Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Hyosung'mu Honda'mi :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    kolunda kullandığı markanın dövmesi ile dolaşanlar ile tartışmamak lazım diye düşünüyorum
    Mesaja Ek: neden: her bir markanın belirli segmentte kendisini kanıtlamış olan modelli vardır. markalar kullanıcılarına o modeller ile güveni sağlarlar.
    ve aynı zamanda 15 yıl öncelerine kadar japon motorları piyasada kimse beğenmezdi. şimdi japon olmayanlar beğenilmiyor. fiyat / performans oranı benim için alımı etkileyen bir unsurdur. diğer kişiler için bu fark edebilir. fakat konu motor olunca yerli bir motor markası ve kaliteli bir üretim olsun istiyorum. bu kadar beyin fırtınasını yerli bir motor için yapmış olsak güzel bir kaç model çıkar diye düşünüyorum
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    komtan, bugün birçok teknoloji gibi motosiklet teknolojisinin de dibine vurduğu ülke Japonya. Japonlar Hiroşima'ya atılan atom bombası nedeniyle diğer ülkelerden 50 yıl (bu yarım asır ediyor ve inanılmaz bir süre) geriye gitmiş olmalarına rağmen çok çalışkan karakterleri nedeniyle bugünün teknoloji merkezi olmuşlardır. O yüzden bahsettiğin markaların ne zaman firma kurduğu pek önemli değil, Husqvarna mesela o tarihlerde silah üretiyordu. Eğer motosiklet teknolojisinden konuşacaksak ve markaları özellikle ülkelere göre kıyaslayacaksak bu firmaların kullandıkları motosiklet teknolojisinden konuşmak gerekir, nasıl silah veya enstrüman ürettiklerinden değil.
    boy, teknolojiyi tartışmıyorum, alıntı yaptığım ve yazdığım mesajı iyi okumamışsın belli ki

Bahsettiğim firmaların ne zaman kurulduğu elbette önemli değil bende zaten bunu anlatmak için o mesajı yazdım, firmaların kullandıkları motosiklet teknolojisinden konuşmak gerekir demişsin evet bende öyle düşünüyorum ki Husqvarna için 1689 'da kurulup 1903 'de motorlu araçlarda boy gösteren dedim, 1689 'da ürettiği silahtan bahsetmedim veya gidipte Güney Kore 'li Hyundai 'nin, Samsung 'un başarılarından bahsetmedim, Güney Kore 'yi veya başka ülkeyi ön plana çıkarmadım hatta Honda 'yı yerip Hyosung 'ı da övmedim, ben marka ya da ülke fanatiği değilim, "Bir Kore firmasını, bir Japon firması ile karşılaştırmak bana pek anlamlı gelmiyor" demişsin benim karşı çıktığım zihniyet işte bu, kuruluş yılına göre markaların yargılanmasıda aynı zihniyetin ürünüdür bence, benim yaptığım bunu ironik bir biçimde eleştirmekti sadece

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    komtan, biliyorsun benim için Honda diğer markalara göre daha çok tuttuğum, teknolojisine daha çok güvendiğim ve daha çok tercih ettiğim bir markadır ama Honda fanatiği değilim, Honda'dan başka markaya binmem diye bir düşüncem yok. Yamaha, Suzuki ve Kawasaki de çok başarılı Japon markaları. Bence burada kıyaslama yanlış yapılmakta. Genelde insanlar birbirine yakın özellikteki ve fiyattaki ürünler hakkında kararsız kalırlar. Hyosung GT250R ve Honda CBR 600F birbirinden hem özellik, hem de fiyat olarak çok farklı ürünler. Tartışma da buradan çıktı zaten. Konu geldi dayandı, Hyosung ile Honda karşılaştırılır mı, karşılıştırılmaz mı konusuna...

Bence karşılaştırılmaz, karşılaştırılmamalı. Senin karşı çıktığın zihniyet olabilir bu ancak Hyosung, Honda'nın yanından bile geçemeyecek bir teknoloji ve kalite sunuyor benzer modellerde. Senin dediğine göre, bu yanlış bir zihniyet ve bu kıyaslamanın yapılması normal. Kıyaslamayı biri Kore, diğeri Japon motoru diye yapmayalım demiyorum. Teknoloji farkına bakarak yapmayalım diyorum. Bir kere 650cc diye bir sport kategorisi yok. 600cc den daha yüksek hacim olmasına rağmen GT650R 79 hp üretebiliyorken, 600cc olan CBR600F 109 hp güç üretiyor. Üstelik iki motor arasındaki ağırlık farkı da tam 20 kg. Fren ve amortisör sistemi farklarından hiç bahsetmiyorum.

Kimseye Hyosung kötü motordur, almayın demedim. Aksine GT250R modelinin başlangıç için çok uygun bir motor olduğunu söyledim defalarca. Ama hiçbir zaman GT650R ile CBR600F'i kıyaslamayın derim. İki motorun uzaktan yakından alakası yok!
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Evet haklısın, Hyosung GT250R ve Honda CBR 600F birbirinden hem özellik, hem de fiyat olarak çok farklı ürünler ancak ilk mesajı yazan arkadaşın derdi hangisinin iyi olduğu, teknolojik olarak üstün olduğu değil ki?
    "race tarzı ve 250cc üstü motorsiklet sahibi olmadım hiç" demiş yani yeni bir başlangıç yapacak ve tavsiye istiyor. A ya da B hangisi iyidir demiyor, bunları bana karşılaştırında demiyor, başlangıç için bana uygun olanı hangisidir diyor.

Honda teknolojisi iyi, 50 lerde kurulmuş, köklü firma, teknoloji gayet güzel, ARGE şukela, düşünmeden 600f ile başla, 80 lerde üretime geçmiş markayı düşünme, hatta paran varsa 1000rr ile başla ileride yükseltmek istersen kaybında olmaz mı demek gerekiyor?

Konu biraz çarpık gelişmiş ve tartışma yanlış yerlere gelmiş, başlangıç için defalarca yazdığın bilgilerini sunman, daha evvel sunduklarına yönlendirmen gerekiyor aramızda ki bilgili ve deneyimli arkadaşlardan birisin.

Konuya dahil olduğum nokta dediğim gibi ironik bir eleştiriden ibaretti, herhangi bir karşılaştırma yapmadım, yapılana yorum yazmadım, honda 'nın 50 yıl sonradan gelmesine rağmen teknolojik olarak bulunduğu konum ortada, bunu vurgulamış oldum, kuruluş yılının, firmanın ulusunun tercihlerde bu kadar etkili olmasını doğru bulmadığımı açıkladım, motosiklet bir kültürdür, sektör bir mozaiktir, her ulus ve firma bu mozikte parçadır, tamamlayıcı unsurdur.

Umarım konu çıkış amacına ulaşır, devamı o şekilde gelişir

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    en iyisi hondadır. hem capon hemide yaşlı ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Pooff bu honda kıyaslamalarından bıktık artık
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en iyisi hondadır. hem capon hemide yaşlı ..
    Doğru söylüyorsun ! Biz birkaç arkadaşla beraber bu kararı verdik burada.

Bence bu konuyu uluslararası alana da taşıyıp, Honda haricindeki tüm motosiklet fabrikalarını kapatılması için müracaat edelim.

Eee ne de olsa en iyisi dururken hangi "salak" gidip başka marka alır ki ?

İşte bu gaflete düşenlerin ( yani Honda harici motor alanların) uslanacağı ve akıllanacağı yok.

En iyisi diğer fabrikaların kapatılması....
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bence bu konuyu uluslararası alana da taşıyıp, Honda haricindeki tüm motosiklet fabrikalarını kapatılması için müracaat edelim.

Eee ne de olsa en iyisi duruken hangi "salak" gidip başka marka alır ki ?

İşte bu gaflete düşenlerin ( yani Honda harici motor alanların) uslanacağı ve akıllanacağı yok.

Yorum dedin mi bir numaradasın abi Yamaha kullanıyorum ama diyelim onlarda kapatsın
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @komtan
    Konu biraz çarpık gelişmiş ve tartışma yanlış yerlere gelmiş, başlangıç için defalarca yazdığın bilgilerini sunman, daha evvel sunduklarına yönlendirmen gerekiyor aramızda ki bilgili ve deneyimli arkadaşlardan birisin.
    Sağol Defalarca 600F gibi bir makinanın başlangıç için uygun olmadığını söylemekten bıktım. Birinin senelerce scooter kullanması 600F'e geçmek için uygun değil, bunu da yüzlerce defa söyledim. Konunun karışmasının nedeni arkadaşın birbirinden alakasız iki motoru seçenek olarak göstermesi. Yani 600F mi alsam 600RR mı şeklinde bir başlık olsa inan bu şekilde bir tartışma çıkmazdı. GT250R bence uygun motordur.

@ledo
    Doğru söylüyorsun ! Biz birkaç arkadaşla beraber bu kararı verdik burada. Bence bu konuyu uluslararası alana da taşıyıp, Honda haricindeki tüm motosiklet fabrikalarını kapatılması için müracaat edelim. Eee ne de olsa en iyisi duruken hangi "salak" gidip başka marka alır ki ? İşte bu gaflete düşenlerin ( yani Honda harici motor alanların) uslanacağı ve akıllanacağı yok. En iyisi diğer fabrikaların kapatılması....
    Hehehehhehe Çok doğru söylüyorsun Levent abi, sen de şu dandik Hyosung'unu sat artık yoksa elinde patlamasın... Zaten viraj alamıyor, bir sokağa girerken bile kamyon misali açıktan almak gerekiyor. Anladın sen onu Levent aaaaabi Ben de şu yarışlardan sonra belki başka markalara yönelirim diyorum. Şu Honda'dan kurtulmak lazım, sanki adamların savunucusu gibi konumda kalıyorum.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle bunlar kendi doğru bildiğim görüşlerimdir düşüncelerimdir umarım yine sorun çıkmaz ...
    Honda CBR 600 F 4 silindirli 650 cc Hyosunglar 2 silindirli modellerdir aradaki fiyat farkıda 3000 ytl civarındadır 600 F GT 650 R...
    Hyosungların motorlarının dizayn ve geliştirme işini daha bir çok ünlü firmaya tasarım yapan Japonya Hamamatsuda kurulu R&D ekibi yapmıştır.600 F ile 250 R kıyaslaması herkezinde hemfikir olduğu üzere çok yanlış ancak kendi klasmanında 250 cc makineler içerisinde bu teknik verilerle daha iyi bir makine ben göremiyorum.

trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    yaw bende Honda fanatiğiyimdir. Arabamda honda ama (fiyat/performans)1-acemilik formülünden Hyosung GT250R çıktı. Hyosung kullanıyorum çokta memnunum ilerde inşallah 600RR alacam am ozamana kadar Hyosung un üstündeyim ve herkesede tavsiye edeyorum...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende ileride 600 F yada CBF 600 Honda düşünüyorum hatta alacağım Trasher gibi makinemi çok beğeniyorum memnunumda.Bir başka önemli ayrıntı ikinci el 4000 km de bir yaşında bir 600 F 13000-13500 ytl Sıfır GT R 9000 ytl...

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şurda model hakkında konuşanların bakıyorumda çoğu konuştukalrı her modelede sahip olmuş kişiler ..ben ilk hondama bundan 16 yıl önce sahip olmuştum 4 honda almışım bu ana kadar 2 tanede hyom olmuş 2yamaha 1 piaggio 1 de KTM almış satmışım ..
    en büyük hayalim transalp almaktı taki türkiyede benzin fiyatlarından ümidimi tamamen kesene kadar.. transalp bu segmentte diğer rakiplerine oranla en çok yakan motor kullananlar bunu hakettiğini sölüyo ..ben hem 650 gs hemde trans kullanmış biri olarak yakıttaki nerdeyse yarı yarıya farkı göz önüne aldırmayacak bir performans farkı görmedim ..dikkatinizi çektiyse hayatımda en çok kullandığım marka honda .. ama at gözlüğü ile bakmamak lazım ..binmek denemek binenleri dinlemek lazım
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eee ne de olsa en iyisi duruken hangi "salak" gidip başka marka alır ki ?

Levent abi kendinize haksızlık ediyorsunuz...

estağfurullah...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=estagfurullah

Kymco hariç hepsi bencede kapansın...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı myheart adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sende baslıga makara yok diye yaz
    Ben ciddi insalar cevap versin diye başlık attım.Ne bileyim sen makarnacısın

Alıntı fedos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel ve kaliteli bir tartışma ,zevkle izliyorum.Bilgi yarışına devam lütfen .
    Kardeş bu iltifatlarını üzerime alıyorum..kimse kusura bakmasın..Başlığı ben attım

Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba herkese,
    Honda gibi 1947 yılından buyana motorsiklet üretimi yapan ve kendini her platformda kanıtlamış bir kuruluşu, daha dün ( 1978 ) yılında kurulmuş ve 1979 da Suzuki Motors JAPAN ile birleşerek 1980 yılında tamamlanmış ve ilk ihracatını 1982 yılında yapan!
    1990 yılında 2'nci bir fabrikasınıda Daesung / Kore de açan bir firma ( markayı ) kıyaslıyorsunuz!

umarım bu tartışmaya burada bir nokta koyarız

Selamlar,
    Özer
    Kardeş mantığına hasta oldum Honda daha eski daha sağlam,Hyosung daha yeni daha az sağlam...Makine kalitesini ne zamandan beri bir markanın eski olması gösteriyor anlayamadım Hyosung daha iyi demiyorum ama 1978 yılına daha dün dediğin makina 28 senelik bir geçmiş demek bunamı az diyorsun??Benden dahi yaşlı

Ayrıca konuyu çok dağıtsınız arkadaşlar, ben cc kıyaslaması yaptım.Bende tabiki Honda varken Hyosung almam.Bugün hiç bir tecrübesi olmayan insana dahi sorsan eminim Honda der.Benim maksadım bir race makinada 250cc mi yoksa 600 cc mi bana daha uygun olur.Bunu sormamın tek nedeni ise ben Honda almak istiyorum.Ama bu kadar büyük bir makineye hiç sahip olmadım ve kullanmadım,tecrübesi olan arkadaşlardan detaylı bilgi edinmek istedim. Siz tuttunuz honda nereee Hyosung nere bilmem honda bu yılında kuruldu Hyosung bu yılında kuruldu.Yok Hyosung'un debriyaj teli koptu...Tamam belki bu bilgilerde önemli ama bu bilgiler bilgilendirmeden çok kendi motorunuzu savunma gibi bişi oldu

Aranızda gerçekten çok güzel cevaplar var ama şu son 2 sayfadır cevapların konusu değişti.Daha önce bana bilgi veren arkadaşlar şimdi kendi motorlarını savunmaya başladı.Bu savunma tartışmalara dönüştü Tamam eminim hepinizin motoru çok ii .

Neyse, yinede cevap yazan herkese çok Teşekkür ederim. Cevaplarınızı dikkatle okuyorum.Çünkü benim için önemli.

blackberry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı Şeytan...
    600 lük bir motorla 250 lik bir motoru kıyaslamak doğru olmaz ama.ikiside sınıfına göre sağlam motorlar.duyduğuma göre hyosung suzukiye motosiklet motoru üretiyormuş ne kadar doğru bilmem ama.hyosung gerçekten güzel bi motor.benimm hayalimde hyosung almak ama.honda 600 biraz bütçeme göre baya pahalı bir motor.ikinci ele almayı düşünüyorsan honda al derim
    Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....

ben hemen kara verme derim. ayrıca biri 250 lik diğeri 600 .
    senin beklentilerini 250cc karşılarsa hyosung alabilirsin.
    ayrıca bu iki marka arasına sıkışıp kalma başka markalarda var

bence hyosung al kardeş kalitede hondadan eksik kalır hiç bir yanı yok hondayıda iyi bilirim hyosung uda hem yavaş bir motor değil 190km/s hız yetmiyormu kardeş hem şehir içinde de rahatlıkla kullana bilecegin bir motor bence 600 lük alırsan kendini tutamazsın ve ibrenin dibini görmeye çalışırsın her zaman kendimden ve çevremdekilerden biliyorum dayanamazsın basarsın zabdedemezsin ve Allah korusun yapacağın kaza kaçınılmaz olur bence hyosunk kardeşim iyi düşün ve sana faydalı olabilecek motoru seçbence en ideali hyosung vesselam

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Merhaba arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Daha öncede dediğim gibi Honda CBR 600 F çok istiyorum ama mantığıma yatmıyor. Sanırım sağlıklı ve mantıklı düşünüldüğü zaman Hyosung benim için en ideali. 8 sn.de 100 km hız yapan bir makine, hem yariscii arkadaşında dediği gibi 180-190 km hız şimdilik yeterli, çünkü honda 280 km civarı hız yapar.Ben bu hıza nerede ualaşacağım yol yok yol olsa yeterli tecrübe yok ve kaldiki devirli motor şehir içinde geziye müsait değil. Hata kabul etmez ama Hyosung alırsam ufak tefek hataları kapatırım.2-3 yıl biner sonra büyütürüm. Hem bu zaman zarfında yakıttan da kurtarırız Yinede fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Saygılar...

tderida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '99 Blackbird; '03 Blackbird; 02 Gsx750F; '93ZZR60
    Of of neyi tartışıyorsunuz hala, Hyosung tabi ki iyi bir marka ama Honda cbr 600F'le kıyaslanamaz tabiki, şu an garajımda '06 600F ve '05 Suzuki GSX 750F var. Yakın yaşta, kulvarda (sport-touring), beygir ve tork gücünde olmalarına rağmen ağırlık, sürüş kolaylığı, teknoloji(enjeksiyon-karbüratör; otomatik-manuel jikle vs.), süspansiyon tasarım olarak farklılar ve birbirbiriyle kıyaslayamazsın. Açıkçası ben ikisi arasında tercih yapamıyorum. 600Fi ille de karşısına bir makina koyacaksanız GSX750F ile kıyaslayın Hyosung bunlara ne yazık ki yaklaşamaz bile...
    Bir mum diger bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler