Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kymco Agility 125 & Honda Beat

REKLAM ALANI

kymco agility mi yoksa honda beat mı yakıt acısından cekiş acısından simdiden tesekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Daha evvel böyle bir karşılaştırma vardı

http://www.motosiklet.net/forum/mark...f-beat-mi.html

Ama kısaca değinmek gerekirse yakıt avantajı olarak Beat,çekiş gücü olarak Agility önde diye biliyorum (ve gene ekliyorum;Agility sahip olduğu güç ve kg avantajı ile sınıfında üst konumda performans olarak.)

Kymco'cuların Sohbet Mekanı'nda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    KYMCO AGİLİTY 125
    Alıntı 06servet06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kymco agility mi yoksa honda beat mı yakıt acısından cekiş acısından simdiden tesekkürler
    ben bi kmyco agility 125 sahibi olarak kmyco derim honda ve yamaha kadar sağlam emin ol tüm parcaları kendi üretiyo çok ama çok seri kalkışlarda sanki 2zamanlı çekişi iyi yakıt normal benımkide 400km oldu ilk bakımını yaptırdım biraz fazla yakıyo beat minyon tipli seri değil az yakar ama kaçmaz

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Servet bir soru sordu arkası yok.

Servet arkadaşım sayende sonradan geleceklere yardımcı olmayacağım bir daha ! (işim mi yok?nette arasın dursun,uğraşsın demi herkes)

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Beat'in çekişini küçümsememek gerekir.
    Sonuçta 100kg ve 7 beygir. İlk kalkışlarda sınıfındakileri geride bıraktığına eminim. Çok yokuşlu yollarda belirli bir mesafeden sonra güç kaybı olabilir. Tamamen hangi amaçla kullanacağınıza bağlı. Şehirler arası yol yapacaksanız elbette beat almayın. Her ne kadar ben istanbul-Çanakkale beat ile gidip geldi isem de yolda sıkılıyorsunuz Beat hiçdurmadan 250 km gitti benzin bittiği için duruyorsunuz 1 depo ile 250 km yapıyor uzun yolda ( 17 ytl ye doluyor ).

Şehir içinde beat'in avantajı çook büyük. Sadece yakıt olarak değil, kalitesi, sorunsuzluğu, hızlı ivmesi...

Diyorum ki iki kişi binip e5 ten uzun yol yapacaksanız ona da gelir. Fazlası ile kaldırır boğulma ve ısınma kesinlikle olmaz ancak siz dayanabilir misiniz onu bilmem.

Kymco'yu kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama eğer 2 zamanlı ise çabuk eskiyip aşırı benzin yakacağından asla tercih etmezdim.

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Kymco agility tek kelimeyle fazla bir motor herşeyiyle.Fakat motor gücüne o lastikler ve frenler az gelmiş bence.bizim motoru genelde kardeşim kullanıyor.11000 km oldu sorunsuz.Arada bir motoru düşürüyoz kaldırıyoz ufak tefek çizik oluyor sadece.Ben o motorla sağlam bir kaza yaptım ama motor hala taş gibi.Bir de fiyatı beat e göre çoook avantajlı.Performansı ise nerdeyse benim cbf 150 ime yakın!? 125 cc bir motora göre fazla bir motor.

BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    bi kymco gördüm 38.000 de imiş ve rektefiye görmemiş,gördüğüm kadarıyla motorda daha bişey yok katır gibi gidiyordu......honda nın kalitesi zaten belli

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı MRYLDZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kymco agility tek kelimeyle fazla bir motor herşeyiyle.Fakat motor gücüne o lastikler ve frenler az gelmiş bence.bizim motoru genelde kardeşim kullanıyor.11000 km oldu sorunsuz.Arada bir motoru düşürüyoz kaldırıyoz ufak tefek çizik oluyor sadece.Ben o motorla sağlam bir kaza yaptım ama motor hala taş gibi.Bir de fiyatı beat e göre çoook avantajlı.Performansı ise nerdeyse benim cbf 150 ime yakın!? 125 cc bir motora göre fazla bir motor.

Hocam ne yaptın ya Cbf 150 ile kymco yu kıyasladın ya ne diyeyim.

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam ne yaptın ya Cbf 150 ile kymco yu kıyasladın ya ne diyeyim.
    Kıyaslamam çok normal çünkü hemen hemen haftada 3 kez kardeşim agility ile ben cbf150 ile işyerinden eve otobandan beraber geliyoruz.Hem düz yolda hem de yokuşta son hız olarak cbf 150 ye çok yaklaşıyor.Hem de cbf150 ye göre çok küçük tekerleri var.Gerçekten agility şaşırtıyor.Agility nin yokuş aşağı 125 km/sa hıza ulaştığını cbf 150 nin kadranında gördüm

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beat'in çekişini küçümsememek gerekir.
    Sonuçta 100kg ve 7 beygir. İlk kalkışlarda sınıfındakileri geride bıraktığına eminim. Çok yokuşlu yollarda belirli bir mesafeden sonra güç kaybı olabilir. Tamamen hangi amaçla kullanacağınıza bağlı. Şehirler arası yol yapacaksanız elbette beat almayın. Her ne kadar ben istanbul-Çanakkale beat ile gidip geldi isem de yolda sıkılıyorsunuz Beat hiçdurmadan 250 km gitti benzin bittiği için duruyorsunuz 1 depo ile 250 km yapıyor uzun yolda ( 17 ytl ye doluyor ).

Şehir içinde beat'in avantajı çook büyük. Sadece yakıt olarak değil, kalitesi, sorunsuzluğu, hızlı ivmesi...

Diyorum ki iki kişi binip e5 ten uzun yol yapacaksanız ona da gelir. Fazlası ile kaldırır boğulma ve ısınma kesinlikle olmaz ancak siz dayanabilir misiniz onu bilmem.

Kymco'yu kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama eğer 2 zamanlı ise çabuk eskiyip aşırı benzin yakacağından asla tercih etmezdim.
    Agility 4 zamanlı. 2 zamanlı değil. @Bahriyeli,2 zamanlı gibi seri demek istemiş galiba.

Gelelim Agility'ye

Agility'de 105 kg ve 9.1 hp Beat'ten 5 kg fazlası var ama 2 hp bu ebatta bir scooter için iyi bir değer bence

Gerçi Agility kullanmadım demişsiniz. Fazla abartmayayım ama bugüne kadar kullandırdığım bazı arkadaşlar "bu motor alttan kayacak gibi gidiyor" görüşünde hemfikirdiler

Agility'de tam depo ile 200 km gidiyor sakin kullanılırsa

Agility'nin depo 5 litre alıyor. Beat ki ise 6 litre alıyor.

1 lt ile Agility 40 km gidiyor aşağı yukarı(sakin kullanılırsa)

Aslında Beat yakıt konusunda daha iyi galiba (ki çoğu arkadaş o konuda memnuniyetini dile getiriyor)

Ama gene diyeceğim. Agility ,Beat ve Activa'dan daha görsel ve atak bir motor.

Bu arada, Servet sesimiz geliyir mü?

sudabatmayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HERO HUNK
    bana göre honda beat kymco agılıty nin eline su bile dökemez agılıty ler on numara motorlar çekiş yol tutuşu seri oluşu ile ayrıca saglamlıgıyla her zaman göz dolduran motor yigidi öldür hakkını yeme çogu hondacılar bile kymcoların performanslarını görünce şaşırıp hondacıyken bir anda kymco cu oluyorlar

Motosikleti
    İlk=2008 Honda Beat, İkinci= 2008 Honda Dylan 150
    Arkadaşım kymco 125cc lik beat ise 100cc lik bi motosiklet.
    Beat, Honda'nın bir ürünüdür dikkatini çekerim. Burada kaliteden bahsediyoruz. Kmyco 125, Honda Beat'ten daha ucuzdur. Performans olarak elbette 2 beygir daha fazla olmasından beati geçecektir. Bu şekilde karşılaştırmamak gerekir.
    10 beygir gücünde çin malı motosiklerin fiyatı da 2bin ytl civarı ve hem Kymco agility'den hemde beat'ten daha fazla çekişe sahip bile olabilir. Şimdi gidip çin alalım o zaman.
    Burada önemli olan 1. tercih sebebi seçim meselesidir.
    Honda tartışılamaz bir biçimde kendini kanıtlamış ve kymco'dan üstün bir markadır.
    Honda Beat'i herkes neden kullandığını biliyor. Beat yetmiyorsa gidiyor Honda Dylan alıyor.
    4 ay önce Motosiklet karşıtı, dün Honda Beat, Bugün Honda Dylan, daha sonra Hyosung GTR 250, ve daha sonra da, Yamaha R6..

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı mybeat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beat, Honda'nın bir ürünüdür dikkatini çekerim. Burada kaliteden bahsediyoruz. Kmyco 125, Honda Beat'ten daha ucuzdur. Performans olarak elbette 2 beygir daha fazla olmasından beati geçecektir. Bu şekilde karşılaştırmamak gerekir.
    10 beygir gücünde çin malı motosiklerin fiyatı da 2bin ytl civarı ve hem Kymco agility'den hemde beat'ten daha fazla çekişe sahip bile olabilir. Şimdi gidip çin alalım o zaman.
    Honda tartışılamaz bir biçimde kendini kanıtlamış ve kymco'dan üstün bir markadır.
    Honda Beat'i herkes neden kullandığını biliyor. Beat yetmiyorsa gidiyor Honda Dylan alıyor.
    10 hp'lik Çin'liler Agility'yi geçemiyor. Bizzat denedim. (10 hp'si falan fasa fiso tabiri caizse,motorları her daim tam verimli çalışamadığı için 10 hp pek yola yansımıyor)

Honda kalitesine falan bilemem(bilirimde tartışmak yersiz) ama çekiş gücü tercih sebebidir çoğu zaman.

Burada marka kıyaslamıyoruz.Model kıyaslıyoruz.

Motosikleti
    KYMCO AGİLİTY 125
    arkadaşlar ben egility 125 kullanıcısı olarak kymco markasının honda kadar sağlam olduğunu idda ediyorum honda kadar dayanıklı tüm parçalarını kendisi üretiyor yahama ve hondayada parça temini yapıyor sorunsuz sctoorlar üretiyor kısa zamanda honda kadar populer olacak şimdilik fazla populer değil kmyco alıpta memnun olmayan yokki benım ilk motorum şimdilik sorun yok çook seri 150cc lik çogu motora kafa tutar amortisörü bıraz sert ama hergüzein bi kusaru vardır beat tide kötülemiyorum dış görünüş olarak çok güzel sessiz çalışıyor yakıtta güzel biraz pahalı okadar

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    En iyisi 06server06 sen imkanın varsa iki motoruda dene. Hangisi içine sinerse onu al sonucuda bize söyle
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Sağlamlık yönünden beat agility 125cc oldugu için daha hızlı olabilir.

+10km/h için hondadan vazgeçme derim.Ben beat diyorum...

ozeronder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 BEYAZ+ Kymco Super 8
    Bence eğer motoru iş için kullanacaksan ve başkalarına da kullandıracaksan Honda al ama beat değil Activa al. Yok ben kendi zevkim için alıyorum sadece ben süreceğim dersen Kymco dan şaşma. Beat şehir için de bile yetersiz kaldığı için hep son gaz gidiyosun ve bu yüzden 125'lik gibi yakıyor ama seni kurtaramıyor.

+10km/h trafikte her zaman lazım olacak ve bazende hayat kurtaracak bunu unutma!..

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı mondializzet100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağlamlık yönünden beat agility 125cc oldugu için daha hızlı olabilir.

+10km/h için hondadan vazgeçme derim.Ben beat diyorum...
    +10 km/h ve +1000 ytl farkı(tamamen duygusal)

bende kymco granddink 150 var 8000 km de ama motorda çizik dahi yok satıp daha büyük bir motor almak istiyom .ilgilenen olurda beni 05377236656 nolu telden arayabilir

sudabatmayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HERO HUNK
    bence siz siz olun honda beat te o parayı vermeyin derim zira o parayı hiç hak etmiyor ben 7-8 ay piyasa araştırması yaptım sonunda gerçektende kaliteli suratlı sınıfında birinci parçası ucuz dayanıklı türkiye yol şartlarına uyumlu ekonomik olan kymco da karar kıldım ben kymco movie125 lik ikinci el 10.000km aldım vede çok çok memnunum zira şimdiye kadar almadığıma yanıyorum gerçekten çok kalite süper motor ben daha önce honda active honda beat kullandım ama bu kymco dan aldıgım zevkin onda birini onlarda bulamadım kymco ile nerdeyse kanka olduk vede onu çok sevdim şimdi kymcosuz hayat düşünemiyorum yol tutuşu surat yapışı uzun yolda rahatlıgı konforu yakıtının ekonomik oluşu bence on numara sonra kymco taywan malı tüm parçalarını kendi fabrikasında üreten marka ayrıca honda ,yamaha,ve diyer motorlarada sipariş üstüne parça üretimi yapan firma evet türkiyede yeni ama avrupa amerika vede diyer bazı ülkelerde çok uzunzamandan beri var olupta çok tutulan marka ayrıca motoruna 100.000km yapma garantisi veren çok sağlam firma türkiyeye silkar tarafından getirilip dagıtımı yapılıyor ben kendi motoruma arka balata fren teli gaz teli gibi ıvır zıvır aldım parçaları piyasaya göre çok ucuz buldum hondanın parçaları adeta uçuk bence motor fiatlarıda kmconun şu an ucuz araştırdım daha tanıtım fiatı ile satıyorlarmış

bencede honda daylan alacağına gitsin kymco people modelini alsınki motor adamın gözü görsün bence kymco ya bir seferde siz binin eminim benim daha önceki bindiklerim motor değilmiş dersiniz gerçi kymco benim babamın malı degil ama yigidi öldür hakkını inkar etme cinsinden tek kelimeyle kymco da ne ararsan fazlasını bulursun ayrıcada tanrı seni kymco ların üstünde korusun

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler