Arkadaşlar,
Şekli itibariyle BMW F650 GS ve BMW F650 GS Dakar' a bayılıyorum. Uzun zamandır BMW F650 GS almak istediğimi etrafımdakilere mırıldanıyordum. Motor tecrübem yok denecek kadar az. Ehliyetimi aldım. Bu haftasonu da Hondanın Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimine gideceğim. Bu forumdaki yönlendirmeler sonucunda şubat ayında kayıt oldum ancak 30 hazirana gün verdiler.
Paramı da toparladım 12 milyar kadar. 2. el BMW F650 GS aramaya koyuldum. Ne zaman ciddi anlamda aramaya başladım, insanlar bu motorun iyi olmadığını motordan anlamayanların bunu alacağını vs vs söylediler.
Bir kaç BMW F650 GS olan kişiyi durdurdum ve deneyimlerini sordum. Normalde arabayla olan birine sorsanız küfreder gider ama motor alemi o kadar farklı ki. Sevinçle anlatmaya başladı kime sorsam. Yani ailesinden birine anlatır gibi.
En son görüştüğüm arkadaş harika olduğunu off-road da ilk sahibinin dağa bayıra çıktığını memnun kaldığını. Kendisinin de şehir için de kullandığını ve 0 problem yarattığını söyledi. 2002 den sonrakilerin çift bujili olduğunu ve yakıtı daha verimli kullandığını anlattı.
İlk motorum olacağını söyledim. Güvenli sürüş eğitimi alacaksam sonrasında bu motoru sorunsuz kullanabileceğimi söyledi.
28 yaşındayım ve 1.85 boyundayım 105 kiloyum. Sporcu sayılırım. Bunları da göz önüne alarak. Bu motoru BMW F650 GS yi bana önerir misiniz?
Neler düşünüyorsunuz?
Bu motorun arıza yapması durumunda masrafının çok olacağını ve borusanın böyle anlarda çok güzel vole vuracağını söylediler. Gerçektne çok masraf çıkartır mı ?
Motor Kaskosunu nereler yapar.