Hangisi ile başlamalayım (cbf-150 / gt-250)
Reklamlar
-
ybr 125, cbf150 gibi motorlar çabuk bıktırır ama motosiklet kullanmayı da öğretir, bunları es geçmeyin arkadaşlar.
motosiklet sürmenin temellerini atarken sabırlı olmak, hiç acele etmemek daha iyi olur.
şimdiki aklım olsa ybr 125le başlar, biriki yıl kullanır, sağlam bir temel atardım.
hyosung ilk motor olmak için gereğinde fazla yapılı, bu manevra kabiliyetini düşürüyor. aynı motor daha dar bir kalıpta olsa iyi bir tercih olurdu.
yamaha ybr 250 gelecekti bu yıl ne oldu bilmiyorum. o da iyi bir alternatif olur herhalde.
Reklamlar
-
Güç ve kullanım kolaylığı olarak ikisinin arasında bayaa fark var.Eğer kolay bir kullanım diyorsan CBF150, yok ben 29hp büyük kasa naked makinenin üstesinden gelirim diyorsan Hyosung daha iyi bir seçim olabilir.
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
-
Farzedelim cbf 150 aldınız! birkaç ay sonra performansı tatmin etmeyince kaç paraya devriyle satın alan müşterisini bulacaksınız? 3800 ytl ye aldınız 1800-2000 ytl arasına zor müşterisini bulursunuz! Bu kıyaslamanızda lastiğinden vidasına kadar çin malı olan bir motosiklet ile kore malı ve kategorisi farklı bir motosikleti kıyaslamış oluruz! Benim ilk motorum mondial 125 mt scooter olmuştu.Daha sonra yere sağlam bassın diye keeway sl 150 satın aldım. 3 ay sürmedi titreşim ve zayıf performansından dolayı her ikisinide zararına satarak, keeway ss 250 aldım 1700 km oldu kullanmaktayım. Şimdiki aklım olsa ara geçişlerde bu hataları yapmazdım! Maddi sorun söz konusu değilse honda cbf 250 tercih etmeni öneririm. Saygılarımla.
-
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
Hyosung GT 250 tercihimdir ama sende baya farklı cc leri seçmişsin bir 150 digeri 250cc su sogutma Hiç düşünmeden GT250 alabilirsin v-Twin motor 8valf li 29hp di sanirim hız olarak 150km/h yapanin videosu vardı demekki yapıyormuş
Kolay Gelsin.
-
vıceroy adlı üyeden alıntı
Farzedelim cbf 150 aldınız! birkaç ay sonra performansı tatmin etmeyince kaç paraya devriyle satın alan müşterisini bulacaksınız? 3800 ytl ye aldınız 1800-2000 ytl arasına zor müşterisini bulursunuz! Bu kıyaslamanızda lastiğinden vidasına kadar çin malı olan bir motosiklet ile kore malı ve kategorisi farklı bir motosikleti kıyaslamış oluruz! Benim ilk motorum mondial 125 mt scooter olmuştu.Daha sonra yere sağlam bassın diye keeway sl 150 satın aldım. 3 ay sürmedi titreşim ve zayıf performansından dolayı her ikisinide zararına satarak, keeway ss 250 aldım 1700 km oldu kullanmaktayım. Şimdiki aklım olsa ara geçişlerde bu hataları yapmazdım! Maddi sorun söz konusu değilse honda cbf 250 tercih etmeni öneririm. Saygılarımla.
arkadaşım cbf 150 nin 2.elini nasıl birden 2 milyara düşürdün
bak bakalım 2 milyara satan varmı?
http://www.sahibinden.com/search.php?sListe=1&b[subcategories_also]=1&b[aramabolge]=100&b[minprice]=&b[maxprice]=&b[pricecurr]=1&b[detay_266]=&b[detay_267]=&b[detay_1331][0]=&b[detay_268_min]=&b[detay_268_max]=&b[detay_269_min]=&b[detay_269_max]=&b[detay_271]=&b[detay_272]=&b[ilantarih]=&b[search_text]=&b[whole_word]=1&b[sort_field]=price&b[page]=1&b[auction_id]=&b[sort_order]=asc&c2[]=16550&c=16550
sıfırı 4 milyar olan motorun (şuan 3.600 küsür olmuş) nasıl oluyorda 2 milyara düşürüyorsun.Honda herzaman piyasası olan bir motordur.
Bilooo adlı üyeden alıntı
arkadaş motoru bilip bilmeden nasılda güzel sallıyosunuz
neymiş son son hızı 110 km/s 'miş sen hiç bu motora bindinmi arkadaşım , fabrika ayarları son hız 122 km/s diyor ve devirlendirdiğin zaman bu motorun son hızı 140 km/s 'ye kadar çıkabiliyor...
bide neymiş CBF250 ile CBF150 arasında çok büyük uçurum yokmuş , gitte bide malzeme kalitesini yakından incele istersen kafadan atıp tutup insanları yanlış yönlendirmek yerine....
şu anda honda'nın sitesinde CBF150 3.640 ytl CBF250 7.920 ytl kalite konusunda fazla söz söylemeye gerek yok bence...
bu arada bu 2 motor arasında illaki bi seçim yapmamızı istiyosan GT250 derim sana ama malzeme kalitesi 2.el piyasası ve sağlamlığı konusundada CBF250 derim git ikisinide bi yakından incele istersen ona göre karar ver...
benim son hız için dediğim değer CBF 150 içindi.CBF 250 bildiğim kadarıyla 140km/s çıkıyor.Yanlış anlaşılmış demekki Kendi motorum için söyledim o hızı (110km/s ) ve devamında biri 110km CBF 250 140 yapıyor aradaki 30km fark içinde 3-4 milyar farka deymez bence. Elbetteki manzeme kalitesi daha iyi ama bu tip motorlar geçiş motoru olduğundan ben şahsen 3-4 milyar fazladan para vermek istemedim ve cbf 150 aldım.Fakat 2.el bir cbf 250 temiz bulunursa alınabilir.Şahsi fikrim.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
Arkadaşım öncelikle düşüncene saygım sonsuzdur. Bilirsiniz ki tok satıcı sattığı motoruna istediği rakamı koyar, alıcı ise devirde 160 ytl notere ve 30 ytl ruhsat yenilemeye yapmak zorunda olduğu rakamıda bütçesine ekleyerek alışverişi değerlendirir. Hondanın yıllardır kendini ispatladığı belli modellerinde zarar elbette kısmendir ama piyasada yerini bulalı daha 1 sene bile olmayan cbf 150 çin malı olmasınında etkisi ile elbet kolay 2. el sahibini bulamamaktadır. Allah kimseye sattırmasın derim. 2004 model 25o cc hondasını çevremizde 5000 ytl ye peynir ekmek gibi satan satıyor bu zarar bile değildir! 2004 te cbf kaç paraydı? cbr 125 cc 5150 ytl ye satılıyorken iyi para diyen 3000-3500 ytl arası vermiyormuydu? Zararsa bu satış oran %40-45 dolaylarında diyebiliriz. 3800 ytl olan cbf 150 aynı oranda kendini ispatlamadanda olsa hondanın adıyla 2. el piyasasında kaç para etmesi normaldir? (taksitli satış 2. eli baltalayan ayrı bir faktör!) Birde cc farkına sadece son hızdaki artış olarak değilde motosikletin o hıza nekadar zamanda çıktığına ve bunun verdiği keyfe bakarak değerlendirelim. Sevgilerimle.
-
erdo2002 adlı üyeden alıntı
benim son hız için dediğim değer CBF 150 içindi.CBF 250 bildiğim kadarıyla 140km/s çıkıyor.Yanlış anlaşılmış demekki
Kendi motorum için söyledim o hızı (110km/s ) ve devamında biri 110km CBF 250 140 yapıyor aradaki 30km fark içinde 3-4 milyar farka deymez bence.
Elbetteki manzeme kalitesi daha iyi ama bu tip motorlar geçiş motoru olduğundan ben şahsen 3-4 milyar fazladan para vermek istemedim ve cbf 150 aldım.Fakat 2.el bir cbf 250 temiz bulunursa alınabilir.Şahsi fikrim.
erdo yanlış düşünüyosun dostum herşey hız değil , bende bi ara senin gibi hız konusuna takılıp ya 30 km fazla hız için o motora o para verilmez falan diye düşünüyodum ama CBF250 yi yakından görüp inceleyip bindikten sonra kalıp olarak 500cc(kawa,suzuki) motorlardan bi farkı olmadığını , malzeme kalitesinin çok iyi olduğunu ve yüksek hızlardaki güvenini(ybr'deyken 110 km/s de motor altımda dağılıcak gibi hissediyodum) ve 2.el piyasadaki değerini gördükten sonra CBF250 de karar kıldım , hyosung'un biraz daha kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum....sonuç olarak zevkler ve renkler tartışılmazmış sana GT250 çok hoş gelir bana CBF250 ondan daha güzel geliyo ayrı konu....
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
GT 250 R aldık genç bir arkadaşa yeni başladı ilk ben getirdim eve çok rahat bir motor iki günde alıştı. sende alışırsın vitesi kafana takma 2 ileri bir geri öğrenirsin çabuçak.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
-
ikisininde selesine bin imkanın olursa kullan, hangisi içine sinerse git onu al.
Ben 150 cc scooterdan geçtim Hyo'ya çokda memnunum. Bence maddi durumun uygunsa hiş düşünmeden 250 cc'ler arasında tercih yap. Bıkma süren biraz daha uzar en azından. Şahsen gt-250 çok daha keyifli bi makinadır şehir içinde gayet kıvrak ki cbf-250 nin girdiği her yere rahatça girer, uzun yolda da daha az yorar. Benim düşüncem hem daha estetik hem daha performanslı ve en azından kurye motorlarından ayırıyor kendini. Kalitesi,sağlamlığı ve parça fiyatlarıda hondadan aşağı değil.
-
comet-666 adlı üyeden alıntı
Benim düşüncem hem daha estetik hem daha performanslı ve en azından kurye motorlarından ayırıyor kendini. Kalitesi,sağlamlığı ve parça fiyatlarıda hondadan aşağı değil.
arkadaşım GT250 de ne estetik gördün lastik ve teneke gibi deponun dışında anlamadım , gerçi zevklerle renklerde tartışılmazmış önceki yazımda belirttiğim gibi ,bide CBF250 yi kaç tane kuryede gördün sen hangisi para verip alabiliyoki kuryelerin belkide % 2-3 ü anca kullanıyodur çünkü pahalı alamıyolar..
bide ek olarak gösterge panellerini bi karşılaştır istersen malzeme farkını ve kalitesini daha iyi anlarsın....
-
-
st_erdogan adlı üyeden alıntı
M-ottoman CBF 150 çok rahat bir motor. Yakıt tüketimi de düşük. Eğer uzun yol ve otobana çıkmam, kısa mesafe kullanırım diyorsan çok çok pratik bir motor. Hyosung konusunda bilgim yok, ama bahsettiğin GT250 sonunda R olanındansa kesinlikle uzak dur. Tam bir yarış motoru, oturuş pozisyonu öldürür
(Cometten bahsediyorsun di mi? Rsız olanından?)
hocam yapma tam bir yarış motoru mu??? ben biniyorum ama yapılan profesyonel testlerde bile oturuş pozisyonunun gerçek yarış tarzı olmadığı yazıyor.
-
vıceroy adlı üyeden alıntı
2 milyar fiyat biçtiğiniz, ve satılmadığını iddia ettiğiniz için ciddiye bile almıyorum bu mesajı. Bilmediğimiz şeyler hakkında sallamaya ne meraklı bir milletiz.
M-ottoman adlı üyeden alıntı
St_erdogan özür dilerim sen de fark etmişsin
Evet comet'ten bahsediyorum.Arkadaşlar zaten ileride de ''tabii ki eğer imkanım olursa'' 500 / 600 cc'nin üzerine çıkmayı da düşünmüyorum, hele race tipi bir motoru oturuş pozisyonu ve agresifliği yüzünden hayal bile etmem.Bence bu cc'den yukarısı motorculuktan çıkıp F-16 pilotluğuna giriyor.
M-ottaman CBFyi değiştirecek olsam Hyosung alternatiflerim arasında. 4 aydır CBF ile 2000 km yol yaptım, bugün bana soracak olsan yine CBF ile başlardım. 11 beygircik 130 kilo ağırlığında bir motor bile tecrübesizliğin yüzünden seni zor durumlara sokabiliyor. 30 beygirlik bir motorla kaç kere kaza yapardım Allah bilir artık (kaza yapmadım Allah'a şükür ama çok sınırından döndüm)
Bir de CBFnin parçalarının ucuzluğunu göz önünde bulundur derim. Benzin tüketiminin düşüklüğünü göz önünde bulundur derim. Servis kalitesini göz önünde bulundur derim. Karar vermek elbette zor iş ama en doğrusunu vereceğine eminim.
copycat adlı üyeden alıntı
hocam yapma tam bir yarış motoru mu??? ben biniyorum ama yapılan profesyonel testlerde bile oturuş pozisyonunun gerçek yarış tarzı olmadığı yazıyor.
Yani fena halde yatık ve zorlu bir oturuş pozisyonu var, vurgulamak istediğim oydu. 600F yanında touring gibi kalıyor mesela. 600 RR ayarında bir oturuş pozisyonu yok mu sence de?
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
Dostum st_erdogan kime sorsam herkes cbf diyor. (hyo daha sonra ki tercih diyorlar).Sanırım kararım da bu yönde olacak.
Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar! M. KEMAL ATATÜRK
-
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
erdo2002 adlı üyeden alıntı
benim son hız için dediğim değer CBF 150 içindi.CBF 250 bildiğim kadarıyla 140km/s çıkıyor.Yanlış anlaşılmış demekki
Kendi motorum için söyledim o hızı (110km/s ) ve devamında biri 110km CBF 250 140 yapıyor aradaki 30km fark içinde 3-4 milyar farka deymez bence.
Elbetteki manzeme kalitesi daha iyi ama bu tip motorlar geçiş motoru olduğundan ben şahsen 3-4 milyar fazladan para vermek istemedim ve cbf 150 aldım.Fakat 2.el bir cbf 250 temiz bulunursa alınabilir.Şahsi fikrim.
CBF150 ile aralarındaki fark çok fazla. 150 liğin torku çok düşük. ivmelenmesi de cbf250 yle alakası yok. motorları sadece son hız olarak kıyaslamayın. her iki motoru da kullandım, performanslarının farkı dediğiniz gibi basit değil
Denkgelirse cbf250 yi bi kullanmanızı tavsiye ederim. Esen kalın.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
kardeşim bende motor kullanmaya scooterdan başladım hiç vitesli tecrübem yoktu benimde aklımda cbf 150,cbf 250,hyosung comet 250 wardı hepsinide kullanma imkanım oldu (test olarak) ve hyosung comet 250de karar kıldım.ve bu motoru tercih ettiğim için hiç pişman deilim eğer cbf 150 alsaydım şimdi satmak için uğraşıo olurdum (motoru alalı 11 ay oluo)yinede kararsenin...
Ken wa kyouki. Kenjutsu wa satsujin-jutsu. Donna kireigotoya odaimoku wo kuchi ni shite mo, sore ga shinjitu...
-
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Motorum yok henüz. Ama konuşulanlardan Yamaha YBR 125 iyi derim başlangıç için. Benim almayı dÜşündüğüm makine bu en azından. İnşallah aradığını bulursun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)