Motosiklet Tutkunu Kardeşlerim Bir Yardım Lütfen
Reklamlar
-
Sayın Arkadaşlar,
Ben türkiyede ki motosiklet piyasası hakkında bir rapor hazırlıyorum. Güzelim memleketimizde, motosiklet dünyasının cigerindeki sizlerden aşağıdaki soruları içtenlikle cevaplamanızı rica edicem.
1. En çok tercih edilen marka hangisi? Niçin?
2. Teknoloji, fiyat ve kalite denilince hangi motosikletler aklınıza geliyor?
3. Hangi ülkenin motosikletleri, hangi özellikleri ile ön plana çıkıyor?
4. Ülkemizde üretimi yapılan ürünlerden memnunmusunuz?
5. Ülkemizde kaliteli imalatı yapılmış motosikletleri tercih edermisiniz?
6. Motosiklet dünyasında ucuz demek kötü demek mi?
7. Motosiklet aksesuarları ve kıyafetleri konusunda hangi markalar iyi ve siz hangilerini tercih edersiniz.
Soruları ayrı ayrı değilde tek yazı altında da cevaplandırabilirsiniz. Sizi fazla sıkmayayım.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Reklamlar
-
1-bence en cok çinli markalar tercih ediliyor sebep ucuz olması
2-honda yamaha kawasaki aprilla ducati ve suzuki bilindik markalar...
3-japon ve italyan markalar kaliteli ve pahalı, çinliler ucuz ve kalitesiz
4-ülkemizde üretilen ürünler çinliden pahalı ve sağlam, italyan veya japondan ucuz ve kalitesiz.
5- fiyatı malı hak ederse kullanırım.
6- paraya göre mal ve kalite tamamen doğru bir yaklasım, belli bir limitin üstüne çıkınca tarzda fiyatı etkiliyor.
7- herkes kesesine göre alabileceğinin en iyisini almaya çalısıyor(nolan,revit vb)
-
1-ucuz olmasından dolayı çin malı motorlar tercih ediliyor kaliteli dersen gözlemime göre honda
2-yamaha honda ducati kawasaki
3-japon ve italyanlar kaliteli en güvenilir markalar
4-pek değilim
5-kaliteli olursa tabiki tercih ederim
6-ucuz pahalı farketmez motosiklet kullanıcısı motosiklet kullanıcısıdır sadece maddi durum ile alakalı tabiki fiyat kaliteyi yansıtıyor
7-kontgerilla ya katılıyorum herkes maddi durumuna göre en iyisini almaya çalışıyor
-
kontgerilla adlı üyeden alıntı
1-bence en cok çinli markalar tercih ediliyor sebep ucuz olması
2-honda yamaha kawasaki aprilla ducati ve suzuki bilindik markalar...
3-japon ve italyan markalar kaliteli ve pahalı, çinliler ucuz ve kalitesiz
4-ülkemizde üretilen ürünler çinliden pahalı ve sağlam, italyan veya japondan ucuz ve kalitesiz.
5- fiyatı malı hak ederse kullanırım.
6- paraya göre mal ve kalite tamamen doğru bir yaklasım, belli bir limitin üstüne çıkınca tarzda fiyatı etkiliyor.
7- herkes kesesine göre alabileceğinin en iyisini almaya çalısıyor(nolan,revit vb)
Wayy beee Süpersin
Aynen
-
Cevap veriyorum
Cross Road Blues adlı üyeden alıntı
Sayın Arkadaşlar,
1. En çok tercih edilen marka hangisi? Niçin?
2. Teknoloji, fiyat ve kalite denilince hangi motosikletler aklınıza geliyor?
3. Hangi ülkenin motosikletleri, hangi özellikleri ile ön plana çıkıyor?
4. Ülkemizde üretimi yapılan ürünlerden memnunmusunuz?
5. Ülkemizde kaliteli imalatı yapılmış motosikletleri tercih edermisiniz?
6. Motosiklet dünyasında ucuz demek kötü demek mi?
7. Motosiklet aksesuarları ve kıyafetleri konusunda hangi markalar iyi ve siz hangilerini tercih edersiniz.
1. soru : Türkiye'de tam bir marka karmaşası var. Geçen yaz-ki izlenimlerime göre en çok şu motor satılıyor demek mümkün değil. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde marka tercihi tamamen yerel satıcının insiyatifindedir. Anlamadıysan bunu daha da açabilirim. Fakat soruyu en çok istenilen marka şeklinde değiştirirsen cevaplar daha berrak olacaktır.
2. soru : Teknoloji fiyat ve kalite diye bir kriter olmaz. Teknoloji ve kalite diye sorman gerekir. Çünkü modele yapılan yatırım ve çalışma saati, satış hedefine endexlenerek fiyat çıkarılır. Fiyat denilince Çin işi modeller de ön plana çıkar. Eee teknoloji ve kalite nerde kaldı? Fiyat olayını sorudan çıkartırsak şayet, bilinen markalar akla gelir. Ama işi bilen birinin cevabı BMW olacaktır. Bir çok insan BMW deyince aaa şeklinde tepki verecektir. Ama kazın ayağı öyle değil.
3. soru : Bu soru biraz pop kültürü yansıtan bir soru olmuş. İlk verilecek cevap Japon motosikletleri olacaktır. Ama kime Japon markalarını sorsanız aklına yarış tipi motosikletler gelir. Bu soru Türk motosiklet kullanıcısına sorulmamalı bence.
Çünkü her kategoride ayrı bir ülke ve marka ön plana çıkar. (Custom denilince Harley, Enduro denilince KTM,GS, Race denilince Yamaha, Honda vs. gibi)
Örneğin Amerika'da yılın Cadde motoru olarak Daytona seçilmiş. Bana göre tam bir komedidir.
4. soru : Kullanmadığım için bu soruya cevap veremem.
5. soru : "Yerli malı kullanmalı" sözü hayat felsefem olmasına (ve şu anda mümkün olmamasına) rağmen hemen tercih edeceğim bir şey değil. Öncelikle gerçekten kaliteli olduğunu her platformda ispat etmesi gerekiyor. Bunun en güzel örneği Vestel ve Beko'dur. Gevur memleketinde ürünlerimizi görmek ve satıldığını bilmek göğsümü kabartıyor.
6. soru : 2X2=4 Sadece motosiklet dünyasında değil her üründe ucuz demek kötü ürün demektir.
Bir şeylerden taviz vermeden ucuz ürün yapamazsınız. ya işçilik ucuz olacak(ki ne kadar etki eder?), ya hammadde ucuz temin edilebilecek (ki motosiklet için bu biraz zor),ya kalitesiz malzeme kullanacaksınız ya da ARGE çalışmalarına yatırım yapmayacaksınız(ki bu kısa vadede karlı gibi gözükse de uzun vadede üzer).
Şimdi bu düşünceme karşı çıkanlar olacaktır. Fakat uzun vadede değerlilik diye bir kavram var. Yani siz 15 liraya satılan bir tişörtün benzerini 3 liraya da bulabilirsiniz. Fakat 10 sene sonra kalitesi bilinen ve pahalı aldığınız tişört aynı sükse ve değerini korurken, diğer tişört ihtiyacı olana verilmek üzere kenara konulacaktır. Burada anlatmak istediğim sizin verdiğiniz değerdir. Ucuza aldığınız bir mala değer vermezsiniz. Ne kadar güzel olursa olsun.
Aslında bana göre Pahalı-Ucuz diye bir kavram yoktur. Değerli-Değersiz diye bir kavram vardır.(Buna güzel bir örnek şimdi aklıma geldi. Diyelim-ki dolapta dedenize ait bir kot pantolan buldunuz. Tabii-ki değerlidir. Ama eğer o kotun üzerinde 501 yazıyorsa daha da değerlidir.)
7. soru : Bu da tüm dünyada yerel satıcının insiyatifindedir. Bulunduğunuz yerde hangi marka varsa onu alırsınız. (tabii özellikle belli bir markayı arayanlar olacaktır. Bunların bir kısmı daha önce bu markayı kullanmış ve memnun kalmıştır. Diğer kesim ise reklamdan fazlasıyla etkilenen bir kesimdir.)
Kimse polemik yapmaya kalkışmasın. Yukarı da yazdıklarım tamamen bana ait düşüncelerdir. Yüzde yüz doğrudur diye bir iddiam yok. Bu nedenle yanlış olduğunu düşünüyorsanız da "vah zavallı" deyip geçin...
-
öceki cevap veren arkadaşlar iyice özetlemişler onlara katıldığım noktalar çok fazla
ben istatistiki veriye +1 olmak için 5. soruya cevap vereyim. Türkiyede üretilen (çinden gelen parçaların montajı değil) motorlardan almak isterim. çin mallarından kaliteli olmak koşulu ile.
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
-
Teşekkürler
Arkadaşlar, katkılarınızdan dolayı teşekkürler, devamını bekliyoruz..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)