Erdem söylediklerin doğru ancak kiloları yanlış yazmış olsalar da diğer motorların kilosu da yanlış ve lbs cinsinden de olsa kg cinsinden de olsa ağırlık olarak en hafifi 600RR. Zaten lanse edilirken kategorisinin en hafifi şekilde lanse ediliyor. Aslında bu başlığı daha önceki kıyaslamalara karşılık açtım. Gördüğünüz gibi kıyaslamalar çok da anlamlı değil. Bir dergiye göre Honda birinci, başka dergiye göre başka markalar. 600cc ve 1000cc bir motorun ilk hızlanmaları birbirine çok yakın, bir süreden sonra 1000cc arayı açıyor, kopup gidiyor. Ben bu tip kıyaslamaların hiçbirine güvenmiyorum aslında. Daha önceki senelerde de yapıldı, şimdi de yapılıyor. Ben sadece yeni 600RR hakkında çok olumlu şeyler duydum, gerçekten çok farklı bir motor mu yaptılar diye merak ettim sadece. Ben Kenan Sofuoğlu ve takım arkadaşı Carpentier'in yorumlarını dinledikten sonra zaten yeni 600RR'ın kötü bir motor olduğunu düşünmüyorum.
Bence bu tip testleri kendimiz yapalım, İsmail 600RR alıyor, sende de R6 var, bende de 1000RR, başkalarını da bulalım, bir gün çeşitli testler yapıp ciddi rakamlar koyalım ortaya. Böylece hangisinin iyi olduğunu anlayabiliriz.
HESD konusunda şunu söyleyebilirim, 600RR'da HESD var ve deponun ön tarafında gizli şekilde bulunuyor. Satıcılar birşeyden anlamaz, onlar sadece para kazanmaya endeksli, sattığı malı tanımayan tüccarlardır.
www.600rr.net forumuna üye olup oradaki insanlarla tanışabilirsiniz. Adamlar 1-2 aydır kullanıyor motoru, üstelik çoğu da yarışıyor. Ben oradan yararlanıyorum. Dergilerde yapılan marka arkasına saklanan yorumları okumak yerine buradaki yorumları takip edin çok daha yararlı olur.