlarını dersen bende tasıt tanıma var kayıtlı
Çok zeki arkadaşım , Motorun benzini sadece uzun yoldamı bitiyor.. Şehir içi gezince rezerve düşmedenmi gidiyorsun.. Dinime küfreden zeki müslüman olsa bari
Ayrıca, Ankaraya sadece gidip gelmede 250 ytl benzin parası harcıyorum diye ağlayan arkadaş burada "motorum LPG" triplerine neden girer anlamış değilim..
Halis abinin F800 e gelince , o motor çok yakıyor diye bişey geçmedi ki muhabbette.. Sadece benim 3.5 lt nerde 4.8 litre nerde.. Bunu konuştuk.. F800 sınıfına göre çok yakıyor diye bir iddası olmadı kimsenin
Belki benzin ölçümü yapabilecek kadar binmedim ama Fazer kullanmışlığımızda vardır çok şükür.. Sen bilmediğin bir durum hakkında yorum yapıyorsun
Forum kirliliği yapmayın arkadaşlar
Başlığın amacı bu değil...
En az benim motor yakıyo...
... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''
ELINT DL650 için Fazer'a kıyasla uzun yolda ve şehir içinde daha rahat olduğundan bahsetmişsin ama 2 - 4 silndir titreşim farkından ve Fazer'dan 9 kilo daha ağır olduğundan hiç bahsetmemişsin. Hiç DL650 kullanmadığım için bu yönde bir yorumum yok ama ben Fazer'ı şehir içi ve şehir dışı çok rahat kullanıyorum.
Ümit bence yakıt konusuna fazla takılma. Kısaca ve özetle Fazer basarsan yakar basmazsan yakmaz. Senin GT250R ile 6.vites 90 km hızla yaktığın yakıtı Fazer'da da aynı vites ve hızda yakalayabilirsin ama herhangi bir tehlikede altında bulunan güç ve torkla GTR'dan çok daha hızlı ve seri hızlanabileceğinide hatırlatırım.
Yorumlarına dikkat ettimde tek sabitlendiğin konu yakıt konusu ama şunuda iyi bilmeni isterimki Fazer grup enjeksiyon sistemi sayesinde sınıfının en az yakan motosikletidir.
Halis abi senin değerler gerçekten çok çok iyi, az yaktığını duymuştum ama bu kadarınıda beklememiştim açıkcası
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Hangi bilmediği konu? GT 250 R hakkında bilmediğini ima etmeye çalışıyorsan şunu söyleyeyim komtan iki kere üst üste sıfır GT 250 R satın alıp birer sene (belki daa fazla) binmiş biri olarak Türkiye de örneği tek kişidir sanırımSen bilmediğin bir durum hakkında yorum yapıyorsun
Bende iki motorada uzun süre binmiş biri olarak şu değerleri verebilirim;
250 lik Hyosung en alt seviyede kullanımda 3,7 litre yakıyor, en fazlada 4,2 litre gördüm.
Fazer da az yaksın diye kasmadım hiç ama ortalama kullanımda 6 litreden fazla yakmadım hiç. Ama 4,5 litreler yaktığına şahit oldum.
Erhan (skullhunter) bir tekirdağ yolculuğunda sakin kullanım da 4,5 civarında yakmıştı (netini gelince söyler) Mert (Danger0) da genelde hep sakin kullanan ve az yakma konusunda kompedan bi arkadaşımızdır. Adam 4,0 litreye düşürmeye çalışıyor yakıtı, yakında becerirsede şaşırmam
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)