Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hangisi ile başlamalayım (cbf-150 / gt-250)

REKLAM ALANI
    M-ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar uzunca bir süredir forumu takip ediyorum fakat şu ana kadar hiç konu açmadım ya da mesaj yollamadım.Birkaç aydır motor almak için araştırma yapıyorum.Bundan önce scooter kullandım.Bundan sonraki tercihim tamamen vitesli bir alet kullanmak.Fakat hiç vitesli tecrübem olmadı.Aklımda olan motorlar cbf-150 ve hyosung gt-250.Biliyorum cbf-150 tam başlangıç motoru fakat belli bir süreden sonra kullananların daha güçlü bür makine istediklerini biliyorum.Hani bir sezon kullanıp sonra satmayayım diyorum.Hyo gt-250 de öyle, 500 lük/100 lik motorlar kadar tehlikeli değil düşündüğüm kadarıyla...Yani gönlüm biraz daha gt-250'den yana Size göre hangisini almam daha akıllıca olur.Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Kendinize iyi bakın
    Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar! M. KEMAL ATATÜRK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Honda Hayat Onda
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    tam olarak motor tecrübeni yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.cbf 150 hakkındaki düşüncelerin tamamen doğru ancak şunuda eklemek istiyorum.
    gt250r hız olarak seni tatmin edecektir ama bir süre sonra da o motorda da oturuş pozisyonu hakkında sıkıntı yaşayacaksın büyük ihtimalle.
    rahatlık bakımından cbf daha önde ama performans olarak gt250r tabii ki.
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    yamaha ybr
    bence bu iş kendi kafanda ve kendine güveninde bitiyo. kendine güveniyosan gt yi al. yok beni simdilik aşar diosan taniki cbf yi al.ama dediğin gibi bir süre sonra hız ve güç arayacaksın.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    iyi bir eğitim alınarak motora daha yüksek cclerden başlamak mümkün olsa bile..gt250 başlamak için iyi değil ..neden dersen motor olarak gayet tatmin edici olmasına karşı kalıbı 600 cc leri aratmayacak kadar iri .. bu yüzden kontrolü deoldukça zor .. tabikibu kıyasladığın motora göre değişir..ama gv250 hem kullnması rahat hemde oldukça oturaklı ve gt 250 ile aynı motora sahip..
    4200 verip cbf150 alacağına 2. el bi twisteri veya cbf 250 yi tavsiye ederim kullanması gt250 ye oranla çok daha kolay sebebi hem düşük beygir gücü hemde ufak boyutu..piyasada şu an temiz 2005 modelleri 5000 civarı satılıyo..alıp ertesi hafta satmak istemiyeceğin bir motor olmasıda cabası ...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Yaklaşık 3 sezon boyunca scooter kullandım.Sonra şirket araba verdiği için motordan 2 yıllığına uzaklaştım.Ayrıca 2 ay evvel motor ehliyetimi aldım.(B+A2) Ama dediğim gibi hiç vitesli tecrübem yok,zaten A2 sınavına da scooter ile sokuyorlar. Makina konusunda cc ne kadar az olursa riskin de o kadar azaldığını biliyorum.Fakat fazla cc'nin ve erken ivmelenmenin de hayat kurtardığı zamanı artçı olarak arkadaşımla yaşadım.Şimdi kafa olarak gt-250 diyorum ama tecrübemin yeterli olup olmayacağı konusunda sizlere danışmak istedim

BBBR evet motor gerçekten iri cüsseli fakat gv 250 de bildiğim kadarı ile arka fren tambur.Hani biraz daha teknolojik bir şey olabilir mi diye düşünüyorum. Prensip olarak da yanlış anlamayacağınızı umarak hiç 2. el kullanmak istemiyorum.Çünkü bu konularda takıntılı ve pimpirikli biriyimdir.
    Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar! M. KEMAL ATATÜRK

pg13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    hyosung tavsiye ederim dostum

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    hocam aradaki fiyat farkı önemsizse hyosung benim tavsiyemde.Tabi yakıtta biraz fark eder ama görüyoruki senin yakıt problemin yani parasal yönden pek bir problemin yok.O yüzden hyosung seni şimdilik ve orta vadede tatmin eder kanaatindeyim.Eğer ağırlık şehiriçinde kullanacaksan CBF aralardan çok güzel kaçıyor torku güzel fakat son hızı yetersiz gelebilir 110km/s şuan için.Hadi taş çatlasın 120-125 yapar.Fakat hyosung bildiğim kadarıyla 160-165km/s yapıyor. Buda gayet iyibir sürat.Hatta fazla iyi Açıkcası CBF250 ile CBf 150 arasında çok büyük uçurum yok.Fakat hyosung ile aralarında beygir farkı bayağı açılıyor.bizim motorlar 11bg hyosung 29bg yanılmıyorsam.Ağırlıktan biraz kaybetsede enaz 2 katı performans alırsın.Bir CBF 150 kullanıcısı olarak benim oyum hyosunga

notarça fiyatı bakımından CBF çok uygun.Herhangi bir düşürmede grenaj kırılmasında hyosung sana pahalıya patlıyabilir.Cbf de böyle bir sorun olmadı.Motoru ""düşürmem ben"" deme.Düşürüyorsun Bende düşürdüm olduğu yerde ve sağ fren sıkacağı eğildi.Servisde 6 ytl karşılığında takıldı.Aynı parça CBR 125in 40ytl miş,e gerisini sen düşün.hyosung da ondan aşşağı kalmaz
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Dostlar sağolun bu detaylı önerileriniz için Zannedersem haftaya cuma son kararımı vermiş olurum. Bu arada hyo ya da honda için en hesaplı bayiler hangileridir söylerseniz çok sevinirim

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    ben cbf150 öneririm senin için daha iyi olur birden büyük makinaya binmen senin için iyi olmayabilir.. bende vitesliye geçsem cbf 150 alırdım..
    KIRMIZI BOĞA..

Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Kesinlikle Hyosung. Ben almadığıma pişmanım mesela
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı M-ottoman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostlar sağolun bu detaylı önerileriniz için Zannedersem haftaya cuma son kararımı vermiş olurum. Bu arada hyo ya da honda için en hesaplı bayiler hangileridir söylerseniz çok sevinirim
    sitede de reklamı olan DnB den aldım ben motorumu ve gerek servis gerekse kolaylık açısından son derece memnunum kendilerinden .Yetkili Honda bayiisidir.hüseyin beyle arayıp görüşürsen sana çok yardımcı olacaktır.benim selamımı da söylemeyi unutma...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    CBR1000RR
    Paranın yettiği ve tarzına uyan en büyük motoru al...sonra sıkılma ;)
    Vento - CBF600sa

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer ağırlık şehiriçinde kullanacaksan CBF aralardan çok güzel kaçıyor torku güzel fakat son hızı yetersiz gelebilir 110km/s şuan için.Hadi taş çatlasın 120-125 yapar.
    Açıkcası CBF250 ile CBf 150 arasında çok büyük uçurum yok.
    arkadaş motoru bilip bilmeden nasılda güzel sallıyosunuz neymiş son son hızı 110 km/s 'miş sen hiç bu motora bindinmi arkadaşım , fabrika ayarları son hız 122 km/s diyor ve devirlendirdiğin zaman bu motorun son hızı 140 km/s 'ye kadar çıkabiliyor...

bide neymiş CBF250 ile CBF150 arasında çok büyük uçurum yokmuş , gitte bide malzeme kalitesini yakından incele istersen kafadan atıp tutup insanları yanlış yönlendirmek yerine....

şu anda honda'nın sitesinde CBF150 3.640 ytl CBF250 7.920 ytl kalite konusunda fazla söz söylemeye gerek yok bence...

bu arada bu 2 motor arasında illaki bi seçim yapmamızı istiyosan GT250 derim sana ama malzeme kalitesi 2.el piyasası ve sağlamlığı konusundada CBF250 derim git ikisinide bi yakından incele istersen ona göre karar ver...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

~~immigrant~~ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat150
    ben gt250 almayı dusunuyorum acıkcası senın yerınde olsamda ole yapardım tek derdım uzun yolda rahat olmadıgını soyluyor arkadaslar o yuzden ıkılemdeyım cok uzun yol yapmıcaksan gt250 derım

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Her ikiside değil bence cbr 125 r
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    M-ottoman CBF 150 çok rahat bir motor. Yakıt tüketimi de düşük. Eğer uzun yol ve otobana çıkmam, kısa mesafe kullanırım diyorsan çok çok pratik bir motor. Hyosung konusunda bilgim yok, ama bahsettiğin GT250 sonunda R olanındansa kesinlikle uzak dur. Tam bir yarış motoru, oturuş pozisyonu öldürür
    (Cometten bahsediyorsun di mi? Rsız olanından?)
    [CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı M-ottoman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hyosung için, sitemizin sponsorlarından akbulut otoyu bir ara elinde 3 adet kalmıştı uygun fiattan verebilirim diyordu
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

..ben cbf 150 taraftarıyım;
    yalnız yedek parça fiyatlarına dikkat et;
    zira makina yeni üretim.
    Dip Not: yaklaşık 2 aydır alacağım diyorum; bir türlü elim gitmiyor;
    en son 3.800 Liraya buldum
    _(~)

gucci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial mc 150
    comet gt 250 yazmış arkadasın yazdığına dikkat edin hemen herkez gtr alma demiş adam zaten gtr alcam demioki gt 250 alıcam dio ayrıca yalovaya gittim geldim artcımla gt 250 beni hiç yormadı iyiki almısım .. 1 ay önce cbf 150 almak üzereydim iyiki almamısım
    bende ilkkez vitesli motor kullanıyorum cbf kötü deil ama kısa zamanda gücü beni tatmin etmicekmiş meğer .. gt 250 aldığıma memnunum 1 ay evvel seninle aynı durumdayım tercihimi gt 250 ile yaptım mutluyum... senin tercihine bakacak olursak tekrar solüyorum 1 ay evvel aynı durmdaydım.... hayırlısı olsun

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)