Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

SYM 200 Joyride & Honda 150 Dylan

REKLAM ALANI

İki model arasında kararsız kaldım.Yardımcı olursanız sevinirim.Hangisini tavsiye edersiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ahriman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SymWolf125 06 (r.i.p)/ HyoGv250 09 (r.i.p)/ybr 12
    Kullanım amacına göre değişir derim, ikiside sorunsuz ve kaliteli makineler. Dylan konforsuz sayılır joyride'a göre çünkü direksiyonla koltuk arası mesafe kıvrımlı ve kısa. joyride biraz daha cüsseli ve bagajı gerçekten geniş.

dylan...
    forumlarda arattır ya da imzama tıklayarak dylan topiğini oku,imkanın varsa dylan toplantılarına git ve öyle karar ver..bir süre sonra 2motorunda sana küçük geleceğinide ekleyim ama imkanın kısıtlıysa yani tek tercih yapman gerekiyorsa ne kadar objektif olabilirim bilemiyorum ama dylan derim..

bence de kullanım amacına göre değişecek bişey yok bence,7500km yaptıktan sonra tek kontak bir gün içinde 550km yol yaptık 2 kişiydik motorun üstünde ve belliklerimizi taktıktan sonra hiçbir problem yaşamadık...

dylanında selesinde 3 4 cm sünger var,sym nin 8 10cm filan mı?yoo onunda aynıdır..
    dylanın konforsuz sayılmasına karar verilebilmesi için kullanılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca..bol keseden yazmayın yani..

ahriman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SymWolf125 06 (r.i.p)/ HyoGv250 09 (r.i.p)/ybr 12
    dylanında selesinde 3 4 cm sünger var,sym nin 8 10cm filan mı?yoo onunda aynıdır..
    dylanın konforsuz sayılmasına karar verilebilmesi için kullanılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca..bol keseden yazmayın yani..
    arkadaşım bol keseden sallamadım, tanıdığımda var ondan kullanıyorum 2 motoruda. ayrıca ben dylan'a kötü demedim, arkasında honda var zaten kötü olması zor.. ama diz mesafesi bana kısa geldi joyride daha rahat o açıdan.
    motosiklete bin oğlum çünkü motosiklet hayattır!

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    honda da güzel fakat kesinlikle joyride derim daha konforlu ve daha cüsseli duruyor dylan daha çok pizzacı motorlarını andırıyor ben joyride aldım şu an 800 km. de ve hiçbir problem yaşamadım eğer deneme imkanı varsa ikisinide dene öyle karar ver derim

Atlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Karar verme aşamasında aynı topicten bende açmıştım zamanında ve kararımı Joyride alarak verdim ve iyikide öyle yapmışım İyiki Joyride almışım dememin sebepleri çok ama en basitinden birkaçtanesi şöyle; Joyride kesinlikle konfor için tasarlanmış, 2 kişilik tasarlanmış bir seleye sahip ve oldukça rahat (artçı yukarda olduğundan hem manzarayı rahat görüyor hemde kaskların çarpışması gibi dertler yok, ayrıca arkayada yaslanabiliyor), heybetli ve bir okadar da güçlü, bagajı topcase gerektirmeyecek kadar büyük, öncamın avantajları saymakla bitmez, her iki frende disk olması başka bir avantaj. Toplam 3500 km istanbul trafiğinde kullandım, 110 kiloyum ve buna rağmen trafikte kalkışlarda hertürlü araca kafa tutabilirim. İlk 100 km hıza ulaşması birkaç saniyeyi geçmiyor, oldukça atak. 250 cc lik motorları aratmayan bir güce ve konfora sahip olmasına rağmen 250 cc lik motorlardan daha kıvrak ve atak. Yani ilerde motoru değiştirmek istersen en az 400 lükten aşağısı kesmez seni. Ayrıca toplamda 200 kg lik bir yükle (ben ve artçım) yokuş yukarı (barbaros) 80 km hızla çıkabiliyoruz (barbaros yokuşunun neredeyse 2 katı eğimli bir yolda -eminönü mercan yokuşunda-) yoğun trafikte (dur-kalk) motoru zerre bağırtmadan hatta hararet bile yapmadan çıktığımda motoruma birkez daha aşık oldum diyebilirim. Dylan kötüdür demiyorum ama cebine zarar, daha ucuza daha fazla konfor ve SYM kalitesi. Yani işe birazda duygusal yönden bakmak lazım

izel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dylan
    Alıntı Atlas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk 100 km hıza ulaşması birkaç saniyeyi geçmiyor, oldukça atak. 250 cc lik motorları aratmayan bir güce ve konfora sahip olmasına rağmen 250 cc lik motorlardan daha kıvrak ve atak. Yani ilerde motoru değiştirmek istersen en az 400 lükten aşağısı kesmez seni. Ayrıca toplamda 200 kg lik bir yükle (ben ve artçım) yokuş yukarı (barbaros) 80 km hızla çıkabiliyoruz (barbaros yokuşunun neredeyse 2 katı eğimli bir yolda -eminönü mercan yokuşunda-) yoğun trafikte (dur-kalk) motoru zerre bağırtmadan hatta hararet bile yapmadan çıktığımda motoruma birkez daha aşık oldum diyebilirim. Dylan kötüdür demiyorum ama cebine zarar, daha ucuza daha fazla konfor ve SYM kalitesi. Yani işe birazda duygusal yönden bakmak lazım

Arkadaşım öncelikle motorun hayırlı olsun. 100km ye çıkışı bikaç saniye demişin
    Saatin bozulmuş herhalde 650cc burgmanlar 3-4 saniyede çıkıyor.

SYM yi yakından görmedim ama 144kg ve 14.5 hp olduğunu internetten öğrendim.
    yani kısa bi hesapla 120kg /15,6hp Dylan ile 144kg /14,5 hp motorun hızlanma değerleri ortadadır. Ayrıca 100km ye çıkış sn. bazında düşünürsen min. 12-14sn civarıdır.
    Dylan ile SYM yi performans olarak karşılaştırsan Dylan, SYM yi biraz yer gibi duruyor.

Konfor olarak SYM ye binmedim ama yazan arkadaşlara göre daha konforlu olsa gerek.

Bundan anlayacağımız ufak hızlı motor ile hantal rahat motoru yani elma ile armut toplanmaz gibi geliyor.
    Alıcak arkadaş ne istediğine karar verirse (performans veya konfor) ona göre yönlendirmek en doğrusu.

Kazasız sürüşler dilerim.
    34 BC 8561
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
    Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    İzel kardeşim, ben joyride uçar, jet gibidir, 2 sn de 100 km ye çıkar, dylan tozuna bile yetişemez deseydim söylediklerin belki doğru olabilirdi. Birkaç sn de demek 3-4 sn demek değildir öyle olsaydı öyle derdim zaten, benim amacım konforunun yanında yeterli derecede performansının olduğunu söylemekti. Tabiiki elma ile armutu karşılaştırmaya çalışıyoruz ve iyi yapmıyoruz ama arkadaşın tercihleri doğrultusunda yönlendirmeye + bilgilendirmeye çalışıyoruz. Eğer dylan'ın bir rakibi var mı gibi bir soru sorsaydı o zaman daha farklı bir cevap verirdim, ve cevabımda SYM HD 200 olurdu. Üstelik elma ile elmayı karşılaştırarak vermiş olurum.
    Herneyse en doğru seçimi, bizzat test ederek vermekte fayda var. İlerki tarihlerde uygun bir gezide denk gelirse kendi Joyride'ımı severek test için verebilirim.

Motosikleti
    Honda Dylan
    Alıntı Atlas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzel kardeşim, ben joyride uçar, jet gibidir, 2 sn de 100 km ye çıkar, dylan tozuna bile yetişemez deseydim söylediklerin belki doğru olabilirdi. Birkaç sn de demek 3-4 sn demek değildir öyle olsaydı öyle derdim zaten, benim amacım konforunun yanında yeterli derecede performansının olduğunu söylemekti. Tabiiki elma ile armutu karşılaştırmaya çalışıyoruz ve iyi yapmıyoruz ama arkadaşın tercihleri doğrultusunda yönlendirmeye + bilgilendirmeye çalışıyoruz. Eğer dylan'ın bir rakibi var mı gibi bir soru sorsaydı o zaman daha farklı bir cevap verirdim, ve cevabımda SYM HD 200 olurdu. Üstelik elma ile elmayı karşılaştırarak vermiş olurum.
    Herneyse en doğru seçimi, bizzat test ederek vermekte fayda var. İlerki tarihlerde uygun bir gezide denk gelirse kendi Joyride'ımı severek test için verebilirim.
    Atlas Abi,
    Bir kaç sn. olayını yanlış anlamışım herhalde özür dilerim!
    Yazını okuduktan sonra müthiş bi performans varmış gibi algıladım hatta bundan sonra 400cc den aşağısı kesmez diip vurguyu arttırmışsınız.
    Bi an dedim vay be neymiş bu motor da bizim haberimiz yokmuş!
    Ama mantık olarak 250cc bi italyan, japon ve tayvan malı alırsan uçmuş gibi hissedeceğinize emin olabilirsiniz
    250cc motorlar 20-22hp civarıdır yani buda yaklaşık sizin motorunuzdan %50 fazla güç demektir. Kg. bazında da birbirlerine yakındır.
    Ayrıca Dylan ceba zarar derken neyi kast ettiniz merak ettim?
    SYM nin servis + bakım ücretlerini de yazarsanız sevinirim.
    1.000km bakımına ben 10ytl ödedim.
    4.000km bakımına 48ytl ödedim.
    km. de yakıt tüketimi max. 0,12ykr (sürekli gazlama + 120 - 130km hız ile yolculuk şeklinde)
    Sakin kullanımda 23ytl lik benzin ile 240-250km yol katedebiliyosunuz.

Lütfen 0km fiyatlarını da yazarsanız almak isteyen arkadaş fiyat + performans + konfor olarak tam bir bilgiye sahip olabilsin.
    Açıkça kendi fikrimi söylemek gerekirse SYM arkadan bir motora benziyor sanki ufak bi Suzuki Burgman. Demek istediğim şudur ki benzetilme bi motora binmektense kopyası çıkartılan motora binmekte fayda var. (imkanlar dahilinde)
    Dylan 0km fiyatı 5.500ytl dir.
    İlerki tarihlerde gezilerde karşılaşmak üzere ve bilgi + tecrübelerimizi paylaşmayı isterim bide test etmeyi tabi
    34 BC 8561

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Sevgili İzel, bu karşılaştırmayı holiganizm boyutlarına taşımak istemiyorum, ancak birkaç noktayı açıklığı kavuşturmam gerekiyor sanırım.
    İlk olarak ister dylan, ister joyride, isterse 250 cc bir scooterda ilk 100 km deki ivmelenme grafiği hemen hemen aynıdır. Fark 100 km nin üstüne çıkıldıktan sonra yada motorlar maksimum devirlere yaklaştığında ortaya çıkar. Yani 14, 15 veya 22 bg karşılaştırması ilk 100 km hız için anlamsızdır. Dolayısıyla joyride ile yada dylan ile 110-120 km arası hızlarda sorunsuz yolculuk ediyorsanız 250 cc lik bir motorda sizi etkileyecek ne olacak? Ha eğer ben 250 cc lik bir motorla 140-150 km hız ile yolculuk ederim diye düşünüyorsanız yanılırsınız bunu burgman 400le bile zor başarırsınız. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir son hızda 5-6 beygirlik fark için 250 cc bir motora para ödemem, üstelik şehir içinde kullanacaksanız yapabileceğiniz hız ortadayken.
    İkinci olarak Dylan cebe zarar demiştim doğru, çünkü şuanki nbc motor ( NBC MOTORS ) fiyatları 4.500 ytl, dylan 5.500 ytl yani 1000 ytl daha ucuz. Bunlara ek olarak dylan alırsanız almanız gerekenler; yan ayaklık + ön cam + joyridedaki 40 lt bagajı olmadığı için bir topcase. Bu aksesuarları da aldığınızda fiyatın nerelere varacağını siz düşünün.
    Servis ücretlerine gelince bu konuda hangi servisten ve nasıl bir hizmet aldığınıza göre fiyatlar değişir. Benim servis tercihim sitemiz sponsorlarından Altan Motor dur ve fiyatları onlara sorup karşılaştırma yapabilirsiniz. Çünkü sadece yağ değiştirerek servis hizmeti verdiğini iddia eden yerlerle karşılaştırma yapmanızı istemiyorum. Mümkünse kendilerini ziyarete gidin farkı kendi gözlerinizle görün. Ama genel bilgi olsun diye söylüyorum fiyatları sizinki ile aşağı yukarı aynı.
    Üçüncü olarak SYM ürünlerini kopya çin ürünleri ile karıştırmamanızdır. Her ne kadar ülkemizde Suzuki garantisi altında satılmasına ve suzuki servisleri bakıyor olsada dünyada ve avrupada kendini kanıtlamış bir markadır. Bu konuda isteyen SYM başlığından daha detaylı bilgilere ulaşabilir.
    Tekrar söylüyorum dylan kötü değildir ve her iki motor birebir kıyaslanamaz. Kulvarları farklı zaten, ben dylanı iki kişi rahat edemediğim için + ön cam + bagaj sorunu olduğu için tercih etmedim. SYM yi araştırdıktan sonra kalitesi + konforu + fiyatı daha uygun olduğu için tercih ettim.
    Biraz uzun oldu galiba artık kusura bakmayın, sadece körü körüne marka sadakati ile kıyaslama yapmadığımı belirtmek istedim. Ayrıca dylan başlığı hala takip ettiğim konular arasındadır.
    Sevgiler & Saygılar

Motosikleti
    Honda Dylan
    Amaç holiganlaşmak değil, gerçek bilgileri burda ihtiyacı olan insanlara doğru aktarmak ve motorlar hakkında detaylı bilgi sunmaktır. yani kısaca paylaşımdır.
    Servisten ne hizmet alınır diye soruyorum kendime ve çıkan cvp şudur.
    Eğer motorda hizmet isteyen bi sorun yoksa tabii ki sadece yağı değişecektir.
    Ek hizmete gerek yoktur. Çay ve kahve gibi hizmetere para vermiyorum
    Allah göstermesin kaza sonrası servis hakkında bilgim yoktur, allah kimseyede kaza göstermesin de bilmeyelim.
    ben sadece servisin bakım fiyatlarını yazdım.
    Yazınız güzel olmuş uzatmanın anlamıda yoktur elma armut olayında dönüyoruz.
    Herkes "kullandığı, bildiği " motoru yazarsa daha sağlıklı bilgiler çıkıcaktır kanaatindeyim.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    34 BC 8561

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)