Erdem'in sözlerinden kitap çıkaracağız, "Erdem'den inciler"
Erdem'in sözlerinden kitap çıkaracağız, "Erdem'den inciler"
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
SilentScream demiş ki;
yanılıyorsun, youtube a gir bak görürsün adamlar makinalarla 320 leri otoyollarda yapıyorlar.. Önemli olan yol kalitesidir. Konumuz bu değildi ama, neyse.. Türkiyeded maalesef bu kaliteli yollar az miktardadır.bence supersport motorlar sadece pistte kullanılmalı ama maalesef ülkemizde bu imkan pek yok. sanırım yurtdışında ki motosiklet kullanıcıları yarış pistlerine giderek hız tutkularını yaşıyorlar. poll açan arkadaş için ise naked motor tarzı daha uygun gibime geliyor...
İZMİR
şehir içindeki yolların kötü olduğu aşikar türkiyede ama otobanlarımız bence kaliteli , (yurtdışı kadar değil ama) , çeşme otobanı , ankara istanbul otobanı , adana otobanı ve aklıma gelmeyen bi sürü otoban , benim demek isteğim bu motosikletlerin adı üzerinde olduğu üzere yarış motosikleti olduğu için pistte kullanılması gerektiği. youtube da ben supersport diye aratınca bir sürü pistte çekilmiş video da geliyor.adamlar haftasonları alıyolar motorlarını gidiyolar yarış pistlerine istedikleri gibi hız yapıyolar. türkiyede bu imkan olsa millet piste gider hem kazalar azalır , hemde superspot cu arkadaşlar hız tutkularını istedikleri gibi yaşarlar...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
supersport motorlar sadece pist için üretilmemiştir. cadde için üretilmişlerdir. lastikleri cadde lastiğidir, aynası vardır, farları vardır. çok hızlılar anca pist keser o motorları diyorsanız yanılıyorsunuz. günümüzde ki motorların bir çoğu performans bakımında supersport makinelerle aynı güçteler hatta bazıları daha güçlü.
BMW k1200R
bir çok 600cc motordan daha güçlü ve seri bir motor.
honda ,goldwing
1800 cc 120 hp . 167 Nm tork var ve 250 km hızlara çok rahatlıkla çıkabiliyor
kawasaki z750/z1000
çok agresif motorlar, 230 km ve üstü hızlara çok çabuk çıkıyor.
suzuki vzr 1800 ıntruder
1800cc 125hp 160 Nm tork (2006 R6 tork 69Nm)
honda vfr 800
800cc 110 hp 80 Nm tork.
yukarıdaki motorların bir çoğu 600cc supersport motorlardan daha seriler.
hepsinin 0-100km hıza ulaşmaları 4 saniyenin altında.
eğer supersportlar cadde için değilse , yukarıdaki motorları hangi yollar için? onlarda pist motorumu?
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
ben sadece fikrimi söylüyorum ama düşüncem şöyle ; supersport tarzı motorlar cadde için de uygun dur doğrudur , ama hız yapılması gereken yerler caddeler değil pist dir diye görüş belirtmek istedim. şehir içinde yukarıda bahsettiğiniz motorlar daha uygundur diye düşünüyorum , çünkü alt devirlerde ölü değiller ve elinizin altında istediğiniz zaman güç var. pist olsada onlarda pist te hız yapsa , caddede yapmasa keşke. aslında tek demek istediğim şu hızlı motorlar pistte hız yapmalı cadde de değil (cadde dediğim şehir içinde ki caddeler , yoksa bomboş geniş otobanda hız yapılabilir). bu arada bende supersport hayranıyım ama cesaret edip alabilirmiyim ilerde bilmiyorum...
tabiki fikrini söyleyeceksin, bende saygı duyuyorum. bende fikrimi söyledim. forumun amacı bu zaten fikir alışverişi . bende herkes gibi pistlerde hız yapılması tercih ederim ama malesef bu imkansız. avrupada her ülkede bir dolu pist var. peki orada hız yapılmıyormu. tabiki yapılıyor. insan her yerde insan. içgüdüsel bir olay bu bunu önlemek çok zor.
kaç tane motocu kurallara uyup 70 km hızın altında motor sürüyor?
senin elinde 190 hp güç , motoru caddede sürmek için izin, 4 seritli otoban ,sen olsan hız limitindemi kullanırdın?
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
elbette hyr..
bide arkadaşlar yeni topic acmaktansa burada sorayım.
arkadasta 150 lik mondial scooter war bendede honda beat. onun motor devirli vın diye yanımdan gecip gidiyor fakat bir sure sonra ona yaklaşıp geçiyorum. beatte ben 90 ı goruyorum arkadas 110 la yakalayamadım seni diyor. motordan motora farkediyor mu bu hız meselesi ??
iyi hoş ta aşk evlilikleri çok uzun soluklu olmuyor. devir mantık evliliği devriedy adlı üyeden alıntı
bir motordan çok hoşlanabilirsiniz ama bu motor sizin kaabiliyetlerinizle ve kullanma tarzınızla uyuşuyormu diye de düşünmek gerek.
varrrrrrrrredy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
motor almayı evlilik gibi düşünün, sevmediğin birisiyle evleniyorsun, ne kadar mutlu olabilirsin. Bence herkes sevdiği tarz motorla evlenmeli.
edy'nin verdigi örnekten yola çıkacak olursak;
birbirini deli gibi sevip sonra ayrılan çok çift gördüm. aşk insanın beyninin bitip kalbinin konuşmaya başladıgı noktadır. evlilikteki sorunların bir çoguda bundan kaynaklanmaktadır. çiftler birbirlerini tam tanımadan aşkın büyüsüne kapılıp evlenirler 3-5 sene sonra kalpleri susup beyin ve mantık devreye girince eskiden toz pembe görünen hayat birden normal hale döner veee sonuç;
boşanma davası
motosiklet seçimide böyledir. isteklerin belli fakat sende racing motosikletin büyüsüne kapılmışsın. şuan sana ne söylesek boş gidip racing alacaksın. ama sana şunu söyleyim. o çileçek trafikte yolculuk ederken her trafik lamasında dur kalk yaptıgında belinde bileginde kollarında oluşan agrı zamanında ve içinden "ben böyle trafigin ....." diye söylenirken sitemizden elint nickli bir üye beni racingler hakkında uyarmıştı dersen sevinirim.....
racing kullananları suçlamıyorum. motorlarıyla mutlu olduklarına şuphem yok fakat herkezin motosikletten beklentileri farklıdır. senin isteklerini racing motosiklete uygun degil daha ilk yazını okudumda bunu farkettim.
umarım bu racing aşkının büyüsünden kurtulup iyi bir degerlendirme yaparak senin istekleri karşılayabilecek motoru seçersin.
ben aşk demedim sevgi dedim. aşk başka sevgi başka olaydır. insanlar herzaman seçim yaparken hata yapmıştır ve yapacaklardır. gerçek sevgiyi bulan insanlarıda ancak ölüm ayırır. neyse lafı uzatmayalım türk filmi gibi oldu.
sevmek ayrı şey almak ayrı şey. adamın belinde bileginde kollarında agrılar oluşmaya başlayınca nedense o sevgi bitiveriyor
yaa tamam iyi güzel motor. bende ss'leri severim ama arkadaş ilk başta motordan ne bekledigini yazmış otobana çıkıp gaz açmayacak. çogunlukla şehir içinde olacagını söylemiş bazen gezilere katılacak işte vs....
benim söyledigim nakedler( z 750 , gsr 600, hornet600) tam bir cadde motoru . arkadaşa daha uygun olacagını düşünüyorum tabiki tercihi kendisi yapacak ama motoru alıp trafikte eziyet çekmesini istemem.
bu arada ss sevilirde naked sevilmez mi?
heyyyy beee asalete bak asaleteee
buda benim en yakın arkadaşımın motoru, z750'nin zevkide ayrı.
benim eski motor ve arkadaşın motoru
Benim kankadada Fazer var.Her bindiğimde of be diyorum keşke bunu alsaydım.İnip benim rr a biniyorum.Vay be iyiki bunu almışım diyorum.Bu nasıl olcak şimdi.
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
8 silindir 4 egzos filan olur bu torun...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)