bu iki motorun hangisi daha iyi?
bu iki motorun hangisi daha iyi?
dostum henüz bu karşılaştırmayı yapabilmemiz için çok erken...YBR250 kapalı kutu gibi...daha ülkeye gireli 1 ay bile olmadı...siteden bir tane arkadaşımız aldı meşhur oldu kendisi ama daha henüz 200 km bile yapamadı sanırım motoruyla...ben 2500 km yapmış biri olarak hiçbir sorunla karşılaşmadım parça kalitesi ve motor tekniği kapsamında...ama ilerde ne olur bilemiyorum...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
bilooo ya katılıyorum ben daha ikisinide görmerdim fiyatlarıda sanırım biraz fazla
Söz Konusu [B][COLOR="Red"]GALATASARAY[/COLOR][/B]'sa Gerisi Teferruattır...
ybr oldukça fazla 9 küsür ( 10 )
cbf 7 küsür ( 8 )
Fotoğraf ve bilgilerime göre yorum yapayım!
CBF 250 kendini ispatlamış bir motor ve uzun süredir kullanılıyor , tercih ediliyor. Parça kalitesi, kullanım, sürüş ve teknik bakımdan oldukça tatmin edici...
YBR 250 piyasaya daha yeni çıktı. Hatta çıkmadı! Motoru gören, dokunan, kullanan, inceleyen çok az kişi var. Şu anda görünen tek avantajı enjeksiyonlu olması...
Olacakları söliyim: Motoru , daha önce tecrübesi olmayanlar alacak. YBR ve CBF 'e b*k atacak. Alakasız yorumlar yapılacak.
Bu şekilde durum devam edip gidecek. Taaa ki 1000 kişi alıp, kullanıp adam gibi bişeyler söyleyesiye kadar...
Kişisel fikrim şudur ki :
- YBR'nin dayanıklılığından kimse şüphe etmemeli, sonuçta bir Yamaha ve kendini ispatlamasına gerek yok. Hele ki bu fiyattaki bir motoru dayanıksız yaparak Yamaha kendini riske atmaz. CBF 150 - YBR 125 karşılaştırmasında da başta herkes CBF'e şüphe ile bakıyordu, yine aynı olay ters yönde tekrarlanıyor.
- YBR daha sonra çıktı, enjeksiyonlu ve muhtemelen piyasadaki rakiplerinin bütün sorunları dikkate alınarak tasarlanmıştır. Bu açıdan bakarsak teknik olarak ben CBF'e tercih ederim ve daha iyi olduğunu düşünüyorum.
- Fiyat açısından değerlendirirsek alacak olsam CBF'i alırım. Yamaha üstün bile olsa fiyat farkı kadar değil.
Bu değerlendirmeleri yaparken motorlar arasındaki 1-2 BG'lik ve uygulamada son derece önemsiz güç farklarını dikkate almadığımı da belirteyim. 20 Bg veya 22 BG olmuş birşey fark etmez.
Evet Yamaha suan ne oldugu belırısz ama bı kac aya kadar kullananlar cıkar gercı su fıyatdan ne kadar satar bılmem ama alan olur Ama suan bence tercıh etsem CBF ı secerım.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Valla kardeş Yamahadan şaşmıcaksın ben sana onu söyliyim tamam ybr kapalı bi kutu olabilir ama hem tip yönünden estetik ve çekicilik yönünden bence cbf i havada karada sollar diye düşünüyorum. tabi bu benim görüşürüm
*** Hayatta En Güzel Şey Özgürlüğün Tadını Doyasıya Çıkarmaktır ***
Hayat sadece ölüme giden yoldaki bir rüyadır...
ybr 250 mahalleye yeni taşınmış alımlı güzel bir hatun gibi düşün...diğerleri yıllardır gördüğün komşu kızları...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
1-2 bg fark forumdaki çoğu arkadaş için hayat-memat meselesi kadar önemli sayılacaktır. Bu farkı küçümsemeyin bence.
Neden dersen genel sohbet, eksozu değişsem ne kadar hızlanırım, bujiyi değiştim gidişim değişti, yok filtreydi yok şöyleydi toplamda 1 bg etmeyecek şeyler için bu kadar kafa yoruluyor. Bilmem anlatabildim mi?
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Kilis-Antep deki motorcuları görmüşsündür, hani tamamen yola paralel motosiklet üzerine yatıp kullananlar. Geçen bir belgeselde karada hız rekorlarının tarihte nasıl kırıldığını gösteriyorlardı. Adamlardan biri de aynı o şekilde kullanıyordu siyah beyaz görüntülerde. Yani bizimkilerin hakkını yememek lazım, geç de olsa imkanlar dahilinde batıyı takip ediyorlarmış...
Önem verebilirler saygı duyarım ama uygulamadaki fark yok denecek kadar azdır. Güç ihtiyacı çok kabaca hızın kübü ile doğru orantılı olarak artar dolayısıyla tersten düşünürsek 1 BG artış (0,75 KW) hızda bunun küp kökü kadar artış sağlar, ki bu da teoriktir ve gerçekte daha da az olabilir. Bunları kafa karıştırmak için yazmıyorum ama herkes görsün ki bence gerçekten uğraşmaya değmez.
Forumda sık sık yaşanan "falanca motor 20 BG diğeri 10 BG, 20 BG'lik olanın uçup gitmesi lazımken 20 km daha hızlı gidiyor" gibisinden tartışmaların sebebi budur.
Yamaha Zaten kaLiteLi bi motor Bunu tartısmaya gerek yok ama surus rahatLıgı motorda aksesuar nasıL onLarı gormeyenLer biLemez Ben Sahsen gormedım ve biLmiyorum ne kadarda kaLiteLi oLsa Ben 250 cc Lik motor a 10000 YTL VERMEM Hız tutkunLarını 250 cc Lik motor ne kadar tatmin edebilirki o fiyata daha Yuksek cc Lik motorLar da aLabiLirLer ve Benim gorusum bu fiyat iLe bu motosiklet piyasaya oturmazzz!!!
Ben ikisinide almam o parayı en çok hakeden motor hyosung dur kanımca.. konu bu değil diye kızmayın ben cevabımı ikisinide almam olarak veriyorum
[B][I]SAYGI ~ SEVGİ[/I][/B]
eğer 250 cc motor 9-10 bin sınırında ise akla şu sorular gelebılır
1. motor kısıtlı sayıda uretılmıştır bu nedenle yatırım/malıyet = yuksek fıyat
2. motor super distributor firma bu modele çok fazla guvenıyor fiyatı şışırıyor
3. bu memlekette motordan anlayan yok fiyatı yuksek tutalım bişey var sanıp alırlar
4. cep telefonları gıbı yuksek fıyatlı çıkartıp ilerde düşürecekler ( ama bu cep değil )
5. nasıl olsa sezon başı tutturabıldiğimize satalım satışlar azalınca fiyat kırarız
belkı sizlerin aklına daha farklı sorular gelıyor olabılır ama benım gerçek düşüncem şudur ki 250 cc motora o barayı vereceğime er5 e verir 2006 modelini alırım kafam da rahat olur cebimde ( bugun gördüm gürcan abide sordum kız gibi motor 9.750 istiyor sahıbı dedi ) gelde kıçı kırık 250 liğe o parayı ver
yok arkadaş yok biz adam olmayız
kısaca abartılmış bir durum alın motorunuzu başınıza çalın
bineriz çin malı motorlara olur bıter nsıl olsa adamlar hrşeyı taklıt edıyorlar yakındır 500 lükler 600 lukler siz o paralara zor satarsınız o motorları
yanı çok güçlü değil teknolojik değil aman aman bir özellğide yok alt tarafı 250 lik kardeş bu nedir boyle cbf 250 de çok ucuz değil hanı 5500 ytl ıyı bır fıyattı da satıldı sankı şimdi onu alan mı var o da pahalı
Bahsettiğiniz modeller dünyaca kabul görmüş ve denenmiş 2 markanın ürünleri değil mi.Bizler 50 cc makinayı bile imal edemezken kalkıp adamların imal ettiği
saat gibi çalışan ürünlere hangi sıfatla not veriyoruz.,endüstri mi yoksa otomo
tiv mühendisimisiniz.Uzmanlığınız nedir,test pilotumusunuz yoksa,bu işleri klavyeden yapmak tabii ki neşeli geliyor ama gerçekler maalesef hiç de öyle
değil.
Eleştirirken biraz insaflı olmak ve dozunu bilmemiz gerekir değil mi....
binbasi nayman x-max ''06
Yamaha Touching Your Heart.
Safety First,then RIDE..!
ukalalık yapma navigator düşüncelerimi değil motor hakkıında yazacağın varsa yaz konuyu saptırma
ama illakı sana birşeyler soylenmeli
senın gibiler yuzunden bu memleket kalkınamıyor zaten senın gibiler yuzunden uretim yok çünkü senın gibiler neye ne verdığının hesabını yapamıyor
aaa bunu herkes alıyor hadı bende alayım en pahalısı en ıyısıdır onu ben alayım sonrada havamı atarım-- mantığı dengesiz tüketim demektir
sen hazıra konmayı sevenlerdensın hesap kıtap bilmeyenlerdensin
aman toz kondurma dunyanın kabullendiklerine
hıç düşünme sakın verdiğin paranın gerçek alım gucunu hesapsızca savur
sonrada gel bu ve bunun gibi forumlara laf yetiştir
nerde nasıl yetiştiğin ve parayı nasıl kazandığını bılemıyorum ama burdakı
bırçok ınsan çoooook ince eleyıp çooook sıkı dokuyor
bu nedenle onlara saygı duymalı fikirlerine saygı duymalı konuşurken paranın ön planda olduğunu unutmamalısın
ha bişey daha parayı veren müşteridir ve müşteri her zaman haklıdır
sen hangi bayının tezgahtarısın bılemıyorum ama mesleğinde baya iyi olduğun ortada
cbf 250 yi bizzat aldım denedim ..sağlam motor benzini koygit.. ama honda parça fiyatları inanılmaz pahalı .. yamahnın diğer modellerinde parça fiyatlarının aynı segmentteki diğer rakipleri ile kıyaslandığında daha ucuz olduğunu biliyoruz ..yamahanın ybr 125 i çok tutan bir modeldi bunu kimse inkar edemez.. bu motror onun devamı ..ama şu an bi kıyaslama çok zor piyasaya yeni çıktı bakalım 1 sene olsun 2008 modseli gelsin hele bir ikinci ele düşsün o zaman kıyaslama yapacak bilgilere sahip olacağız..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)