ya bu tip başlık açıldımı durup bir bekliyomki her kafadan bir ses çıksın
şimdi soruyorum vespa yı tavsiye edenlerden kaçı vespa kullandı
hondayı tavsiye edenlerden kaçı honda kullandı
arkadaşım vespa deil ama piagio kullandım vespa , lanbretta bu firmalar klasiktir her ikisininde şu an yürür durumda 1950 li yıllara ait modelleri vardır cidden kaliteli motorlardır ama hem pahalı hemde yedek parçaları zor bulunan modellerdir (türkiyede)
yok benim italyada çok kankam var bir telefonda ne istersem gönderir dersen hemen al çok uzun yıllar kullanırsın hatta çocukların torunların dahi kullanır
gelelim hondaya 4 zamanlı vede 100 cc honda beat ve activa yı ayıran tek özellik kasalarıdır motorları tamamen aynıdır beat plastik kasa activa metal kasalıdır çok yavaş ivmelenen trafikte kesinlikle kıvrak olmayan amortisörleri berbat motorlardır ha nerdenmi biliyom beat motorum vardı ordan sırf honda diye o motora o para verilmez
şimdi diyeceksin ne alayım sana iki motor önerecem
birincisi hussar 125 cc kanuni nin motoru piyasaya çıkalı 1,5 sene oldu her türlü yedek parçası var ha vespa kadar kalite deil ama parçası olduğu için her sorununu çözersin hondaya her konuda 5 basar motor hacminde amortisörde görünüşte
sana ikinci tavsiyem bu sene piyasaya çıkan as 125 t olacaktır mondial ve dier asya motorlardan çok şikayetler işitsekte bu motordan işitmedik kaldıki servis bile bu motor için az sorunlu motor diyo gelelim yedek parçaya motor yeni olduğu için çok şey sölemek doğru deil burdada tecrübe devreye giriyor şu an marmariste yer gök bu as 125 t lerden dolu toplam 300 adet burdaki bayi satmış enaz burda olmadığı için bodrum ve fethiyeden alan 150-200 kişi daha ekle marmariste bu motordan 500 civarı var acaba istanbulda kaç tane şimdi bu motorun yedek parçası bulunur eğer bir maldan piyasada çok varsa bu malın yan ürünlerini bulmak kolaylaşır vespanın yedek parçasının zor bulunma nedenlerinden biride budur ya yine kaptırmışız destan yazmışız